HappyBoy dzięki. Na stronie https://www.play.pl/kampania/przenies-numer-na-karte po kliknięciu znajdź punkt pocztowy wyskakuje tylko rejestracja numeru, więc myślałam że już zakończyli współpracę z pocztą w przeniesieniach numerów.
Nawet w usługi komórkowe/na kartę schowali przeniesienie numeru.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ktoś z Was sprawdzał czy nie dałoby się przenieść w ten sposób bezpośrednio do Faktu?
Ja niedawno przenosiłem w salonie Play bezpośrednio do Faktu.
babciagienia1p ja na poczcie przenosiłam numer ze 2-3 lata temu, nie było możliwości wyboru taryfy, po wypełnieniu wniosku po ok 10 min przychodził sms z datą przeniesienia, wszystko działało bezproblemowo.
@babciagienia1p zadzwonię jutro do najbliższego punktu pocztowego to zapytam i wrócę z informacją
@Uma_Naraka
Możesz mieć problem z uzyskaniem odpowiedzi.
Przenoszenie do Playa jest dosyć nietypową czynnością dla osób pracujących na poczcie. Bywa, że jest potrzebna pomoc osoby, która chce przenieść numer i podpowiada co dalej kliknąć.
Myślę, że odpowiedź @verona1 wyczerpuje temat. Pewnie nic się nie zmieniło od dawna i można przenieść tylko do właściwego Playa, bez możliwości wyboru taryfy.
Możesz mieć problem z uzyskaniem odpowiedzi.
Przenoszenie do Playa jest dosyć nietypową czynnością dla osób pracujących na poczcie. Bywa, że jest potrzebna pomoc osoby, która chce przenieść numer i podpowiada co dalej kliknąć.
Myślę, że odpowiedź @verona1 wyczerpuje temat. Pewnie nic się nie zmieniło od dawna i można przenieść tylko do właściwego Playa, bez możliwości wyboru taryfy.
Chcę przenieść numer z RBM do Orange (darmowe rwk i te 1000GB na rok).
1. Babka w salonie powiedziała, że tylko przez stronę bo oni nie mają kart z numerami tymczasowymi itd. Trochę zdziwko mnie dopadło.
2. Czy przy przenosinach przez stronę można podać inny adres odbioru niż zamieszkania?
3. Można przenieść kilka RBMów? To jest jako źródło: T-mobile/prepaid?
1. Babka w salonie powiedziała, że tylko przez stronę bo oni nie mają kart z numerami tymczasowymi itd. Trochę zdziwko mnie dopadło.
2. Czy przy przenosinach przez stronę można podać inny adres odbioru niż zamieszkania?
3. Można przenieść kilka RBMów? To jest jako źródło: T-mobile/prepaid?
1. Standardowa odpowiedź. Za przeniesienie prepaid nie mają prowizji.
2. Tak.
3. Tak.
2. Tak.
3. Tak.
Znalazłem buga u orangutanów i nie mogę tego przejść
1. Ustawiam datę przeniesienia numeru.
2. Po podaniu kodu pocztowego ściąga listę miast pod tym kodem i kasuje datę przeniesienia numeru.
3. Ustawiam ponownie datę przeniesienia numeru.
4. Wybieram dostawę pod inny adres. Znowu po podaniu kodu pocztowego ściąga listę miast pod tym kodem i kasuje datę przeniesienia numeru.
5. Chcę ustawić ponownie datę przeniesienia numeru ale... ale mogę sobie klikać ikonkę kalendarza - nic się już nie wyświetla
6. Bez ustawionej daty przeniesienia numeru system nie przepuszcza dalej.
różne przeglądarki (firefox, chrome, edge)
Jeżeli na początku nie ustawię daty przeniesienia numerun tylko po kolei wypełniam dane, ustawiam inny adres dostawy to i tak mogę sobie klikać na ikonkę kalendarza - nic się nie wyświetla.

1. Ustawiam datę przeniesienia numeru.
2. Po podaniu kodu pocztowego ściąga listę miast pod tym kodem i kasuje datę przeniesienia numeru.
3. Ustawiam ponownie datę przeniesienia numeru.
4. Wybieram dostawę pod inny adres. Znowu po podaniu kodu pocztowego ściąga listę miast pod tym kodem i kasuje datę przeniesienia numeru.
5. Chcę ustawić ponownie datę przeniesienia numeru ale... ale mogę sobie klikać ikonkę kalendarza - nic się już nie wyświetla
6. Bez ustawionej daty przeniesienia numeru system nie przepuszcza dalej.
różne przeglądarki (firefox, chrome, edge)
Jeżeli na początku nie ustawię daty przeniesienia numerun tylko po kolei wypełniam dane, ustawiam inny adres dostawy to i tak mogę sobie klikać na ikonkę kalendarza - nic się nie wyświetla.
Też ten bug zauważyłem. Przekierowanie na docelowy adres zrobiłem rano w aplikacji DPD po tym jak dostałem maila że “dziś doręczymy twoją przesyłkę”
twardyszczotek pisze: ↑09 gru 2024, 17:04...4. Wybieram dostawę pod inny adres...
...ustawiam inny adres dostawy...
W jakim celu, w pierwszym kroku, podajesz swój prawdziwy adres zameldowania?
Bezpieczniej jest wypełniać wszystkie pola, również adres zameldowania, adresem dostawy. W procesie MNP Orange nie weryfikuje adresu zameldowania ani numeru dowodu osobistego. Te pola są sobie a muzom.
Po otwarciu koperty, u kuriera, zostaje wniosek z Twoimi danymi. Nie ma sensu podejmowanie dodatkowego ryzyka...
Zleciłem przeniesienie numeru do Orange. Kurierem jest DPD. Przed doręczeniem mam możliwość przekierowania do automatu paczkowego. Jeśli bym skorzystał z tej opcji, to jak ma nastąpić przeniesienie, skoro operator by nie otrzymał własnoręcznie podpisanego wniosku? Czy w takim wypadku sam bym musiał odesłać papiery na swój koszt czy otwarcie automatu paczkowego poprzez pin i odebranie przesyłki traktowane jest jako "podpis"?
@babciagienia1p: to jest więc temat dla puodo! bo skoro do rejestracji potrzeba imię, nazwisko i pesel to bezprawnie chcą nr dowodu i adres zamieszkania.
Czekałaby Cię wizyta w salonie Orange lub w punkcie DPD, gdzie potwierdziłbyś dane i oddałbyś wniosek. W punkcie DPD trzeba okazać się też oryginalną kopertą transportową. Całość wróciłaby do Orange bez dodatkowych opłat. Zamiast przekierowania do automatu paczkowego, lepiej zadzwonić do kuriera w dniu dostawy i poprosić o zostawienie przesyłki w punkcie DPD. Jedna czynność mniej...koszalineo941268 pisze: ↑10 gru 2024, 09:33...Jeśli bym skorzystał z tej opcji, to jak ma nastąpić przeniesienie, skoro operator by nie otrzymał własnoręcznie podpisanego wniosku?
Działaj! Masz moje zielone światło...
Czy można przenieść numer z innej sieci na kartę do Play na kartę przez infolinię?
@arek810316
Chyba "Nie". Play pisze: "Przyjdź do salonu Play lub punktu naszego partnera."
Choć czatGPT upiera sie, że można także przez infolinię. Ciekawe!
Sprawdź i daj nam znać. Zweryfikujmy, kto ma rację.
Edit2:
A może się uda?
Na ich stronie sugerują, że tylko wizyta w salonie, a w Pomocy, piszą, że można to także zrobić telefonicznie pod numerem 730 300 400, choć piszą tylko o abonamencie.
https://www.play.pl/pomoc/dla-kupujacyc ... nie-numeru
Natomiast piszą tu, że nr na kartę można także przenieść w placówce Poczty Polskiej (jeśli telefonicznie się nie uda).
Choć czatGPT upiera sie, że można także przez infolinię. Ciekawe!
Sprawdź i daj nam znać. Zweryfikujmy, kto ma rację.
Edit2:
A może się uda?
Na ich stronie sugerują, że tylko wizyta w salonie, a w Pomocy, piszą, że można to także zrobić telefonicznie pod numerem 730 300 400, choć piszą tylko o abonamencie.
https://www.play.pl/pomoc/dla-kupujacyc ... nie-numeru
Natomiast piszą tu, że nr na kartę można także przenieść w placówce Poczty Polskiej (jeśli telefonicznie się nie uda).
Ostatnio zmieniony 01 sty 2025, 20:28 przez neotele, łącznie zmieniany 3 razy.
Co ci puodo odpisał na zawiadomienie?
Raczej niemożliwe, bo dokumenty są do zwrotu i musi być podpis Kuriera.koszalineo941268 pisze: ↑10 gru 2024, 09:33Zleciłem przeniesienie numeru do Orange. Kurierem jest DPD. Przed doręczeniem mam możliwość przekierowania do automatu paczkowego
Nie raczej, a zupełnie niemożliwe. Przesyłka jest do rąk własnych, podpisane dokumenty wracają do operatora, aby przetworzyć wniosek MNP. Możesz w aplikacji/na stronie dpd umówić inny termin dostarczenia dokumentów i karty SIM. Dwukrotne nieodebranie to powrót do nadawcy i anulowanie wniosku.