• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 172 z 176
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 176
 #1181785  autor: babciagienia1p
 24 paź 2024, 14:30
@PiotrG-dz
No dajże spokój! Wytrawny swinger między operatorami jeszcze tego nie rozborował?

Przy przenoszeniu przez internet można podawać inną lub fałszywą serię i nr dowodu osobistego. Biorca, zupełnie, ich nie sprawdza. Dawca nie może (przepisy) ich podawać. Żądanie serii i numeru, we wniosku o przeniesienie, to radosna twórczość biurokratycznych biurw.

Podając fałszywe dane trzeba mieć tylko na uwadze, że istnieją jakieś kombinacje liter i cyfr, które są odrzucane przez system biorcy, ale po kilku próbach można sobie z tym poradzić. Prawdopodobnie? jest baza danych numerów wydawanych w każdym roku i niektórych kombinacji nie ma. Być może priorytet mają litery?
Wszystko napisane powyżej jest sprawdzone in situ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS. Jeśli któryś z moderatorów pilnuje tego co powinien, poproszę o przeniesienie moich czułości wymienianych z @PiotrG-dz do odpowiedniego wątku.
 #1181803  autor: pillsxp
 25 paź 2024, 01:30
Dobrze że u mnie w okolicy ani Play, ani Orange nie robią problemu z przeniesieniem i Orange bierze 5 zł za starter bo nie mają już darmowych.
Play puki co daje starter za darmo.

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.
 #1181826  autor: babciagienia1p
 25 paź 2024, 14:08
pillsxp pisze:
25 paź 2024, 01:30
... Orange bierze 5 zł za starter bo nie mają już darmowych....

To ściema i strzyżenie baranów.
Nie mają podstaw do pobierania opłat za starter przenosinowy. Ani w przepisach wewnętrznych (Orange), ani w ogólnych (ustawa z rozporządzeniami i UKE).
 #1181828  autor: pillsxp
 25 paź 2024, 14:49
Paragon mi dali do tego startera bo babka stwierdziła że nie ma już darmowych, ma tylko płatne z 6GB internetu i jakies tam nielimitowane.
Dla mnie 5 zł nie robi różnicy, ważne że numer przeniesiony z Plus'a i kolejny na grudzień też będzie przenoszony.
Plus się ucieszy z takiego prezentu na swięta że im 2 numery nawiały do konkurencji.

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.
 #1182114  autor: IC_Current
 31 paź 2024, 21:18
Po wczorajszej wizycie w salonie Play w sklepie Leclerc w Nowym Targu w szoku ciężkim jestem. Oczywiście pozytywnym.
Poszedłem przenieść numer z Orange Flex do Play. Standardowe przywitanie + trelelele a dalej:
- co pan potrzebuje?
- przenieść numer
- z jakiej sieci
- Flex
... tu pierwszy szok, bo w tym miejscu jest zawsze próba wciskania czegokolwiek i gadania bzdur pokroju "a w abonamencie to nie trzeba doładowywać"...
... zaś sprzedawca:
- już przygotowywuję starter, proszę o dowód osobisty
- tak rzucam od niechcenia i bez żadnej wiary w swoje słowa - jakby można od razu do taryfy Fakt, bo bym się nie musiał potem bawić w kody
... teraz drugi szok ... sprzedawca:
- oczywiście, już wprowadzam
... teraz trzeci szok i duże oczy ... jego koleżanka i ktoś tam jeszcze w pobliżu:
- to jest taka taryfa?
- tak, taka stara taryfa
... parę zdań, dokumenty do podpisu ... drobny zonk na minus, bo miałem zaznaczone zgody marketingowe... poprawki , podpisy.

... teraz trzeci szok ... rzucam od niechcenia, niewierząc kompletnie w jakiś szczęśliwy finał, ale może jakieś super promo:
- nie macie jakiejś sensownej oferty na dwie osoby dorosłe i dwoje dzieci?
... tu czekałem na zachwalanie abonamentu, pakietu łączonego i diabli nie wiedzą czego jeszcze a sprzedawca (musiał pewnie szybko przeliczyć ile teraz płacę we Flex+Fakt):
- nie opłaca się panu, powyżej stówki by minimum wyszło.
... pożegnanie itd ...

Nie zliczę, ile razy przenosiłem numery znajomym (i sobie) oraz ile razy odkręcałem dla znajomych niekorzystne umowy, bo ich ktoś zmanipulował a nieraz wprost bezczelnie okłamał w salonie lub na infolinii. Zaś tu pełny profesjonalizm, wiedza o produktach (nawet tych niszowych i jeszcze starych), brak nachalnego wciskania oferty, brak kłamstw i manipulacji, bez zbywania klienta na którym nie ma prowizji i jeszcze wprost ustawiona potrzebna taryfa.
Nie wiem, czy obsługa taka była, bo potraktowano mnie jako tajemniczego klienta, ale sądzę jednak że ten sprzedawca to był profesjonalista (choćby znał stare taryfy).
Teraz, o ile nie polecę nikomu prywatnie zawierać umów na abonament w żadnej sieci, to jednak ZDECYDOWANIE POLECĘ ten salon klientom biznesowym. Oczywiście mając na uwadze, że trafia na tego samego sprzedawcę i to z nim podpiszą umowy.
 #1182300  autor: algi
 06 lis 2024, 21:23
Czy jestem w stanie przenieść numer z Premium Mobile do Orange Free na kartę bez czekania na kuriera tylko kupując starter za 5 zł w Żabce?
Zarejestrowałbym kartę SIM przez Bank a potem w procesie przenoszenia podał numer karty czy numer telefonu (tymczasowy).
 #1183112  autor: 88aska88
 22 lis 2024, 13:27
Witajcie, jaki jest czas aż Orange ogarnie temat?
Wniosek on-line, MNP do OFnK z T, podpisany kurierowi 3 dni temu i cisza... Startery z tymczasowym numerem aktywne, nawet dostały 6GB.
 #1183123  autor: babciagienia1p
 22 lis 2024, 16:55
@88aska88
W kopercie, którą przywiózł kurier jest papier, na którym masz podaną datę przeniesienia. W górnej części, po prawej stronie. Data została podana przez Ciebie. Nie wcześniejsza niż dziesięć dni od wypełnienia wniosku na www.orange.pl.

---------Edycja_1----------
Jeśli nie masz papieru, zaloguj się do www Mój Orange numerem telefonu tymczasowego. W zakładce moje sprawy => przenosiłeś numer => pokaż zgłoszenia => zobacz szczegóły możesz sprawdzić datę przeniesienia równoznaczną z aktywacją numeru docelowego.
 #1183125  autor: Sinpelo
 22 lis 2024, 17:48
Ja ostatnio przenosilem numer w salonie. Okazało się że chlop nie podpiął w systemie numeru tymczasowego i może być problem. Nie mam jak wrócić do tego salonu:)

Złożyłem reklamację na czacie-ciekawe czy zdalnie przydziela ten numer tymczasowy (jak wkadan karte sim to pokazuje że brak sieci)

[WYMODEROWANO]
Ostatnio zmieniony 22 lis 2024, 18:52 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Proszę nikogo nie wyzywać i obrażać.
 #1183126  autor: 88aska88
 22 lis 2024, 17:49
babciagienia1p pisze:
22 lis 2024, 16:55
...
Jeśli nie masz papieru, zaloguj się do www Mój Orange numerem telefonu tymczasowego. ...
...
zobacz szczegóły[/i] możesz sprawdzić datę przeniesienia równoznaczną z aktywacją numeru docelowego.
Dziękuję za szybką odp. mam tak jak niżej, czyli nic nie wiadomo, ale to Orange.. Czyli nic się nie dzieje, bo stary OP też milczy.
Data przeniesienia numeru - pusto
Planowana data przeniesienia numeru - jest data
 #1183130  autor: Sinpelo
 22 lis 2024, 19:22
Czy miał ktoś kiedyś przypadek w orange podczas przenoszenia numeru w salonie orange że doradca nie "podczepil" numeru tymczasowego?

Jeśli tak to jak rozwialiście?
 #1183132  autor: babciagienia1p
 22 lis 2024, 22:44
@Sinpelo
Miałam kiedyś zupełnie zawieszony proces przeniesienia, bo lichy pracownik w salonie Orange poplątał jakieś procedury i przenosił sposobem, który wymagał SMS-a weryfikacyjnego. Nawet mi o tym nie powiedział. Nie miałam ze sobą karty SIM przenoszonego numeru.

Wpadłam na pomysł pójścia do innego salonu. W nim pomogła mi przyjazna konsultantka. Numer został wydany przez dawcę, ale nie aktywował się i wisiał w niebycie systemu Orange. Konsultantka zadzwoniła na numer wewnętrznej pomocy technicznej dla salonów. Orange ma taki. Ożywianie numeru trwało trzy dni i wymagało jeszcze dwóch wizyt w salonie oraz kolejnych telefonów do wewnętrznej pomocy technicznej. Dostałam nawet bezpośredni numer komórki konsultantki. W końcu udało się.
W każdym salonie mogą podejrzeć na czym polega problem.
88aska88 pisze:
22 lis 2024, 17:49
...Czyli nic się nie dzieje, bo stary OP też milczy.
Data przeniesienia numeru - pusto
Planowana data przeniesienia numeru - jest data
Stary operator milczy, bo T-Mobile tak ma lub Orange jeszcze nie zwrócił się, do T-Mobile, o wydanie numeru. Czeka na zwrot podpisanego przez Ciebie papieru - dopiero wówczas wyśle żądanie.

Data przeniesienia już minęła czy jest jeszcze przed Tobą?
 #1183133  autor: Sinpelo
 22 lis 2024, 23:38
Babciu, tylko w tych salonach pracują [WYMODEROWANO].. godzine siedziałem w salonie żeby gościu ten numer mógł przeniesc i jak widać dalej jest coś nie tak :/
Ostatnio zmieniony 23 lis 2024, 10:36 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Grzeczniej trochę...
 #1183134  autor: forum_tg
 22 lis 2024, 23:46
Do pomarańczowych najlepiej przenieść numer on-line. W salonach często są problemy, albo kart sim dla pre paid już nie ma 😉
 #1183141  autor: artur912
 23 lis 2024, 13:06
Może to już było ale wczoraj zleciłem przeniesienie do Orange na kartę w salonie i praktycznie od razu pojawił się numer tzw. tymczasowy. Dziś włożyłem kartę sim do telefonu i ten numer tymczasowy się aktywował. Czy wobec tego jeśli w poniedziałek 25.11 miało być przeniesienie to ja po prostu zmieniłem numer ?
 #1183142  autor: KC-KARLOS
 23 lis 2024, 13:11
artur912: jakie "zmieniłem numer"? Przeniesienie dojdzie do skutku w nocy z niedzieli na poniedziałek, po północy. Aktualnie działa numer tymczasowy, możesz korzystać z usług, jeśli chcesz, ale bonusy z promocji polecam włączyć po podmiance numeru.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 172 z 176
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 176
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172