• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 26
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26

#326675  autor: pacyna
 31 mar 2009, 10:53
babeo pisze:
pacyna pisze:Claudec napisał/a:

Mam sprawę to dzwonie niezależnie od sieci, a jak chce sobie z kimś to umowie się i gadamy przy piwie.

Głos rozsądku w tej dyskusji.
Biorąc pod uwagę koszt piwa minuta poza sieć wzrasta do 2zł :-D
Ale zawsze można zamówić jakiś ... pakiet obniżający koszty jednostkowe :lol: :-D 8)

#326707  autor: dj krysta
 31 mar 2009, 14:11
ja kiedyś przez online coś załatwiałem i muszę powiedzieć że problemów nie było, chyba plan taryfowy zmieniałem na drugim telefonie...

#326753  autor: user_delete10
 31 mar 2009, 18:08
Claudec pisze:
fenix189 pisze:
orangeman pisze: -nikt nie chce do ciebie dzwonić (jeżeli jest w innej sieci niż w Play)
Ja dlatego po niespełna pół roku odszedłem z Play.Akurat mało zorientowany nie wie, że do Play jest jeszcze drożej niż normalnie, bo już nawet inaczej wygląda kontakt z osobami, będąc w Orange, z tymi w Plusie/Erze, niż ze "swoimi". 14.5 mln. do ponad 2 mln. - z taką proporcją nie da się znaleźć znajomych zbytnio w Play. To pojedyncze osoby, dla nich tylko oferta Play jest super, ale ich znajomi, którzy są gdzie indziej, jak to został napisane nie będą chętni wydawać kroci nawet na 5 min. dzwonienia.
Takim zachowaniem to można się ośmieszyć!
Sorry ale jestem już dorosły, takie teksty to może pisać gimnazjalista
który utrzymuje telefon z kieszonkowego.
Jak bym wywinął taki numer to nikt nie brał by mnie poważnie.
Mam sprawę to dzwonie niezależnie od sieci, a jak chce sobie z kimś to umowie się i gadamy przy piwie.
O gimnazjum to ja już nawet nie pamiętam,dawne czasy.
Kieszonkowym można nazwać 20zł od rodziców na miesiąc, ale także 300zł góra na miesiąc za pracę np. studenta w weekendy.Nie zapominajmy, że opłacanie pre-paid czy abo. to nie jedyny wydatek w życiu. Zgadzam się, ja coś potrzebuję zdzwonię ale zapomnij o kontakcie częstym i długim. Mam sytuacje, że się chcę tylko z kolegą na mieście spotkać i to dogadanie się w tej sprawie między Orange/Plus nierzadko mnie kosztuje koło 2zł,tyle się gada czasem. Trzeba umieć kalkulować i przewidywać koszty.Niektórzy znają swoje wydatki na miesiąc, ja np. nie wiem czy będę w tym miesiącu potrzebował dużo kasy na karcie czy może nic. Nikt nikogo totalnie nie olewa ale na dłuższą metę nie da rady między różnymi sieciami się zdzwaniać. Mam wrażenie z twojej strony dyskryminacji pre-paidowców. Ja ci nie będę zdradzać z czego utrzymuję kartę, ale mi jest lepiej mieć pre-paida. Tak napisałeś jakbyś się wyśmiewał z takich osób, które muszą się czasem ograniczyć, bo nie mają za co dzwonić dużo do innych sieci,a ty jakbyś opłacał najdroższy w Polsce abo. i się tym chwalił.

#326836  autor: ManiacGSM
 01 kwie 2009, 05:15
No i proszę macie odpowiedź wojny cenowej ORANGE-

http://www.telepolis.pl/news.php?id=14424

Bez komentarza- :twisted:

czysta porażka i kolejne mydlenie oczu

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#326837  autor: helmutthegreat
 01 kwie 2009, 07:07
To musi być prima aprilisowy żart ;p
Po prostu nie wierzę, żeby wprowadzili taryfę gorszą od dotychczasowego NOG -_-'

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#326846  autor: nav
 01 kwie 2009, 09:24
to jakies jaja sa :shock: to chyba naprawde zart bo niemozliwe jest zeby to byla prawda .....

#326870  autor: biotyt
 01 kwie 2009, 12:38
Ja także uważam, że to żart choć stawki w cenniku 20gr i 40gr zgadzałyby się z tym co mówiła GPO.

biotyt

#326876  autor: Btk_Tomas
 01 kwie 2009, 13:17
To chyba jednak będzie prawdziwa oferta Orange - wg mnie nie jest najgorsza.

#326877  autor: ManiacGSM
 01 kwie 2009, 13:18
Pomimo ,że dziś mamy 1 kwietnia to nie sądzę aby to był żart- ORANGE chłodno przekalkulowało na ile mogą sobie pozwolić na obniżenie stawek do sieci zewnętrznych,
tak po za tym to żadna rewelacja.

Z resztą pożyjemy zobaczymy ,za niecały tydzień będzie wiadomo na 100% z tymi ''nowościami'' w ORANGE.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#326881  autor: mikage1
 01 kwie 2009, 13:57
ja też mam wrażenie, że to nie musi być żart, choć szczegóły mogą być nieco inne - dlaczego:
- myślę, że redakcja przyznała by się, że to żart po tylu stwierdzeniach, że to PA, a nie uparcie twierdziła że to prawda, by dotrwać do 2 kwietnia
- taki żart można by robić, gdyby orange cicho siedziało w ogóle, a w sytuacji gdy GPO zapowiedziała już nową ofertę wkrótce, taki żart jest raczej bez sensu

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#326884  autor: babeo
 01 kwie 2009, 14:01
Btk_Tomas pisze:To chyba jednak będzie prawdziwa oferta Orange - wg mnie nie jest najgorsza.
Zgadzam się. Jeżeli prawdą jest to co podaje Pasja GSM o rocznym przedłużaniu konta przez doładowanie, to dla mnie ok.

#326885  autor: biotyt
 01 kwie 2009, 14:06
Rzeczywiście, może to nie być Prima Aprilis. Oferta wielką rewelacją nie jest lecz nie wygląda najgorzej bo łączy w jednej taryfie atuty kilku taryf prepaid Orange. W końcu niższe stawki do sieci zawitały po prostu do cennika i obniżono stawkę poza sieć. Jeśli nadal będą pojawiać się promocje doładowań do nominałów 25 i 50 zł, a zapewne będą bo pobudzają one do doładowania użytkowników, to efektywniej będzie można te środki wykorzystać przy stawkach 20gr/min i 5gr/SMS. Za takie 25 zł + 10 zł gratis będzie można mieć 50 min lub 200 SMS-ów w sieci i do 62 minut lub 166 SMS-ów poza sieć. W końcu nie będzie trzeba zamykać się w sieci gadać w niej 80% by wyszło korzystnie jak w Play Fresh, a można nawet tylko ok. 40% w sieci by wyszło porównywalnie cenowo do Fresha.
Mam nadzieję, że oferta nie jest żartem i zostanie wprowadzona co najmniej w takim kształcie jak ją opisują.

[ Dodano: 2009-04-01, 14:12 ]
Jeśli prawdą jest też to, że wychodzące będą miały termin 12 miesięcy przy każdym doładowaniu to ciekawe czym będą zachęcać do częstszych doładowań. Ciekawe czy zmienią coś w promocji Masz za staż, może częściej i bardziej otwarcie będą rozsyłać informacje o doładowaniach promocyjnych, może czasem rzucą jakąś promocją do wszystkich sieci :)

[ Dodano: 2009-04-01, 14:13 ]
No nic, czekam do północy na potwierdzenie/zaprzeczenie prawdziwości oferty.

biotyt

#326891  autor: kowcio
 01 kwie 2009, 14:58
biotyt, to co mi tutaj "śmierdzi":
TELEPOLIS.PL pisze: Wejście na rynek taryfy Po Prostu Orange równoznaczne jest z wycofaniem ze sprzedaży ofert Nowe Orange Go i Orange Free na kartę.
To jest niemożliwe, żeby oni wycofali NOG- byłby strzał w kolano. A po tym strzale już nie wstaliby nawet a chwilę :roll:

#326899  autor: helmutthegreat
 01 kwie 2009, 15:26
Może po prostu przestaną sprzedawać startery z NOG, bo sobie nie wyobrażam, żeby mi zmienili taryfę, bez mojej zgody. Z tymi doładowaniami to fajnie, jednak jakby na to nie patrzeć, smsy do orange miałbym 5 razy droższe niż teraz.

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

#326907  autor: biotyt
 01 kwie 2009, 15:52
helmutthegreat, przecież za 6 zł będzie można włączyć usługę darmowych SMS-ów do Orange. Z resztą z konta promocyjnego teraz będzie można wysłać 4x więcej SMS-ów bo po niższej stawce podstawowej.

biotyt

#326909  autor: babeo
 01 kwie 2009, 15:58
biotyt pisze:Z resztą z konta promocyjnego teraz będzie można wysłać 4x więcej SMS-ów bo po niższej stawce podstawowej.
W jakim sensie? NOG? Przy jakim doładowaniu?

#326910  autor: biotyt
 01 kwie 2009, 16:02
kowcio, moim zdaniem likwidacja taryf jest dość logiczna. Play zaoferował prostą i tanią taryfę więc jeśli Orange chce być konkurencyjne musi też pójść przede wszystkim w prostotę oferty.
Wiadomo było, że Orange nie da tak dobrej stawki poza sieć jak zrobił to Play dlatego musiało dać dość niższą stawkę wewnątrz sieci niż te 29gr. Pakiety tylko zniechęcałyby użytkowników więc pewnie dlatego postanowiono wprowadzić 20gr/min w sieci do cennika i kusić dodatkowo bonusowymi doładowaniami. Przy takiej stawce cała konstrukcja taryfy Nowe Orange GO traci swój sens.
Także Orange Free na kartę w stosunku do Play On-line na kartę jest mało korzystne. Wiadomo jak Orange podchodzi do konkurencji cenowej. Zamiast więc obniżać ceny woleli wprowadzić tanią transmisję danych do taryfy głosowej.

[ Dodano: 2009-04-01, 16:06 ]
babeo pisze:
biotyt pisze:Z resztą z konta promocyjnego teraz będzie można wysłać 4x więcej SMS-ów bo po niższej stawce podstawowej.
W jakim sensie? NOG? Przy jakim doładowaniu?
Fakt, w NOG były stawki malejące więc ładując za 50 zł promocyjnie już wtedy można było pisać SMS-y za środki promocyjne po stawce 5gr.

biotyt

#326913  autor: kowcio
 01 kwie 2009, 16:16
biotyt, ale wg mnie NOG jest bardzo logiczną taryfą, tylko za dużo jest tych kont promocyjnych ;/ Wiec ja zostawiłbym NOG, tylko zrobił małe "poprawki" w tej taryfie, np. redukcja do max (!) dwóch kont i oczywiście obniżyłbym stawki. Byłoby ok.

#326916  autor: helmutthegreat
 01 kwie 2009, 16:31
Tylko ze mnie ten pakiet w ogóle nie interesuje.
Mam kilkaset złotych na koncie do Orange i resztkę kasy do wszystkich. Nie doładowuję konta aż mi się nie skończy czas wykonywania połączeń, bo do innych sieci dzwonię z karty Playa.
Aktualnie też mam 20 gr za minutę do Orange i 1 gr za smsa bez jakiegokolwiek pakietu, za który bym musiał płacić z głównego konta, wiec mi się kompletnie ta nowa taryfa nie opłaca. Jak dla mnie to mogą podwyższyć do 5 złotych za minute do innych sieci (do play 7,5 ;p), byleby nie podwyższali mi stawki do Orange ani za rozmowy, ani za smsy.

#326921  autor: noved
 01 kwie 2009, 16:54
helmutthegreat pisze:Może po prostu przestaną sprzedawać startery z NOG
Nie sądzę, by to miało miejsce - cały czas te darmowe startery można zamówić na stronie Orange. Po co w takim razie mieliby ładować pieniądzę w promowanie tej taryfy?
jak podejrzewam całkiem spore pieniądze.
Poza tym chyba NOG jest oceniana jako z lepszych propozycji od Orange?
Oczywiście ta informacja to fałszywka.
  • Strona 17 z 26
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26
  • 1
  • 15
  • 16