knopers, ale to się praktycznie sprowadza do jednego. Realnie jest do wygadania 39 minut z groszem. Gdyby było to 13 gr w cenniku do wyrozmawiania byłaby podobna ilość minut. Mnie interesuje ile w tej chwili mam do wygadania/wyesemesownia za określoną kwotę, którą zapłaciłem kupując doładowanie. A jak to sobie rozbije operator, to już jego broszka. Dopóki promocja 50% obowiązuje - korzystam, proste! Jasne, że pewnie gdyby dali stawkę cennikową, byłoby zwyczajnie bardziej przejrzyście. Ale i tak nie jet źle, gdy porównamy pakiety obniżające stawki z rozmowy/SMS-y itp., dostępne w innych sieciach. Często bardziej skompilowane, niż bonus dodawany automatycznie do najpopularniejszych nominałów doładowań.
[ Dodano: 2013-05-01, 20:50 ]
divhashmorex pisze:Widać, że nie każdy wie dokładnie na czym polega oferta Virgin, mimo iż słyszeli o tym operatorze.
Stawka to 19gr/min i basta.
No właśnie, ci którzy tak piszą chyba nie mają pojęcia o co chodzi. Niestety.
divhashmorex pisze:Ponadto bonus 50% nie jest do każdego, a jedynie do wybranych doładowań. Gdyby rzeczywiście był do każdego doładowania to jeszcze można byłoby przymrużyć oko.
I co z tego, skoro jest dostępny dla wszystkich najpopularniejszych doładowań, do których ludzie i tak byli już przyzwyczajani przez operatorów latami? W zasadzie nie istnieje opcja, by doładować bez bonusu. A już na pewno nie tam, gdzie są dostępne zdrapki lub najpopularniejsze doładowania kuponem/paragonem. Mówimy tu o użytkownikach świadomych, a raczej właśnie tacy są abonentami VM. Oni wiedzą dokładnie jak doładowywać, by zawsze skorzystać z bonusu. Także twój argument, to trochę taki starzał w kolano.
divhashmorex pisze:Ba, za bonus nie kupimy np. pakietu internetowego, a większość używanych "telefonów", czy "smartfonów" [szczególnie śmiecioidy] pozwala, albo nawet "wymusza" korzystanie z transmisji danych.
Ale to wie już chyba każdy zapoznany z ofertą? Po co to powtarzać? Co to zmienia w kwestii tego, że bonus w dalszym ciągu obniża stawki za połączenia (w tym międzynarodowe), SMS-y i MMS-y? Cały czas mowa o obniżce stawki właśnie w kontekście tych usług - nie innych.
divhashmorex pisze: w końcu postawiliby na rozmowy wewnątrzsieciowe. Rozsądne rozwiązanie położyłoby na łopatki nju mobile, w którym, aby cena połączenia wewnątrzsieciowego się opłacała, trzeba wygadać 600 minut [do wszystkich] {29zł}.
Przedstawiciele VM, np. na oficjalnym profilu na FB od początku trąbią i wyjaśniają co jakiś czas, że VM jest ofertą prostą, w zasadzie bez pakietów (oprócz tych internetowych) i skierowaną na
rozmowy do wszystkich. Nie wiem czemu ludzie w kontekście tej sieci, tak się upierają przy rozmowach wewnątrzsieciowych, skoro nie powstała ona w tym celu??? Najwidoczniej do tej pory nie zdają sobie sprawy z tego, jakiego operatora wybrali, wybiorą, lub komentują ofertę. Do rozmów wewnątrzsieciowych jest full innych sieci. Do wyboru do koloru. Tu ma być rozsądnie tanio do wszystkich, nie do wybranych.