Ja używam Playa (od 6,5 roku) na zasięgu Plusa (zawsze) i też nie narzekałem ale ostatnio w ciągu poprzedniego miesiąca dwa razy nie mogłem zadzwonić pomimo pięciu kresek zasięgu. I dlatego uważam, że lepiej jakby był zasięg macierzystej sieci.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Przez ponad 6 lat nie miałeś problemów na roamingu i dopiero ostatnio wystąpiły problemy dwa razy? Tak samo często, a czasem częściej występują problemy także w sieciach z własną infrastrukturą.
Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer: Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
Aktualny numer: Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
Tak wiem o tym dlatego nie zamierzam się nigdzie przenosić.DanielR pisze:Tak samo często, a czasem częściej występują problemy także w sieciach z własną infrastrukturą.
Ja kiedyś byłem wiele lat w Orange tu za to co raz do mnie przychodziły smsy że ktoś próbował się dodzwonić,bo jak inaczej skoro praktycznie zasięgu w domu nie było i aby pogadać musiałem na podwórko wychodzić 

Pozdrawiam 

Nie chce zakładać nowego tematu, jak można przedłużyć rok ważnosci konta w orange free ? dawniej wysyłałem sms-a o treści start i wszystko działało , teraz przedłużyło rok ważności konta ale pakiet internetowy który był na koncie zniknął
Na allegro sprzedają sposób za 7zł może ktoś z was podpowie jak to zrobić ?

wystarczy po włączeniu roku ważności doładować konto, i net ustawia się na rok. Na allegro widzę że po prostu ktoś doładowuje twój numer za 5zł, a płacisz za to 8zł XD biznes.
punkt 15: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 675699.pdf
punkt 15: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 675699.pdf
Ja z numeru kuzyna, w ubiegłym tygodniu, wysłałem smsa i wydłużyło konto oraz dane.NowyTM pisze:dawniej wysyłałem sms-a o treści start i wszystko działało
Przyłączę się do tematu, bo jest on zbliżony do mojego zapytania.
Od jakiegoś czasu szukam następcy RWK w T-Mobile (nowy numer) i najlepszym rozwiązaniem wydaje się Play z taryfą Rok Ważności Konta. Mam jednak jeszcze dwa pytania dotyczących tej taryfy.
1. Czy jest jakaś tańsza alternatywa dla RWK + jakikolwiek pakiet Internetu z lejkiem?
2. Czy w taryfie RWK w Play działa zasięg 4 sieci? Lubię czasami się "pobawić" NetMonitorem i ta opcja byłaby wtedy przydatna.
Od jakiegoś czasu szukam następcy RWK w T-Mobile (nowy numer) i najlepszym rozwiązaniem wydaje się Play z taryfą Rok Ważności Konta. Mam jednak jeszcze dwa pytania dotyczących tej taryfy.
1. Czy jest jakaś tańsza alternatywa dla RWK + jakikolwiek pakiet Internetu z lejkiem?
2. Czy w taryfie RWK w Play działa zasięg 4 sieci? Lubię czasami się "pobawić" NetMonitorem i ta opcja byłaby wtedy przydatna.
1.Jest Virgin mobile Fremiium co mc za darmo 30 minut/30 sms/300 mb z lejkiem 
sam używam.
lejek chyba 32.
Ostatnio dokupilem do tego 200 sms za 3zł.
2.Tak działa ,tylko Orange musisz włączyć przez bok.
Virgin ma zasięg Play,T-Mobile,Plus i u niektórych Orange.

sam używam.
lejek chyba 32.
Ostatnio dokupilem do tego 200 sms za 3zł.
2.Tak działa ,tylko Orange musisz włączyć przez bok.
Virgin ma zasięg Play,T-Mobile,Plus i u niektórych Orange.
Pozdrawiam 

Dziękuję za odpowiedzi @pakierhakierxd i osobie, która usunęła posta a nie zapamiętałem nicka.
Nmzc
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam 

Przy okazji dopytam się o jeszcze jedną rzecz a propos ofert Play RWK i Virgin mobile Freemium.
Czy w tych ofertach lejek rzeczywiście działa? Czy ktoś testował je ostanio?
Pytam, bo ostatnio w T-Mobile Frii Internet pewnego dnia załączył mi się taki lejek, że nawet pingi do serwerów nie docierały.
Czy w tych ofertach lejek rzeczywiście działa? Czy ktoś testował je ostanio?
Pytam, bo ostatnio w T-Mobile Frii Internet pewnego dnia załączył mi się taki lejek, że nawet pingi do serwerów nie docierały.
W Virgin używałem na lejku 32 kb, na operze mini jakoś się dało korzystać. Play rwk chyba nie ma wcale lejka.
Pozdrawiam 

W formule na kartę jest lejek ale 8kb po pobraniu 5zl i nic na nim nie działa. Miałem coś takiego w abo póki nie dostałem no limitu netu,w tel.
Pozdrawiam 

Z tego co pamiętam to kiedyś lejki były tylko do 16 i do 32 kb/s (w zależności od sieci).
Wiadomo może skąd ta zmiana na 8kb/s?
Były one wykorzystywane do jakichś nadużyć lub niezgodnie z regulaminem (np. w maszynach)?
Wiadomo może skąd ta zmiana na 8kb/s?
Były one wykorzystywane do jakichś nadużyć lub niezgodnie z regulaminem (np. w maszynach)?
Lejek służy po to abyś nie zapłacił za neta, w niektórych ofertach net po przekroczeniu pakietu jest jeszcze lepiej odcinany, tak jest podobno w abo.
Pozdrawiam 

Kiedyś ludzie nie mieli lejka i płacili np 500zl za neta bo kupili smart a nie wiedzieli że to łączy się z netem, teraz kupując starter nowy domyślnie zazwyczaj ma formuła na kartę więc nie wyda więcej niż 5zl za neta jeśli nie będzie pakietu. Bierz Virgin 300 mb za darmo a potem 32 kb, tanie pakiety neta maja [WHITE SMILING FACE]️[WHITE SMILING FACE]️[WHITE SMILING FACE]️
Pozdrawiam 

mp107 z minusem bo brakiem czterech sieci, jest Orange, najlepiej Free na kartę + darmowy (jeśli karta jest w sieci krócej niż bodajże kwartał to 3 zł) SMS przedłużający ważność konta o rok. Przy tym przedłużają się bonusowe GB, można również uruchomić Elastyczny Pakiet Internetowy, w którym masz lejek (do 64 kbps) po wykorzystaniu pakietu, a jest jeszcze jego okres ważności.
Dziękuję za odpowiedź.
Jednak nauczony nagłym wyłączeniem taryfy Frii RWK przez T-Mobile (zamierzałem skorzystać z niej po "nazbieraniu" pieniędzy na koncie na taryfie Frii Internet) jestem raczej bardziej skłonny ku jakiejś "stałej" taryfie (której przy odpowiednich zapisach w regulaminie sieć sama nie zmieni po wybraniu przeze mnie) niż aktualnie dostępnej promocji.
Jednak nauczony nagłym wyłączeniem taryfy Frii RWK przez T-Mobile (zamierzałem skorzystać z niej po "nazbieraniu" pieniędzy na koncie na taryfie Frii Internet) jestem raczej bardziej skłonny ku jakiejś "stałej" taryfie (której przy odpowiednich zapisach w regulaminie sieć sama nie zmieni po wybraniu przeze mnie) niż aktualnie dostępnej promocji.
RWK SMSem jest już chyba trzeci rok.
Były początkowo problemy ze znikającymi bonusowymi GB, ale po reklamacji oddawali. Teraz od dawna o znikających bonusowych GB nie było słychać.
W Orange usługi długo "zalegają" w ofercie. T-Mobile to inna, specyficzna sprawa.

W Orange usługi długo "zalegają" w ofercie. T-Mobile to inna, specyficzna sprawa.