• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #857535  autor: asdaf
 21 mar 2016, 16:32
Ja używam Playa (od 6,5 roku) na zasięgu Plusa (zawsze) i też nie narzekałem ale ostatnio w ciągu poprzedniego miesiąca dwa razy nie mogłem zadzwonić pomimo pięciu kresek zasięgu. I dlatego uważam, że lepiej jakby był zasięg macierzystej sieci.
 #857544  autor: DanielR
 21 mar 2016, 17:36
Przez ponad 6 lat nie miałeś problemów na roamingu i dopiero ostatnio wystąpiły problemy dwa razy? Tak samo często, a czasem częściej występują problemy także w sieciach z własną infrastrukturą.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #857583  autor: pakierhakierxd
 21 mar 2016, 20:37
Ja kiedyś byłem wiele lat w Orange tu za to co raz do mnie przychodziły smsy że ktoś próbował się dodzwonić,bo jak inaczej skoro praktycznie zasięgu w domu nie było i aby pogadać musiałem na podwórko wychodzić :D

Pozdrawiam :)
 #857939  autor: NowyTM
 23 mar 2016, 17:45
Nie chce zakładać nowego tematu, jak można przedłużyć rok ważnosci konta w orange free ? dawniej wysyłałem sms-a o treści start i wszystko działało , teraz przedłużyło rok ważności konta ale pakiet internetowy który był na koncie zniknął :( Na allegro sprzedają sposób za 7zł może ktoś z was podpowie jak to zrobić ?
 #881605  autor: mp107
 07 sie 2016, 16:46
Przyłączę się do tematu, bo jest on zbliżony do mojego zapytania.
Od jakiegoś czasu szukam następcy RWK w T-Mobile (nowy numer) i najlepszym rozwiązaniem wydaje się Play z taryfą Rok Ważności Konta. Mam jednak jeszcze dwa pytania dotyczących tej taryfy.
1. Czy jest jakaś tańsza alternatywa dla RWK + jakikolwiek pakiet Internetu z lejkiem?
2. Czy w taryfie RWK w Play działa zasięg 4 sieci? Lubię czasami się "pobawić" NetMonitorem i ta opcja byłaby wtedy przydatna.
 #881609  autor: pakierhakierxd
 07 sie 2016, 17:08
1.Jest Virgin mobile Fremiium co mc za darmo 30 minut/30 sms/300 mb z lejkiem :)
sam używam.
lejek chyba 32.
Ostatnio dokupilem do tego 200 sms za 3zł.
2.Tak działa ,tylko Orange musisz włączyć przez bok.
Virgin ma zasięg Play,T-Mobile,Plus i u niektórych Orange.

#881777  autor: mp107
 08 sie 2016, 13:15
Przy okazji dopytam się o jeszcze jedną rzecz a propos ofert Play RWK i Virgin mobile Freemium.
Czy w tych ofertach lejek rzeczywiście działa? Czy ktoś testował je ostanio?
Pytam, bo ostatnio w T-Mobile Frii Internet pewnego dnia załączył mi się taki lejek, że nawet pingi do serwerów nie docierały.
 #881782  autor: pakierhakierxd
 08 sie 2016, 13:46
W formule na kartę jest lejek ale 8kb po pobraniu 5zl i nic na nim nie działa. Miałem coś takiego w abo póki nie dostałem no limitu netu,w tel.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

#881785  autor: mp107
 08 sie 2016, 14:01
Z tego co pamiętam to kiedyś lejki były tylko do 16 i do 32 kb/s (w zależności od sieci).
Wiadomo może skąd ta zmiana na 8kb/s?
Były one wykorzystywane do jakichś nadużyć lub niezgodnie z regulaminem (np. w maszynach)?
 #881787  autor: pakierhakierxd
 08 sie 2016, 14:06
Lejek służy po to abyś nie zapłacił za neta, w niektórych ofertach net po przekroczeniu pakietu jest jeszcze lepiej odcinany, tak jest podobno w abo.

#881788  autor: pakierhakierxd
 08 sie 2016, 14:08
Kiedyś ludzie nie mieli lejka i płacili np 500zl za neta bo kupili smart a nie wiedzieli że to łączy się z netem, teraz kupując starter nowy domyślnie zazwyczaj ma formuła na kartę więc nie wyda więcej niż 5zl za neta jeśli nie będzie pakietu. Bierz Virgin 300 mb za darmo a potem 32 kb, tanie pakiety neta maja [WHITE SMILING FACE]️[WHITE SMILING FACE]️[WHITE SMILING FACE]️

#881902  autor: ja.michal
 08 sie 2016, 22:47
mp107 z minusem bo brakiem czterech sieci, jest Orange, najlepiej Free na kartę + darmowy (jeśli karta jest w sieci krócej niż bodajże kwartał to 3 zł) SMS przedłużający ważność konta o rok. Przy tym przedłużają się bonusowe GB, można również uruchomić Elastyczny Pakiet Internetowy, w którym masz lejek (do 64 kbps) po wykorzystaniu pakietu, a jest jeszcze jego okres ważności.
 #882048  autor: mp107
 09 sie 2016, 21:25
Dziękuję za odpowiedź.
Jednak nauczony nagłym wyłączeniem taryfy Frii RWK przez T-Mobile (zamierzałem skorzystać z niej po "nazbieraniu" pieniędzy na koncie na taryfie Frii Internet) jestem raczej bardziej skłonny ku jakiejś "stałej" taryfie (której przy odpowiednich zapisach w regulaminie sieć sama nie zmieni po wybraniu przeze mnie) niż aktualnie dostępnej promocji.
 #882062  autor: ja.michal
 09 sie 2016, 23:08
RWK SMSem jest już chyba trzeci rok. ;) Były początkowo problemy ze znikającymi bonusowymi GB, ale po reklamacji oddawali. Teraz od dawna o znikających bonusowych GB nie było słychać.

W Orange usługi długo "zalegają" w ofercie. T-Mobile to inna, specyficzna sprawa.