• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 677
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 677
 #881157  autor: shevchenko1987
 05 sie 2016, 10:15
Przemix ma rację. Wystarczy poczytać regulamin, który mówi: "Włączenie usługi jest możliwe tylko w ciągu pierwszych 12 miesięcy stażu w sieci Orange (365 dni) z chwilą
przeniesienia do Mobilnej Sieci Orange numeru przydzielonego przez innego operatora. Jeżeli aktywacja usługi nastąpi we wskazanym czasie to automatyczne odnowienia w kolejnych cyklach (nawet tych po przekroczeniu 12 miesięcy stażu) będą dokonywane środkami w postaci 28zł".

iPhone 15 Pro | MacBook Pro 14" 2023 | Apple Watch Ultra 2 | Apple TV 4K 2021
 #881323  autor: wiciu1918
 05 sie 2016, 20:52
U mnie to jakies jaja dzis doładowałem konto za 30 zł drugi raz od przeniesienia dostałem bonus który się z sumował ze starym teraz mam 12 GB a naj lepsze że jego ważność jest taka jak wązność konta czyli rok od czasu przeniesienia nr . Czy tak powinno być ?? Oczywiście zaskoczenie pozytywne :)
Aaaa i co to jest to konto promocyjne i do czego służy ?? Jak doładowuje za 30 zł to mi dolicza 10 zł teraz mam 20 żł na co to moge wykorzystać jak mam wszystko no limit nawet neta bo nie jestem w stanie tego przejeść xD
 #881330  autor: MaxDeMe
 05 sie 2016, 21:16
shevchenko1987 pisze:Przemix ma rację. Wystarczy poczytać regulamin, który mówi: "Włączenie usługi jest możliwe tylko w ciągu pierwszych 12 miesięcy stażu w sieci Orange (365 dni) z chwilą
przeniesienia do Mobilnej Sieci Orange numeru przydzielonego przez innego operatora. Jeżeli aktywacja usługi nastąpi we wskazanym czasie to automatyczne odnowienia w kolejnych cyklach (nawet tych po przekroczeniu 12 miesięcy stażu) będą dokonywane środkami w postaci 28zł".
Witam
Jak rozumieć zapis w regulaminie "numeru przydzielonego przez innego operatora. To znaczy że jak jestem obecnie w Orange i przeję na tydzień do Play a po tygodniu wrócę do Orange to nie załapię się na tą promocję bo mój numer był przydzielony z puli numerów Orange a nie z puli "innego operatora" ?
 #881350  autor: Przemix
 05 sie 2016, 23:04
MaxDeMe pisze:To znaczy że jak jestem obecnie w Orange i przeję na tydzień do Play a po tygodniu wrócę do Orange to nie załapię się na tą promocję bo mój numer był przydzielony z puli numerów Orange a nie z puli "innego operatora" ?
Zadziała, wystarczy choćby na 1 dzień sie przeniesc do playa i z powrotem.
wiciu1918 pisze:Czy tak powinno być ?? Oczywiście zaskoczenie pozytywne
tak ma być. Jakbyś za 100zl doladowal to by ci wpadło 36GB wpadło a nie tylko 6GB za to doładowanie 30zł. A promocyjne konto tylko na rozmowy smsy w orange i internet, i tak tego nie wykorzystasz więc olej.
 #881874  autor: jerronimo
 08 sie 2016, 20:14
Cześć,

chciałbym się upewnić, czy korzystając z oferty nolimit + 8gb mogę sobie skorzystać z elastycznego pakietu internetowego (30 gb za 30 zł), a pakiet danych będzie wykorzystywany w następującej kolejności 8 GB z oferty cyklicznej, potem pakiet elastyczny, a później bonus za doładowania (36 GB za 100 zł).
 #881934  autor: M4rio
 09 sie 2016, 08:47
Pytanie z innej beczki potrzebuje taryfę tylko do dzwonienia. Stara taryfa to pop. Na jaką zmienić aby było lepiej? Dla starszej osoby. Rozmowy do wszystkich sieci +- za 30 zł na miesiąc w starej taryfie...

TAG
 #881997  autor: Rozyk
 09 sie 2016, 15:50
Albo RedBullMobile -pakiet za 20 zł miesięcznie bez limitu wszystkie sieci komórkowe i stacjonarne. Tylko byś musiał tej osobie co miesiąc włączyć pakiet przez Play24 albo przez aplikację na telefonie.

Ewentualnie w Virgin Mobile we Freeminm taki sam pakiet za 19 zł + dodatkowo co miesiąc 30 SMS i 300 MB gratis.
 #882002  autor: cyanoone
 09 sie 2016, 16:10
M4rio pisze:Na jaką zmienić aby było lepiej?
Z Orange można przejść do Nju smsem, więc polecam tą ofertę. Po migracji zasil konto i włącz usługę miesio 19.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #902961  autor: Maks SIM
 01 sty 2017, 15:23
Dzisiaj aktywowałem sobie starter Orange 5 zł z serii <Wybierz swój numer z LTE>
Obrazek
1. Przy uruchamianu trzeba w aplikacji Startowej STK wybrać numer oraz Taryfę.
Ja wybrałem oczywiście Orange Free na Kartę
2. Potem dorejestrowanie numeru poprzez SMSa (wszystko przebiega bardzo szybko)
3. Przedłużenie ważności konta smsem START 8002 (niestety płatne 3zł)
Stan Konta 2 zł ważne do 2 stycz 2018
Stan Bonusu 5GB ważne do 16 stycz 2017

I teraz mam pytanie do kolegów:
Jak przedłużyć bonusowy pakiet 5GB na start ?? , który jest ważny tylko 14 dni,
(pomimo przedłużenia ważności konta SMSem 8002)
Czy doładowanie za 5 zł przedłuży (zrówna) ten pakiet do roku ? ?

"w Historii nie ma numerów"
oraz
"Wykorzystałeś limit wyszukiwania"

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #902971  autor: Jestem_Janek
 01 sty 2017, 16:48
@Maks SIM
To chyba naprawili już błąd systemowy. Na początku grudnia aktywując nowy starter w taki sposób jak Ty otrzymałem na start 50GB ważne 14 dni. Ktoś napisał na forum, że nie da rady tego przedłużyć, chociaż jest widoczne pod *101*01#.
 #903015  autor: Maks SIM
 01 sty 2017, 19:33
zagłębiłem się trochę w temat :)
Regulamin Rok Ważności konta w Orange
Punkt 15
15. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji,
jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji
(jeżeli ważność tych bonusów internetowych wynikająca z doładowania byłaby dłuższa niż ważność konta głównego wynikającego z Promocji
to wówczas obowiązuje korzystniejsza dla Abonenta ważność bonusów wynikająca z doładowania).
Czyli chyba tylko po doładowaniu np. 5zł w ciągu 14 dni obowiązywania bonusu 5 / 50 GB
ilośc danych powinna sie zsumować i wydłużyć o 365 dni ?
Dobrze zinterpretowałem ?

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
  • Strona 15 z 677
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 677
  • 1