• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 133 z 136
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
 #1188056  autor: MaxDeMe
 18 lut 2025, 17:50
JARULi pisze:
27 sie 2022, 21:59
Do głównego numeru dodałem kartę głos+ internet.

iPhone 13 Pro (esim)+ Motorola G9 play (karta fizyczna)

Parę dni testów- jakość połączenia oczywiście spadła, ale powiadomienia o tym, że ktoś dzwonił, podczas gdy telefony były wyłączone- działały.
Czy to jest, tak jak wspomniano w poście że jak są aktywne dwie karty SIM (głosowe), to jakość połączeń jest gorsza?
 #1188058  autor: KC-KARLOS
 18 lut 2025, 18:26
MaxDeMe: może tak być. Założeniem karty-klona jest to, że klon współdzieli te same usługi podstawowe (rozmowy/sms/mms/net), co karta główna, tym bardziej, że z obu kart możesz wykonać w tym samym czasie 2 połaczenia głosowe, w porównaniu z opcjami przychodzącymi (tylko jedno), a to już zajmuje miejsce na nadajniku sieci komórkowej. Wszystko jest zależne, czy klon obsługuje VoLTE i nie przełącza się na 2G/3G przy braku połączeń w LTE.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188066  autor: IC_Current
 18 lut 2025, 20:26
"Czy to jest, tak jak wspomniano w poście że jak są aktywne dwie karty SIM (głosowe), to jakość połączeń jest gorsza?"
Tak jest zawsze, niezależnie od sposobu komunikacji i technologii sieci.
We Flexie karty klony SIM mają fizycznie różne numery MSISDN. Potem te numery trafiają na wirtualną centralkę i dopiero z tej centralki w sygnalizacji idzie do innego operatora twój "prawdziwy" numer MSISDN.
W takim układzie, przy połączeniach wychodzących nie ma problemów z negocjacją kodeków, bo to Twój telefon zaczyna negocjację i centralka wyśle żądania dalej bez modyfikacji oraz przekaże odpowiedzi zwrotne do konkretnego (Twojego) telefonu.
Gorzej z połączeniami przychodzącymi. Centralka otrzymuje żądanie negocjacji kodeka, ale przecież nie wie do którego telefonu (karty klona) to żądanie przesłać, bo nie wie, który telefon odbierze połączenie. Skoro nie może wysłać zadania do telefonu, to sama musi ten telefon zastąpić i uzgodnić kodeki. Tu znowu problem, bo nie może uzgodnić najlepszych kodeków, bo te nie są obsługiwane przez wiele urządzeń. Ustala więc zapobiegawczo stare kodeki, góra AMR-WB (obsługiwane realnie przez wszystko). Po odebraniu połączenia do ciebie leci już ten kodek wynegocjowany przez "proxy".
Orange nie potrafi (albo nie chce) tego problemu od dawna rozwiązać. Jedyne co przez lata zrobił, to ustawił domyślne kodeki z AMR-NB na AMR-WB, ale o EVS ani słychu.
Co ciekawe, podobno TM ten problem ogarnął, choć nie wiem jak tam na niższych warstwach wygląda klonowanie numerów.
 #1188826  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 20:03
Od dziś, po aktualizacji aplikacji do wersji 64.7.0 - dla Androida pojawia się Google Pay, a dla iOSa: Apple Pay. To nowe, wygodne formy płatności za zasilenie Salda Flex - bez problemu i bez PINu karty płatniczej. W końcu mamy alternatywę dla Blika.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188869  autor: IC_Current
 07 mar 2025, 13:56
Ktoś sprawdzał, jak zachowa się numer dodatkowy w następującej sytuacji:
- numer główny zostaje przeniesiony do innej sieci
- pozostaje numer dodatkowy za 15zł
To wszystko działa
---------------------------------------------------

Teraz zmiana:
- na numerze dodatkowym aktywuję pakiet za 35zł na krótki okres czasu
- po miesiącu chcę wrócić do pakietu za 15zł,

Czy system pozwoli wrócić do pakietu za 15zł, jeśli nie będzie aktywnego numeru głównego ani żadnego innego numeru z wyższym pakietem niż 15zł?
 #1188870  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 14:02
IC_Current: pozwoli, gdyż numer jest przypisany do sekcji numerów dodatkowych, nie jest numerem głównym. Ustawienia płatności za plan są globalne - obejmują całe konto apki w ramach adresu email.

#1189322  autor: arek810316
 18 mar 2025, 10:08
Będę przenosił numer do Orange flex .Chce skorzystać z 3 miesięcy po 1zl . Jakie są zasady?,przenoszę numer i muszę kartę podpiąć czy mogę płacić blikiem? Jak będzie się kończył 3 miesiąc to kiedy muszę przenieść numer żeby mi nie naliczyli za 4 miesiąc i czy jest jakiś okres wypowiedzenia?
 #1189323  autor: KC-KARLOS
 18 mar 2025, 10:16
arek810316: https://flex.orange.pl/promocje/pierwszy-raz-flex oraz https://flex.orange.pl/pomoc
Tam masz pełne informacje.
W skrócie, abyś miał 3x po 1 zł, musisz przed zapłatą za pierwszy miesiąc we wskazanym miejscu wpisać kod rabatowy SIEMAFLEX
Płatności: do wyboru - zasilasz saldo Flex Blikiem lub Apple Pay / Google Pay albo podpinasz kartę płatniczą. Oferta nie ma okresu wypowiedzenia, bo to jest oferta przedpłacona na kartę. Nie zapewnisz na koncie/karcie płatniczej kasy na kolejny miesiąc korzystania, to oferta zostanie zawieszona do pół roku. Więcej informacji powyżej w tych linkach.

#1189324  autor: arek810316
 18 mar 2025, 10:30
KC-KARLOS;
1) pobieram aplikację ,zakładam konto ,wybieram plan
2) przenoszę numer
3) wybieram e-sim
4) potwierdzam w aplikacji,że to ja
5) wybieram metodę płatności
6) wpisuję kod SIEMAFLEX i aktywuje plan

Tak jest na stronie Orange flex i taka kolejność musi być?
 #1189327  autor: KC-KARLOS
 18 mar 2025, 10:41
arek810316: no to chyba jest oczywiste, że zanim włączysz plan i użyjesz kodu rabatowego, musisz ustalić formę płatności, czyli dodać kartę płatnicą lub zasilić saldo Flex, inaczej promocja przepadnie i planu nie odpalisz.

#1189332  autor: KC-KARLOS
 18 mar 2025, 11:28
arek810316: na odległość poza lokalem operatora w tak krótkim czasie nie przeniesiesz numeru. Termin sobie ustalisz w aplikacji Flex. Wniosek o przeniesienie polecam złożyć teraz, abyś sobie zapewnił ciągłość działania numeru.

#1189451  autor: KC-KARLOS
 21 mar 2025, 11:46
arek810316: kod wpisujesz w polu Kody promocyjne przed płatnością za plan - to ważne, bo inaczej promocja bezpowrotnie przepadnie i z niej już nigdy nie skorzystasz.

• Strona 133 z 136
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133