• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 131 z 137
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 137
 #1181373  autor: Miedzi0
 16 paź 2024, 16:48
Ostatnie problemy z internetem w T-mobile skłoniły mnie do szukania alternatywy i oferta Orange Flex wydaje się fajnym rozwiązaniem.

Zastanawiam się tylko czy rzeczywiście w najwyższym planie nie ma problemów z Internetem, przy dość intensywnym korzystaniu? Jedną kartę dodatkową (klon) chciałbym wrzucić do routera, ale tutaj zużycie miesięczne byłoby około 1TB.

Czy Orange nie stosuje ukrytych praktyk spowolnienia transferu? W T-mobile nie było z tym kłopotu.
 #1181376  autor: Kamski
 16 paź 2024, 17:31
surface123 pisze:
16 paź 2024, 12:56
Na jakim chinolu niby nie śmiga wifi calling we Flex ?
Xiaomi Mi Note 10 Lite - przestał działać po aktualizacji, Poco X5 5G - działa, ale rozłącza i konieczne jest ponowne uruchomienie telefonu.
 #1181377  autor: KC-KARLOS
 16 paź 2024, 17:42
Miedzi0: istnieje mikroskopijne ryzyko spowolnień, ale musiałbyś mieć cały czas 1 gbps w paśmie C sieci 5G i rozsyłał internet znacznej ilości osób. Przy użytku domowym nie powinno być problemów, więc się nie martw o limity, bo ich nie ma.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181385  autor: darekka
 16 paź 2024, 20:38
Miedzi0 pisze:
16 paź 2024, 16:48
Zastanawiam się tylko czy rzeczywiście w najwyższym planie nie ma problemów z Internetem, przy dość intensywnym korzystaniu? Jedną kartę dodatkową (klon) chciałbym wrzucić do routera, ale tutaj zużycie miesięczne byłoby około 1TB.

Czy Orange nie stosuje ukrytych praktyk spowolnienia transferu? W T-mobile nie było z tym kłopotu.
ja mam zużycie ok 3TB/msc i działa normalnie ale trzeba mieć na uwadze, ze każda sieć ma systemy optymalizujące jej działanie tak aby każdy miał w miarę dobry net więc w specyficznych przypadkach dość mocno obciążonej(przeciążonej) konkretnej lokalizacji mogą się zdażyć te optymalizacje czyli np. wyłączenie agregacji do czasu rozłączenia i ponownego połączenia neta, lekkie ograniczenie max możliwości stacji dla danego usera. Nie ma się tak naprawdę czym przejmować, bo każda sieć może w każdej chwili sobie optymalizacje zastosować abyś i Ty/ja mieli względnie dobre prędkości w sytuacji gdy jakiś tam użytkownik postanowi sobie kopię neta robić.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1181797  autor: kszaq
 24 paź 2024, 23:52
Ciekawostka: przy zmianie planu Flex ze "starego" (z Social Passem) na "nowy" (już bez Social Pass), warto zrobić to po wyczerpaniu gigabajtów ze "starego" planu lub - jeśli nie zużywamy gigabajtów - w ostatnim dniu obowiązywania planu. Przeszedłem z planu 80GB na 150GB - oba za 50 zł - i do Sejfu trafiły WSZYSTKIE niewykorzystane gigabajty z nowego planu (w moim przypadku nieco ponad 130GB), a nie - jak przy przechodzeniu z planu "niższego" na "wyższy" tylko niewykorzystana część ze starego planu.

Powyższa porada nie ma oczywiście sensu przy planie za 80 zł, bo od razu dostajemy UNLMTD i do Sejfu wpadnie 250GB. :)

Dodatkowo mam pytanie, czy jest możliwy następujący scenariusz: chciałbym znajomej osobie korzystającej wyłącznie z rozmów i SMSów włączyć plan 15zł. We wcześniejszych postach wspominano, że można "zostawić" na koncie tylko numer z planem za 15 zł i będzie on działać nawet bez numeru głównego. Jako, że przenoszony numer działa obecnie w nju na kartę i nie chcemy bawić się w przenoszenie przez innego operatora, rozważam następujący scenariusz:
1. Założenie konta Flex i wzięcie "numeru głównego" za 0 zł na 1 miesiąc.
2. Przeniesienie numeru z nju na kartę do Flex jako numer dodatkowy z planem za 15 zł.
3. Rezygnacja z numeru głównego.
Czy to zadziała i numer pozostanie na planie za 15zł? Czytam regulaminy i nie precyzują one co dzieje się z numerami dodatkowymi w Strefie Kart SIM, jeśli zrezygnuje się z Numeru Głównego.
 #1181805  autor: KC-KARLOS
 25 paź 2024, 02:19
kszaq: zmiana planu ze starego na nowszy z nowymi zasadami (więcej GB zamiast SP) daje więcej neta od razu i to one wejdą do Sejfu przy odnowieniu planu na kolejny cykl. Wszystko gra.

Co do numerów dodatkowych, jest tak jak wspominałem wcześniej - one są na koncie mailowym Flexa i grupa numerów dodatkowych rozpada się wraz z wyłączeniem ostatniego numeru - nie ma znaczenia czy to numer główny czy dodatkowy.
Wyjaśniałem to 2 strony temu > viewtopic.php?p=1180283#p1180283

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181814  autor: kszaq
 25 paź 2024, 11:11
KC-KARLOS pisze:
25 paź 2024, 02:19
Co do numerów dodatkowych, jest tak jak wspominałem wcześniej - one są na koncie mailowym Flexa i grupa numerów dodatkowych rozpada się wraz z wyłączeniem ostatniego numeru - nie ma znaczenia czy to numer główny czy dodatkowy.
Wyjaśniałem to 2 strony temu > viewtopic.php?p=1180283#p1180283
Pamiętam i mam nadzieję, że to testowałeś. :D

Dobrze by było, żeby wraz z wprowadzeniem od 10.11 opłaty za wypłatę niewykorzystanych środków Flex, Orange wprowadziło możliwość migracji z oferty na kartę z przeniesieniem niewykorzystanych środków na konto Flex.
 #1181820  autor: KC-KARLOS
 25 paź 2024, 11:50
kszaq: żaden problem, środki po kontakcie z BOK możesz przetransferować do OFNK lub wypłacić przed migracją z potrąceniem prowizji. Systemowo migracja między submarkami powoduje wyzerowanie konta złotówkowego. Od dawna tak jest między ONK > NJU.

#1181932  autor: KC-KARLOS
 27 paź 2024, 16:43
Dokładnie. Karta-klon współdzieli wybrane usługi z głównej karty SIM - zarówno numeru głównego/jedynego na koncie albo numeru dodatkowego. Wszystko zależy od dostępnej sytuacji na koncie.
Wspólną częścią zarówno dla numeru głównego i numeru dodatkowego to karty-klony. 1 sztuka nam się należy od planu 15 zł (nr dodatkowy) oraz 35 zł. Przy planie za 50 zł mamy już dostępne 2 klony, a w planie za 80 zł - 3 klony.

#1182115  autor: KC-KARLOS
 31 paź 2024, 21:35
Ciekawa promocja - jak zawsze dla nowych klientów. FLEX X EMPIK. Przy użyciu kodu EMPIKFLEX dostajemy 50% rabat na dowolny plan na pierwsze 6 miesięcy - czyli pełny UNLIMITED przez pierwsze pół roku za jedyne 40 zł/mc! Dodatkowo dostęp do programu Empik Premium na rok w prezencie! Szczegóły w regulaminie > https://flex.orange.pl/dokumenty/Regula ... 486bf4.pdf
Promocja trwa od 28.10.2024 do 01.12.2024.

#1182172  autor: lek
 02 lis 2024, 11:48
Czy we FLEX:
1. Czy karta klon działa w roamingu, czy tylko do wykorzystania w kraju?
2. Karta główna będzie używana przez ok 10 miesięcy za granicą i przez 2 miesiące w kraju. Co z FUP, czy Orange nalicza dopłaty?
3.Rozważam karty lokalnego operatora telefon + router 20Euro?
Pytania dotyczą Hiszpani.
 #1182174  autor: KC-KARLOS
 02 lis 2024, 11:56
lek:
1. Karta-klon wyłącznie w Polsce.
2. Nie mamy informacji o FUPie we Flexie. Jeśli go nie naliczają, to można korzystać. Uwaga na limity neta.

#1182183  autor: IC_Current
 02 lis 2024, 19:46
Znajomi mają te oferty za granicą od bardzo dawna. Nie ma FUP na rozmowy i smsy.
Jednak oni korzystają z tego dosyć uczciwie. Mają karty lokalnych operatorów. Dłuższe rozmowy z Polską to przeważnie z domu przez WiFi Calling. Inne rozmowy poza wifi to głównie jakieś krótkie, pilniejsze kontakty. Więc nie narażają operatora na koszty roamingowe.
 #1182767  autor: KC-KARLOS
 15 lis 2024, 10:10
Niespodzianka, tym razem Flex jako pierwszy informuje o ponownym zwiększeniu limitów GB w euro-roamingu!

Nowe limity GB dostępne w ramach Planu od 17.12.2024:
:arrow: Plan za 35 zł: 9,87 GB (było 8,28 GB)
:arrow: Plan za 50 zł: 14,10 GB (było 11,83 GB)
:arrow: Plan za 80 zł: 22,56 GB (było 18,92 GB)

Limity dla ekstra GB w Polsce:
:arrow: Pakiet 1 GB: 0,85 GB (było 0,71 GB)
:arrow: Pakiet 5 GB: 2,82 GB (było 2,37 GB)
:arrow: Pakiet 10 GB: 4,23 GB (było 3,55 GB)

Limity dla usługi UNLMTD:
:arrow: na 7 dni za 15 zł: 4,23 GB (było 3,55 GB)
:arrow: na 30 dni za 30 zł: 8,46 GB (było 7,10 GB)
:arrow: na 30 dni za 45 zł: 12,69 GB (było 10,65 GB)

Nowa cena dla pakietu antyFUP 1GB: 7 zł na 15 dni (poprzednio 9 zł).

Mamy dzięki czemu nowy przelicznik - za każde wydane 5 zł brutto wpada 1,41 GB zamiast 1,19 GB.
Zapewne w ten weekend o zmianach w roamingu UE poinformują hurtowo pozostali operatorzy i ich submarki.

#1182769  autor: superfly86
 15 lis 2024, 10:24
Cześć,
Proszę o wyjaśnienie jak wygląda mechanizm dodawania dodatkowych numerów. Z tego co widzę to dodatkowe karty z tym samym numerem są w danym pakiecie. Jeśli chcę dodać jakieś numery swoje z innej sieci to jak wygląda wtedy kwestia płatności? Place tyle co za podstawowy pakiet? Czyli np 2x35zl przy dwóch numerach ?
 #1182771  autor: KC-KARLOS
 15 lis 2024, 10:36
superfly86:
na wstępie nie wolno mylić kart-klonów z numerami dodatkowymi.
Klony współdzielą usługi z numeru głównego lub dodatkowego. Karty z numerem dodatkowym mają swój niezależnie działający plan taryfowy.
Po drugie: numer, który dodasz do Strefy Kart SIM musi być zarejestrowany na Ciebie, na ten sam nr PESEL.
Po trzecie: Kwestia płatności jest przypisana na konto email, na które założyłeś apkę Flex - działają globalnie na wszystkie numery na koncie.
Przy numerze dodatkowym nie musisz płacić 35 zł za plan, gdyż w nim jest plan za 15, który nie zawiera internetu na pełnej prędkości (ma lejek 64 kbps). Nr dodatkowy bierze udział we wszystkich promocjach z darmowymi GB czy w Klubie Flex.
Za plan dla obu numerów nie płacisz w tym samym terminie (wspomniałem o tym wyżej, że ten nr ma swój niezależny plan komórkowy).
Więcej info znajdziesz na https://flex.orange.pl/pomoc

#1182777  autor: KC-KARLOS
 15 lis 2024, 12:58
Remington: informuję, jak będzie. Wiadomo, że opłaci się mieć GB z planu lub te dokupione krajowe.

• Strona 131 z 137
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 137
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131