• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 31
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31

#516966  autor: TheArt
 21 lis 2011, 00:59
thonka pisze:nie no lepsze od lejka jest 1GB za 2zl z reklamami co minute...
Zdecydowanie. Szczególnie że reklamy pojawiają się co 500kb czyli w lejku byłoby to co kilka minut. Prędkość masz tutaj jednak kilkaset razy większą i reklamy też nie przerywają jeśli download przekracza 500kb. Cóż to jednak 2zl a nie darmo.

Musicie zauważyć, że ten cały lejek opłacacie wcześniej i tak naprawdę to żadna łaska operatora.

#516967  autor: MK_
 21 lis 2011, 01:17
Musicie zauważyć, że ten cały lejek opłacacie wcześniej i tak naprawdę to żadna łaska operatora.
Głowa boli od głupot i herezji jakie tu wypisujesz. Pokaż nam ten miesięcznik branżowy :lol:

Dostaję za przeniesienie numeru kartę Play Fresh ZA DARMO. Zmieniam taryfę na Lubię to! ZA DARMO, przez 30 dni mam lejek ZA DARMO, później znowu wracam do Fresh i z powrotem na Lubie to! również ZA DARMO i znowu mam lejek przez 30 dni ZA DARMO. Nie jest to sposób w jaki zalecam korzystać z internetu w telefonie, ale chce ci tylko pokazać jak mało wiesz o taryfach internetowych i w jak wielkim jesteś błędzie. Jak wskażesz mi tutaj miejsce gdzie "opłaciłem operatorowi lejek" to dostaniesz nagrodę pieniężną :lol:

I to właściwie można uznać za koniec mojej części dyskusji, bo nie będę dyskutował z osoba, która wyzywa innych użytkowników forum od pajaców. Dobranoc.

---
edit - wyciecie epitetow - tho
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 02:23 przez MK_, łącznie zmieniany 1 raz.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#516969  autor: thonka
 21 lis 2011, 02:24
kazda nastepna wycieczka osobista bedzie odpowiednio nagradzana.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#516972  autor: TheArt
 21 lis 2011, 03:44
MK_ pisze: Głowa boli od głupot i herezji jakie tu wypisujesz. Pokaż nam ten miesięcznik branżowy :lol:
Raz jeszcze mnie obraź a umożliwie Ci powiedzenie mi tego w twarz.
MK_ pisze: Dostaję za przeniesienie numeru kartę Play Fresh ZA DARMO. Zmieniam taryfę na Lubię to! ZA DARMO, przez 30 dni mam lejek ZA DARMO, później znowu wracam do Fresh i z powrotem na Lubie to! również ZA DARMO i znowu mam lejek przez 30 dni ZA DARMO. Nie jest to sposób w jaki zalecam korzystać z internetu w telefonie
I co to ma być. To żaden sposób tylko omijanie opłat, do czasu. W RBM też to było i szybko się zorientowali. Wszędzie żeby mieć lejek trzeba mieć aktywne konto, a żeby mieć aktywne konto trzeba wydawać miesięcznie przynajmniej 20zl. To właśnie cena lejka 16/32kbit. Każdy normalny da sobie siana z taką parodią Internetu.

Myślę że tu nie ma o czym dyskutować, fanboyom Play się nie wytłumaczy. A moje zestawienie masz też na forum więc sobie poczytaj, zrozum i będziesz wiedział co to mobilny Internet.

Thonka mam nadzieję że w moim poście nie ma nic osobistego do MK, jeśli tak to skasuj mój post, dzieki.

#516977  autor: Za Darmo
 21 lis 2011, 08:47
TheArt Za 20 zł to ja mam Aero2 z 256 kb/s przez rok i po roku 512 kb/s, także operator dając mi za darmo lejek 32 kb/s żadnej łaski mi nie robi.

Osobiście korzystam z lejka Lubie to! na Chrome z zablokowanymi reklamami i flashem i mogę z przyjemnością powiedzieć, że lepiej chodzi niż ten lejek w RBM. Obrazek

#516994  autor: kamil4862
 21 lis 2011, 11:15
TheArt pisze: Wszędzie żeby mieć lejek trzeba mieć aktywne konto, a żeby mieć aktywne konto trzeba wydawać miesięcznie przynajmniej 20zl. To właśnie cena lejka 16/32kbit. Każdy normalny da sobie siana z taką parodią Internetu.
Człowieku każdy zwraca Ci uwagę, a Ty swoje... Miałeś może osobiście Lubię to w Play? Z tego co widać nie, więc się nie wypowiadaj i nie pisz głupot.

A co do reklam w Freem to niestety, ale one też połykają mb...

Obrazek

#517001  autor: KC-KARLOS
 21 lis 2011, 11:42
kamil4862 pisze:A co do reklam w Freem to niestety, ale one też połykają mb...
Niestety, taka prawda... W takim necie chyba nie chodzi o to, żeby non stop odświeżać stronkę o obejrzeniu reklamy, albo kombinować, jak zadziałają aplikacje, które też konsumują kB czy MB. Przy lejku nic nie trzeba kombinować, bo i nawet GG na zmniejszonej prędkości działa bez problemów.

[ Dodano: 2011-11-21, 11:45 ]
I kilka aspektów, powinno obrać FreeM od konkurencji, aby ulepszyć swoja ofertę - i tak "nałykali się" troszkę kasy od InPost, Carrefour'a i innych partnerów, których ten operator wyświetla użytkownikom reklamy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#517006  autor: kamil4862
 21 lis 2011, 12:04
Freem z facebooka:
Stało się! Na I urodziny FreeM, czyli od dzisiaj, puszczamy reklamy co 1 MB. W dodatku dla wszystkich pożeraczy limitów mamy nowe FreeMowe pakiety:
S 1GB na 7 dni za 2 PLNy
P 300MB na 7 dni z reklamami co 3 MB za 2 PLNy
E 250 MB na 5 dni bez reklam za 13 PLNów.

A to wciąż nie koniec zmian… ale to już nie dzisiaj. :)

Obrazek

#517013  autor: KC-KARLOS
 21 lis 2011, 12:17
kamil4862 pisze: 250 MB na 5 dni bez reklam za 13 PLNów.
Oni są chyba śmieszni! 250 MB na 5 dni za 13 zł (bez reklam)?
To straszne warunki. Konkurencja ma lepsze oferty.
Widać, że chcą jeszcze więcej kasy, bo za reklamy niezbyt dużo zarobili...
kamil4862 pisze: 1GB na 7 dni za 2 PLNy
Standard. Ten pakiet musieli zostawić.
kamil4862 pisze: 300MB na 7 dni z reklamami co 3 MB za 2 PLNy
W porównaniu do pakietu 1 GB jest moim zdaniem NIEOPŁACALNY.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#517050  autor: TheArt
 21 lis 2011, 14:31
A przy tym 1GB nic nie napisali to znaczy że bez reklam czy ktoś to testował.
Za Darmo pisze:Za 20 zł to ja mam Aero2 z 256 kb/s przez rok i po roku 512 kb/s, także operator dając mi za darmo lejek 32 kb/s żadnej łaski mi nie robi.
I o tym mówię, też używam Aero i 256kbps to już prędkość, która pozwala na w miarę wygodną pracę.
MK_ pisze: Dostaję za przeniesienie numeru kartę Play Fresh ZA DARMO. Zmieniam taryfę na Lubię to! ZA DARMO, przez 30 dni mam lejek ZA DARMO, później znowu wracam do Fresh i z powrotem na Lubie to! również ZA DARMO i znowu mam lejek przez 30 dni ZA DARMO.
Moglbys to rozwinac, ogladam te taryfe i tam zeby miec lejek to trzeba wpierw doladowac i wychodzi miesiecznie 30zl, co jest drozej niz w Orange za 6GB

Obrazek

#517073  autor: KC-KARLOS
 21 lis 2011, 16:23
TheArt pisze:Moglbys to rozwinac, ogladam te taryfe i tam zeby miec lejek to trzeba wpierw doladowac i wychodzi miesiecznie 30zl, co jest drozej niz w Orange za 6GB
TheArt, po migracji z Fresh'a do LUBIĘ TO! za internet NIC nie płacę! W cenniku nie ma opłaty za transmisję danych w cenniku.
Pokazana tabelka to tylko bonusy w ich ważnością po zasileniach (na szybszego neta), po wyczerpaniu bonusu, net jest wolniejszy, ale nadal darmowy.
ALE:
po co mam ładować konto, żeby mieć stały dostęp do transmisji danych na obu nadajnikach?
Wystarczy przed upływem 30 dni początkowej ważności konta zmigrować "na chwilę" do Fresh'a, a po kilku godzinach wrócić do LB - net znów będzie nielimitowany na kolejne 30 dni za 0 zł.
Aha: po migracji do LB - pierwsze połączenie z netem jest z SZYBSZĄ prędkością (zwolni dopiero po zużyciu ok. 115 MB lub po szybszym rozłączeniu się z netem).
Można tak robić nawet codziennie, wtedy można mieć szybszego neta (nawet po 115 MB dziennie lub więcej, jeśli migracje przebiegną w miarę szybko).

Więc FreeM nie poradzi sobie z ofertą Play'a czy nawet z Aero2 (gdzie są ograniczenia sprzętowe, ale prędkość jest nieco szybsza od lejka i tez bez limitów).

#517075  autor: thonka
 21 lis 2011, 16:32
the art - 50zl masz 5 miesiecy 1GB i do czasu posiadania aktywnego konta posiadasz po tym 1GB lejek.

10zl miesiecznie to niezbyt wiele biorac pod uwage inne bonusy wynikajace z prepaidow w play jak 30 za 10.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#517079  autor: KC-KARLOS
 21 lis 2011, 16:40
thonka pisze:the art - 50zl masz 5 miesiecy 1GB i do czasu posiadania aktywnego konta posiadasz po tym 1GB lejek.
Dokładnie tak, to też dobra opcja, jeśli nikt nie chce kombinować z migracjami i swoją kartę wykorzysta w telefonie/smartfonie. Ja swojego sposobu będę stosował do swojego modemu, gdyż nie opłaca mi się przechodzić z głównego Fresh'a.

A kartę z FreeM? Chyba ją zniszczę, bo z coraz gorszą ofertą netu (nawet darmowego z reklamami), nic mi nie zaoferują. Mydlą tylko "oczy" samoistnie wydłużającą się ważnością konta oraz dziwnymi warunkami oferty BONUS (przejętej z telefonii MOVA).

#517162  autor: DanielR
 21 lis 2011, 21:12
Karlos20 pisze:Mydlą tylko "oczy" samoistnie wydłużającą się ważnością konta
Dobrze, dobrze. Niech jeszcze trochę pomydlą. Wciąż mam u nich trzy fajne numerki, a jakoś nie chce mi się na razie męczyć z MNP. :wink:

#517170  autor: user_delete33
 21 lis 2011, 21:36
Karlos20 pisze:A kartę z FreeM? Chyba ją zniszczę, bo z coraz gorszą ofertą netu (nawet darmowego z reklamami), nic mi nie zaoferują. Mydlą tylko "oczy" samoistnie wydłużającą się ważnością konta oraz dziwnymi warunkami oferty BONUS (przejętej z telefonii MOVA).
Mi do dziś, pomimo kolejnych zgłoszeń nie potrafią aktywować karty. Działała po pierwszej reklamacji jeden dzień i potem znów przestała się logować do sieci. BOK ogranicza się do stwierdzenia, że "sprawa znów przekazana do działu technicznego".

#517218  autor: osachorzow
 21 lis 2011, 23:25
Mruczek, nie strasz ;) Ja im dziś wysłałem kartę rejestracyjną i mam nadzieję, że tym sobie poradzą ;) Bo numer wybrany u nich różni się tylko pierwszą cyfrą od mojego numeru stacjonarnego ;) Dla telefonów to jest problem i jak dzwonię z komórki to u wszystkich dopasowuje numer stacjonarny... wszak 8 ostatnich cyfr się zgadza :D

#517240  autor: TheArt
 22 lis 2011, 02:25
Karlos20 pisze:
TheArt, po migracji z Fresh'a do LUBIĘ TO! za internet NIC nie płacę! W cenniku nie ma opłaty za transmisję danych w cenniku.
Czy migracja powoduje przedłużenie konta na połączenia wychodzące o 30 dni?
Karlos20 pisze: po co mam ładować konto, żeby mieć stały dostęp do transmisji danych na obu nadajnikach?
Wystarczy przed upływem 30 dni początkowej ważności konta zmigrować "na chwilę" do Fresh'a, a po kilku godzinach wrócić do LB - net znów będzie nielimitowany na kolejne 30 dni za 0 zł.
Aha: po migracji do LB - pierwsze połączenie z netem jest z SZYBSZĄ prędkością (zwolni dopiero po zużyciu ok. 115 MB lub po szybszym rozłączeniu się z netem).
Można tak robić nawet codziennie, wtedy można mieć szybszego neta (nawet po 115 MB dziennie lub więcej, jeśli migracje przebiegną w miarę szybko).
A jakie są haczyki? Przecież to byłoby za różowe, każdy miałby ciągle ważne konta na wychodzące tylko migrując. Czy traci się środki na koncie albo jakieś promocje.

#517268  autor: kamil4862
 22 lis 2011, 11:05
TheArt pisze: Czy migracja powoduje przedłużenie konta na połączenia wychodzące o 30 dni?
Tak i nie. Jeśli ważność konta czy to głównego czy promocyjnego masz krótszą niż 30 dni wówczas zostaje wydłużona, jeśli ważność jest dłuższa zostaje skrócona do 30 dni zarówno konta głównego jak i promocyjnego. Po paru dniach kolejna zmiana taryfy na inna i powrót do Lubię to powtarza mechanizm czyli wydłuży Ci konto do 30 dni ;)
Ważność konta nie sumuje się z tym co masz obecnie, tylko zostaje ewentualnie wydłużona do 30 dni.
TheArt pisze: A jakie są haczyki? Przecież to byłoby za różowe, każdy miałby ciągle ważne konta na wychodzące tylko migrując. Czy traci się środki na koncie albo jakieś promocje.
Nie ma. Tak po prostu jest. Zmieniając taryfę tracisz wszystkie wykupione pakiety, usługi (zbieraj minuty). To co zostaje to nienaruszone konto główne i promocyjne.

Obrazek

#517317  autor: TheArt
 22 lis 2011, 14:43
kamil4862 pisze:Jeśli ważność konta czy to głównego czy promocyjnego masz krótszą niż 30 dni wówczas zostaje wydłużona, jeśli ważność jest dłuższa zostaje skrócona do 30 dni zarówno konta głównego jak i promocyjnego.
A więc ci co mają uzbierane bonusy i długi czas połączeń nie korzystają z tego, to można liczyć że opcja szybko nie zniknie. Czy da się to wykonywać jakimiś krótkimi kodami.

#517319  autor: KC-KARLOS
 22 lis 2011, 14:50
TheArt pisze:Czy da się to wykonywać jakimiś krótkimi kodami.
tak :)
Wystarczą trzy kody:
*163*2# - migracja do Play Fresh (gołego)
*163*5# - migracja do Lubię To!
*111*49*1# - aktualna taryfa.

• Strona 14 z 31
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14