• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 16
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

#332340  autor: wshk
 29 kwie 2009, 12:44
W orange zawsze promowane byly polaczenia wewnatrzsieciowe - tak to ladnie okreslano.
Tak wiec myslalem ze w nowej ofercie oplaczenia wewnatrzsieciowe beda za jakies 10gr/min. I wtedy to mialoby sens.
Faktem jest ze najwiecej polaczen wykonuje w ramach orange, ale przy stawkach rozniacych sie o 9gr/min (w sieci/poza) to juz nie robi takiej roznicy i nie czyje sie fajniej mogac dzownic taniej do 13mln uzytkownikow sieci orange. I cholera wie ilu stacjonarnych

Szkoda.

#332342  autor: kwistas
 29 kwie 2009, 12:56
wshk, tak naprawdę oni sami nie wiedzą co z tym fantem czyli PLAY zrobić. Dają promocje mało przemyślane z przymusu obniżyli stawkę do 29gr/min, ale wiecej nic nie ruszyli. Internet nadal drogi i nie zapowiada się na obniżki (blog rzecznika TP), szczerze mówiąc mają najgorsze warunki, bo nawet w Erze gdzie są marne pakiety 5MB po ich wyczerpaniu naliczanie jest 0,01gr/100kb.

#332377  autor: Spore
 29 kwie 2009, 16:19
Mówię papa Orange, dziękuje za takie promocje. Namawiam rodzinę, aby wszyscy przeszli np. do Playa.

#333663  autor: elkanguro
 06 maja 2009, 23:07
Czy w nowych warunkach oferty Nowe Orange GO nastąpiła zmiana odnośnie doładowania konta poprzez Doładowanie z telefonu na abonament? Do tej pory doładowanie takie nie zmieniało cen połączeń. Obecnie nie ma o tym mowy w regulaminie. Czy teraz gdy doładuję w ten sposób to zmienią mi się ceny połączeń?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#333668  autor: mikage1
 06 maja 2009, 23:18
ceny się zmienią - a mowa jest o tym w regulaminie (nowym) NOG z kwietnia w punkcie 5 - tzn. nie ma tam mowy o tym wprost, tylko doładowanie z telefonu abo zostało usunięte z listy tych, które nie zmieniają stawki...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#333672  autor: nav
 06 maja 2009, 23:23
doladowanie zmienia stawki dwukrotnie przeze mnie sprawdzone na moim numerze

#333673  autor: elkanguro
 06 maja 2009, 23:24
To bardzo niekorzystnie...

Virgin Mobile

#333722  autor: biotyt
 07 maja 2009, 11:32
elkanguro pisze:To bardzo niekorzystnie...
Dla jednych niekorzystne, dla innych jak najbardziej korzystne. Teraz nie muszą wybierać pomiędzy zwykłym doładowaniem zmieniającym stawki (chcąc je obniżyć), a doładowaniem z bonusem 20% by przedłużyć środki promocyjne. Mogą mieć jedno i drugie.

biotyt

#333727  autor: wshk
 07 maja 2009, 11:58
Mnie jakos przestaly interesowac te ich srodki promocyjne. Za rzadko laduje zeby sie w to bawic.

A tak swoja droga to na moja reklamacje w temacie nowej oferty prepaid w orange od 16 kwietnia.. Sypneli 20 zl na konto choc z obliczen wychodzilo ze z roznicy pomiedzy 60 a 29gr za minute nazbieralo sie z 10 moze 12zl.

Uzasadnienia nie znam bo nie moglem odebrac telefonu jak dzwonili a listu jeszcze nie widzialem.

A i tak to uzasadnienie ktore dostaje sie na pismie to kit, prawdziwe jest u nich w sytemie. W niektorych salonach mili ludzie przeczytaja :D

#333740  autor: mikage1
 07 maja 2009, 13:00
tym bardziej, że ktoś złośliwie "inwestując" 5 PLN może zmienić komuś stawki na gorsze...

#333743  autor: wshk
 07 maja 2009, 13:13
Jak ktos chce byc zlosliwy to moze komus zmienic stawki doladowniem za 5zl ze zdrapki, terminala czy tez online.

Nie przesadzajmy z tym abonamentem.

Ja sie zaczalem zastanawiac jaki zarobek maja ci co sprzedaja przelewy SMS za 80% ceny na allegro. To jest myk ;)

#333753  autor: kowcio
 07 maja 2009, 13:50
wshk pisze:Ja sie zaczalem zastanawiac jaki zarobek maja ci co sprzedaja przelewy SMS za 80% ceny na allegro. To jest myk ;)
Być może zrobiła się im skarbona i chcą przenieść numer do np. popularnego Play... Albo po prostu potrzebują gotówki, a maja ogromne sumy pieniędzy na telefonie ;)

#333755  autor: wshk
 07 maja 2009, 14:10
Ja kombinowalem z walkiem na VAT i tworzeniu kosztow. Ale tak przy sprzedazy przelewow za 80% ceny co najwyzej jest sie na zero wtedy.

Ale teraz to moze byc bardziej oplacalene ze wzgledu na nowe minuty non-stop w NOG. Mozna przy okazji miec romowy za darmo.

Ale zeby to mialo sens musi byc w odpowiedniej skali.. a z tym gorzej..

#333759  autor: mikage1
 07 maja 2009, 14:23
wshk pisze:Jak ktos chce byc zlosliwy to moze komus zmienic stawki doladowniem za 5zl ze zdrapki, terminala czy tez online.

Nie przesadzajmy z tym abonamentem.
owszem - i z jednej strony jest to pewna wygoda, ale z drugiej niedogodność i pewne niebezpieczeństwo dla uzytkowników...

#333799  autor: Claudec
 07 maja 2009, 17:00
Żeby jeszcze ta usługa "przelew sms" działała... Od wczoraj brat próbował przelać
kasę i nie dało się :/

#333800  autor: kowcio
 07 maja 2009, 17:02
Claudec pisze:Żeby jeszcze ta usługa "przelew sms" działała... Od wczoraj brat próbował przelać
Jesteś pewien, że nie ma zetafona oraz ma wystarczającą ilość środków na koncie głównym? Jeśli tak, to reklamuj.... U mnie działa :)

#333866  autor: nav
 07 maja 2009, 21:06
mikage1 pisze:owszem - i z jednej strony jest to pewna wygoda, ale z drugiej niedogodność i pewne niebezpieczeństwo dla uzytkowników...
zgadzam sie powinno byc cos takiego jak 'odmowa przyjecia doladowania' np powtwierdzenie bezplatnym smsem
Claudec pisze:Żeby jeszcze ta usługa "przelew sms" działała... Od wczoraj brat próbował przelać
ja wczoraj z 5 razy probowalam i za pierwszym razem przyszlo mi ze nie moga zrealizowac i nie ponosze zadnych kosztow ale i tak zjadlo mi 16 gr a za kazdym kolejnym ze przekroczylam limit 200 zl ale w koncu sie udalo

#333868  autor: Nitram
 07 maja 2009, 21:08
Też 2 razy dzisiaj robiłem "przelew sms" i wszystko ok.

[center] Goście na poziomie zawsze chodzą w pionie:P
http://www.symbianOS.pl
wszystko o symbianie[/center]

#333905  autor: mikage1
 07 maja 2009, 23:27
nav pisze:
mikage1 pisze:owszem - i z jednej strony jest to pewna wygoda, ale z drugiej niedogodność i pewne niebezpieczeństwo dla uzytkowników...
zgadzam sie powinno byc cos takiego jak 'odmowa przyjecia doladowania' np powtwierdzenie bezplatnym smsem
myślę, że skoro dało się zablokować sms ze stanem konta, to na pewno jest możliwość systemowa by zablokować doładowania inne niż kodem z telefonu - kto chce korzysta z wszystkich, kto nie chce - blokuje i korzysta tylko z własnego doładowania - i tyle...

#333916  autor: elkanguro
 08 maja 2009, 01:19
biotyt pisze:
Dla jednych niekorzystne, dla innych jak najbardziej korzystne. Teraz nie muszą wybierać pomiędzy zwykłym doładowaniem zmieniającym stawki (chcąc je obniżyć), a doładowaniem z bonusem 20% by przedłużyć środki promocyjne. Mogą mieć jedno i drugie.
No właśnie nie do końca. Bo to działało tak. Zrobiłem pierwsze doładowanie telefonu kartą za 100zł i miałem najniższe połączenia a potem już tylko robiłem z telefonu na Abo mniejsze doładowania a ceny połączeń wciąż najniższe. Więc raczej zmiana niekorzystna.

Virgin Mobile
  • Strona 14 z 16
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16