• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

#685812  autor: user_delete34
 27 gru 2013, 18:31
Raczej nawiązać połączenie. Możesz też wysłać na swój numer SMSa i sprawdzić na itaktak.pl ważność, jeśli chcesz przedłużyć za darmo. Gwarancji jednak nie dam, bo nie pamiętam, jak to robiłem na swojej (innej niż obecna) karcie.

#685815  autor: Golarz Filip
 27 gru 2013, 18:41
Markadiusz pisze:Raczej nawiązać połączenie. Możesz też wysłać na swój numer SMSa i sprawdzić na itaktak.pl ważność, jeśli chcesz przedłużyć za darmo. Gwarancji jednak nie dam, bo nie pamiętam, jak to robiłem na swojej (innej niż obecna) karcie.
Chodziło mi głównie oto,czy jeszcze jakieś doładowanie jest potrzebne.
Dzięki wielkie za info Markadiusz

#685817  autor: user_delete34
 27 gru 2013, 18:51
Tutaj jest oficjalna informacja.
Proszę bardzo.

#686552  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 17:14
Chciałem tylko potwierdzić- mając Fri RWK nie kupię pakietu 1GB/3GB/6GB?

#686554  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 17:19
divhashmorex- czyli jednak mogę,tak? :)

#686555  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 17:20
Tak.
RWK wyklucza się z DARMOWYMI opcjami czyli innymi PROFILAMI, bo samo jest takim (...mimo, że za nie płacisz).

#686557  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 17:23
Markadiusz pisze:Tak.
RWK wyklucza się z DARMOWYMI opcjami czyli innymi PROFILAMI, bo samo jest takim (...mimo, że za nie płacisz).
czyli co miesiąc 3 pln, niezależnie jak długo jestem w T-mobile,RWK jest aktywne, mogę spokojnie kupować pakiety.
Dzięki,pogubiłem się jak widać w tym opcjach.
Jak ktoś ma ta władzę,dajcie koledze POMÓGŁ :P

#686561  autor: Blank
 30 gru 2013, 17:30
Golarz Filip,
Nic dziwnego, można się trochę pogubić.
W RWK możesz korzystać z wszystkich pakietów (minut, SMSów i internetu) ;)
To po prostu taki dziwny "profil", który w przeciwieństwie do pozostałych nie jest bezpłatny, oraz nie daje żadnych bonusów (poza wydłużeniem ważności konta) ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#686563  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 17:33
divhashmorex, widzę, że mnie ubiegłeś, więc dodam tylko:
divhashmorex pisze:To po prostu taki dziwny "profil", który
nie jest wyraźnie oznakowany. Gdyby to było jakoś wyraźniej "pokazane" na stronce, na forum byłoby może i kilkadziesiąt pytań na ten temat mniej. ;)

[ Dodano: 2013-12-30, 17:34 ]
Golarz Filip pisze: Jak ktoś ma ta władzę,dajcie koledze POMÓGŁ :P
PS: to mój wątek. :D
Ale dziękuję.

#686564  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 17:35
No tak,ale na innym profilu niż Frii RWK nie pamiętając o wykupieniu kolejnego pakietu po 30 dniach,konto może zostać zablokowane i potrzebne będzie kolejne doładowanie.Mając kasę na koncie i kupując kolejny pakiet przedłużam konto jedynie na 30 dni?
Także mimo wszystko te 3pln zabezpiecza mnie przed zablokowaniem.

#686566  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 17:41
Golarz Filip, niezbyt rozumiem tego posta.
Golarz Filip pisze:No tak,ale na innym profilu niż Frii RWK nie pamiętając o wykupieniu kolejnego pakietu po 30 dniach,konto może zostać zablokowane i potrzebne będzie kolejne doładowanie.
O jakim pakiecie mówisz?
Chodzi Ci o zablokowanie konta, bo po 30 dniach zapomnisz kupić pakietu, ten się wyłączy i kasa za np. rozmowę zejdzie z konta a nie z jednostek pakietu? To tak nie działa, pakiety przedłużają i wykupują się automatycznie, a Ty dostajesz o tym informację.
Golarz Filip pisze:Mając kasę na koncie i kupując kolejny pakiet przedłużam konto jedynie na 30 dni?
A teraz o której taryfie mówisz? Mając minimum 3 zł na koncie w opcji Frii z roczną ważnością konta, kasa (3 zł) pobierana jest automatycznie, ale jak działa przedłużenie - nie zwróciłem uwagi czy to jest:
- przedłużenie na poprzednich zasadach, czyli po każdym połączeniu
- przedłużenie o rok po doładowaniu.
Musiałbym sprawdzić na stronie.

#686568  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 17:44
Miałem na myśli kupno tylko i wyłącznie pakietów 1/3/6 GB w taryfie Frii.
Czyli to już wiem, kupując np.dziś pakiet 3GB, za 30 dni pobierze kasę z konta i znów 3GB zostanie dodane.
Czyli reasumując o niczym nie muszę pamiętać ( kwestia zablokowania konta z powodu wygaśnięcia ważności na wychodzące ) automat sam oto zadba,tak?
O tym RWK w taryfie Frii które uświadomił mnie divhashmorex wspomniałem tylko dlatego,żeby nie przydażyła się sytuacja,że mimo posiadania środków na koncie, konto po 30 dniach się zablokuje i będę zmuszony go doładować.

#686569  autor: Blank
 30 gru 2013, 17:48
Markadiusz pisze:ale jak działa przedłużenie - nie zwróciłem uwagi czy to jest:
- przedłużenie na poprzednich zasadach, czyli po każdym połączeniu
- przedłużenie o rok po doładowaniu.
Zasady jak dawniej ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#686570  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 17:51
Golarz Filip pisze: Czyli to już wiem, kupując np.dziś pakiet 3GB, za 30 dni pobierze kasę z konta i znów 3GB zostanie dodane.
Tak, kilka dni wcześniej dostaniesz o tym info. Życzę, żeby przy Twoim numerze platforma się nie zawieszała. Jak się zawiesi, to kilka dni jesteś bez netu/z bardzo wolnym netem, a potem pakiet musisz aktywować sam.
Golarz Filip pisze: Czyli reasumując o niczym nie muszę pamiętać ( kwestia zablokowania konta z powodu wygaśnięcia ważności na wychodzące ) automat sam oto zadba,tak?
Tak. Dla pewności, choćby co 2 miechy zaloguj się na itaktak.pl i sprawdź kasę + ważność. Włącz też (albo jest włączona automatycznie? nie pamiętam) usługę, gdzie co 2 tygodnie dostajesz informację o ważności i stanie konta za darmo. Normalnie pod *101# płacisz 4 grosze za 1 sprawdzenie.
strona T-Mobile pisze: W nowej taryfie Frii na kartę nie martwisz się o ważność Twojego konta!

Wystarczy, że będziesz dzwonić, wysyłać SMS-y/MMS-y lub korzystać z internetu w telefonie, a ważność Twojego konta zostanie automatycznie przedłużona na kolejny rok. Za konto ważne rok pobierana jest opłata 3 zł miesięcznie.

Jeśli zdecydujesz się zmienić opcję, ważność Twojego konta zostanie ustawiona na 14 dni na połączenia wychodzące oraz 31 dnia połączenia przychodzące od daty aktywacji nowej opcji.

#686571  autor: Blank
 30 gru 2013, 17:51
Golarz Filip,

Dokładnie, za pakiet pobierana jest opłata cykliczna. Sama się pobierze. Musisz tylko pamięać, by daną kwotę mieć na koncie ;)
Ostatnio zmieniony 30 gru 2013, 17:57 przez Blank, łącznie zmieniany 2 razy.

#688888  autor: Golarz Filip
 08 sty 2014, 19:06
Jeszcze jedno pytanie :)

Jak się kończy pakiet np. 6GB we Frii,np. tydzień po jego zakupie,to można aktywować kolejny ten sam? Czy tylko te dwa pozostałe ( 1 i 3 ) są dostępne?

#688894  autor: user_delete34
 08 sty 2014, 19:14
Tylko pozostałe. Możesz wyłączyć i włączyć ponownie ten sam* (nie sprawdzałem). NIGDY nie ma jednocześnie aktywnych 2 pakietów, więc dane przepadają. Przypomnę tylko o konieczności czekania na reakcję platformy.

#688896  autor: Flash999
 08 sty 2014, 19:25
Można wyłączyć, a następnie aktywować drugi taki sam pakiet. Sprawdzałem na sobie, aktywacja nastąpiła niemal natychmiastowo.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#688897  autor: user_delete34
 08 sty 2014, 19:27
To fajnie, bo u mnie to zauważyłem, że już nawet SMSy o końcu pakietu przychodzą losowo, a pisałem już, jak jest u mnie z czasem aktywacji.
  • Strona 13 z 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13