• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 25
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 25

#184925  autor: Jedi
 20 maja 2007, 01:14
Th0mas pisze:Jako pracownik Poczty Polskiej wypraszam sobie takie wypowiedzi! Nie traktuj nas jak złodziei
Ale to spora część. Że pracujesz w dziale, w którym nie masz dojścia do podbierania to nie wyżywaj swojej frustracji tutaj. Było już wiele reportaży w telewizji o tym co na poczcie się wyprawia, to pojęcie przechodzi. I jeszcze podwyżek chcą złodzieje. Poczta jak każda państwowa firma jest prowadzona nieudolnie, a pracownicy są rozwydrzeni przez betonowe związki zawodowe. PP porównał bym tylko z PKP.
A argument o konkurencji, jak przychodzą od nich paczka jest po prostu śmieszny, nie poparty żadnymi dowodami. Wszyscy wiemy jak działa poczta, a co niektórzy mieli tez przyjemność z konkurencją, więc takie bajki to tylko wśród pracowników PP można szerzyć.

#184948  autor: jahu
 20 maja 2007, 10:32
Th0mas - ocena PP jest taka a nie inna bo sa ku temu podstawy - jakosc uslug marna, "zaginiecia" (podkresle ze to w duzym cudzyslowie) to nie podwarzalne fakty - skoro nawet kontrole wykazuja ze standardy nagminnie lamane - jak to jest ze firma ktorej podstawowym rynkiem uslug jest dostarczanie przesylek gubi je, albo dostarcza po kilku tygodniach? PRzeciez to kpina cos ie wyprawia - zero kontroli wewnetrznej nad przesylkami, moze jakby wprowadzono jakis syte nadzoru nad kazda poszegolna przesylka cos by to dalo - przynajmniej wiadomo by bylo gdzie poraz ostatni widziano przesylke..

#184952  autor: piotr.lucky
 20 maja 2007, 11:01
Jedi pisze: Że pracujesz w dziale, w którym nie masz dojścia do podbierania to nie wyżywaj swojej frustracji tutaj.
Wspolczuje ilosci chamstwa we krwi. Bedzie ze 4 promile.

Wracajac do tematu, odbieracie juz starterki z tej puli 900/dzien ?

#184997  autor: Prometo
 20 maja 2007, 14:41
D@rio pisze:ale dostałem korespodencję firmową w wielkiej tekturowej kopercie ;) i jakoś nie narzekam...choć, ciut przy duże :)
D@rio w takich kopertach ja dostaję listy polecone :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#185213  autor: flay
 21 maja 2007, 12:03
ja już mam dwa starterki z 2 serii dzisiaj ok 10.20 kręciłem się w koło chałupy :) i listonosz wręczył mi do rąk własnych dwie koperty z pełną zawartosćią dokładnie takie same jak w 1 serii ze zanaczkiem za 1,35 wysłane 16 maj z wawy a mieszkam ok 300 kam od warszawy

#185214  autor: babeo
 21 maja 2007, 12:28
Do Poznania już też dojechały :-)

Numer bez rewelacji, ale to i tak do testów 8)

Jedynie co mnie zaskoczyło, to nawet ładne opakowanie samego starterka.

#185223  autor: Th0mas
 21 maja 2007, 12:59
Jedi pisze:...
Ty chyba sobie żartujesz. Nie masz pojęcia o pracy Poczty więc się na ten temat lepiej nie wypowiadaj. Tym bardziej nie piszesz, że wiesz jak działa. Odsetek "zaginięć" nie jest wcale taki duży w stosunku do doręczonej korespondencji, bo tylko w ten sposób można porównać. Zdziwisz się bo akurat pracuję w takim "dziale" jak to nazwałeś, że mam dostęp do korespondencji. Poza tym, Ty też był byś rozwydrzony za takie pieniądze jakie zarabiamy.
A co do konkurencji... mam Ci pokazać kopertę od rachunku?

Jahu, kontrole wewnętrzne są bardzo częste.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2007, 13:01 przez Th0mas, łącznie zmieniany 1 raz.

#185225  autor: frgt/10
 21 maja 2007, 13:00
Th0mas pisze:Ty chyba sobie żartujesz. Nie masz pojęcia o pracy Poczty więc się na ten temat lepiej nie wypowiadaj. Tym bardziej nie pisz, że wiesz jak działa.
Ja mam, wiem jak to wygląda i wiem ile paczek ginie! Poczta Polska to najgorsza firma jaka istnieje. Pracownicy to często idioci nie znający się na swojej pracy. O listonoszach się nie wypowiem.

Inpost - napisałeś, że dołączają blaszki - owszem - muszą przez Wasz monopol, ale oni mają tańsze listy niż u Was.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#185226  autor: jahu
 21 maja 2007, 13:01
No i jednak musze cofnac moje przypuszczenia odnosnie pana listonosza - akurat ta przesylka dotarla - mam starter z 1 edycji - opakowanie bardzo ladne, terz zobacze ak z reszta :D

Ale zeby nie bylo - zdania o PP nie zmienie - jakosc uslug marna, jezeli standardem ma byc dostarczanie przesylki w ciagu 10 dni (data stempla 11 maj)..

Czas rozpoczac testy :D

#185229  autor: Th0mas
 21 maja 2007, 13:03
frgt/10 pisze:Ja mam, wiem jak to wygląda i wiem ile paczek ginie!
A skąd masz? Pracujesz na Poczcie? Ja zajmuję się również reklamacjami i wiem, ile ich przychodzi i ile to jest w stosunku do przychodzących listów.
jahu pisze:Ale zeby nie bylo - zdania o PP nie zmienie - jakosc uslug marna, jezeli standardem ma byc dostarczanie przesylki w ciagu 10 dni (data stempla 11 maj)..
Regulamin jest taki, że list może iść do 14 dni roboczych.
frgt/10 pisze:Pracownicy to często idioci nie znający się na swojej pracy.
Tego komentować nie będę... nie zniżę się do Twojego poziomu.

#185231  autor: kojot67
 21 maja 2007, 13:12
Poczta Polska to niestety instytucja skostniała i kiepsko zorganizowana, mnie wystarczy od czasu do czasu postac w kolejce z awizo, żeby sobie wyrobić zdanie. Na mojej poczcie tylko kolejki i kolejki a Panie nie grzeszą uprzejmością. :D

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#185235  autor: frgt/10
 21 maja 2007, 13:18
Th0mas pisze:A skąd masz? Pracujesz na Poczcie? Ja zajmuję się również reklamacjami i wiem, ile ich przychodzi i ile to jest w stosunku do przychodzących listów.
Znajomy pracuje, a ja bardzo ściśle z nimi współpracowałem.
Th0mas pisze:Tego komentować nie będę... nie zniżę się do Twojego poziomu.
sorry, ale skoro ja mam babkę uczyć jak ma wysłać paczkę czy jaką R'kę nakleić na list to znaczy, że nie jest kompetentna. Mam swoje podstawy do takiego mówienia, ponad rok ściśle współpracowałem z pocztą i mam ich dosyć. Na swojej "osiedlowej" parę razy już u kierownika byłem na rozmowie, żeby coś zrobiła z bandą nierobów, których ludzie nazywają listonoszami.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#185245  autor: aga
 21 maja 2007, 13:31
Każdy z nas ma pewnie niemiłe doświadczenia z Pocztą Polską, ale zrobił się już niezły OT i może zakończmy tą dyskusję.
jahu pisze:przesylka dotarla - mam starter z 1 edycji
Wracając do tematu, jahu obudził we mnie nadzieję, że może i do mnie dotrze wreszcie starter (też z I edycji).

#185253  autor: babeo
 21 maja 2007, 13:42
Mój z II edycji nadany został 16.05.07 :-)

#185255  autor: PiKi
 21 maja 2007, 13:47
I u mnie to samo.

Ps: Czy jest możliwość ponownego przypisania innego numeru telefonu do tego startera?
Chciałem sobie potestować, ale tatko przechodzi n play'a, ale chce zachować sobie stary numer z plusa.

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#185262  autor: jahu
 21 maja 2007, 14:00
Sory - bedzie oftop ale jestem z leksza wqrzony - bo nie biore sobie swoich wywodow z sufitu a tu nagle takiego kartofla podaja ze 14 dni - chyba w Etiopi (nie urazajac dumy i pracowitosci pracownikow urzedow pocztowych w owym kraju)
Th0mas pisze:Regulamin jest taki, że list może iść do 14 dni roboczych.
Ciekaw bardzo jestem gdzie jest zapis o tych 14 dniach - prosze o konkretny zapis - paragraf, punkt w regulaminie swiadczenia uslug poczotwych przez PP.

Widze ze inaczej sie nie da. Ponizsze informacje pochodza ze strony Poczty Polskiej - zeby nie bylo ze z sufitu sobie cos biore:
http://www.poczta-polska.pl
Nadrzędnym celem Poczty Polskiej jest osiągnięcie pełnej satysfakcji Klientów korzystających z usług pocztowych, poprzez stałe podnoszenie ich jakości. Dlatego przyjmując normy obowiązujące w krajach Unii Europejskiej - Poczta Polska wdrożyła z dniem 1 lipca 2002 nowe standardy doręczania przesyłek listowych w obrocie krajowym i zagranicznym. Podstawowym kryterium podziału przesyłek listowych jest teraz szybkość doręczania przesyłek, a nie ich zawartość - czyli masz możliwość wyboru jakości świadczonych usług.
Podobno sa standarty swiadczonych uslug - wynika to miedzy innymi z prawa pocztowego:
Ustawa z dnia 18 marca 2004r. Prawo pocztowe z późniejszymi zmianami mówi, że:
Art. 48a.1. Operator publiczny obowiązany jest doręczać przesyłki listowe przyjęte do przemieszczenia i doręczenia w ramach powszechnej usługi pocztowej:
nie później niż w 4 dniu po dniu nadania - w przypadku przesyłki listowej najszybszej kategorii
nie później niż w 6 dniu po dniu nadania - w przypadku przesyłki niebędącej przesyłką najszybszej kategorii
W rozporzadzeniu dot. wykonywania uslug pocztowych tez pisze:
Przesyłki listowe niebędące przesyłkami listowymi najszybszej kategorii D+3 85% D+5 97%
A teraz - wystarczy zagladnac na strony UKE i kontrole:
http://www.urtip.gov.pl/uke/index.jsp?n ... ace=Lead01
W całym okresie przeprowadzonego badania, tj. 20.11.2006 - 31.03.2007 r. uzyskano wskaźniki ogólnopolskie dla przesyłek ekonomicznych: 66,78%, a dla przesyłek priorytetowych: 64,71%. Natomiast tylko w okresie I kwartału br. (tj. 01.01.2007 - 31.03.2007 r.) uzyskane wskaźniki wyniosły odpowiednio: dla przesyłek ekonomicznych: 69,73%, a dla przesyłek priorytetowych: 63,09%.
A we wszystkim dla mnie naistotniejsze jest to ze ja nawet nie pasuje do tych wynikow kontrolnych - jestem jednym wielkim bledem statystycznym - osobiscie nie pamietam przesylki ktora by spelniala te standarty (od kilku lat korespondecja z wawy wedruje do mnie bite 10-14 dni, o korespondecji typu bank,kredyty nie wspomne - bez wzgledu czy to nadane w suwalkach czy w moim miescie ), a kompletna porazka to paczka z niemiec potrafila lezec 2 tygodnie na poczcie - zero awizo, ponaglen itp. Czy po prawie wszystkie listy polecone musze osobiscie sie fatygowac na poczte? Paranoja.

Pisalem z pelna swiadomoscia oftopowania - pokornie przyjme kare :lol:

A odnsonie przesylek i oczekiwania - Nadzieja zawsze gasnie statnia ;)

#185286  autor: flay
 21 maja 2007, 14:50
PiKi pisze:
I u mnie to samo.

Ps: Czy jest możliwość ponownego przypisania innego numeru telefonu do tego startera?
Chciałem sobie potestować, ale tatko przechodzi n play'a, ale chce zachować sobie stary numer z plusa.
raczej mało prawdopodobne

musisz plusowi zapłacic chyba 60 zeta no i play pewnie 30 no i czekać czekać czekać :)
na stronie play pisze tyle

II. Przeniesienie numeru telefonu od dotychczasowego Operatora do Oferty Play na Kartę.
Opisane poniżej czynności dotyczą osób, które korzystają z usług telekomunikacyjnych w systemie przedpłaconym i zamierzają zawrzeć z P4 Sp. z o.o. Umowę z zachowaniem swojego dotychczasowego numeru telefonu.

Krok 1: Skontaktuj się z naszym punktem sprzedaży następnie wypełnij formularz wniosku o przeniesienie numeru oraz formularz pełnomocnictwa.

Na podstawie pozostawionego pełnomocnictwa w twoim imieniu dopełnimy wszelkich formalności związanych z przeniesieniem twojego dotychczasowego numeru telefonu do sieci Play.

W momencie otrzymania od twojego dotychczasowego Operatora usług potwierdzenia rozwiązania Umowy, skontaktujemy się z Tobą i zaprosimy do jednego z naszych punktów sprzedaży w celu podpisania z nami Umowy.

#185294  autor: Slaweczko
 21 maja 2007, 14:59
Dziś wracam do domu a tu totalne zdziwienie. Starter z play. Nie dostałem żadnego maila o wygranej dlatego myślałem ze nie dostane a tu jest.

I kasa jest dostępna zaraz po włożeniu startera??
Chce wiedzieć bo mi on nie jest po nic potrzebny a moze komuś pchne ;)

Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710

#185305  autor: flay
 21 maja 2007, 15:42
Slaweczko pisze:Dziś wracam do domu a tu totalne zdziwienie. Starter z play. Nie dostałem żadnego maila o wygranej dlatego myślałem ze nie dostane a tu jest.

I kasa jest dostępna zaraz po włożeniu startera??
Chce wiedzieć bo mi on nie jest po nic potrzebny a moze komuś pchne ;)
tak odrazu 30 zł
  • Strona 13 z 25
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 25
  • 1
  • 11
  • 12