• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 114 z 136
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 136

#337629  autor: cesarz
 27 maja 2009, 15:15
Myślę że w BOK-u pracownicy często się zmieniają - odchodzą i przychodzą nowi ( kiedyś czytałem na ten temat że duża rotacja ). Jeśli ktoś w BOK-u pracuje dłużej to szybko pozna regulaminy , ludzie często pytają o to samo. :?

CNN

#337640  autor: In.ka
 27 maja 2009, 16:07
[off]
eee, każdy może mieć gorszy dzień.
zgadza się...czego przykładem jest kolega Otik, który najwyraźniej pomylił wątki...albo dopiero się uczy i powinien zacząć wertować regulamin ...raz...drugi...158 :wink:

:smt006 ->[/off]

#337684  autor: cesarz
 27 maja 2009, 19:28
Czy jest możliwość doładowania sms na 860 z zagranicy ? :? Ktoś już próbował doładować się będąc poza krajem? :?

CNN

#337699  autor: elkanguro
 27 maja 2009, 20:36
In.ka pisze:
da znać
Da :wink:
Od 26 do 29 maja (23:59)
czyli : 14 cyfrowy kod z 25zł na 870->15 zł na k promocyjne. Wydłuża ważność śr. o 31 dni.

ad. promocji Millenium
Kwota jaka wpływa na konto promocyjne nie rzuca na kolana, ale jej ważność może być istotna.
Środki wydłużają ważność konta promocyjnego zgodnie z nominałem 50 zł- o 3 miesiące.
Czy gdzieś jest regulamin tej promocji? Bo chciałem się upewnić, że ten bonus przysługuje także w telefonie z planem Nowy Mix Dla Firm czy jakoś tak.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#337719  autor: In.ka
 27 maja 2009, 22:01
Dobrze, ze o to pytasz elkanguro, ponieważ w obydwu promocjach biorą udział tylko telefony na kartę.
Jesli chodzi o promocję Millenium jest to określone w Regulaminie
§ II
1. Warunkiem udziału w Promocji jest doładowanie, w okresie trwania Promocji,
poprzez serwis transakcyjny Banku Millennium S.A. w ramach usługi świadczonej
przez Organizatora, konta głównego telefonu GSM PRE-PAID użytkownika sieci
Orange, korzystającego z oferty na kartę
, z którego użytkownik ten może
dokonywać połączeń oraz korzystać z usług do wszystkich sieci (Konto Główne).

Jesli chodzi o promocję 60% możesz uwierzyć nam na słowo albo upewnić sie dzwoniąc do BOK.
Teoretycznie promocja jest kierowana tylko do użytkowników, którzy otrzymali SMSa-jesli jednak inny prepaidowiec z niej skorzysta-również otrzyma bonus.
Z pewnością jako mikser nie otrzymałeś zaproszenia do promocji-czytaj: dla Ciebie jej nie ma.
cesarz pisze:Czy jest możliwość doładowania sms na 860 z zagranicy ? :? Ktoś już próbował doładować się będąc poza krajem? :?
Nie przejdzie-op świadczy usługi promocyjne tylko wewnątrz kraju. :-)

#337732  autor: elkanguro
 27 maja 2009, 23:17
Szkoda. No trudno. Ślicznie dziękuję za porządne wyjaśnienie. Pozdrawiam serdecznie.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#337778  autor: szperacz87
 28 maja 2009, 13:15
Wczoraj doładowałem koto NOG w promocji 60% wiecej przy doładowaniu za 25zł i włączyłem sobie też 'Pogadaj Sobie' do tego doładowania.
Zależy mi jednak na najatrakcyjniejszej stawce, wiec teraz doładuję za 100zł i tu sie rodzi moje pytanie:
Chce jak najbardziej wykorzystać wszystkie promocje, czyli:
'Masz za Staż' gdzie dostane 30zł,
'Minuty Non Stop' gdzie dostane 120 min,
'Pogadaj Sobie' gdzie dostane jeszcze 1200 min,
'Wolny Weekend' gdzie dostałbym jescze 12h.

Czy da się to wszystko połączyć?
Czy wysyłając kod na 919 (Wolny Weekend) włączą się pozostałe promocje, które normalnie włączają się automatycznie?
(promocje wymieniłem w takiej kolejności, jak są dla mnie najważniejsze)

#337781  autor: Wiktor74
 28 maja 2009, 13:43
śmiało możesz wysłać kod na 919
dostaniesz wszysto co wymieniłeś, sprawdzone :D

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#337782  autor: In.ka
 28 maja 2009, 13:46
szperacz87 pisze:Wczoraj doładowałem koto NOG w promocji 60% wiecej przy doładowaniu za 25zł i włączyłem sobie też 'Pogadaj Sobie' do tego doładowania.
Zależy mi jednak na najatrakcyjniejszej stawce, wiec teraz doładuję za 100zł i tu sie rodzi moje pytanie:
Chce jak najbardziej wykorzystać wszystkie promocje, czyli:
'Masz za Staż' gdzie dostane 30zł,
'Minuty Non Stop' gdzie dostane 120 min,
'Pogadaj Sobie' gdzie dostane jeszcze 1200 min,
'Wolny Weekend' gdzie dostałbym jescze 12h.

Czy da się to wszystko połączyć?
Czy wysyłając kod na 919 (Wolny Weekend) włączą się pozostałe promocje, które normalnie włączają się automatycznie?
(promocje wymieniłem w takiej kolejności, jak są dla mnie najważniejsze)
Oczywiście :)
Jedna ważna dla Ciebie informacja przed nadchodzącym weekendem: na połaczenia z numerem wybranym w Pogadaj będą pobierane minuty z Wolnych Wekendów-nie rozpędź sie więc i nie przegadaj ich na 1 numer :)

#337846  autor: Otik
 28 maja 2009, 17:08
In.ka pisze:Oczywiście
Jedna ważna dla Ciebie informacja przed nadchodzącym weekendem: na połaczenia z numerem wybranym w Pogadaj będą pobierane minuty z Wolnych Wekendów-nie rozpędź sie więc i nie przegadaj ich na 1 numer
o co chodzi?

[ Dodano: 2009-05-28, 17:21 ]
No ale do rzeczy mam pytanie:Mam starter z internetu do którego do pierwszych 12stu doładowań jest bonus 10zł,na koncie promocyjnym mam dużo pieniędzy więc gdy będe chciał je przedłużyć to nie musze korzystać z masz za staż lub szukać innych promocji tylko wbijać co 5mcs 100tke lub co 10mcs 200tke tak? :) i w ten sposób przez najbliższe 2-3 lata w ten sposób przedłużać konyto promocyjne

#337859  autor: In.ka
 28 maja 2009, 18:16
Otik pisze: o co chodzi?

O kolejność wykorzystania środków/pakietów na koncie.
Banalna sprawa, Otik-jestem pewna, że Ty roztrzaskasz ją w trymiga 8)

Gdybyś jednak nie dał rady sięgnij doRegulaminu Usł Wolne Weekendy. Zwróć szczególną uwagę na pkt 3.
Gdybyś nadal nie rozumiał skontaktuj się z patałachami z BOK-koszt rozmowy to 1 zł. :wink:

No ale do rzeczy mam pytanie:Mam starter z internetu do którego do pierwszych 12stu doładowań jest bonus 10zł,na koncie promocyjnym mam dużo pieniędzy więc gdy będe chciał je przedłużyć to nie musze korzystać z masz za staż lub szukać innych promocji tylko wbijać co 5mcs 100tke lub co 10mcs 200tke tak? :) i w ten sposób przez najbliższe 2-3 lata w ten sposób przedłużać konyto promocyjne
Generalnie tak -zastanawia mnie tylko skąd w starterze masz "dużo pieniedzy"/cokolwiek względne pojęcie 8) / na koncie prom. Bo jesli masz ich dużo-domyslam sie, ze było sporo doładowań a bonus przyznawany jest do 12 doładowań.

#337894  autor: Otik
 28 maja 2009, 20:04
przeczytałem regulamin ale nadal nie rozumiem dlaczego ma ich nie przegadać na jeden numer?Skoro w wolnym weekendzie bedzie mial do wszystkich w orange darmowe.....no ale mniejsza z tym,380zł mam to sporo:)z promocji 200%więcej która trwała do 15 stycznia i z reklamacji za brak aktywacji Pogadaj sobie.Więc teraz zostaje ładować jak najwyższymi kwotami,najlepiej 200zł,z 10 dołądowań które zostało to 50mcs

#337930  autor: In.ka
 28 maja 2009, 22:36
przeczytałem regulamin ale nadal nie rozumiem dlaczego ma ich nie przegadać na jeden numer?Skoro w wolnym weekendzie bedzie mial do wszystkich w orange darmowe...
Tego się niestety spodziewałam, zatem spróbuję Ci to wyjaśnić na konkretnym przykładzie, mając na względzie niezależne ode mnie ograniczenia 8)

Doładowuję tel pod nr 919 kartą 100zł.
Mam włączoną usługę Pogadaj z nr 500XXXXXX, który niewątpliwie jest nr Orange. Jest to 1200 minut na rozmowy z tym własnie numerem.
W ramach WW otrzymuję 720 minut na rozmowy z Orange /i stacjonarnymi/.
Jeśli od początku soboty do końca niedzieli rozmawiam z wybranym w Pogadaj numerem 500XXXXXX-czyli z nr Orange- korzystam z usługii Wolny Weekend.
Usługi nakładają się na siebie, przy czym w regulaminie nie bez powodu jest informacja, że "w pierwszej kolejności pobierane są minuty z Bonusu są wykorzystywane w pierwszej kolejności, przed jednostkami pochodzącymi z doładowań", gdzie jednostką z doładowań będą minuty przyznane do doładowania np. w ramach Pogadaj, czy Minuty Non Stop.
Szczebiocząc w weekend z nr 500XXXXXX, korzystam z tego pakietu.
Jesli weekend będzie obfitował w wydarzenia wymagające konsultacji z moim ulubionym rozmówca(500XXXXXX) przez 720 minut, wygadam je na ten tylko numer.
I kiedy w niedzielny poranek zadzwonię pod numer 504123456, który też jest w Orange-nie będę już miała minut z WW.

Co do reszty: pięknie się obłowiłeś - utrzymasz tę kasę na promocyjnym, tylko licz uważnie doładowania. /->promocja 200% była od końca listopada do połowy stycznia, awaria Pogadaj ok miesiąca poźniej- więc wykorzystałeś +- 3 doładowania.
Srodki na promocyjnym mogłeś mieć więc max do 15 maja-mamy 28, a Ty nadal je masz wiec zapewne już doładowywałeś tel.
Zakładam, ze doładowywałeś też przed promocją 200% -czyli zosytło Ci ~ 5- 6 premiowanych doładowań/

#337963  autor: Otik
 29 maja 2009, 10:43
No tak,doskonale rozumiem kolejność i już wiem o co chodziło ale to troche ekstremalne przykłady...wygadać 720min. w dwa dni heh.
A co do środków promocyjnych to sa do 15 czerwca ważne bo w orange jak zawsze sie coś pomieszało i dali miesiąć za dużo ważność konta,a konto doładowałem 2 razy tylko na tym numerze,więc pozostało jeszcze 10 premiowanych doładowań :)

#337967  autor: In.ka
 29 maja 2009, 11:24
Ekstremalne, zeby łatwiej było Ci zrozumieć czym jest "kolejność wykorzystania sr."
720 min = 12 h -dla Ciebie to dużo, a dla mnie nie.
Mogę rozmawiać np. 600 min z wybranym nr a na pozostałe zostaną mi tylko 2 h -i będzie płacz i zgrzytanie zębów, kiedy niczego nie świadoma będę gadać z innymi np. 5 h.
więc pozostało jeszcze 10 premiowanych doładowań
Skoro już wiesz, ze w Orange zawsze się coś miesza-możesz mieć tylko 5...albo 3 ...a może 1. Kto wie, kto wie..... :lol:

#337972  autor: delpapi
 29 maja 2009, 11:46
Witam, mam pytanie w ciągu 12 dni muszę doładować konto i teraz co zrobić, aby przedłużyć też konto promocyjne (też ważne jeszcze 12 dni) bo mam tam około 200zł.
Przeczytałem kilka stron do tyłu, ale nie wiem co jest nadal aktualne, tzn myślałem o "Masz za staż" (mam 30%) ale tam jest taki punkt: że w ciągu maksimum 25 dni, dostaniesz 10, 20 lub 30% więcej, czyli jak moje konto promocyjne ważne jest jeszcze 12 dni to pewnie Orange na konto promocyjne da środki po tych 12 dniach (jak przepadnie moje 200zł) czy dobrze rozumuję?
Czy teraz najlepsza opcja doładowania to: 25zł a następnie 200zł i dostaje się wtedy 120 min do wszystkich, masz za staż (jeżeli się aktywuje) i 30zł bonusu od 200zł?

#337980  autor: In.ka
 29 maja 2009, 12:13
czy dobrze rozumuję?
...no nie do końca :-)
Jesli masz aktywną usługę MZS doładuj zgodnie z regul.-> czyli dwukrotnie w odstępie 25 dni /= dwukrotnie do 10 czerwca-bo do tego czasu masz wazne konto prom, prawda?/
Czy teraz najlepsza opcja doładowania to: 25zł a następnie 200zł i dostaje się wtedy 120 min do wszystkich, masz za staż (jeżeli się aktywuje) i 30zł bonusu od 200zł?
Poruszasz tu kilka kwestii.

1) 30 zł do karty 200 są gwarantowane przy każdym doładowaniu /tak jak 100+10/ i wpływają na konto główne. Więc kupując kartę 200+30 płacisz 200 a na konto gł wpływa 230 zł.

2) Zeby zachować środki z konta promocyjnego mozesz
- albo skorzystać z Masz za staż /dostajesz 10-30 % na konto prom, na miesiąc/
- albo z Doładowania z tel z rachunkiem /dostajesz 20 % od kwoty doładowania na konto prom; bonus ważny tak długo jak nominał jakim zasiliłeś konto w ten sposób/
- albo z promocji doładowań /w tej chwili takiej nie ma, ale imo, do 10 czerwca pojawi się co najmniej jedna/

3) Mając nr w Nowym Orange Go ikorzystając z Masz za staż warto najpierw doładować nizszym nominałem /premiowane są od 25 do 200zł/, a następnie wyższym-tak żeby zachować niską stawkę na połączenia.

4) Korzystając z Masz za Staż korzystasz jednocześnie z Minut Non Stop - do drugiego doładowania dokonanego przed upływem 25 dni dostaniesz odpowiednio wysoki pakiet minut do wszystkich /max.120 min/

Możesz jeszcze coś wycisnąć z tych doładowań-np. skorzystać z opisywanej wyżej usł. Wolne Weekendy i Pogadaj Sobie.

#337987  autor: delpapi
 29 maja 2009, 12:35
Dziękuję za szybką odpowiedź - a w jaki sposób tutaj przyznaję się punkt pomógł?
- albo skorzystać z Masz za staż /dostajesz 10-30 % na konto prom, na miesiąc/
w podanym regulaminie okres to nie miesiąc tylko:
"Termin waznosci srodków w ramach Doładowania Promocyjnego jest zgodny z terminem waznosci zrealizowanego doładowania podstawowego"
Czyli chyba 10 miesięcy przy doładowaniu za 200zł dobrze rozumię?
- albo z promocji doładowań /w tej chwili takiej nie ma, ale imo, do 10 czerwca pojawi się co najmniej jedna/
Czyli najlepiej poczekać na promocję do 10 czerwca (bo tak mam ważne konto)

#337993  autor: In.ka
 29 maja 2009, 12:58
a w jaki sposób tutaj przyznaję się punkt pomógł
A widzisz -miło, że pamiętasz :)
Ponieważ nie jesteś założycielem tematu, mozesz to niestety zrobić tylko poprzez kontakt z autorem wątku...
Więcej na ten temat tutaj
w podanym regulaminie okres to nie miesiąc tylko:
"Termin waznosci srodków w ramach Doładowania Promocyjnego jest zgodny z terminem waznosci zrealizowanego doładowania podstawowego"
Czyli chyba 10 miesięcy przy doładowaniu za 200zł dobrze rozumię?
Masz rację-sori-rozpędziłam się. :wink:
Faktycznie przy 200 otrzymałbyś 60zł /30%/ na konto prom. ważne przez 10 miesiecy.
Czyli najlepiej poczekać na promocję do 10 czerwca (bo tak mam ważne konto)
Z tym, że promocje najcześciej dotyczą doładowań 25/50zł.
W tej chwili jest co prawda promocja 10% do doładowania z Millenium- 5 zł na konto promocyjne ważne przez 93 dni, ale zgodonie z regul., bonus może sie pojawić na Twoim koncie w ciągu 14 dni-wiec to ryzykowne.

#338035  autor: cudny
 29 maja 2009, 16:25
Po przeanalizowaniu tego co wymyślił szperacz87 wychodzi na to że NOG jest jedną z lepszych ofert prepaidowych. Ja bylem zadowolony z 60minut darmowych do wszystkich ale o łączeniu różnych promocji nie myślałem.
  • Strona 114 z 136
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 136
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114