• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 31
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 31

#501343  autor: KC-KARLOS
 03 wrz 2011, 18:11
UndiscloseD pisze:Teraz to juz raczejnikt tego nie oszuka, bo skoro nałożyli limit 150 MB...
Ale na FB czytałem, że maja podobno wprowadzić specjalne karty dla komputerów gdzie reklamy pojawiałyby się rzadziej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chyba, że po tych przekrętach strzelą focha i nic nie tkną w tej kwestii.
Z drugiej strony powinno ich to zmobilizować i dać do myślenia.
Tymi kombinacjami na 101% zrazili swoich klientów. No i mydlą teraz Nas dłuższą ważnością konta... Żadne pocieszenie.
Jeśli będą mieli dużo mniejszy ruch w sieci, niż w ostatnich miesiącach, może "otrzeźwieją".

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#501345  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 18:17
Wolf pisze:FreeMa używam tylko do internetu, od połączeń mam kilka innych telefonów - stąd też bym się naciął ;)
Aha, czyli doładowanie 10 zł= cała kwota przeznaczana na surfmax. Ale jeżeli masz mixa czy na kartę to czasem może się zdarzyć, że braknie środków :D
Wolf pisze:Na Androidzie ciężko działa ten internet szczerze mówiąc. Oj, ciężko ;)
Ja to zauważyłem na zwykłej avili, gdzie właśnie widgety sie nie łączyły z internetem.
Czyli wniosek z tego taki, że internet freem jest w sam raz dla nie wymagających użytkowników, którzy potrzebują wejść na lekkie, mobilne wersje stron od czasu do czasu, bo o większych stronach nie ma mowy. No i jest się skazanym na wbudowaną przeglądarkę.

#501346  autor: Marko789
 03 wrz 2011, 18:18
UndiscloseD pisze:Ps. może czytają telepolis i się dowiedzieli o "oszustach", co drą kilkanaście GB. :D
Pomysl, po co maja czytac jak widza w systemie u siebie kto ile pobral?.

[ Dodano: 2011-09-03, 18:20 ]
Karlos20 pisze:Ciekaw jestem jaki teraz znajdziesz patent na... LEJEK ???

To bylo tymczasowe rozwiazanie (przeprowadzka), od okolo 2 tygodni mam kablowke 50Mbit. Tak wiec nie potrzebuje juz 3G.

#501347  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 18:22
Karlos20 pisze:No i mydlą teraz Nas dłuższą ważnością konta... Żadne pocieszenie.
O widzisz. Teraz jest już wszystko jasne, dlaczego nagle ważność konta została przedłożona z 1 mc na 3.
Przez te dziwne akcje związane z surfmaxem mogą mieć zauważalny spadek aktywności oraz brak lub spadek nowych klientów. Tak jak przedtem można było sobie wykupić surfmaxa i korzystać na komputerze bez problemów, tak teraz niestety internet freem nie nadaje się do tego, tzn. trzeba by się strasznie ograniczać i non stop sprawdzać ile limitu jeszcze zostało.

#501352  autor: Wolf
 03 wrz 2011, 18:40
UndiscloseD pisze:Ale jeżeli masz mixa czy na kartę to czasem może się zdarzyć, że braknie środków
U mnie się to nie zdarza, bo mam sporo telefonów + jeden na Abo ;)
UndiscloseD pisze:Ja to zauważyłem na zwykłej avili, gdzie właśnie widgety sie nie łączyły z internetem.
Ja miałem w SE K770 problem z mobilnym GG.
UndiscloseD pisze:Ale na FB czytałem, że maja podobno wprowadzić specjalne karty dla komputerów gdzie reklamy pojawiałyby się rzadziej.
Ciekawe, na jakich warunkach...

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#501366  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 20:24
A już miałem odmawiać UPC :D.

#501367  autor: Spamer ;)
 03 wrz 2011, 20:28
UndiscloseD pisze:Ale na FB czytałem, że maja podobno wprowadzić specjalne karty dla komputerów gdzie reklamy pojawiałyby się rzadziej.
Jak tą ofertę z paprali, nie liczyłbym na jakieś kokosy.

PS: A jakie taktowanie "kb" jest tych pakietów w SurfMax?

#501369  autor: KC-KARLOS
 03 wrz 2011, 20:33
Spamer ;) pisze:PS: A jakie taktowanie "kb" jest tych pakietów w SurfMax?
Surfmaxa teraz podzielili na 7 pakietów po 150 MB, które w każdym dniu otrzymasz w ramach aktywnej usługi. Jedna reklama pojawia się teraz tak ok. co 1 MB pobranych danych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#501385  autor: Spamer ;)
 03 wrz 2011, 21:01
Karlos20 pisze:Surfmaxa teraz podzielili na 7 pakietów po 150 MB, które w każdym dniu otrzymasz w ramach aktywnej usługi.
Rozumiem. Chodzi mi jednak jakie jest taktowanie tych pakietów 150 MB, tak jak wszędzie co 100kb czy co 1kb jak w GaduAIR?

#501388  autor: KC-KARLOS
 03 wrz 2011, 21:04
Spamer ;) pisze:Rozumiem. Chodzi mi jednak jakie jest taktowanie tych pakietów 150 MB, tak jak wszędzie co 100kb czy co 1kb jak w GaduAIR?
W ramach darmowego, dziennego limitu lub w Surfmaxie, taktowanie jest co 1 kB danych.
Sprawdziłem dziś pobór pliku 10 MB w ramach tego limitu (bez usługi płatnej), poszło 10 MB z kawałkiem (reklama i stronka startowa m.freem.pl)

#501405  autor: Spamer ;)
 03 wrz 2011, 22:26
Karlos20 pisze:W ramach darmowego, dziennego limitu lub w Surfmaxie, taktowanie jest co 1 kB danych.
Chociaż to można zaliczyć, jako plus tej usługi.

#501407  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 22:29
Czy każdy z nas czuł że to była zbyt piękna oferta.

#501426  autor: Spamer ;)
 04 wrz 2011, 00:42
TheArt pisze:Czy każdy z nas czuł że to była zbyt piękna oferta.
Oferty się zmieniają co jakiś czas, nie jesteśmy wróżkami z kulą w ręku.

#501428  autor: TheArt
 04 wrz 2011, 00:48
Tu się oferta nie zmienia tylko operator ratuje się przed bankructwem i agonią ;).

#501458  autor: KC-KARLOS
 04 wrz 2011, 10:59
TheArt pisze:Tu się oferta nie zmienia tylko operator ratuje się przed bankructwem i agonią .
Przez reklamy, doładowania przez klientów oraz wykupywanie usług - mieli trochę kasy.
Teraz przez pogorszenie oferty, dostanie operator FreeM nieźle po kieszeni... Psucie oferty, rzekomo przez nadużycia, zawsze jest niekorzystne dla obu stron (operatora i klienta).

#501492  autor: clever
 04 wrz 2011, 13:30
Dodatkowo do limitu 10 MB zaczęli wliczać reklamy, dzisiaj rano wchodząc po raz pierwszy w tej dobie do netu załadowałem od razu stronkę FreeM oraz obejrzałem reklamy i od razu w limicie dziennym miałem wykorzystane 1%. Jeszcze jakieś pomysły na psucie oferty? :evil:

#501505  autor: Spamer ;)
 04 wrz 2011, 14:48
clever pisze:Jeszcze jakieś pomysły na psucie oferty?
Psucie nie psucie, operator ma pełne prawo na zmianę świadczenia swoich usług, niezależnie czy się to Klientom podoba czy też nie. Jeśli Ci się nie podoba oferta, nie korzystaj z niej proste.

#501833  autor: TheArt
 05 wrz 2011, 23:00
Teraz nie ma pakietów, w regulaminie mówią o równym rozdzieleniu 1GB pomiędzy okres ważności surfmaxa. Ciekaw jestem czy nie korzystając przez 6 dni siódmego będzie pełny transfer. Macie jakiś program do mierzenia transferu, dziś zostawiłem 50% i zobaczymy czy jutro będzie więcej do wykorzystania. A propo napisałem oficjalną pisemną reklamację, wszak operator nie może zmieniać warunków świadczenia usługi surfmaxom aktywowanym przed wejściem w życie zmian, BTW zmiany w regulaminie muszą być ogłoszone z wyprzedzeniem, tutaj ewidentnie łamią zasady.

#501925  autor: clever
 06 wrz 2011, 12:00
Spamer ;) pisze:Psucie nie psucie, operator ma pełne prawo na zmianę świadczenia swoich usług, niezależnie czy się to Klientom podoba czy też nie. Jeśli Ci się nie podoba oferta, nie korzystaj z niej proste.
Czy ja gdziekolwiek stwierdziłem, że nie ma prawa? Post zupełnie nic nie wnoszący do tematu, widać nick autora postu bardzo odpowiednio dobrany :)
Wyrażam swoje opinie o różnych usługach i produktach, bo sam często szukam opinii innych, między innymi do tego służą fora.

#504274  autor: xprox3000
 19 wrz 2011, 21:52
czy jezeli wykupie pakiet surfmax za 2zl mam tez reklamy ? jak to jest z tymi reklamami ? otwiera sie nowe okno ? chodzi mi o safari w iphone

mozna to jakos ominac ?
  • Strona 12 z 31
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 31
  • 1
  • 10
  • 11