Bardzo dziękuję za odpowiedźi,jutro zmienię mamie taryfę.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Wie ktos moze jaka jest waznosc (wychodzace i przychodzace) startera w taryfie "Elastyczna na karte" od momentu zarejestrowania?
@waflewryju
wychodzące: 15 dni
przychodzące: brak info na pudełku i w Regulaminie. Konsule mówią, że + 2 lata od końca wychodzących, co jest zgodne z zasadami w Plus. (Mam taki starter rejestrowany 7-8 miesięcy temu i ciągle są przychodzące, co sugeruje, że powinno faktycznie być +2 lata).
wychodzące: 15 dni
przychodzące: brak info na pudełku i w Regulaminie. Konsule mówią, że + 2 lata od końca wychodzących, co jest zgodne z zasadami w Plus. (Mam taki starter rejestrowany 7-8 miesięcy temu i ciągle są przychodzące, co sugeruje, że powinno faktycznie być +2 lata).
W drugiej wiadomości odpowiedzieli, że decyzja o ewentualnym zwrocie środków leży po stronie Polkomtela.koszalineo941268 pisze: ↑04 lut 2023, 16:26Pokaż proszę treść korespondencji, moim zdaniem źle interpretujesz.
A to co napisałeś o nadpłacie wydaje mi się, że nie dotyczy sytuacji przeniesienia numeru i odzyskania środków - co oferują inni operatorzy a Plus do tej pory negował.
Czy ta nowa opłata 5zł za brak wydania z konta może zostać pobrana w rzeczywistości pierwszy raz dopiero 09.03.2023 (30 dni po wprowadzeniu), dobrze myślę?
Czy od tej opłaty jeśli nie wydam z konta 5zł uchroni doładowanie konta za min 5zł co 30 dni (np jeśli zdarzy mi się tak że akurat nie wydam 5zł na usługi)?
Czy od tej opłaty jeśli nie wydam z konta 5zł uchroni doładowanie konta za min 5zł co 30 dni (np jeśli zdarzy mi się tak że akurat nie wydam 5zł na usługi)?
@oksik
Podana prze Plus informacja nie jest jednoznaczna.
Piszą: "Opłata za Utrzymanie numeru w sieci będzie pobierana od 07.02.2023 r. ", co może oznaczać każdy wariant, zależnie od interpretacji. Zobaczymy wkrótce.
Doładowanie zwalnia z haraczu.
Poczytaj:
https://www.plus.pl/aktualnosci-i-komun ... t-na-karte
Podana prze Plus informacja nie jest jednoznaczna.
Piszą: "Opłata za Utrzymanie numeru w sieci będzie pobierana od 07.02.2023 r. ", co może oznaczać każdy wariant, zależnie od interpretacji. Zobaczymy wkrótce.
Doładowanie zwalnia z haraczu.
Poczytaj:
https://www.plus.pl/aktualnosci-i-komun ... t-na-karte
Mnie to zastanawia jak przy pustym koncie kontrolować 30dniowy termin pobierania opłaty? Jeśli 7lutego wchodzimy z zerowym saldem a za kilka miesięcy zechcemy doładować (żeby np. wykupić RWK za 5zł) to nie znając cyklu 30dniowego okresu możemy trafić z doładowaniem w termin pobrania opłaty i stracimy kasę zanim zdążymy wykupić usługę
Do tej pory wystarczyło co miesiąc wykonać kilkusekundowe połączenie i dzień pobrania tych paru groszy wyznaczał nam 30dniowy okres nawet jeśli przegapiliśmy sms przypomnieniowy. Przy pustym koncie takich "wyznaczników" nie będzie a jeśli karta jest poza urządzeniem to sms z przypomnieniem też nie dotrze. Skąd po roku nieaktywności mamy wiedzieć w jakim dniu przypada termin pobrania opłaty, żeby nie wtopić?

Do tej pory wystarczyło co miesiąc wykonać kilkusekundowe połączenie i dzień pobrania tych paru groszy wyznaczał nam 30dniowy okres nawet jeśli przegapiliśmy sms przypomnieniowy. Przy pustym koncie takich "wyznaczników" nie będzie a jeśli karta jest poza urządzeniem to sms z przypomnieniem też nie dotrze. Skąd po roku nieaktywności mamy wiedzieć w jakim dniu przypada termin pobrania opłaty, żeby nie wtopić?

Od doładowania do zakupu RWK minie maks. 5 minut. W 30 dniach jest 43200 minut. Prawdopodobieństwo tego co opisałaś to 1:8640, a realnie nawet mniejsze. Jeśli nie skrócą obecnej ważności konta na przychodzące, natkniesz się na taką sytuację raz na jakieś 26 tys. lat. Nie ma chyba o czym rozprawiać.
Piszę na postawie tego co spotkało mnie w TM, reanimowałam kartę a po doładowaniu od razu pobrali opłatę za "zaległe" RWK, które na marginesie zostało już wycofane z oferty. Nie było szansy nic zrobić.
Plus też może tak ustawić system, że pierwsze doładowanie po długim okresie nieaktywności z automatu pójdzie na straty
Plus też może tak ustawić system, że pierwsze doładowanie po długim okresie nieaktywności z automatu pójdzie na straty

biala1991: niekoniecznie. Przeczytaj zasady pobierania tej daniny. Jeśli zasilisz konto, to masz spokój na dokładnie 720 godzin (30 dób). Plus działa dobowo i nic ponadto nie pobierze (chyba, że masz zawieszoną usługę cykliczną).

Oby tak było
Generalnie utrzymywanie karty, na której nie możemy zostawić nawet grosika, bo po 30 dniach wyparuje jest bez sensu. WYMODEROWANO OFF-TOPIC

Niestety ta plaga się szerzy, choć jak na razie tylko Plus jest aż tak konsekwentny.
P.S. Pytania o Play24 zadawaj w poświęconym mu wątku.
P.S. Pytania o Play24 zadawaj w poświęconym mu wątku.
W Plus nie ma stałego cyklu 30-dniowego, a jest dynamiczny (na niekorzyść klienta), gdzie "Opłata za Utrzymanie numeru w sieci będzie pobierana po upływie 30 dni (tj.720 godzin) od ostatniego wydatku na koncie".
Jest to swoista pułapka na nieczytającego regulaminów klienta.
Przykład:
W pierwszym miesiącu doładowujemy (tu zaczyna się pierwszy cykl 30 dni).
Gdy np. w 5-tym dniu znowu doładujemy/kupimy pakiety, to od tego dnia zaczyna się kolejny cykl 30 dni, który skończy się w 35 dniu, licząc od początku pierwszego cyklu.
Zatem w tym przypadku 2 skumulowane "cykle" trwały jednie 35 dni, a w dniu 36 Plus pobierze sobie wyrównanie do 5 zł (jeśli będzie miał z czego).
Jednak lipa. Ktoś pisał, że jest martwy regulamin że trzeba mieć minimum 1gr aby korzystać z pakietów. Wczoraj wyczyszczono mi z 5zł jeden numer. I aktywny pakiet internetu przestał działać. Dzisiaj drugi numer, konfiskata środków do zera. I internet przestał działać, mimo że pakiet 200gb mam ważne jeszcze cały rok..
@amigo007
W jaki sposób można mieć pakiet 200 GB ważny rok?
W jaki sposób można mieć pakiet 200 GB ważny rok?
amigo007: jaki martwy regulamin, net w Plusie działa nawet przy stanie zerowym a nawet ujemnych 2 zł przy usłudze "Kredyt".
Dlatego sugerowałem posiadanie stanu 0,00 zł, bądź spełnić warunki, aby nie było daniny 5-złotowej.
babciagienia1p: to promka "1500 GB na lata" , zgromadzone GB są ważne tak długo póki jest aktywna usługa no-limit. Jeśli usługa się zawiesi, bo zabrakło środków na jej odnowienie, to niewykorzystane GB przepadają. Stąd blokada neta, bo pakiety GB przepadły i nie było innego aktywnego na koncie, po wyczerpaniu środków na koncie za brak aktywności (zabierają DO 5 zł).
Dlatego sugerowałem posiadanie stanu 0,00 zł, bądź spełnić warunki, aby nie było daniny 5-złotowej.
babciagienia1p: to promka "1500 GB na lata" , zgromadzone GB są ważne tak długo póki jest aktywna usługa no-limit. Jeśli usługa się zawiesi, bo zabrakło środków na jej odnowienie, to niewykorzystane GB przepadają. Stąd blokada neta, bo pakiety GB przepadły i nie było innego aktywnego na koncie, po wyczerpaniu środków na koncie za brak aktywności (zabierają DO 5 zł).

Karlos20 pisze: ↑24 lut 2023, 11:34...to promka "1500 GB na lata" , zgromadzone GB są ważne tak długo póki jest aktywna usługa no-limit. Jeśli usługa się zawiesi, bo zabrakło środków na jej odnowienie, to niewykorzystane GB przepadają. Stąd blokada neta, bo pakiety GB przepadły i nie było innego aktywnego na koncie...
Ok. Rozumiem to tak, że 200 GB nie były ważne rok, tylko do "płatnego" odnowienia następnej paczki.
babciagienia1p: dokładnie tak. Saldo do 1500 GB jest bezterminowe, ale aby z niego korzystać trzeba mieć aktywną usługę no-limit, wytypowaną w regulaminie promocji "1500 GB na lata".

Nie miałem już czasu rano odpowiedzieć. Pakiet 200gb ważny oczywiście miesiąc, nie rok. Pomyłka. Coś najpierw wieczorem wczoraj odłączyło mnie od sieci na jednym numerze. A dziś rano na drugim numerze. Po południu miałem dzwonić do BOK. Ale po restarcie telefonu, telefon połączył się z siecią na obydwu numerach. Więc niewiem, czy to jakieś chwilowe blokady/ lub błąd. Lub coś od telefonu. PS. ALE miałem kiedyś blokadę sieci na jednym numerze plush. Wyzerowałem konto, po czym zablokowało mi sieć (jak wczoraj i dziś rano). I przyszedł sms, że zablokowano mi konto (czy sieć, nie pamiętam) ze względu na wyzerowanie konta.
amigo007: przy stanie 0,00 wykupione usługi nadal działają. Jeśli chcesz się samemu o tym przekonać, napisz do mnie na priv, sprawdzisz to sam na własnej skórze (promka Poleć Plusa/Plusha).