• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 101 z 140
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 140

#726796  autor: AD
 22 cze 2014, 11:52
Każdy powinien dopasować ofertę do swoich potrzeb a gro ludzi zachowuje się jak stado baranów, raz tu, raz tam, ja wziołem NJU bo, dużo rozmawiam, za kółkiem TIR'a trudno np. pisać sms'y, dlatego NJU pasuje mi jak nic. Jeszcze raz powtarzam, każdy powinien brać to, co mu najbardziej odpowiada.

#726797  autor: KA
 22 cze 2014, 11:53
molibden, a po co Ci doładowanie w sklepie, jeśli na Allegro masz taniej, szybciej i bez wychodzenia z domu? NIGDY nie kupiłem żadnego doładowania poza netem, a prepaid miałem kilka lat.
Emsi, oferty no-limit mają słabe oferty neta??? W RBM masz za 38zł bez limitu wszystko i 2GB w cenie. To jest słabo? W minimax też można bardzo tanio mieć wszystko z 1,5GB przy doładowaniach promocyjnych.

#726798  autor: bazooka
 22 cze 2014, 11:56
Emsi, prawie w 100% się z Tobą zgadzam - tylko wytłumacz i przekonaj to tego niektórych oraz decydentów w VM :) ...rozpowszechnianie tej prawdy to jest walka z wiatrakami :!:

KA, ale większość oszczędnych użytkowników oferty PREPAID nie ma zamiaru wydawać 38zł...ba nawet 19zł / miesięcznie, bo po prostu może mieć taniej to ile konkretnie potrzebuje...bez zapasów i chomikowania :)

#726803  autor: KA
 22 cze 2014, 12:17
sebusy, tak, ale mowa była o słabych pakietach neta w ofertach no-limit, a no-limit całkowity (kom/stac/sms/mms) to minimum 38zł/mies. Więc pakiet neta 2GB w przypadku RBM jest za free. Chyba, że ktoś myślał o "no-limit", który nie jest no-limitem, bo nie zawiera ... lub ... - co operatorzy kłamliwie nazywają "no-limitem", a niektórzy/większość? to bezmyślnie powtarzają.

#726807  autor: ukefake
 22 cze 2014, 12:33
a propos dostępnych sieci - mój przeniesiony numer może logować się do play, t-mobile i orange. plus - brak dostępu.

#726812  autor: Emsi
 22 cze 2014, 12:47
KA, wszystko ładnie pięknie, ale oferta RBM, o której wspomniałeś, jest ofertą abonamentową, a my tu o prepaidzie mówimy. Virgin chyba z założenia miało być ofertą prostą, dla tych, którzy rozmawiają nie wiele (tak to przynajmniej wygląda). Wiem, wiem te no limity abonamentowe są jak oferty na kartę, ale jednak są abonamentowe. Ogólnie jeżeli ktoś potrzebuje dużo rozmawiać, to podopisuje umowę na "abcoka" i po sprawie. W prepaidach ludzie szukają oszczędności. Kto chcę no limity (na kartę) ma do wyboru Nju, Mini-maxa. Są też ludzie, którzy chcą utrzymać numer i od czasu do czasu zadzwonić, mają oferty typu Virgin.

#726818  autor: kaspeed
 22 cze 2014, 13:12
Jestem w z Vm od samego startu numer zamówiewnia 99 i 100:) więc sporo czasu przez tamten czas nic się realnego nie dzieje w ofertach.Promocje reklamy wszystko zdychało stopniowo.W sieci tej trzyma mnie jedynie: lejek 32kb oraz 19gr minuta+ 50% doładowania ekstra...Rok ważnego konta i zasięg który tez coraz bardziej się zepsuł...

#726819  autor: maniek89
 22 cze 2014, 13:20
sebusy pisze:bo to będzie oznaczać powolny koniec VM w Polsce.
Nioe moga upaść bo się do nich przenoszę. :-)

#726824  autor: macc
 22 cze 2014, 13:32
AD pisze:Moim zdaniem tylko jakieś nolimit pozwoli im utrzymać obecny stan posiadania, a może i na dopływ klientów.
No limit nie pomoże dopóki nie poprawi się znacznie jakość rozmów. Jakby dali 25zł za no-limit to i tak zastanowię się nad przeniesieniem ponownym numerów do virgin ze względu na jakość rozmów.

#726839  autor: słoneczny
 22 cze 2014, 14:20
Mam od dziś zasięg T. Obyło się bez źadnego dzwonienia do cmok. Mi tam oferta pasuje. Jedynie te 2014 minut do play, mogliby zrobić na stałe, za jakieś kilka zł na miesiąc.

#726853  autor: DanielR
 22 cze 2014, 15:00
Ja, gdybym chciał no limit, to zwyczajnie wybrałbym nju. A, że w tej chwili jest mi on do niczego niepotrzebny, wręcz idealny jest dla mnie VM. Nie uważam, że muszą coś poprawiać, co najwyżej mogą. Dla nieregularnie i rzadko korzystających z komórki ta oferta od początku do chwili obecnej jest idealna. Nic tu nie trzeba poprawiać. Bo jeśli np. w ramach tzw. poprawy znieśliby promocyjne 50% od każdej kwoty doładowania, a daliby no limit za 25 zł, to ja dziękuję, za taką "poprawę" oferty.
Obecnie jest w czym wybierać. Naprawdę, ktoś kto potrzebuje więcej, ma to w nju. za jedyne 9 zł zobowiązania miesięcznego.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#726912  autor: macc
 22 cze 2014, 16:58
DanielR:ja też tak mówiłem jak przenosiłem numer, gdzie będę dzwonił i do kogo.
Poczułem wolność z nju i wczoraj przejrzałem pierwszy raz od kilkunastu miesięcy w nju swój biling rozmów i nie wierzyłem. Wyszło tak z siebie 1852min. Trochę tu trochę tam się podzwoni i wychodzi łajna ilość minut. Jak jeszcze wiesz,że kasa z portfela Tobie nie ucieka tylko 29zł to aż jest chęć do rozmów.
Dobrze,że czasy z minutą za rozmowę po 2,40zł czy 2,00zł już nie wrócą.

#726914  autor: bazooka
 22 cze 2014, 17:01
macc, a z jakiego okresu te minuty :?:

#726915  autor: darek638
 22 cze 2014, 17:02
macc pisze:Dobrze,że czasy z minutą za rozmowę po 2,40zł czy 2,00zł już nie wrócą.
Tak na tydzień dla wspomnienia mogłyby wrócić :mrgreen:

Nigdy więcej Play.

#726919  autor: macc
 22 cze 2014, 17:04
sebusy:30dni - 1 okres rozliczeniowy

#726923  autor: bazooka
 22 cze 2014, 17:12
macc, i nie zablokowali :?: :)
Tak się śmieje, ale napiszę tylko jeszcze, że z racji posiadania DUAL-SIM uznałem, że większy sens jest jeśli dwie karty mają zasięg różnych opów, takie uzupełnianie się zasięgu... Ale jak se dalej pomyślę, że w większości czasu jeśli w VM nie mam zasięgu macierzystego to Roaming może i tak przełącza mnie na Orange :) ...nie sprawdzam przecież tego co chwilę - dlatego myślę o tym powrocie na zasięg PLUSa... Ale nie ma nolimitu jeszcze na zasięgu Plusa, co :?: A jeśli coś przeoczyłem to ewentualnie za ile taka przyjemność :?:

#726930  autor: macc
 22 cze 2014, 17:30
sebusy: na razie nic się nie dzieje.Nikt i nic nie wyłącza,ale używam w sposób "normalny" dzwonię gdzie i kiedy chcę ,ale w akcje nabijania minut się nie bawię. 29zł no-limit nie chce mi się bawić w jakieś nabijanie minut.
Na zasięg orange jakoś nie narzekam,z BOK nie mam potrzeby korzystać więc 5zł za połączenie to mi lotto. Mam drugi telefon ze sobą z zasięgiem sieci plus w klucz (taki uzupełniający zasięg i styka).Miałem telefon dual myphone 3020 bueno to padł mi .Muszę pomyśleć w najbliższym czasie o drugim.

#726939  autor: KA
 22 cze 2014, 17:56
Emsi, RBM to formalnie abo - prawda. Jednak 30-dniowe wypowiedzenie czyni z niego taki pół-prepaid. Oferty na kartę też nie zmienisz w jeden dzień, bo wypada najpierw zużyć środki. Jednak przyznaję rację - sorry, to temat "prepaid".

#726947  autor: cyanoone
 22 cze 2014, 18:37
sebusy pisze: ...nie sprawdzam przecież tego co chwilę - dlatego myślę o tym powrocie na zasięg PLUSa... Ale nie ma nolimitu jeszcze na zasięgu Plusa, co :?: A jeśli coś przeoczyłem to ewentualnie za ile taka przyjemność :?:
Jest RBM/Minimax z 'gołym' Plusem lub White mobile z Aero2.
Minimax
>nie więcej niż 29 zł za rozmowy do all i stacjonarnych.
>no limit do PLAY za darmo (rozmowy+smsy)
>promocje doładowań)

RBM 29 zł
>no limit rozowy do all i na stacjonarne.
>2 GB internetu.

Whitemobile 18 zł
>no limit komórki.

[ Dodano: 2014-06-22, 18:39 ]
Pozdrawiam ;)

#726958  autor: Emsi
 22 cze 2014, 19:21
KA pisze:Emsi, RBM to formalnie abo - prawda. Jednak 30-dniowe wypowiedzenie czyni z niego taki pół-prepaid. Oferty na kartę też nie zmienisz w jeden dzień, bo wypada najpierw zużyć środki. Jednak przyznaję rację - sorry, to temat "prepaid".
Jak by komuś bardzo zależało, to wykupuje np. transfer na chomiku i karta w śmietnik, ewentualnie wsadza SIM-kę w jakiś stary telefon i po mału wydzwania, a już korzysta z nowej usługi. To jest właśnie pre-paid, czyli brak jakichkolwiek zobowiązań.
  • Strona 101 z 140
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 140
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101