• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 97
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 97

#572744  autor: Cage
 05 sie 2012, 18:22
Nie orientuje się ktoś z Was, czy w przypadku takiego operatora wirtualnego jak Virgin Mobile, będzie można przenieść swój obecny numer telefonu :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#572745  autor: NokiaUser
 05 sie 2012, 18:24
Cieszę się, że Virgin Mobile nie jest kolejnym "tworem" Play z trochę nudnymi już Playowskimi stawkami 29 gr/min, 9 gr/SMS, 19 gr/MMS, 12 gr/100 kb, tylko niezależnym od Play MVNO.
Cage, będzie można.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#572749  autor: DanielR
 05 sie 2012, 18:46
Karlos20 pisze:aktywowany starter, będzie posiadał aktywną Pocztę Głosową Lite - czyli każda wiadomość będzie przychodzić MMS-em. Usługa jest bezpłatna. Taka właściwość występuje w każdym starterze PLAY.
PGL nie potrzebuje działania, zależnego z Pocztą Głosową Standard (podstawowa wersja).
Owszem, wiem o tym i to nie problem. Problem w tym, że w cenniku VM nie występuje w ogóle (albom ślepy) opcja standardowej Poczty Głosowej, a jedynie ta w wersji MMS, w przeciwieństwie do np. regulaminów innych ofert pre-paid Play. Zwracam uwagę na sam fakt barku takiej opcji.

Karlos20 pisze: Cennik mają własny, naliczanie też będzie własne, ale to tylko drobne ustawienie platformy billingowej P4, która będzie działać dla VM.
No ok, ja się z tym zgadzam, że mają do tego prawo, tak jak i np. do droższych SMS-ów. Chodzi mi o sam fakt niekorzystnego rozliczania, na który chciałem zwyczajnie zwrócić uwagę - tyle. :wink:

#572756  autor: Cage
 05 sie 2012, 19:02
NokiaUser pisze:Cage, będzie można.
Skoro będzie można przenieść posiadany obecnie numer telefonu, to stanie się w przypadku likwidacji tego wirtualnego operatora :?:
Będzie wtedy można odzyskać swój numer, żeby go nie utracić :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#572759  autor: drcox
 05 sie 2012, 19:07
Skoro będzie można przenieść posiadany obecnie numer telefonu, to stanie się w przypadku likwidacji tego wirtualnego operatora
Będzie wtedy można odzyskać swój numer, żeby go nie utracić
Tak, jak coś pada to zazwyczaj informują wcześniej. Patrz ostatni pad GaduAir.

#572761  autor: NokiaUser
 05 sie 2012, 19:12
Tak, będzie wtedy można odzyskać swój numer, żeby go nie utracić. W przypadku likwidacji tego wirtualnego operatora, poinformuje on np. miesiąc wcześniej o planowanej likwidacji i będziesz mógł do określonego terminu przenieść numer do innej sieci. Jeśli do tego terminu nie przeniesiesz, stracisz ten numer.

#572763  autor: Cage
 05 sie 2012, 19:18
Skoro operator powiadomi z wyprzedzeniem o planowanej likwidacji, to nie ma czym się przejmować.

#572768  autor: NokiaUser
 05 sie 2012, 19:34
To znaczy czy powiadomi np. SMS-em to nie wiem. Gdy likwidowane było GaduAir, nie wiem czy abonenci dostali SMS-a z tą informacją, wiem natomiast, że na Telepolis pojawił się news o tym. W każdym razie, gdy Virgin Mobile będzie likwidowane, na pewno na Telepolis pojawi się news o tym, dlatego czytaj uważnie Telepolis i nie blokuj reklam! :D

#572783  autor: DanielR
 05 sie 2012, 20:26
Cage pisze:Skoro operator powiadomi z wyprzedzeniem o planowanej likwidacji, to nie ma czym się przejmować.
Sieć jeszcze nawet nie wystartowała, a Ty martwisz się na zapas. :D :wink:

[ Dodano: 2012-08-05, 20:27 ]
NokiaUser pisze:Gdy likwidowane było GaduAir, nie wiem czy abonenci dostali SMS-a z tą informacją
Z tego co pamiętam informowali też o tym na oficjalnej stronie GaduAir.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2012, 20:28 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#572786  autor: Precelos
 05 sie 2012, 20:28
NokiaUser pisze:To znaczy czy powiadomi np. SMS-em to nie wiem.
informowali sam chyba dostalem 1 lub 2 smsy z przypomnieniem o likwidacji

Obrazek

#572818  autor: kaspeed
 05 sie 2012, 21:52
3dni do startu:) oby było tak jak wszyscy piszecie;p bo to cos na co czekam z zaciekawieniem;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#572851  autor: ciekawy
 06 sie 2012, 00:10
Pakiet danych 1GB za 29 zł to chyba żart skoro w Play w taryfie Lubię to jest pakiet netowy za samo doładowanie, skoro w Play na karte jest pakiet 1GB za 10 zł to ta cena 29 zł za ten sam pakiet 1GB jest przesadą, a 9 zł za pakiet 100 MB to za dużo, już wolałbym wziąć ofertę tylko sim w takim T 2GB za niecałe 20 zł, czyli 1GB wychodzi za niecałe 10 zł, płacenie 29 zł za 1GB to nieporozumienie, za tą cene powinny być 3GB, za 19 zł powinny być 2GB, za 9 zł powinien być 1GB, to co jest w cenniku wklejonym przez Atlan na 12 stronie to jest nieporozumienie, ja mówię nie takim cenom pakietów tym bardziej, że mam net mobilny. Dzięki temu, że poznałem ceny pakietów netowych już dziś wiem, że nie będzie się opłacało z nich korzystać. Ta sieć będzie tylko do dzwonienia.

Ktoś pisał, że ludzie będą wykorzystywać Virgin do nabijania minut w Zbieraj Minuty, tylko komu się to opłaci skoro minuta wtedy wychodzi dwa razy drożej ?
Edmund pisze:
ciekawy pisze:tylko jak będzie można przenieść numer do Virgin skoro to sieć wirtualna - wszystko przez net czy będą jakieś punkty coś na wzór wysp Heyah ?
Z tego co było podane na ich stronie www przeniesienie będzie poprzez net, po czym będą wysyłać kartę i dokumenty do podpisania - coś na wzór Heyah. Czy będą jakieś punkty/wyspy? Nie wiadomo...

NokiaUser, ponieważ Virgin będzie na infrastrukturze Play to możesz pomarzyć o nabijaniu sobie Zbieraj minut.
Skoro Virgin będzie wysyłać papiery do podpisu to to rozwiązuje problem, nawet tak jest wygodniej niż wyspy i w tej sytuacji wyspy nie są potrzebne.

[ Dodano: 2012-08-06, 00:14 ]
NokiaUser pisze:Cieszę się, że Virgin Mobile nie jest kolejnym "tworem" Play z trochę nudnymi już Playowskimi stawkami 29 gr/min, 9 gr/SMS, 19 gr/MMS, 12 gr/100 kb, tylko niezależnym od Play MVNO.
Cage, będzie można.
tylko, że jeśli liczysz wszystko razem czyli w jaką sieć chcesz mieć jako główną to Play dalej wypada najlepiej mimo 29 gr za min bo są jeszcze pakiety nielimitowanych sms-ów, jest pakiet 1GB na net z lejkiem w abonamencie, w ofertach na karte jest podobnie, są pakiety oprócz stawek podstawowych, więc dalej Play wypada najlepiej.

jak dla mnie Virgin będzie siecią tylko do dzwonienia, żadne pakiety netowe, żadne sms-y bo to się nie opłaca w tej sieci skoro mam Play, za to stawka 19 gr za min do każdej sieci mnie przekonuje, żeby ograniczyć koszty ponad abonament czy koszty doładowania w przypadku telefonu na karte jeśli ktoś dużo dzwoni.

[ Dodano: 2012-08-06, 00:18 ]
co do likwidacji Virgin to przecież nie trzeba do tej sieci przenosić swojego numeru głównego, można aktywować dodatkowy numer w sieci Virgin i nawet jeśli zlikwidują tą sieć to nie będzie szkoda numeru, który z założenia miał być od początku w tej sieci, z porozu taka mała komplikacja jak dodatkowy numer w Virgin (jeśli ta sieć miałaby być likwidowana) uprości życie bo numer główny będzie w tej sieci w której jest, nie będzie przeniesiony do Virgin, więc w razie problemów nie będzie trzeba numeru przenosić spowrotem.

#572885  autor: Rezo
 06 sie 2012, 10:29
Dobra wiadomość to taka, że mają działać na infrastrukturze P4 - to pozwala sądzić że tak szybko się nie zwiną jak MVNO Centertelu.
Podejrzewam, że jednak zaoferują także plany abonamentowe.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#572909  autor: DanielR
 06 sie 2012, 12:30
ciekawy pisze:Pakiet danych 1GB za 29 zł to chyba żart skoro w Play w taryfie Lubię to jest pakiet netowy za samo doładowanie, skoro w Play na karte jest pakiet 1GB za 10 zł
ciekawy pisze:jest pakiet 1GB na net z lejkiem w abonamencie
Tylko nie rozumiem w jakim celu porównujesz ofertę VM z taryfą ukierunkowaną typowo na korzystanie z Internetu, albo charakteryzującymi się innymi wadami, np. brakiem rocznej ważności konta? O znacznie droższej minucie do wszystkich sieci już sam wspomniałeś. Dalej wspominasz o abonamencie.
I m.in. na tej podstawie wyciągasz następujący wniosek
ciekawy pisze:Play wypada najlepiej.
To nie takie oczywiste. To wszystko zależy do czego kto wykorzystuje telefon. Jak sam zauważyłeś ta oferta nadaje się "tylko" do dzwonienia (po wszystkich sieciach). A co jeśli ktoś głównie do tego właśnie wykorzystuje swój telefon? Ani taryfa Play na Kartę, ani też tym bardziej Lubię to!, nie zapewni mu tak taniej minuty + możliwości tak elastycznego wykorzystania złotówek i bonusu. To dla Ciebie oferta Play wciąż jest najlepsza. :wink:

#572944  autor: kamail86
 06 sie 2012, 14:13
ciekawy, tak mieszasz z tymi taryfami w Palyu, łącząc ich zalety jakby to była jedna taryfa, że jeszcze trochę i napiszesz że w Playu po doładowaniu za dowolną kwotę otrzymujemy roczną ważność konta, nielimitowany internet oraz rozmowy i SMSy do Play ;)
Ostatni Twój post już słusznie skomentował DanielR. Więc jeszcze odniosę się do wcześniejszego Twojego postu w którym podobnie porównałeś Play z mBank mobile. Najpierw napisałeś że mBank się nie opłaca bo nie ma rocznej ważności konta (minimalny koszt utrzymania połączeń wychodzących to 2,50zł/miesiąc). Następnie skomentowałeś darmowe pakiety że są nieopłacalne bo są małe, a w Play za 10zł można mieć 1GB. Już pomijając to że nie każdy potrzebuje tyle internetu i za to co w mBanku ma za darmo, to w Palyu (w podanej przez Ciebie taryfie) musiałby płacić co miesiąc 10zł. To dlaczego pisząc najpierw o tym że mBank odpada z powodu braku rocznej ważności konta, następnie porównujesz jego pakiety z taryfą w playu w której koszt utrzymania numeru wynosi aż 15zł/miesiąc? Czyli 2,50zł/miesiąc w mBanku to dla Ciebie za dużo, ale 15zł/miesiąc w Play jest już ok?

#572950  autor: telemaniak93
 06 sie 2012, 14:18
Dziś o 19 powinniśmy się czegoś więcej dowiedzieć - konferencja w Warszawie.

#572966  autor: Cage
 06 sie 2012, 15:15
Ciekawe od kiedy i gdzie będą w sprzedaży startery :?:

#572996  autor: Xavi
 06 sie 2012, 16:38
telemaniak93 pisze:Dziś o 19 powinniśmy się czegoś więcej dowiedzieć - konferencja w Warszawie.
Skąd takie info?

#572999  autor: manyaky
 06 sie 2012, 16:46
nokiauser pisze:Cieszę się, że Virgin Mobile nie jest kolejnym "tworem" Play z trochę nudnymi już Playowskimi stawkami 29 gr/min, 9 gr/SMS, 19 gr/MMS, 12 gr/100 kb, tylko niezależnym od Play MVNO.
Umiejętnie korzystając z Play'a (bonus 50%, 15 za 10, 10 za 5) - nie licząc promocji CocaColi i darmowych minut z pozostałych dwóch progów PD(!) - można minutę do wszystkich mieć za nieco ponad 0.13zł (a stosując wszystkie tricki pewnie poniżej 11gr).

Nie wiem czy lepiej, aby zlikwidowali bonusy i dali 0.19zł jak w Virgin, czy zachowali bonusy i pozwalali na 0.13zł do wszystkich sieci.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 16:51 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#573000  autor: NokiaUser
 06 sie 2012, 16:48
Xavi, z konkurencyjnego portalu. ;)

• Strona 11 z 97
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 97