Pakiet danych 1GB za 29 zł to chyba żart skoro w Play w taryfie Lubię to jest pakiet netowy za samo doładowanie, skoro w Play na karte jest pakiet 1GB za 10 zł to ta cena 29 zł za ten sam pakiet 1GB jest przesadą, a 9 zł za pakiet 100 MB to za dużo, już wolałbym wziąć ofertę tylko sim w takim T 2GB za niecałe 20 zł, czyli 1GB wychodzi za niecałe 10 zł, płacenie 29 zł za 1GB to nieporozumienie, za tą cene powinny być 3GB, za 19 zł powinny być 2GB, za 9 zł powinien być 1GB, to co jest w cenniku wklejonym przez Atlan na 12 stronie to jest nieporozumienie, ja mówię nie takim cenom pakietów tym bardziej, że mam net mobilny. Dzięki temu, że poznałem ceny pakietów netowych już dziś wiem, że nie będzie się opłacało z nich korzystać. Ta sieć będzie tylko do dzwonienia.
Ktoś pisał, że ludzie będą wykorzystywać Virgin do nabijania minut w Zbieraj Minuty, tylko komu się to opłaci skoro minuta wtedy wychodzi dwa razy drożej ?
Edmund pisze:ciekawy pisze:tylko jak będzie można przenieść numer do Virgin skoro to sieć wirtualna - wszystko przez net czy będą jakieś punkty coś na wzór wysp Heyah ?
Z tego co było podane na ich stronie www przeniesienie będzie poprzez net, po czym będą wysyłać kartę i dokumenty do podpisania - coś na wzór Heyah. Czy będą jakieś punkty/wyspy? Nie wiadomo...
NokiaUser, ponieważ Virgin będzie na infrastrukturze Play to możesz pomarzyć o nabijaniu sobie Zbieraj minut.
Skoro Virgin będzie wysyłać papiery do podpisu to to rozwiązuje problem, nawet tak jest wygodniej niż wyspy i w tej sytuacji wyspy nie są potrzebne.
[ Dodano: 2012-08-06, 00:14 ]
NokiaUser pisze:Cieszę się, że Virgin Mobile nie jest kolejnym "tworem" Play z trochę nudnymi już Playowskimi stawkami 29 gr/min, 9 gr/SMS, 19 gr/MMS, 12 gr/100 kb, tylko niezależnym od Play MVNO.
Cage, będzie można.
tylko, że jeśli liczysz wszystko razem czyli w jaką sieć chcesz mieć jako główną to Play dalej wypada najlepiej mimo 29 gr za min bo są jeszcze pakiety nielimitowanych sms-ów, jest pakiet 1GB na net z lejkiem w abonamencie, w ofertach na karte jest podobnie, są pakiety oprócz stawek podstawowych, więc dalej Play wypada najlepiej.
jak dla mnie Virgin będzie siecią tylko do dzwonienia, żadne pakiety netowe, żadne sms-y bo to się nie opłaca w tej sieci skoro mam Play, za to stawka 19 gr za min do każdej sieci mnie przekonuje, żeby ograniczyć koszty ponad abonament czy koszty doładowania w przypadku telefonu na karte jeśli ktoś dużo dzwoni.
[ Dodano: 2012-08-06, 00:18 ]
co do likwidacji Virgin to przecież nie trzeba do tej sieci przenosić swojego numeru głównego, można aktywować dodatkowy numer w sieci Virgin i nawet jeśli zlikwidują tą sieć to nie będzie szkoda numeru, który z założenia miał być od początku w tej sieci, z porozu taka mała komplikacja jak dodatkowy numer w Virgin (jeśli ta sieć miałaby być likwidowana) uprości życie bo numer główny będzie w tej sieci w której jest, nie będzie przeniesiony do Virgin, więc w razie problemów nie będzie trzeba numeru przenosić spowrotem.