• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 104
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 104

#529614  autor: wyzwolenia
 21 sty 2012, 10:30
szkoda ze nie dziala ich bug w systemie w ktorym mozna bylo dzownic za darmo do osob ktore przeniosly z plusa do play :(

#529633  autor: KC-KARLOS
 21 sty 2012, 12:33
Ruben, jeśli używasz karty LYCAMOBILE, wtedy ważność konta jest NIEOGRANICZONA - dlatego nie pokazuje ważności konta środków i wychodzących.

[ Dodano: 2012-01-21, 12:34 ]
Ruben pisze:Połączenia do Play taryfikuje po 29gr/min
Zgadza się :) W końcu porządna i uczciwa stawka :wink:
wyzwolenia pisze:szkoda ze nie dziala ich bug w systemie w ktorym mozna bylo dzownic za darmo do osob ktore przeniosly z plusa do play
Wszystko co "dobre", szybko się kończy...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#529659  autor: wyzwolenia
 21 sty 2012, 13:38
a jeszcze jedno czy wystarczy co 70 dni dac strzalke na jakis numer by karty nie zlikwidowali?

#529670  autor: Ruben
 21 sty 2012, 13:53
Karlos20 pisze:Ruben, jeśli używasz karty LYCAMOBILE, wtedy ważność konta jest NIEOGRANICZONA - dlatego nie pokazuje ważności konta środków i wychodzących.
Tyle to wiem ale myślałem, że można sprawdzić do kiedy jest ważna karta. Szkoda, że nie maja podobnie jak prepaidy TMobile, że raz w miesiącu aktualizują. Lycamobile, to nie jest mój główny numer więc często z niego korzystać raczej nie będę a data przydałaby się żeby nie przegapić terminu.
wyzwolenia, strzałka nie wystarczy ale połączenie trwające np. 3sekundy już przedłuży ważność.

#529687  autor: KC-KARLOS
 21 sty 2012, 14:35
wyzwolenia pisze:a jeszcze jedno czy wystarczy co 70 dni dac strzalke na jakis numer by karty nie zlikwidowali?
Karta musi być zalogowana do sieci i trzeba wykonać jakąś aktywność na niej (opisaną w regulaminie oferty Lyvamobile), np. zadzwonić na numer 321 (doładowanie i sprawdzenie stanu konta).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#529689  autor: wyzwolenia
 21 sty 2012, 14:39
> np. zadzwonić na numer 321 (doładowanie i sprawdzenie stanu konta).

ten numer jest za darmo?

Regulamin i miejsce gdzie opisano aktywnosci? Mozesz podac link bo strona jest totalnie zakrecona

#529691  autor: DanielR
 21 sty 2012, 14:56
Karlos20 pisze:
Ruben pisze:
Połączenia do Play taryfikuje po 29gr/min

Zgadza się :) W końcu porządna i uczciwa stawka :wink:
Oby tylko nie okazało się, że to jedynie krótkotrwała promocja. ;-)

#529692  autor: KC-KARLOS
 21 sty 2012, 15:00
wyzwolenia pisze:ten numer jest za darmo?
Tak, numer jest darmowy.
Regulamin: http://www.lycamobile.pl/terms-and-conditions/po

#529707  autor: lee
 21 sty 2012, 16:11
No to ciekawe... nie którzy dostali po paru dniach swoją kartę a Ja nadal czekam :oops:

#529740  autor: wyzwolenia
 21 sty 2012, 18:49
ja po 5 ciu ale zona nie. A tego samego dnia zamowilem

#529741  autor: slawekt
 21 sty 2012, 19:06
ja po 5 ciu ale zona nie.
Cytując "absolutną klasykę" telekomunikacji w naszym kraju: "Żona nie jest w zasięgu 4G" ;-)

#529889  autor: Wolf
 22 sty 2012, 15:18
W największym stopniu wpływ na czas dostawy startera ma chyba Poczta. Zakładając, że Lyca realizuje je na bieżąco.

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#530005  autor: cesarz
 22 sty 2012, 22:07
Starter dostałem, za darmo. Rozdawano starter z wartością 5 zł 20 stycznia w Bibliotece Uniwersyteckiej w Warszawie :-)

[ Dodano: 2012-01-22, 22:10 ]
W regulaminie jest napisane: Często zadawane pytania, punkt 17.
Przez dłuższy czas nie korzystałem(am) z telefonu w sieci Lycamobile, teraz nie działa. Dlaczego?
Automatycznie de-aktywujemy kartę SIM jeżeli użytkownik nie wykonuje połączeń lub nie wysyła wiadomości tekstowych przez ponad 80 dni. Niestety, takich kart SIM nie można już potem podłączyć i po upływie wyżej wskazanego okresu czasu dany numer nie jest już dostępny.

CNN

#530081  autor: lee
 23 sty 2012, 11:56
Witam

Właśnie dostałem starter w swoję łapki :lol: i mam kilka pytań

1. jak wyświetla Wam się zasięg ?? razem z R* roaming ??
2. jak wysłać sobie ponownie ustawienia po anulowaniu... (na stronie lyca chyba ale warto zapytać hehe)
3. sprawdzam stan konta poprzez obie dostępne możliwości i albo mam napis gotowe albo "brak danych"
4. po włączeniu telefon wyslałi mi sms z numerem telefonu a po restarcie telefonu sms znikął - czy przypadkiem to nie jakiś sms 0 cy cuś ??

Pozdro

#530083  autor: KC-KARLOS
 23 sty 2012, 12:01
lee pisze:1. jak wyświetla Wam się zasięg ?? razem z R* roaming ??
Napis: "Lycamobile". Ta sieć, traktuje zasięg Plusa jako własny. U mnie nie ma możliwości zalogowania się do innych sieci, tylko do Plusa.
lee pisze:2. jak wysłać sobie ponownie ustawienia po anulowaniu... (na stronie lyca chyba ale warto zapytać hehe)
Na stronce musi być specjalny konfigurator.
lee pisze:3. sprawdzam stan konta poprzez obie dostępne możliwości i albo mam napis gotowe albo "brak danych"
Wpisz kod *131# lub zadzwoń pod darmowy numer 321 i słuchaj uważnie automatu.
lee pisze:4. po włączeniu telefon wyslałi mi sms z numerem telefonu a po restarcie telefonu sms znikął - czy przypadkiem to nie jakiś sms 0 cy cuś ??
To jest komunikat USSD z numerem tymczasowym, a potem przychodzi SMS z nowym numerem telefonu, po aktywacji karty SIM.

#530086  autor: Ruben
 23 sty 2012, 12:07
lee, Karlos20, no właśnie z tym wyświetlaniem zasięgu to trochę dziwnie jest. Otóż jak skanuję eter, to znajduje takie sieci: Lycamobile, Orange, T-Mobile, Play czyli Plusa traktuje jak zasięg macierzysty ale ikonka R zawsze jest. W innych MVNO nie widziałem takiej sytuacji żeby zasięg operatora, na którego infrastrukturze działają był pokazywany jako macierzysty.
Druga sprawa, to tez macie po wybraniu numeru a przed sygnałem dzwonienia takie krótkie piknięcie?
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 12:10 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#530087  autor: KC-KARLOS
 23 sty 2012, 12:10
A to ciekawe, no ale skoro literka R się wyświetla, to powinna być możliwość zalogowania się do Orange, TM czy Play - a do tych sieci nie da się zalogować ("brak usługi" lub "tylko alarmowe").

#530089  autor: Ruben
 23 sty 2012, 12:15
Karlos20, wogóle trochę dziwne rzeczy się czasem pojawiały, bo raz pokazywało że wszystkie sieci są dostępne ale zalogować się można było tylko do Lycamobile a za drugim razem jako niedostępne pokazało T-Mobile i Play a reszta jako dostępne. Za parę chwil jakaś aktualizacja karty SIM była i znów jakieś zmiany w tym wykazie.
Jesteś przekonany, że wykonanie połączenia pod nr "stanu konta" przedłuża ważność karty?

#530090  autor: lee
 23 sty 2012, 12:17
Karlos20, numer tymaczasowy ?? aha... no to zadzwoniłem na info o koncie i wywaliło brak danych... ile trzeba czekać na normalny numer??

druga sprawa... chciałem tego sima zarejestrować na stronie i nie mogę wcisnąć ostatniego przycisku ;) tak jakby było to zablokowane cy cuś... (testowane na IE oraz O)

i trzecia sprawa nie widzę tam żadnego konfiguratora... na tej stronie :twisted:

EDIT:

wyświetl swój numer oraz stan konta -> wiadomość zwrotna -> gotowe :mrgreen:

EDIT2:

zadzwoniłem teraz na 321 sprawdzam stan konta poprzez naciśnięcie "2" i podaje mi że mam 5 euro i 0 centów na koncie :smt007
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 12:20 przez lee, łącznie zmieniany 1 raz.

#530091  autor: KC-KARLOS
 23 sty 2012, 12:20
lee pisze:numer tymaczasowy ?? aha... no to zadzwoniłem na info o koncie i wywaliło brak danych... ile trzeba czekać na normalny numer??
Jeśli otrzymałeś SMSa z numerem telefonu który zaczyna się od prefiksu 729, to znaczy, że to jest już Twój główny numer Lycamobile. Numer swój możesz za darmo sprawdzić kodem: *132#

• Strona 11 z 104
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 104
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11