• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 31
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 31

#500733  autor: TheArt
 01 wrz 2011, 17:35
I lipa, surfmax padł.
Limit dzienny wyczerpany.
Poczekaj do jutra lub wyślij SMS o treści surfmax na numer 8765 (koszt 2.00 zł) a limit transferu zostanie zdjęty na 7 kolejnych dni.
Jeśli masz aktywną promocję Surfmax - jutro w ramach tej promocji otrzymasz kolejną porcję dodatkowego transferu do wykorzystania.

#500735  autor: Wolf
 01 wrz 2011, 17:47
To jaki jest dzienny limit transferu w surfmaxie? :shock:

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#500741  autor: KC-KARLOS
 01 wrz 2011, 18:11
TheArt pisze:I lipa, surfmax padł.
Wolf pisze:To jaki jest dzienny limit transferu w surfmaxie?
Coś oni kombinują...
Podobno teraz w Carrefourze mają w sprzedaży promocyjny tablet za 499 zł (lub na raty 10x 49.90 zł) wraz z modemem HSDPA i kartą Mova z usługą SURFMAX, poza nią można dostać dzienny limit 10 MB oraz reklamy po przetransferowaniu 5 MB danych lub po 60 minutach połączenia internetowego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#500745  autor: KC-KARLOS
 01 wrz 2011, 18:25
Spamer ;) pisze:No bo tak jest: http://carrefourmova.pl/p...art-w-mova.html Nawet ciekawy tablet z TV + Modem GSM 3G.
Dzięki Józek za uzupełnienie mojego info :)
A mnie korciło cytować z portalu konkurencji... uffff :-D

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#501194  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 11:25
TABLET I SURFMAX

a tu tablecik

TABLET LARK

[ Dodano: 2011-09-02, 13:40 ]
Hej posiadacze surfmax wejdźcie na m.freem.pl zakładka limit dzienny i powiedzcie mi co tam macie, ja od wczoraj mam procentowo wskazane zużycie transferu, jednak to nie te 10MB gdyz raz że mam wykupiony SM a dwa że za wolno to schodzi jak na 10MB, czyżby wprowadzili limitację, nie chcę krakać więc używajmy.

[ Dodano: 2011-09-03, 11:23 ]
TAK OTO NASTĄPIŁ KONIEC OPERATORA FREEM.

Wszyscy którym surfmax nie działa, nie dziwcie się. Rozmawiałem z konsultantem i zmieniły się zasady usługi, dziwne że bez porozumienia, bez zgody abonentów i bez dwutygodniowego obwieszczenia.

Od teraz surfmax podzielono, gigabajtowy transfer można wykorzystać tylko w 7 częściach, codziennie do 150MB. Czyni to ofertę zupełnie nieopłacalną i nie wartą uwagi. Co więcej, wysłanie kolejnego smsa surfmax nie spowoduje dodania transferu.

Doładowałem konto za 50zl gdyż FreeM był fajny i był nowością na rynku. Ciekaw jestem czy teraz odzyskam to doładowanie, gdyż obecna oferta zupełnie mi nie odpowiada i chcę z niej zrezygnować, uważam, że zmiana zasad usługi surfmax jest zmianą regulaminu i stanowi podstawę do rezygnacji z operatora wraz ze zwrotem kosztów poniesionych poprzez wprowadzenie w błąd przez atrakcyjną ofertę.

#501244  autor: ratatam
 03 wrz 2011, 13:54
Nie ma się czemu dziwić jak zużywaliście 10 czy 20GB zamiast tego "umownego" 1GB

Ja czasem się bawie freem ale w ramach rozsądku.

#501246  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 13:56
TheArt pisze:Od teraz surfmax podzielono, gigabajtowy transfer można wykorzystać tylko w 7 częściach, codziennie do 150MB. Czyni to ofertę zupełnie nieopłacalną i nie wartą uwagi. Co więcej, wysłanie kolejnego smsa surfmax nie spowoduje dodania transferu.
No przyznam, że nie za ciekawa sytuacja. Czyli musieli mieć albo sygnały, albo sami się kapnęli, że był jakiś błąd w systemie i tak na prawdę był nieograniczony innternet za 2 zł. Postanowili to naprawić tylko chyba im nie wyszło...:(
No ale 150 MB to chyba nadal dużo jak na dzienny transfer. Chyba, że ktoś ściąga nie wiadomo co i ile.
Poza tym ich oferta podstawowa jest nadal atrakcyjna.

#501250  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 14:01
Dla mobila to aż nadto na dzień, jednak przy reklamach co minutę mogłoby być po prostu te 1GB i stop niż podziałka.

[ Dodano: 2011-09-03, 14:03 ]
Oferta podstawowa, mówisz o rozmowach i smsach. Słyszałem też o usłudze bonus, jednak nie wiem jak działa, nigdzie u nich nic nie ma na ten temat a cennik.pdf od miesiąca jest nieaktywny. Poza tym przydałoby się jakieś biuro online, na maile nie oczekujcie odpowiedzi, jedyny kontakt to przez płatny numer BOK do konsultanta.

#501261  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 14:18
TheArt pisze:Oferta podstawowa, mówisz o rozmowach i smsach.
Tak dokładnie;) Min. 28 gr, sms bodaj 14,15?
TheArt pisze:Słyszałem też o usłudze bonus, jednak nie wiem jak działa, nigdzie u nich nic nie ma na ten temat a cennik.pdf od miesiąca jest nieaktywny.
Tutaj kolega dawał kiedyś regulamin. Chodziło chyba o to, że robiąc zakupy w Carrefour za 10 zł dostawało się minuty gratis. Coś w tym stylu.
TheArt pisze:Poza tym przydałoby się jakieś biuro online, na maile nie oczekujcie odpowiedzi, jedyny kontakt to przez płatny numer BOK do konsultanta.
Jak dla mnie, freem jest dobry jako dodatkowa karta, bo jako numer główny to trochę ryzykowne zrywać umowę, np. z T, a potem się okaże, że nagle coś poszło nie tak i freem nie ma. I znów nie uprzedzą klientów i będzie fajnie...

#501272  autor: Marko789
 03 wrz 2011, 14:38
Ja na reklamy mam sposób.

Otwieram jedna kartę w operze wchodzę na adres:

http://83.175.161.247:8101/

I ustawiam odświeżanie tej karty na co jedna sekundę.

Dodatkowo można kartę zablokować i przypiąć, praktycznie nie zajmuje miesca.

Adblockiem/ admuncherem można również zablokować wszystkie obrazki z serwera freem.pl.

I można normalnie przeglądać w innych kartach strony, bez reklam.

W 2 tygodnie pobrałem 24GB danych.

:smt004

#501301  autor: KC-KARLOS
 03 wrz 2011, 15:57
No i faktycznie koniec atrakcyjności oferty FreeM. Limitują surfmaxa na 7 pakietów po 150 MB, a potem prędkość spada do zera.
To samo jest przy limicie dziennym 10 MB - nie ma już możliwości pobrania pliku przewyższającego ten limit - przed zmianami było to możliwe.
Oferta się zepsuła. Faktycznie jednak "lejek" u innych operatorów zaczyna wygrywać z reklamami, aby mieć jakieś MB wolnych zasobów na neta, płacąc raz za pakiet danych...

#501305  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 16:21
Marko789 pisze:Ja na reklamy mam sposób.

Otwieram jedna kartę w operze wchodzę na adres:

http://83.175.161.247:8101/

I ustawiam odświeżanie tej karty na co jedna sekundę.

Dodatkowo można kartę zablokować i przypiąć, praktycznie nie zajmuje miesca.

Adblockiem/ admuncherem można również zablokować wszystkie obrazki z serwera freem.pl.

I można normalnie przeglądać w innych kartach strony, bez reklam.

W 2 tygodnie pobrałem 24GB danych.

:smt004
Chwal się dalej głupi szczylu. Przepraszam.

#501310  autor: Wolf
 03 wrz 2011, 16:38
TheArt pisze:Od teraz surfmax podzielono, gigabajtowy transfer można wykorzystać tylko w 7 częściach, codziennie do 150MB. Czyni to ofertę zupełnie nieopłacalną i nie wartą uwagi. Co więcej, wysłanie kolejnego smsa surfmax nie spowoduje dodania transferu.
No to nieźle. Dobrze, że nie dokupiłem sobie doładowania, bo bym się naciął... :|
UndiscloseD pisze:No ale 150 MB to chyba nadal dużo jak na dzienny transfer. Chyba, że ktoś ściąga nie wiadomo co i ile.
Dla telefonu - owszem, nawet bardzo dużo. Dla netbooka czy laptopa (a nawet i tableta), to stosunkowo mało... :(
Karlos20 pisze:Limitują surfmaxa na 7 pakietów po 150 MB, a potem prędkość spada do zera.
Dobrze, ze jest tylko jedna reklama... Więc na telefonie ujdzie.

GSM:
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#501311  autor: Marko789
 03 wrz 2011, 16:38
TheArt pisze:
Chwal się dalej głupi szczylu. Przepraszam.
Nie chwale sie tylko podpowiadam jak nie ogladac reklam.

Szczylem to juz raczej nie jestem rocznik 78 :(

#501316  autor: TheArt
 03 wrz 2011, 16:46
Marko789 pisze: Szczylem to juz raczej nie jestem rocznik 78 :(
To dziadek, dzieci, dwie żony i drzewo ma, jak nie ma to do roboty.

A poważnie to przez nas wprowadzili te limity, każdy ciągnął ile wlezie więc oficjalnie się nie chwalić tylko narzekać, poza tym teraz już po ptokach. FreeM to oferta dla komórek.

#501335  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 17:57
Marko789 pisze:W 2 tygodnie pobrałem 24GB danych
Gratuluję. Teraz ściągniesz max 150 Mb dziennie. Tygodniowo 1GB i ani Mb więcej...
Ps. może czytają telepolis i się dowiedzieli o "oszustach", co drą kilkanaście GB. :D
Z drugiej strony- gdyby sobie dopilnowali górnego limitu danych to by było ok.
Wolf pisze:No to nieźle. Dobrze, że nie dokupiłem sobie doładowania, bo bym się naciął... :|
??
Resztę środków mógłbyś wykorzystać na połączenie przecież.
Wolf pisze:Dla telefonu - owszem, nawet bardzo dużo. Dla netbooka czy laptopa (a nawet i tableta), to stosunkowo mało... :(
Fakt. Jest to oferta dobra dla telefonów, ale i tak nie dla takich wymagających, bo np. w androidzie chyba by nie działały aktualizacje czy aplikacje bezpośrednio. Ja chciałem kiedys wejść w aplikację FB czy YT to mnie nie "puściło". Ładowało się i ładowało, aż w końcu wyskoczył jakiś błąd.
Do komputera jest to dobre, a raczej było, ale awaryjnie, bo nie jest to zbyt komfortowe ogłądać stronę, a tu zaraz reklama.
TheArt pisze:To dziadek, dzieci, dwie żony i drzewo ma, jak nie ma to do roboty.

haha :-D

#501337  autor: KC-KARLOS
 03 wrz 2011, 18:00
Marko789 pisze:Nie chwale sie tylko podpowiadam jak nie ogladac reklam.
Niestety, ale FreeM znalazło sposób na takie przekręty... Więc nie nabijesz sobie GB... Ciekaw jestem jaki teraz znajdziesz patent na... LEJEK ???

#501338  autor: Wolf
 03 wrz 2011, 18:03
UndiscloseD pisze:Resztę środków mógłbyś wykorzystać na połączenie przecież.
FreeMa używam tylko do internetu, od połączeń mam kilka innych telefonów - stąd też bym się naciął ;)
UndiscloseD pisze:Jest to oferta dobra dla telefonów, ale i tak nie dla takich wymagających, bo np. w androidzie chyba by nie działały aktualizacje czy aplikacje bezpośrednio
Na Androidzie ciężko działa ten internet szczerze mówiąc. Oj, ciężko ;)

GSM:
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#501342  autor: UndiscloseD
 03 wrz 2011, 18:07
Karlos20 pisze:Niestety, ale FreeM znalazło sposób na takie przekręty... Więc nie nabijesz sobie GB... Ciekaw jestem jaki teraz znajdziesz patent na... LEJEK ???
Teraz to juz raczejnikt tego nie oszuka, bo skoro nałożyli limit 150 MB...
Ale na FB czytałem, że maja podobno wprowadzić specjalne karty dla komputerów gdzie reklamy pojawiałyby się rzadziej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chyba, że po tych przekrętach strzelą focha i nic nie tkną w tej kwestii.
Z drugiej strony powinno ich to zmobilizować i dać do myślenia.
  • Strona 11 z 31
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 31
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11