• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
 #1186884  autor: Safeguard0586
 29 sty 2025, 20:27
Albo podpinasz kartę płatniczą, z której co miesiąc będą ściągać opłatę (to chyba BS oferuje) albo doładowujesz konto (BLIK, płatność online) i z tego salda będą schodzić opłaty za subskrypcję.
Nie można przejść z subskrypcji do NJU na kartę czy innej oferty Orange. Trzeba przez innego operatora, tak jak to było na początku we Flex. Może z czasem dodadzą opcję migracji, skoro we Flex już taka jest, a to w zasadzie ten sam system.
 #1186886  autor: KC-KARLOS
 29 sty 2025, 21:14
PiotrG-dz: praktycznie każdy, nawet mały BS (Bank Spółdzielczy) jest powiązany z siecią SGB Banku zrzeszający te banki, a SGB obsługuje Blika. Dodatkowo oprócz aplikacji można kontem sterować na specjalnej stronie w przeglądarce internetowej po zalogowaniu na stronie nju.pl/zaloguj
Wątpię, żeby umożliwili przejście z nju subskrypcji do innej oferty nju/Orange, ze względu na jej... niski koszt (i to nie żart). Zobaczcie sobie podstawową ofertę Flexa, OFNK czy nju kartę i porównajcie z nju subskrypcją.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186946  autor: Window
 30 sty 2025, 23:37
KC-KARLOS pisze:
29 sty 2025, 21:14
PiotrG-dz: praktycznie każdy, nawet mały BS (Bank Spółdzielczy) jest powiązany z siecią SGB Banku zrzeszający te banki, a SGB obsługuje Blika. Dodatkowo oprócz aplikacji można kontem sterować na specjalnej stronie w przeglądarce internetowej po zalogowaniu na stronie nju.pl/zaloguj
Wątpię, żeby umożliwili przejście z nju subskrypcji do innej oferty nju/Orange, ze względu na jej... niski koszt (i to nie żart). Zobaczcie sobie podstawową ofertę Flexa, OFNK czy nju kartę i porównajcie z nju subskrypcją.
A też nie tylko SGB, bo jeszcze są banki zrzeszone w Grupie BPS, tam również Blik działa.
Z niezależnych banków spółdzielczych to blik ma bank z Brodnicy i 2 banki z Krakowa KBS i BS Rzemiosła
Jeszcze też Revolut ma Blika. Tylko jedynie Volkswagen Financial Services z najbardziej znanych banków nie wspiera blika. Z LowCostowych banków to nawet Nest Bank ma Blika.
Co do Nju Subskrypcja to mam wrażenie że UI jest takie same co w starym Orange Flex.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2025, 23:44 przez Window, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1186948  autor: KC-KARLOS
 30 sty 2025, 23:41
Window: interfejs nju subskrypcji (nju.pl/zaloguj) jest rozbudowany też na wersję przeglądarkową, której we Flexie nie uświadczymy. Zobaczymy też tam datę ważności karty, na której zawiesiliśmy subskrypcję (tego we Flexie też nie ma).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186951  autor: Window
 30 sty 2025, 23:46
@KC-KARLOS w 2020 co do webowej wersji Flexa coś takiego napisali

Dzięki za to pytanie!

Za parę dni pojawi się nowość na naszej stronie internetowej bardzo zbliżona do tego pomysłu. Stay tuned!
https://nasz.orange.pl/t5/AMA-Orange-Fl ... d-p/201240
A też czy w Nju Sub trzeba poprosić żeby wysłali billing jak to we Flexie jest?
 #1188062  autor: PawlusG
 18 lut 2025, 19:28
Dzięki tej dyskusji od około 8 strony ostatecznie dzisiaj złożyłem o przeniesienie do nju, ale abonament. Co mnie zaskoczyło, to numer można stracić po 3 dniach nieopłacenia subskrypcji i nie będzie można go odzyskać. Trochę mnie to zaskoczyło i zaniepokoiło, bo różne się mogą zdarzyć sprawy, więc odpuściłem subskrypcję.

:)
 #1188063  autor: KC-KARLOS
 18 lut 2025, 19:38
po 3 dniach nieopłacenia subskrypcji i nie będzie można go odzyskać.
PawlusG: Subskrypcje w Orange (Flex i nju) tak działają, gdy nie opłacisz planu na czas w ciągu 24h od próby odnowienia planu na kolejny cykl - połączenia wychodzące i przychodzące są blokowane. Od tego czasu numer jest w stanie zawieszenia przez 6 miesięcy i dopiero po tym terminie jest odłączany od sieci (tracisz zasięg na karcie), więc proszę nie straszyć ludzi, że po 3 dniach tracimy numer - bo to jest nieprawda.
Zapłacisz za przywrócenie subskrypcji - to usługi natychmiast wracają.

Przy abonamencie już tak fajnie nie masz, bo niezapłacenie abonamentu łącznie na 2 okresy rozliczeniowe (2 fakturki) powoduje karną migrację do prepaida oraz postępowanie windykacyjne, którego w subskrypcji nie ma, bo to prepaid.

#1188069  autor: PawlusG
 18 lut 2025, 20:39
Te 3 dni podały mi dwie różne osoby na czacie. Za pierwszym razem nie chciało mi się wierzyć, że tak jest, więc połączyłem się drugi raz. Kolejna osoba powiedziała mi, że brak opłaty będzie skutkował utratą numeru w ciągu kilku dni od braku możliwości opłacenia subskrypcji.

:)
 #1188071  autor: PiotrG-dz
 18 lut 2025, 21:27
PawlusG pisze:
18 lut 2025, 19:28
Dzięki tej dyskusji od około 8 strony ostatecznie dzisiaj złożyłem o przeniesienie do nju, ale abonament.
Czy może robisz MNP do ABO NJU by po darmowych 3 miesiącach przejść potem kodem na kartę w tej taryfie?
 #1188072  autor: kszaq
 18 lut 2025, 22:22
PawlusG pisze:
18 lut 2025, 20:39
Te 3 dni podały mi dwie różne osoby na czacie. Za pierwszym razem nie chciało mi się wierzyć, że tak jest, więc połączyłem się drugi raz. Kolejna osoba powiedziała mi, że brak opłaty będzie skutkował utratą numeru w ciągu kilku dni od braku możliwości opłacenia subskrypcji.
3 dni mogą odnosić się co najwyżej do próby ponownego pobrania środków z karty płatniczej, po których usługa się wyłącza - ale tego nie testowałem i nie szukałem też specjalnie w regulaminach. "Utrata" dotyczy wtedy możliwości wykonywania i odbierania połączeń.

Natomiast w kwestii utraty numeru, KC-Karlos ma rację, jest 6 miesięcy na odzyskanie. Polecam zapoznanie się z rozdziałem XI regulaminu świadczenia usługi, jest to jednoznacznie opisane: https://nju.pl/dokumenty/Regulamin_uslu ... 2e30a5.pdf
 #1188078  autor: KC-KARLOS
 19 lut 2025, 09:09
PiotrG-dz: z nju abo do karty przechodzisz na 2 sposoby - łagodny z wypowiedzeniem miesięcznym lub hardkorowy - nieopłacając w terminie 2 faktur. Jest też 3 sposób - bezpośrednia migracja do nju subskrypcji, ale to już droga bez wyjścia, bo z nju subskrypcji do innej oferty Orange przejdziesz poprzez innego operatora. Tyle, co do offtopu.

#1188665  autor: KC-KARLOS
 03 mar 2025, 16:09
arek810316: możesz przenieść w każdej chwili. Subskrypcja nju = oferta na kartę. Nie ma tam wypowiedzenia, bo to nie jest abonament. Ustal sobie taką datę migracji, abyś miał ciągłość działania numeru/usług.

#1188694  autor: KC-KARLOS
 04 mar 2025, 13:31
arek810316: nie wciskaj pod żadnym pozorem tego przycisku! Jeśli to zrobisz, w ciągu 15 minut numer się zdezaktywuje i go stracisz, karta SIM straci nieowracalnie zasięg.
Przenosisz numer do innej sieci składając tam wniosek, nic w aplikacji nie grzeb!
Wyraziłem się jasno w poprzednim poście - nie ma w tej ofercie okresu wypowiedzenia.

• Strona 11 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11