Użytkownik
mariusz9a
Tak, tylko pamiętaj żeby doładować osiem razy kartą po 30zł. Możesz doładować jedną za drugą i w ten sposób w kilka minut skończysz umowę.nilla_gw pisze:jeśli zostało mi 8 doładowań po 30zł, czy mogę ich dokonać za jednym razem i przedłużyć umowę na kolejne 3 lata z nowym telefonem za 1zł?
Tego niestety nie wiem. Ale myślę że raczej będzie potrzebna obecność właściciela numeru.nilla_gw pisze:I czy w razie, gdy umowa nie jest na mnie, wystarczy pisemne upoważnienie do jej przedłużenia?
W MixPlusie z tego co wiem "nie da" się podpisać nowej umowy [w tradycyjny sposób] na ten sam numer na innego właściciela, nawet po jej skończeniu [innymi słowy nie da się przedłużyć umowę na inną osobę]. Musisz przejść do Simplusa, kolejno przerejstrować numer na siebie i wówczas można z Simplusa przejść na Mixa podpisując już nową umowę na siebie.nilla_gw pisze:I czy w razie, gdy umowa nie jest na mnie, wystarczy pisemne upoważnienie do jej przedłużenia?
Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...dechomenon pisze:ale płacisz za karte 30zł i 30zł wykorzystujesz...na mixie nie ma wielkiego biznesu i strategia operatora jest taka, ze nie daje zniżek i tyle...mix i tak sam sie sprzedaje
Moim zdaniem Zetafon nie umywa sie do Mixplusa z tego wzgledu ze Mixplus ma o wiele bogatszą ofertę telefonow i przede wzystkim "Darmowy Numer" - ale to juz wypowiedz zapewne na inna dyskusje.mariusz9a pisze: Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...
Dlatego napisałem że Mix Plusa bardziej zmierza w stronę np Zetafonu w Orange niż Mixa w Orange. Mix w Orange to już bardziej coś takiego jak abonament (dostajesz pakiet kwotowy a za wszelkie usługi dodatkowe trzeba dopłacić - jak w abo), a Mix w Plusie to bardziej coś takiego jak zwykły pre-paid. Dlatego w Mixe Orange bardziej dbają o klientów...jablo pisze:mariusz9a napisał/a:
Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...
Moim zdaniem Zetafon nie umywa sie do Mixplusa z tego wzgledu ze Mixplus ma o wiele bogatszą ofertę telefonow i przede wzystkim "Darmowy Numer" - ale to juz wypowiedz zapewne na inna dyskusje.
I tak być powinno...jablo pisze:"Poprosze umowe na rok, telefon z gornej połki za złotoweczkę, zobowiązanie max do 25zl/msc i atrakcyjny Pakiet Minut do wszystkich sieci...."
Na socjalne nie dostaniesz telefonu, poza tym przydałby Ci sie słownikAgaciaX pisze: ja to posiadam ale czy dostane telefon w mixiew na umowe skoro nie mam zadnych dochodow tylko mam podpisana umowe z opieka spoleczna ze dostaje co miesiac 218zl czy mam tom uwowe przyniesc im czy jak czy da sie ta to zalatwic??? prosze o odpowiedz
ta za złotóweczkę to są przy 36 albo 42 te fajniejsze ale nie o to chodzi tylko o to żeby Ci STALI klienci mieli chociaż TROCHĘ lepiej niż Ci nowi. No chociaż 50 zł tańszy telefon i jedno gratisowe doładowanie do wykorzystania tylko w plusie. Oni na tym niewiele stracą a klientowi jest milej....jablo pisze:Zysk niewielki dla operatora a dodatkowo jeszcze telefony za złotówke. Ehh ta nasza Polska mentalnosc "Poprosze umowe na rok, telefon z gornej połki za złotoweczkę, zobowiązanie max do 25zl/msc i atrakcyjny Pakiet Minut do wszystkich sieci...."
Czekaj, w salonie powiedzieli Ci, że musisz wpisać kod i przyjść z dwoma dokumentami, żeby przejść z simplusa na mixa tak? A ty chcesz przejść z mixa na simplusa? Dobrze zrozumiałem? W takim razie nic nie wpisujesz. Po skończonej umowie na mixa karta automatycznie przechodzi na simplusa (Niech ktoś to jeszcze potwierdzi bo nie siedzę w tym).nilla_gw pisze:Witam!
To jeszcze poproszę o jedną odpowiedź.. Zakończyłam doładowania i próbuję przejść na simplusa (zeby nie stracic przypadkiem wszystkiego co władowałam w to konto:)), ale nie mogę tego zrobić za pomocą kodu -- > komunikat "niedozwolone". W salonie mi powiedzieli, że wystarczy wpisać kod, a potem z 2 dokumentami i zaświadczeniem o zatrudnieniu przyjść do nich podpisać umowę przejścia z simplusa na mix plus. Tylko jak mam przejść na ten simplus, jeśli kod nie działa i nie chcę pieniędzy stracić? To faktycznie jakieś alpejskie kombinacje:)
Nie przechodzi na Simplusa. To dalej mix tylko na czas nieokreślony.roni_ pisze:Po skończonej umowie na mixa karta automatycznie przechodzi na simplusa (Niech ktoś to jeszcze potwierdzi bo nie siedzę w tym).