• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#261579  autor: mariusz9a
 13 kwie 2008, 10:57
nilla_gw pisze:jeśli zostało mi 8 doładowań po 30zł, czy mogę ich dokonać za jednym razem i przedłużyć umowę na kolejne 3 lata z nowym telefonem za 1zł?
Tak, tylko pamiętaj żeby doładować osiem razy kartą po 30zł. Możesz doładować jedną za drugą i w ten sposób w kilka minut skończysz umowę.
nilla_gw pisze:I czy w razie, gdy umowa nie jest na mnie, wystarczy pisemne upoważnienie do jej przedłużenia?
Tego niestety nie wiem. Ale myślę że raczej będzie potrzebna obecność właściciela numeru.

#261620  autor: nicram
 13 kwie 2008, 13:24
nilla_gw pisze:I czy w razie, gdy umowa nie jest na mnie, wystarczy pisemne upoważnienie do jej przedłużenia?
W MixPlusie z tego co wiem "nie da" się podpisać nowej umowy [w tradycyjny sposób] na ten sam numer na innego właściciela, nawet po jej skończeniu [innymi słowy nie da się przedłużyć umowę na inną osobę]. Musisz przejść do Simplusa, kolejno przerejstrować numer na siebie i wówczas można z Simplusa przejść na Mixa podpisując już nową umowę na siebie.

[ Dodano: 2008-04-13, 13:42 ]
Te wszystkie kombinacje alpejskie są po to aby zachować ten sam numer, chyba że Ci nie zależy na numerze, to podpisujesz nową umowę z nowym numerem. Cała zabawa przy zachowaniu załatwia się od ręki w salonie, tylko że musi być przy tym osoba na którą była brana umowa, po to aby ona wyraziła zgodę na przerejestrowanie danych osobowych na Ciebie. Mając swoje dane na tym numerze, jeśli spełniasz warunki użytkownika do podpisania umowy na Mixa, podpisujesz umowę:).

#261806  autor: Rambus
 14 kwie 2008, 15:00
Mi tez sie kończy umowa niedługo. Pisaliście że przez internet nie można przedłużyć umowy ale przez telefon można. Pytanie moje więc takie jak to się mniej więcej odbywa. I drugie to takie, czy telefony kupione w ten sposób będą tańsze niż w salonie (tak jak w sklep.plusgsm.pl są o 30zł tańsze).

#261830  autor: wirusek
 14 kwie 2008, 16:43
Witam!
Nie wiem czy to sie odbywa tak jak w przypadku postpaid, ale dzwonisz na 2601 i "nogocjujesz", ewentualnie straszysz przejsciem do innych sieci...
Czy telefony sa tansze tego to nie wiem na 100% w mixie ale wiem ze w abonamenciie tak jest!

pozdrawiam

#261842  autor: mariusz9a
 14 kwie 2008, 17:32
dechomenon pisze:ale płacisz za karte 30zł i 30zł wykorzystujesz...na mixie nie ma wielkiego biznesu i strategia operatora jest taka, ze nie daje zniżek i tyle...mix i tak sam sie sprzedaje
Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...

#261926  autor: jablo
 15 kwie 2008, 01:49
mariusz9a pisze: Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...
Moim zdaniem Zetafon nie umywa sie do Mixplusa z tego wzgledu ze Mixplus ma o wiele bogatszą ofertę telefonow i przede wzystkim "Darmowy Numer" - ale to juz wypowiedz zapewne na inna dyskusje.
A co do znizek z racji przedluzenia umowy, to tak właściwie z jakiego tytułu operator miałby dać takie znizki? Zysk niewielki dla operatora a dodatkowo jeszcze telefony za złotówke. Ehh ta nasza Polska mentalnosc "Poprosze umowe na rok, telefon z gornej połki za złotoweczkę, zobowiązanie max do 25zl/msc i atrakcyjny Pakiet Minut do wszystkich sieci...."

#261955  autor: Rambus
 15 kwie 2008, 11:21
A ja sie nie do końca z tym zgodzę. Zdarza się, że przy podobnej kwocie przeznaczanej na telefon co miesiąc (zasilenia lub abo) telefon w mixie jest 100 albo nawet 200zl droższy.
A zobowiązanie umową jest i tu i tu.

Wytłumaczcie mi, czemu na mix operator ma niby niewielki zysk :?:
Koszta dystrybucji kart są pewnie niewiele większe od drukowania, wysyłania rachunków itp.

Ja nie oczekuje nie wiadomo jakich okazji. Pytałem sie tylko, czy przedłużając umowę w rozmowie telefonicznej dostane taki rabat jak dostają nowi uzytkownicy kupując w sklepie internetowym.
Niby to jest niewiele, ale za to można sobie kartę pamięci kupić.

#261982  autor: mariusz9a
 15 kwie 2008, 14:29
jablo pisze:mariusz9a napisał/a:

Fakt. Ja to bym nawet stwierdził że Mix Plusa jest to bardziej (ale nie do końca!) coś takiego jak Zetafon w Orange. Czyli nie można się w zasadzie nic spodziewać za przedłużenie umowy...

Moim zdaniem Zetafon nie umywa sie do Mixplusa z tego wzgledu ze Mixplus ma o wiele bogatszą ofertę telefonow i przede wzystkim "Darmowy Numer" - ale to juz wypowiedz zapewne na inna dyskusje.
Dlatego napisałem że Mix Plusa bardziej zmierza w stronę np Zetafonu w Orange niż Mixa w Orange. Mix w Orange to już bardziej coś takiego jak abonament (dostajesz pakiet kwotowy a za wszelkie usługi dodatkowe trzeba dopłacić - jak w abo), a Mix w Plusie to bardziej coś takiego jak zwykły pre-paid. Dlatego w Mixe Orange bardziej dbają o klientów...

#262021  autor: Darecky
 15 kwie 2008, 17:58
jablo pisze:"Poprosze umowe na rok, telefon z gornej połki za złotoweczkę, zobowiązanie max do 25zl/msc i atrakcyjny Pakiet Minut do wszystkich sieci...."
I tak być powinno... :)

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#262081  autor: nilla_gw
 15 kwie 2008, 22:43
Witam!
To jeszcze poproszę o jedną odpowiedź.. Zakończyłam doładowania i próbuję przejść na simplusa (zeby nie stracic przypadkiem wszystkiego co władowałam w to konto:)), ale nie mogę tego zrobić za pomocą kodu -- > komunikat "niedozwolone". W salonie mi powiedzieli, że wystarczy wpisać kod, a potem z 2 dokumentami i zaświadczeniem o zatrudnieniu przyjść do nich podpisać umowę przejścia z simplusa na mix plus. Tylko jak mam przejść na ten simplus, jeśli kod nie działa i nie chcę pieniędzy stracić? To faktycznie jakieś alpejskie kombinacje:)

"...Cogitationis poenam nemo patitur..."

#262096  autor: jablo
 16 kwie 2008, 01:46
nilla_gw pisze:. Tylko jak mam przejść na ten simplus, jeśli kod nie działa i nie chcę pieniędzy stracić? To faktycznie jakieś alpejskie kombinacje:)
Moze zadzwon do BOKu, konsultant zleci taka migracje po podaniu PUK i pelnych danych wlasciciela nru
 #262131  autor: AgaciaX
 16 kwie 2008, 11:14
Moja mama wziela tel w mixie i umowa sie skonczyla ale w czase splacania tamtego wziela drugi tel ktory obecnie posiada umowa jsies spisana na moja mame choc ja mam tel ten.Ja chce tez wziasc tel w mixie na siebie ale czy moge ??? pidsaliscie ze tylko trzeba dowod i drogi dokument ze zdjeciem :-) ja to posiadam ale czy dostane telefon w mixiew na umowe skoro nie mam zadnych dochodow tylko mam podpisana umowe z opieka spoleczna ze dostaje co miesiac 218zl czy mam tom uwowe przyniesc im czy jak czy da sie ta to zalatwic??? prosze o odpowiedz :smt010

AgaciaX
 #262136  autor: jablo
 16 kwie 2008, 11:55
AgaciaX pisze: ja to posiadam ale czy dostane telefon w mixiew na umowe skoro nie mam zadnych dochodow tylko mam podpisana umowe z opieka spoleczna ze dostaje co miesiac 218zl czy mam tom uwowe przyniesc im czy jak czy da sie ta to zalatwic??? prosze o odpowiedz :smt010
Na socjalne nie dostaniesz telefonu, poza tym przydałby Ci sie słownik

#262147  autor: pff
 16 kwie 2008, 13:04
jablo pisze:Zysk niewielki dla operatora a dodatkowo jeszcze telefony za złotówke. Ehh ta nasza Polska mentalnosc "Poprosze umowe na rok, telefon z gornej połki za złotoweczkę, zobowiązanie max do 25zl/msc i atrakcyjny Pakiet Minut do wszystkich sieci...."
ta za złotóweczkę to są przy 36 albo 42 te fajniejsze ale nie o to chodzi tylko o to żeby Ci STALI klienci mieli chociaż TROCHĘ lepiej niż Ci nowi. No chociaż 50 zł tańszy telefon i jedno gratisowe doładowanie do wykorzystania tylko w plusie. Oni na tym niewiele stracą a klientowi jest milej....

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#262778  autor: roni_
 20 kwie 2008, 14:14
nilla_gw pisze:Witam!
To jeszcze poproszę o jedną odpowiedź.. Zakończyłam doładowania i próbuję przejść na simplusa (zeby nie stracic przypadkiem wszystkiego co władowałam w to konto:)), ale nie mogę tego zrobić za pomocą kodu -- > komunikat "niedozwolone". W salonie mi powiedzieli, że wystarczy wpisać kod, a potem z 2 dokumentami i zaświadczeniem o zatrudnieniu przyjść do nich podpisać umowę przejścia z simplusa na mix plus. Tylko jak mam przejść na ten simplus, jeśli kod nie działa i nie chcę pieniędzy stracić? To faktycznie jakieś alpejskie kombinacje:)
Czekaj, w salonie powiedzieli Ci, że musisz wpisać kod i przyjść z dwoma dokumentami, żeby przejść z simplusa na mixa tak? A ty chcesz przejść z mixa na simplusa? Dobrze zrozumiałem? W takim razie nic nie wpisujesz. Po skończonej umowie na mixa karta automatycznie przechodzi na simplusa (Niech ktoś to jeszcze potwierdzi bo nie siedzę w tym).

#262785  autor: mariusz9a
 20 kwie 2008, 14:56
roni_ pisze:Po skończonej umowie na mixa karta automatycznie przechodzi na simplusa (Niech ktoś to jeszcze potwierdzi bo nie siedzę w tym).
Nie przechodzi na Simplusa. To dalej mix tylko na czas nieokreślony.

#262799  autor: roni_
 20 kwie 2008, 15:42
No chyba, że tak. Dzięki za doinformowanie.

#265157  autor: rangiz
 07 maja 2008, 09:06
Witam. Wykonałem ostatnie zasilenie w mixie i chciałbym przejść na abonament, nie wiem tylko w jakiej sieci ;) Kusi mnie cena 6288 w playu, w plusie przy abo mniejszym niż 55 zł nie jest już tak fajnie. Czy przechodząc z wypełnionego kontraktu mixa na abo można liczyć na jakąś zniżkę, czy sytuacja zmusi mnie, by przenieść swój nr do playa?

#265163  autor: mariusz9a
 07 maja 2008, 10:27
rangiz pisze:Czy przechodząc z wypełnionego kontraktu mixa na abo można liczyć na jakąś zniżkę, czy sytuacja zmusi mnie, by przenieść swój nr do playa?
Tak, jest nawet specjalna oferta dla osób przechodzących z mixa na abonament. link

#265180  autor: nicram
 07 maja 2008, 14:37
Chciałbym podpiąć się jeszcze pod ten temat, mimo że jestem użytkownikiem Mix Plusa to nie wiem jak wygląda sprawa jeżeli np podpisujemy umowę na 24 doładowania po 30zł i dajmy na to spłacam umowę jednego dnia, czyli dokonuję te 24 doładowania co daje nam kwotę na koncie 720zł to:
następnego dnia np chciałbym przedłużyć umowę i czy te niewykorzystane pieniądze ze starej spłaconej umowy są pozostawione na koncie? [bo połączenia wychodzące które miałbym w takim wypadku na 2 lata to wiem że mi się kasują od nowa z chwilą przedłużenia umowy]