@hayu, 2xtak.
Dzisiaj mogę potwierdzić, że przedłużenie tym bonusem już posiadanych GB jest "skuteczne" (GB ważne do wczoraj na testowym numerze, niby przedłużone do 23 listopada, dzisiaj powinny przepaść gdyby przedłużenie było "pozorne" - jak się dzieje np. z bonusami GB za przeniesienie i rejestrację - jednak tak się nie stało i GB są nadal na koncie).- Bonus GB trafia oczywiście na standardowe konto z GB i je przedłuża (choć jeszcze nie ma 100% gwarancji, że "skutecznie");
Dodam również, że wspomniany przeze mnie w pierwszym wpisie punkt regulaminu jest zaprogramowany "odpowiednio"

Co ciekawe wczoraj ("przypadkowo" po moim przedwczorajszym wpisie) zniknęła możliwość wybrania konkretnego dnia miesiąca do cyklicznego doładowania. Obecnie jest tylko do wyboru tydzień, 2 tygodnie i miesiąc, dzięki czemu rozwiązano problemy (wątpliwości) opisane przeze mnie w dłuższym wpisie powyżej.
Pozostaje więc jeszcze jedna niewiadoma: o której dokładnie jest obciążana karta w kolejnym cyklu i po jakim czasie od tego momentu jest realizowane faktyczne doładowanie i przyznawany jest bonus GB.
Ma to kluczowe znaczenie dla automatycznego przedłużania posiadanych GB bonusem GB uzyskanym z doładowania, w miesiącach, w których poprzedni miesiąc miał 31 dni.
Jeśli np. ustalimy cykliczne doładowanie na 15. dzień miesiąca (przystępując do promocji tego dnia), to np. 15 marca otrzymamy kolejne doładowanie i bonus GB, który przedłuży nam GB do 14 kwietnia do 23:59.
Kolejne cykliczne doładowanie odbędzie się 15 kwietnia i jeśli to się stanie np. o 9:00, to konto z GB w tym momencie będzie już wyzerowane (stanie się to około 1:00).
Dlatego jest ważne, czy obciążenie karty i doładowanie odbywa się tuż po północy (tak jak przyznawane są pakiety cykliczne) czy dzieje się to "niechcący" o znacznie późniejszej porze.
Oczywiście jeśli ktoś odpali sobie dodatkowo standardowy pakiet cykliczny np. 700MBza5zł 16. dnia miesiąca, a doładowanie cykliczne 5zł ustawi sobie na 15. dnia miesiąca, to niczym się nie musi w ogóle przejmować. W Formule będzie więc miał do dyspozycji zawsze kumulujące się 1200MB co miesiąc (około 14,4GB na rok) i Stan Darmowy w cenie doładowania 5zł miesięcznie - bezobsługowego bo automatycznie pobieranego z karty/konta.