• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #914559  autor: mikkel
 07 mar 2017, 13:06
Jeszcze ja się dorzucę,
Mnie mobiltek tez spamował kiedys na jednym numerze i nie pomagało wpisywanie numeru na stronie ani żadne maile. Pomogło dopiero jak do nich zadzwoniłem. Pan z którym rozmawiałem poinformował mnie że na stronie ta funkcja nie działa. Także proponuję dzwonić do nich. U mnie to pomogło
 #914584  autor: Remington
 07 mar 2017, 17:46
vh pisze:Do mnie wydzwaniają chińskie garnki Philipiak, a ostatnio dzwonił nawet jakiś pseudoinstytut medyczny Marmed. Też nie mam pojęcia wiem, skąd wzięli mój numer. Nigdzie go nie przenosiłem, nie rejestrowałem itp. Numer w Play.

Prawo w Polsce to fikcja. Powinno być tak, że zgłaszam na policję i dzwoniący/nadawca dostaje np. 500 zł kary. Ewentualne odwołanie powinno być możliwe dopiero po jej opłaceniu.
Dobry żart. Czyli jak przywalą 500 tys. zł to możesz się odwołać się dopiero gdy to zapłacisz? Problemem jest przeciąganie procedur odwoławczych z powodów zarówno organizacyjnych, jak i systemowych - tj. przez niedoręczanie pism, składanie zażaleń w nieskończoność, konieczność ustalenia wszystkich zainteresowanych stron itd. itp.

Spam jest wykroczeniem i powinien być karany z miejsca. A nie tak, że jak obecnie sprawa o wykroczenie jest kierowana do sądu po roku.
 #915973  autor: Gregrin
 15 mar 2017, 10:33
Gregrin pisze:W sobotę zmieniałem znajomej taryfę (skakałem kodami po taryfach play) i ostatecznie wylądowałem w fakt. Dziś dostała smsa z numeru 7311 :/
W p24 widzę ze wszystkie blokady premium ma aktywne (wiec przy zmianie taryfy się chyba nic nie wyłączyło) ale dla pewności wyślę sms na stop spam i zobaczę czy sms'y będą dalej przychodzić.
Ostatnio dzwonił automat z numeru 221030990 -dodane do blokowanych. Bardzo dziwne ze zbiegło się to ze zmianą taryfy :/
 #918730  autor: marcin19883
 01 kwie 2017, 13:09
U mnie się uspokoiło. Nie dostaje smsów już, od czasu tego pojedynczego przypadku. Też od razu po przeniesieniu dostałem tą reklame.
 #923663  autor: PiotrG-dz
 02 maja 2017, 21:03
Podepnę się pod temat.Mianowicie czy podając numer telefonu w programie Moja Biedronka czy przychodzi jakiś spam tam :?: .Bo już się tam rejestrowałem przy tym musiałbym zaakceptować regulamin podając dane swojego NR telefonu dla bodaj 3 innych podmiotów to przerwałem rejestrację tam.
Wiem ,że przychodzą SMSy z promocjami w Biedronce,ale czy tamci obcy partnerzy z poza JM nie będą mnie spamować telefonami :?:
 #923719  autor: macc
 03 maja 2017, 07:02
Nie wyrażaj zgody dla Biedronki bo wysylają tych swoich reklam sporo i w takich godzinach nieodpowiednich, że tylko wkurzają człowieka. Wyraziłem zgodę a następnie na piśmie odwołałem zgodę na przesyłanie reklamy.
 #923720  autor: mikkel
 03 maja 2017, 07:03
Nie rozumiem dlaczego podajecie swój główny numer.
Nie lepiej mieć w szuflacie taką kartę i jej numer podawać na prawo i lewo?
 #923981  autor: Mel
 04 maja 2017, 21:52
Nie zapisywałam się do Biedronki, ale ktoś podał mój numer i dostaję oferty. Wyłącznie od Biedronki. Czasem dwa, trzy smsy dziennie a potem nawet dwa tygodnie nic.