• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #909080  autor: Wosiu96
 03 lut 2017, 13:14
Fricco pisze:Ale ja w Idei miałem numer na kartę, nie abonament. To było ponad 10 lat temu (dokładnie już nie pamiętam). Przecież oni tam nawet nie mają mojego imienia i nazwiska w bazie. Po odejściu z Idei do Play miałem nowy numer w Play, więc to nie było żadne przenoszenie numeru. Byłem dziś w salonie, bo myślałem że mogę załatwić sprawę. Pan powiedział, że owszem - mogę, ale te warunki jakie są w necie (chodzi głównie o 18GB internetu) są tylko dostępne przez sklep internetowy, więc będę musiał to załatwić on-line. Powiedział też, że nie muszę składać wypowiedzenia w Play, bo oni się tym zajmą - czy to jest faktycznie tak?
Ten pseudo Pan albo kompletnie się nie zna albo postanowił cię zlać ze względu, że nie bd miał żadnej prowizji. Przenieść się do Orange na kartę nie możesz przez neta. Idź do Playa powiedz, że nie bd umowy przedłużał i niech ci na kartę przejdzie. Wtedy idziesz do Orange mówisz Panu, że chcesz przenieść numer do orange na kartę i tyle. Sam sobie w domu aktywujesz taryfę free oraz wbijasz kodzik na 18GB neta + nolimit oprócz MMS za 28 zł ;)
 #909082  autor: Gregrin
 03 lut 2017, 13:24
Fricco pisze:Byłem dziś w salonie, bo myślałem że mogę załatwić sprawę. Pan powiedział, że owszem - mogę, ale te warunki jakie są w necie (chodzi głównie o 18GB internetu) są tylko dostępne przez sklep internetowy,
Ty masz się tylko przenieść do orange na kartę. Uważaj żeby ci czasem umowy na 24m-ce nie podsunęli bo to brzmi jakby konsultant w salonie myślał o umowie.
Fricco pisze:Powiedział też, że nie muszę składać wypowiedzenia w Play, bo oni się tym zajmą - czy to jest faktycznie tak?

Tak u docelowego operatora (orange) składasz dyspozycje przeniesienia i podpisujesz im upoważnienie żeby oni wszystko za ciebie załatwili. Jeśli złożyłeś jakieś wypowiedzenie w play to musisz je najpierw wycofać.
 #909088  autor: asdaf
 03 lut 2017, 13:46
Fricco pisze:Ale ja w Idei miałem numer na kartę
Fricco pisze:to nie było żadne przenoszenie numeru
A to inna sprawa... yyy nie, to nic nie zmienia. Sam zresztą już doświadczyłeś trudności w przenoszeniu do Orange.
Wosiu96 pisze:Przenieść się do Orange na kartę nie możesz przez neta.
Dokładnie.
matteo pisze:Jak kombinujesz no to im sie nie zgadza
Sugerujesz, że im się włamałem na serwery i wykasowałem swoje dane :D :D
 #909191  autor: matisi
 03 lut 2017, 22:49
Fricco pisze:To w końcu mogę to załatwić online oraz czy muszę składać wcześniej wypowiedzenie w Play? Na stronie Orange pod tym linkiem http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ferta_menu wpisałem swój nr telefonu i wyglądało to tak, że mogę normalnie to załatwić online.
Nie widziałem tego wcześniej. Fajna opcja.
 #909194  autor: jarekt
 03 lut 2017, 23:00
Możesz online i nie musisz już w ogóle się z Play kontaktować - wszystko za Ciebie zrobi Orange jeśli tylko we wniosku zaznaczysz odpowiednie opcje i datę przeniesienia (za te powiedzmy około 40 dni) i oczywiście podpiszesz wszystkie papiery kurierowi.
 #909203  autor: Wosiu96
 03 lut 2017, 23:45
Fricco pisze:To w końcu mogę to załatwić online oraz czy muszę składać wcześniej wypowiedzenie w Play? Na stronie Orange pod tym linkiem http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ferta_menu wpisałem swój nr telefonu i wyglądało to tak, że mogę normalnie to załatwić online.
Dziś to musieli wprowadzić ;) Zaczynam przenoszenie ;)

EDIT: Wniosek złożony, zamówienie przyjęte ;) W końcu nie muszę się męczyć z salonami i słowami, iż niestety nie dam rady przenieść Pana numeru ;)
 #909271  autor: Wosiu96
 04 lut 2017, 12:35
asdaf pisze:
Fricco pisze:Na stronie Orange pod tym linkiem http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ferta_menu wpisałem swój nr telefonu i wyglądało to tak, że mogę normalnie to załatwić online.
Szczerze powiem pierwszy raz to widzę. Cieszę się, że nareszcie wprowadzili taką opcję.
Od wczoraj jest takowa opcja ;) Wniosek złożony, podobnie jak w Nju. Już nie trzeba stać w kolejach salonowych ;)