• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #907173  autor: Gregrin
 25 sty 2017, 17:17
ign123 pisze:ale konsultant powiedział, że wg systemu żona chce przenieść numer stacjonarny! Na tym numerze jest taryfa PInK, ale to nie powinien być problem.
PInK to taryfa internetowa a nie głosowa wiec z tym pewnie problem. Nieaktywnych numerów tez chyba operator macierzysty nie che oddawać.
 #907184  autor: ign123
 25 sty 2017, 18:19
Gregrin pisze:PInK to taryfa internetowa a nie głosowa wiec z tym pewnie problem.
He? A od kiedy operatorzy wymieniają się informacją o aktualnej taryfie? Przecież "ustawowo" przenoszę numer telefonu, z oferty prepaid do oferty prepaid - nie sądzę, żeby to był problem. To nie to samo co zmiana taryfy głosowej na data wewnątrz systemu jednego operatora, gdzie może on wymyślać własne regulaminy.
Gregrin pisze:Nieaktywnych numerów tez chyba operator macierzysty nie che oddawać.
Na forum Play Play4You kiedyś pisał, że muszą być ważne przychodzące, wychodzące nie muszą być aktywne. No ale wiadomo jak z P4Y - zależy jak wiatr zawieje...

Konsultant przez godzinę wisiał na telefonie, czytał instrukcję, a na końcu wziął od żony numer i powiedział, że zadzwoni, jak już będzie gotowy do przeniesienia numeru. Myślę, że problemem jest to, że numer, który ma być przeniesiony, faktycznie figuruje w ich systemie jako stacjonarny, przypisany do czyjegoś konta. Ktoś z odpowiednimi uprawnieniami musi go "odczepić", a następnie "przerobić" na komórkowy.
 #907187  autor: Gregrin
 25 sty 2017, 18:32
ign123 pisze: He? A od kiedy operatorzy wymieniają się informacją o aktualnej taryfie? Przecież "ustawowo" przenoszę numer telefonu
Tak, ale stacjonarnego (a tak widocznie internetowe są traktowane) sobie na komórkę nie przeniesiesz.
To tylko moje domysły na podstawie np orange które nalicza rabat za usługę stacjonarne i zalicza do tego właśnie internet mobilny,
 #907208  autor: ign123
 25 sty 2017, 19:23
Wykopałem coś takiego:
Kryniczanin pisze:
rak24 pisze:Teraz chcę zrobić z tego numeru mój numer główny do rozmów telefonicznych ale nigdzie nie piszę jak zmienić to na zwykłą taryfę np.: "play na kartę" itp
Zarejestrować Play Online na siebie pójść do jakiegoś operatora złożyć wniosek o przeniesienie przenieść i na następny dzień iść do Play złożyć wniosek o przeniesienie do oferty głosowej na kartę i masz już swój nr netowy jako taryfa głosowa.
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64347

Niestety nie jest napisane, jak sprawa się zakończyła.
 #907258  autor: sa
 25 sty 2017, 23:23
ign123
Z tego co wiem w play numery do taryf internetowych na kartę a i na abo nie są puszczane tj dopuszczane do przeniesienia do innych sieci przez play ani nawet przenoszone na taryfy głosowe.W zasadzie można z umowy abonamentowej przenieść na kartę też data ale o przeniesieniu do zwykłej taryfy głosowej to chyba nikt tego nie zrobił.Być może powodem jest to że te simki pracują tylko na 3g i LTE a nie obejmują swoim zakresem gsm ,trudno powiedzieć co jest dokładną przyczyną.Dodam że te numery mają też zablokowaną możliwość wysyłania smsów premium i żadne doładowania bez względu na kwotę tu nie pomagają, nie wiem czy coś w tej sprawie coś zmieniono ale kiedyś play nie puszczał tych numerów nigdzie czy nadal nie puszcza nie wiem ale możliwe że będzie z tym numerem duży problem.
 #907302  autor: ign123
 26 sty 2017, 12:51
Z ciekawości zadzwoniłem do Centrum Informacji Konsumenckiej UKE, gdzie dowiedziałem się (zgodnie z tym, co powyżej pisali niektórzy), że przenoszenie numerów obejmuje tylko numery telefoniczne, nie dotyczy to numerów z usługą internetu mobilnego.
Zapytałem, czy taryfa nazwana przez operatora internetową, z której można wykonywać połączenia telefoniczne różni się czymś od taryfy nazwanej telefoniczną posiadającą pakiety internetowe. Moja rozmówczyni odpowiedziała, że jak włożę kartę z taryfą internetową do komputera, to wtedy mogę rozmawiać i to jest usługa internetowa. Powiedziałem, że mogę ją włożyć do zwykłego telefonu i rozmawiać, ale rozmówczyni tylko powtórzyła, że dopiero jak włożę kartę do komputera to mogę rozmawiać.
 #907477  autor: sa
 27 sty 2017, 01:53
ign123 pisze:Z ciekawości zadzwoniłem do Centrum Informacji Konsumenckiej UKE, gdzie dowiedziałem się (zgodnie z tym, co powyżej pisali niektórzy), że przenoszenie numerów obejmuje tylko numery telefoniczne, nie dotyczy to numerów z usługą internetu mobilnego.
Zapytałem, czy taryfa nazwana przez operatora internetową, z której można wykonywać połączenia telefoniczne różni się czymś od taryfy nazwanej telefoniczną posiadającą pakiety internetowe. Moja rozmówczyni odpowiedziała, że jak włożę kartę z taryfą internetową do komputera, to wtedy mogę rozmawiać i to jest usługa internetowa. Powiedziałem, że mogę ją włożyć do zwykłego telefonu i rozmawiać, ale rozmówczyni tylko powtórzyła, że dopiero jak włożę kartę do komputera to mogę rozmawiać.
No to wychodzi na to że nie ma żaden operator na ma tego rodzaju usługi.Może dla tego że brak sprzętu?Np. ofnk można zmieniać taryfy bez problemu i przeność numer a rozmawiać z simki przez modem podłączony do komputera to mi się jeszcze nie udało ,choć wysyłać smsy już tak,ale to robię i ze zwykłej simki z pakietem danych.Prawdę mówiąc nie wiem jaki trzeba mieć sprzęt by rozmawiać przez komputer?Albo ta kobita nie wie co to właściwie jest i palneła jakąś bzdurkę.Z tego co się orientują mając duży pakiet neta też można rozmawiać przez komputer np. jakiegoś skape czy coś podobnego więc co to niby za rozróżnienie?Dla opa simki i oferta DATA to po prostu ekstra duże pakiety neta jako bonusy plus tani net wg. stawki standardowej predysponowany do użytkowania w urządzeniach typu komputer, laptop czy smartfon. Faktem jest że pierwotne PoLnk w wersji pierwotnej od playa nie pozwalał wcale na rozmowy ani smsy a tylko oferował sam net wiem bo miałam kiedyś taki starter i włożyłam w telefon z 3g i hsdpa i ani neta ani rozmów nic nie było ,trzeba było kabel i podłączyć się z kompem czy laptopem innej opcji na uzyskanie łączności z netem nie było.A próbując bezpośrednio na telefonie wyskakiwał"błąd połączenia".Potem dopiero rozwinęli usługę dając opcje rozmówi i smsów. Dziś taryfy PoLnk dalej nie działają wcale na zasięgu gsm a tylko i wyłącznie 3g i hspa.Nawet te ekstra oferty no limit tj 100gb za 45 i 49zł chcą tylko zasięgu LTE i hspa inaczej nie działa.W zwykłym telefonie gsm taka simka pokazuje brak zasięgu.Nie wiem jak miałoby to wyglądać może play ma ograniczoną ilość numerów na sam net i dlatego ma opory przed oddawaniem tych numerów?W każdym razie same simki różnią się wyglądem samego microprocesora od zwykłych simek z zwykłych głosowych starterów oraz od tych z wymiany czy przenoszenia numerów.,Wiem bo mam taką simke i porównywałam ją ze zwykłymi.Nie wiem jak to się skończy ,ale pisz co się dalej będzie działo w tej sprawie bo to ciekawe.
 #907604  autor: ign123
 27 sty 2017, 16:57
Może właśnie kluczowe jest to, że te "internetowe" nie działają w 2G? Nie wiem, jak to jest zapisane w ustawach/rozporządzeniach (i nie mam zamiaru tego badać), ale może to jakaś furtka.

Żona dzisiaj przechodziła obok tego samego salonu Orange i z ciekawości zapytała o sprawę swojego numeru (był ten sam konsultant co poprzednio, który miał zadzwonić...). Powiedział, że rozwiązał problem informatyczny i dzisiaj żona zleciła przeniesienie numeru. Oczywiście Play może odrzucić wniosek. Dam znać co będzie dalej.

EDIT (28.01):
Wg papierów przeniesienie numeru miało nastąpić 27.01, ale okazało się, że konsultant nie kliknął czegoś - kliknął to dzisiaj (28.01) i... nie wiem, co będzie dalej.

EDIT (29.01 00:45)
Karta Play już nie działa, włożyłem kartę Organe i... ta-da! Numer przeniesiony :-)
Wniosek: można przenieść numer z taryfą "internetową" z Play do Orange (nawet mimo to, że ważne były tylko połączenia wychodzące).