• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #897246  autor: pavesi
 25 lis 2016, 21:29
No ale tutaj ine ma tego co mnie interesuje - nielimitowane na stacjonarne więc po co mi to.
Tam za 20 a później po 10 zł mam to co chcę i też rok ważności konta
 #897249  autor: Gregrin
 25 lis 2016, 21:58
pavesi pisze: dla starszej osoby oferta..
Pamiętaj ze te pakiety nie są cykliczne i starsza osoba będzie musiała pamiętać o ich włączaniu (albo ktoś kto będzie zarządzał tym numerem). Dodatkowo po roku będzie trzeba myśleć o sposobie na RWK albo regularnie doładowywać. Skoro jest w orange to polecam przejrzeć jej realne wykorzystanie (orange ma to fajnie podsumowane na stronie -przynajmniej w wersji na kartę) bo może dla niej odpowiednie będzie coś "łatwiejszego" chociaż te stacjonarne to ciężki temat :/
 #897252  autor: pavesi
 25 lis 2016, 22:15
Z tym okresem po roku trochę widzę lipnie w tej taryfie bo doładowując za 10 zł mamy tylko 10 ważność połączeń wychodzących dopiero 50 zł daje możliwość na 100 dni ...
 #897258  autor: Gregrin
 25 lis 2016, 22:46
Możesz jeszcze popatrzeć na abo lajt https://lajtmobile.pl/upload/upload/REG ... WY_HIT.pdf gdzie za nolimit sms i stacjonarek wyjdzie 11zl w abonamencie ;) Komorki po 17gr albo nolimit z komórkami i stacjonarnymi za 20zl. Na kartę te 3 nolimity to 21zl.
Moja druga opcja to dobranie drugiego numeru ;) Niby "kombinatorska" ale rozwiązuje wiele problemów. Jedna karta do dzwonienia na stacjonarki nju za max 10zl miesięcznie a druga na komorki w nju za max 99gr na dzień. W zależności na co mniej dzwoni na to wziąć właśnie ta dodatkowa kartę.
 #897264  autor: pavesi
 25 lis 2016, 23:22
komórki 18 , stacjonarne 2 zł w promocji ( 10 zł poza promocją ) nie wiadomo jak długo będzie ta cena 2 zł w promocji...
 #897288  autor: pavesi
 26 lis 2016, 05:05
Ale w taryfie Orange smart na kartę można bezpłatnie wybrać jeden numer na który można bez limitów rozmawiać - mogę tej Pani wpisać ten numer stacjonarny jako bezpłatny numer i do tego dobrać jakiś pakiet na pozostałe sieci...
Bo z tym stacjonarny to chodzi o jeden numer , zakładam że ktoś z rodziny..
Tylko nie wiem jak jest z ważnością konta tutaj po doładowaniu konta np za 20 zł ile dni można wykonywać połączenia..
 #897300  autor: Gregrin
 26 lis 2016, 09:01
Jest pakiet 200min za 16zl i nie wyklucza się z RWK.
Dalej wydaje mi się ze nju jest dobra opcja. Stacjonarne do max 10zl a komórkowe za 19gr/min tez z zabezpieczeniem do 19zl albo na drugiej karcie do 99gr za dzień.
 #897311  autor: pavesi
 26 lis 2016, 10:45
Orange odpada... 200 minut trochę za mało a z kolei te bezpłatne numery np trzy każdy po 3 zł to tylko na komórki.. Jeszcze przemyśle nju albo lajt za 20...
 #897314  autor: Gregrin
 26 lis 2016, 11:04
pavesi pisze:Z tym okresem po roku trochę widzę lipnie w tej taryfie bo doładowując za 10 zł mamy tylko 10 ważność połączeń wychodzących dopiero 50 zł daje możliwość na 100 dni ...
Ale tez pamiętaj ze to dopiero po roku ;) Jak ogarniesz to przez rok to można później dalej kombinować ;) Jak się kasy nazbiera ładując za te 50zl to po pewnym czasie można przejść bez utraty środków z konta głównego do fakt. Tam za 5zl jest RWK a nolimit minut kom + stac kosztuje 19zl i jest cykliczne. Dobrze by było wiedzieć ile tych minut jest rzeczywiście zużywane.
pavesi pisze:Numer będzie przenoszony z orange bo właśnie pani rozwiązała z nimi umowę
Skoro dala wypowiedzenie to może zadzwonić do SUK w jej imieniu (w jej obecności albo z jej danymi) i zapytać za ile dają jej nolimit stacjonarek i kom ? Przy złożonym wypowiedzeniu można ich przyciskać ze jeżeli nie będzie taniej niż 19zl to przechodzi do konkurencji gdzie nie musi podpisywać umowy... Z ciekawości zapytam w temacie http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ead#unread czy ktoś przedłużał z takimi wymaganiami.
 #897748  autor: nabuch
 28 lis 2016, 23:08
Witajcie . Mam pytanko odnośnie przejścia na wariant B. Czy ma znaczenie kiedy się zmieniamy taryfę bo trochę o tym zapomniałem ? . Z netu nic nie korzystałem tylko z rozmów. Kiedyś chciałem przejść na no limit a widzę w tej startowej taryfie nie ma tej opcji .
 #897750  autor: Gregrin
 28 lis 2016, 23:14
Jeśli odebrałeś bonus to przy zmianie taryfy przepadnie z niego 20GB i RWK ale to właśnie było wzięte pod uwagę w wariancie B...
 #897890  autor: nabuch
 29 lis 2016, 19:54
Witajcie .Źle to ująłem , chodziło mi czy po tygodniu mogę się przenieść do formuła play na kartę. Generalnie czy jak już coś wykorzystałem z pakietu startowego to przeniesienie jest możliwe bez strat (poza wyżej wymienionym internetem)?
 #897891  autor: Gregrin
 29 lis 2016, 19:58
nabuch pisze:czy po tygodniu mogę się przenieść do formuła play na kartę. Generalnie czy jak już coś wykorzystałem z pakietu startowego to przeniesienie jest możliwe bez strat (poza wyżej wymienionym internetem)?
Gregrin pisze:przy zmianie taryfy przepadnie ... 20GB i RWK