Podobnie sobie analizowałem tę ofertę co kolega @data17 co do ważności środków na koncie... Obecnie standardem prawie już jest, że wydaje się pieniądze ulokowane na saldzie w czasie roku od doładowania, niemalże wszędzie jest możliwy taki proceder, wyjątek stanowią usługi dające tzw Stan Darmowy po sieci - i to jest zrozumiałe. Ale dlaczego doładowanie za 100zł ma mnie ograniczać do 100 czy 150 dni, bez alternatywy (np SMSa na przedłużenie na rok)
[Nie piszę o wyjściu awaryjnym wiążącym się obecnie z FM, bo moim zdaniem to tymczasowa sprawa, tzw dziura]
Ta kwestia pozostawia tyle do myślenia, że szuka się czegoś podobnego u innych operatorów...
Inaczej oferta jest ewidentnym skazaniem się na wykupowanie nolimitów, bo nawet opcja przedłużania nolimitu głosowego pakietem mniejszym nie jest do końca komfortowa. Ładując za 100zł powinienem móc wykupić pakiet 20zł + wielokrotność 10zł, czyli x 8 - dać mi 9 miesięcy spokoju z doładowaniem jeśli z żadnych innych usług nie miałbym zamiaru korzystać. A tak się nie da...
To mi się nie podoba i mimo że byłem prawie przekonany do skorzystania z oferty RBME i zagwarantowania sobie spokoju migracjami do FM to jednak nie skorzystam.
Zdaje się też, że oferta jest tylko dla tych co forever korzystają z nolomitów, tak jak w Virgin, bo standardowa stawka 29gr/minutę poza pakietami jest troszkę niedopuszczalna przy innych ofertach, nawet FM w gruncie rzeczy

[[[[W tym miejscu mogę być źle odebrany, bo ktoś mi napisze o gratisowym internecie przy doładowaniu, ale to na razie świeża sprawa...a mnie akurat internet z RBM nie interesuje

]]]]
P.S.
Jeśli ktoś mnie czyta i kogoś to interesuje to przy małym zapotrzebowania na 50-100minut/mc najlepszą opcją będzie zdaje się jednak FREEMIUM - nawet przy niesumowaniu minut i wykupowaniu pakietu 60minut za 5zł - dostajemy 90minut (wraz z tymi darmowymi) to stawka 0,055zł - czyli stawka za minutę połączenia nie osiągalna w Kluczu

...i całkiem przy tym zapominam o fajnym bonusie czyli + 30SMSów i 300MB