• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

#660969  autor: KA
 10 wrz 2013, 19:20
Liczę tak: smsy+net = 0,56x31dni = 17,36zł (minut do T/Heyah nie liczę, za mało korzystam).
Do tego za 15zł 120min do wszystkich sieci - tyle musi być.
Wychodzi 32zł za swobodny internet i smsy, ale z minutami nie jest już tak różowo.
Ogólnie nieźle, ale w Minimax można za niewiele więcej (ok.36zł) mieć no-limit wszystkiego (przy promocyjnych doładowaniach, które jednak nie są pewne i bywają różne). Uważam, że no-limit dobrze mieć nawet, jeśli go nie potrzebujesz - dla tzw. świętego spokoju.
Zauważ jeszcze, że w nowej ofercie T-mobile dokładnie to samo możesz mieć za 25zł (ponad 7 zł taniej). Z tym, że w Heyah można zapłacić mniej, jeśli się nie korzysta, jednak z sms i neta raczej ciężko nie korzystać, jeśli się w ogóle używa telefonu.
Bardzo dobrze, że są te oferty, że jest taki wybór dla każdego. Dzięki nim może także ruszy się coś w Plusie, chociaż od niego odstrasza mnie ich słynne naliczanie internetu.

#660972  autor: okti51
 10 wrz 2013, 19:28
W sumie to już się opłaca T-Mobile jeśli nie są potrzebne te minuty. Za ten pakiet smsów nic się nie płaci i kupuje się za 10 zł 1GB neta. Zawsze to jest ponad 7 złotych taniej i nie ma ograniczenia dziennego neta , a lejek chyba w tych pakietach też jest.

[ Dodano: 2013-09-10, 19:29 ]
Tak sobie myślę, że w wakacje swój czas miał Orange teraz T-Mobile i ciekawe co będzie potem ?

#661006  autor: okti51
 10 wrz 2013, 21:03
Tylko, że jest kilka niby mało istotnych, a zarazem ważnych minusów tej oferty. W regulaminie wyczytałem, że za połączenie z pocztą głosową (nawet odsłuchanie wiadomości) biorą 28 gr (nie wiem czy już tak wcześniej było, ale to lekka przesada). Dodatkowo (nie jestem pewny czy to widziałem w Heyah czy T-M) przy aktywacji numeru automatycznie włączają szafe gra i jakieś smsy premium. Oraz 28 gr za MMS. :/

#661012  autor: KA
 10 wrz 2013, 21:37
Za pocztę w T-mobile wydaje mi się, że zawsze się płaciło. Bezpłatna była - i chyba jest - opcja taka, że poczta dzwoni do użytkownika. Jeśli nie odbierzesz (są jakieś 2 lub 3 próby) i zadzwonisz sam, to płacisz. Dla odmiany w Virgin jest tylko jedna opcja poczty głosowej - mms, który odpalasz na głośniku. Można oczywiście założyć słuchawki, żeby inni nie słyszeli :-D

#661082  autor: sa
 11 wrz 2013, 08:04
S6k pisze:Ile wyniesie koszt miesięczny w Heyah przy włączonych wszystkich pakietach:
- Dniówka rozmów 0,28 zł/dziennie
- Dniówka SMS-ów 0,28 zł/dziennie
- Dniówka Internetu 0,28 zł/dziennie
Na 31 dni wyjdzie 26,04 zł czy są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty ?
Jak chcesz dzwonić na stacjonarne i do innych sieci to masz już dodatkowe koszta ogólnie jak taki no limits to jednak na kartę wygrywa mini max z playa,zaletą tej oferty sa właściwie tylko duże pakiety neta np.1gb-10zł.3gb za 30zł i 6gb za 30zł reszta oferty nie zachęca mnie do niczego...Ale u mnie dopóki nie zrobią tej sieci networks za nic nie dam się namówić na ofertę orange /t-mobile /heyah bo co mi po np.6gb jak mam nędzne edge?toż to szybkość lejka w VM a ofnk już mam i jedyna zaleta tp że mam za darmo roczną ważność konta więc nic mi z danych nie przepada...

#661199  autor: Kryniczanin
 11 wrz 2013, 14:49
KA pisze:Za pocztę w T-mobile wydaje mi się, że zawsze się płaciło
W prepaidzie zawsze wychodzące do poczty były płatne. W Abonamencie były taryfy gdzie abonent mógł do woli dzwonić na 602950000

#661211  autor: KA
 11 wrz 2013, 15:31
Dodam, że dzisiaj salon Wielkiego T-mobile w Wielkiej Arkadii (w Warszawie) nie posiadał nowych starterów! A już myślałem nad tą ich nową ofertą, bo jest ciekawa, a zawsze słyszałem o Wielkiej Jakości Obsługi w T. Jakość ich sieci, szczególnie neta w moich lokalizacjach, chcę właśnie przetestować przed ewentualnym przeniesieniem.

#661218  autor: Filip
 11 wrz 2013, 15:51
A nie można kupić zwykłego startera i zmigrować na nową taryfę?

#661222  autor: KA
 11 wrz 2013, 16:11
Można, migracja za 3zł, no problem.
Mnie po prostu chodziło o Wielkie, Słynne, Najwyższej Jakości T-mobile - nic więcej...
Do tego konsultant (starał się, ale...) szukał odpowiedzi na moje pytania w sieci (na ścianie mają dyplom dla "najlepszego salonu T-mobile w 2012 roku"). Według niego podwójne doładowanie raczej będzie, chociaż teraz nie widzi dla tej taryfy. Bonus za przeniesienie - nie ma i na 99% nie będzie (wcześniej było 6x20zł). Bardziej szczegółowych pytań bałem się zadać, np. czy za kasę z podwojenia doładowania da się kupić pakiet neta, jak wcześniej.
Oferta jest zbyt świeża, trzeba poczekać i zobaczyć jak będzie, na początku (prawie) każdy mówi co innego. Tak samo było w Play po wprowadzeniu nowych - teraz już starych - formuł w lutym.

#661228  autor: user_delete34
 11 wrz 2013, 16:37
KA pisze:Ogólnie nieźle, ale w Minimax można za niewiele więcej (ok.36zł) mieć no-limit wszystkiego
Ilość (PLAY) vs. jakość (T-Mobile). Wybieraj. ;) W końcu mogę powiedzieć, że nie tylko sama jakość, ale i rozsądne ceny w T.
KA pisze:Dzięki nim może także ruszy się coś w Plusie
Taryfy Więcej nie są jakieś drogie, choć: pakiety internetowe nie mają lejka ani blokady i brak jest pakietów minut/SMS do wszystkich.
okti51 pisze:Oraz 28 gr za MMS. :/
Bieda. :( A u reszty są za darmo, czy jak?

Mi do pełni szczęścia brakuje tylko powrotu pakietów międzynarodowych/roamingowych. Skoro T jest globalne (no dobra - w kilku, ale istotnych krajach), to czemu płacić do T np w Niemczech tyle samo, co np do Vodafone?
Aha: no i darmowego sprawdzania stanu konta!

#661310  autor: MADMAX
 11 wrz 2013, 21:44
Byłem zainteresowany przeniesieniem numeru z Play Lubię To! do Frii ale dowiedziałem się że:
1. Nie ma solidnego bonusu za przeniesienie numeru do tej taryfy (choćby dychy do pierwszych kilku doładowań)
2. Taryfy tej nie dotyczy promocja podwójnego doładowania
3. Za doładowanie dają tylko 10% extra (Play daje 15% lub co miesiąc duzo wyższy bonus, Plus daje 20%, Virgin 50%...)

Analizując moje potrzeby, FRII stawiam więc za Red Bullem, Plusem i dopiero na 3 miejscu na równi z Playem.
Gdyby dali, któryś z wymienionych przeze mnie bonusów, finansowo byłaby to najlepsza oferta.

Pozdrawiam

#661769  autor: Ventussi
 14 wrz 2013, 12:28
Ciekawe, jak w T-Mobile teraz jest. Ja w Heyah póki co zostaję na taryfie "Nowa Heyah", bo tam mam RWK, ale... ten pakiet "bezpieczny internet" niby działa, a jednak nie działa. Tzn. w Selfcare jest niby odpalony, ale internet nadal mi nalicza tak, jak bez pakietu. Jak próbuję uruchomić 250MB za 10zł, to mi wyskakuje "funkcjonalność niedostępna". A przecież wszystko robię wg instrukcji na stronie www. Ehhh, w tym T-M jacyś nieskleceni ci ludzie są.

#661826  autor: okti51
 14 wrz 2013, 16:48
Ventussi pisze:Ciekawe, jak w T-Mobile teraz jest. Ja w Heyah póki co zostaję na taryfie "Nowa Heyah", bo tam mam RWK, ale... ten pakiet "bezpieczny internet" niby działa, a jednak nie działa. Tzn. w Selfcare jest niby odpalony, ale internet nadal mi nalicza tak, jak bez pakietu. Jak próbuję uruchomić 250MB za 10zł, to mi wyskakuje "funkcjonalność niedostępna". A przecież wszystko robię wg instrukcji na stronie www. Ehhh, w tym T-M jacyś nieskleceni ci ludzie są.
Jeżeli Ci nie zależy na darmowych smsach w Heyah, to w Frii (nie wiem jak w heyah) też jest RWK tylko wyklucza się z tymi trzema pakietami, ale za to masz 1GB za 10 zł

#661841  autor: user_delete34
 14 wrz 2013, 18:27
okti51 pisze:w Frii (nie wiem jak w heyah) też jest RWK
Dowód?

#661849  autor: user_delete34
 14 wrz 2013, 19:07
okti51, dzięki, tego nie widziałem. Zabezpieczyli się i teraz to przedłużanie wychodzi bardzo drogo. Nie zmienia to tego, że nadal RWK mieć można, a i przy rezygnacji z którejś opcji na korzyść RWK oferta jest dobra, bo wszystko można dokupić.

EDIT: Tylko w sumie - za taką cenę i bez tych korzyści jednocześnie - to traci sens.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2013, 23:13 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#661920  autor: Blank
 14 wrz 2013, 22:57
Lol, rwk za 36zł i to pod warunkiem nie skorzystania z trzech głównych ofert to już lekka przesada...

[ Dodano: 2013-09-14, 23:04 ]
Bez RWK, dwie oferty są niewątpliwie ciekawe, a mianowicie smsowa (100 dni po doładowaniu za 50zł bije i to zdecydowanie MTV Mobile, oraz może być ciekawą alternatywą wobec RBM.
Oferta internetowa bije natomiast LUBIĘ TO.
To nawet 5000 MB po doładowaniu za 50zł, pakiety minut i internetowe.

Oferta rozmów niestety już tak różowa niestety nie jest.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#661922  autor: okti51
 14 wrz 2013, 23:10
Po dłuższym zastanowieniu to RWK jest głupotą, bo nie można mieć darmowych pakietów. Ale załóżmy, że ktoś kupuje Frii dla netu (6GB za 30 zł) to i tak musi co miesiąc doładowywać (albo częściej) 30 zł, żeby wykupić pakiet i tym samym przedłuża ważność konta. A wy co o tym myślicie ?

#661938  autor: manyaky
 15 wrz 2013, 01:29
Nigdy się nie zastanawiałem nad tym dziadostwem, jakim jest T-Mobile, ale faktycznie coś się tam rusza na lepsze. Gdyby to 50MB się sumowało/przechodziło na kolejne dni, to oferta byłaby (po modernizacji sieci) bardzo przystępna.

Jakie są ważności doładowań?
  • Strona 2 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4