Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Normalnie, na zasadzie pakietu kwotowego. Tzn. za określoną kwotę (z konta głównego), np. za 10 zł "wykupujesz" Złotówki na konto promocyjne (na rozmowy, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci). Prościej - 10 zł ważne rok, zamieniasz na 30 zł, ważne miesiąc (z możliwością przedłużenia ważności promocyjnych Złotówek)...yellowman pisze:Teraz jakieś 30za10? jak to działa? Mam w Pleju ale nie znam takiej taryfy/pakietu
Możecie to wyjaśnić? I jeszcze 5 za 10?
Tak 10zł za 5zł tak samo działa.yellowman pisze:Aaa w ten sposób... I tak samo to działa w przypadku 10zł za 5?
A jak się przedłuża ważność tych pieniędzy?
Cholera,musi Ci się opłacać siedzieć na starej taryfie,tyle wydając z PF.matteo pisze:Mnie tylko zastanawia, dlaczego cierpią ci, co wydają więcej? Ja na przykład ładuję miesiąc w miesiąc 150 zł (Stara Play Karta), a czasami nawet co 3 tygodnie. Dlaczego więc gdybym przeszedł na Lubię To, to mam dostać bonus tylko 2GB? Widzę, że nie premiuje się tych, który korzystają aktywnie z konta. No trudno, zostaję przy Play Karcie i Blueconnect.
Nie lepiej Ci przejść na jakiś wysoki abonament?matteo pisze:Mnie tylko zastanawia, dlaczego cierpią ci, co wydają więcej? Ja na przykład ładuję miesiąc w miesiąc 150 zł (Stara Play Karta), a czasami nawet co 3 tygodnie. Dlaczego więc gdybym przeszedł na Lubię To, to mam dostać bonus tylko 2GB? Widzę, że nie premiuje się tych, który korzystają aktywnie z konta. No trudno, zostaję przy Play Karcie i Blueconnect.
Jaki bonus dokładnie?Za ile musiał doładować,żeby dostać te 150 pln?pakierhakierxd pisze:Dostaje bonus za doładowanie chyba 150zł jak dobrze pamiętam,minus taki że nie wiem czy tam są jakieś pakiety i do tego minuta droższa niż 0,29 chyba 0,49 jak dobrze pamiętam,miałem kiedyś tą ofertę :P
http://www.play.pl/resources/pdf/cennik ... ay_old.pdfGolarz Filip pisze:Jaki bonus dokładnie?Za ile musiał doładować,żeby dostać te 150 pln?
Faktycznie, niby ceny zmniejszają,ale co do czego,do mamy wzrost cen :)wojciech pisze:
http://www.play.pl/resources/pdf/cennik ... ay_old.pdf
były bonusy w zależności od kwoty doładowania:
>50 = +20zł
>70 = +30
>100 = +50zł
>150 = +150
więc przy stawce 0,49 efektywnie miałeś 0,25gr za minutę...
a czyt to sie teraz aż tak opłaca to nie wiem...