• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

#514717  autor: grzegi
 11 lis 2011, 01:58
Operator przy odmowie przeniesienia numeru powinien przedstawić powód odmowy. A jeśli go nie przedstawił, możesz go zażądać.

#515255  autor: Daisy
 13 lis 2011, 17:17
DanielR pisze:
Daisy pisze:wow, to w rodzinie jeszcze istnieje?! :shock:
NO :!:

I nie dość, że istnieje, to jeszcze na dodatek ma znacznie tańsze (niż Heyah) stawki cennikowe za minutę połączenia wewnątrzsieciowego, do sieci stacjonarnych, a przede wszystkim do sieci Play, w tym zupełnie darmową usługę promocyjną "Minuty za minuty"!
no tak, ale procent osób, które mają w "w rodzinie" jest chyba stosunkowo niewielki, więc wewnątrz sieci się chyba aż tak nie kalkuluje.
ale dzięki za informację, wydawało mi się, że tej sieci już dawno nie ma :)

#515258  autor: pakierhakierxd
 13 lis 2011, 17:49
Jest może jakaś sieć która daje darmowy starter aby był zasięg t-mobile chciałbym sprawdzić czy w moim domu jest lepszy niż orange :P,jeśli by był za darmo gdzieś i bez żadnych formalności to bym sobie wziął :D

Pozdrawiam :)

#515268  autor: slawekt
 13 lis 2011, 18:26
pakierhakierxd pisze:Jest może jakaś sieć która daje darmowy starter aby był zasięg t-mobile chciałbym sprawdzić czy w moim domu jest lepszy niż orange
Jedynie sieć wRodzinie:
www.wrodzinie.com.pl
Zamówienia na startery tylko telefonicznie, bo na maile to nie odpowiadają :-(

#515269  autor: MK_
 13 lis 2011, 18:29
bob pisze: mi np. nie chca numeru z T wypuscic 'bo nie' mimo juz bodajze 4 proby do roznych sieci przeniesienia
UKE na pewno będzie ciekawy co jest powodem. :roll:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#515272  autor: pakierhakierxd
 13 lis 2011, 20:24
Dzięki za info jutro pewnie zadzwonię i zamówię 1szt dla testu zasięgu bo karty playa mam a one działają na plusie i playu,orange też mam więc został test t-mobile ,trzeba zobaczyć czy ma podobny zasięg jak plus i play czyli jeszcze w miarę bo jak taki jak w orange to chyba nigdy tam nie przejdę :P,ps. nie chcę póki co zmieniać opa bo dobrze jest mi w play :D

#515276  autor: DanielR
 13 lis 2011, 20:33
Daisy pisze:no tak, ale procent osób, które mają w "w rodzinie" jest chyba stosunkowo niewielki, więc wewnątrz sieci się chyba aż tak nie kalkuluje.
A, to już inna kwestia...
Jeżeli jednak komuś bardzo zależy, to nie ma problemu by korzystał z wRodzinie. Podobnie Heyah na tle Orange, Plusa, T-Mobile, czy też i nawet Play nie jest tak wielką siecią.
Jeśli ktoś bardzo chce tanio rozmawiać z najbliższymi znajomymi, rodziną, a oni także się na to godzą, to każda sieć do której można przenieść numer, lub kupić nowy wraz ze starterem może okazać się opłacalna. Wcale nie musi być duża.

#515283  autor: martini
 13 lis 2011, 20:51
bob pisze:nie jest powiedziane ze musi zaakceptować przenosiny, mi np. nie chca numeru z T wypuscic 'bo nie' mimo juz bodajze 4 proby do roznych sieci przeniesienia. I w sumie nie rozumiem dlaczego sie nie zgadzają.. :roll:
przerabałem orange i powiem tyle przenosiny przejdą wówczas wtedy tylko w salonie orange w trakcie 2 wizyt, w pierwszej zgłaszasz przeniesienie w drugiej za kilka dni zapraszają na podpisanie przeniesienia, niestety jak się miało numer w orange i się znim przeniosło gdzie indziej, to w nie chcą w orange już wracającego klienta, trzeba kombinować żeby wrócić,

jest to oczywiście nie zgodne z prawem telekomunikacyjnym, bowiem klient może zmieniać operatora wielokrotnie wg własnych potrzeb zachowujac numer

#515339  autor: Daisy
 14 lis 2011, 09:04
DanielR pisze:Podobnie Heyah na tle Orange, Plusa, T-Mobile, czy też i nawet Play nie jest tak wielką siecią.
I tak i nie. Owszem, liczbowo wypadają gorzej, ale to zrozumiałe. Niemniej w mojej "grupie wiekowej" heyah jest dość popularna, gdyż wchodziła za czasów jak byłam nastolatką i dużo rówieśników się wówczas skusiło na zmianę sieci i wciąż w niej pozostała :) To trzeba Heyah przyznać - weszli z impetem i zwabili dużo osób jak na zupełnie nową ówcześnie sieć :)

#515927  autor: grzegi
 16 lis 2011, 18:12
martini pisze:niestety jak się miało numer w orange i się znim przeniosło gdzie indziej, to w nie chcą w orange już wracającego klienta, trzeba kombinować żeby wrócić
To znaczy co? Jak się chce przenieść z powrotem do Orange, to mówią, że synów i córek marnotrawnych nie przyjmują? Osobiście w to nie wierzę.
Klient to klient. A każdy klient to dla firmy pieniądz.
Jak nie chcą Cię z powrotem przyjąć w Orange, to pisz do UKE. Sprawa modelowa.
bob pisze:nie wiem czy orange bedzie chcialo akceptowac przenosiny jak zauwazy ze dane nazwisko 3 raz w ciagu miesiaca przenosi sie od nich do innej sieci..
A co ich to obchodzi. Nie ma limitu przenosin w ciągu miesiąca i ich obowiązkiem jest klienta przenieść, jeśli wymogi formalne są spełnione. Możesz to robić nawet co 3 dni, a im nic do tego.

#516057  autor: bob
 17 lis 2011, 10:49
MK_ pisze:UKE na pewno będzie ciekawy co jest powodem.
powiem wam, ze juz to olałem, bo sam numer jakis scisle powalający nie był, a nie chce mi sie lazic zabardzo za tym :P
Za pierwszym razem bodajże powodem była 'niekompletność danych' - chociaż nie wiem jak skoro cały wniosek wypisałem bezbłędnie, potem juz nie mam pojecia czemu im nie spasowało :P

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire

#516391  autor: osachorzow
 18 lis 2011, 18:09
grzegi pisze: To znaczy co? Jak się chce przenieść z powrotem do Orange, to mówią, że synów i córek marnotrawnych nie przyjmują? Osobiście w to nie wierzę.
przyjmują ;) Ale mają błąd w aplikacji i konsultant nie jest w stanie samodzielnie stworzyć konta dla nowego numeru i musi wysyłać maila do centrali... i po kliku(dziesięciu) dniach możesz przyjść podpisać dokumenty do przeniesienia.

#516928  autor: Daisy
 20 lis 2011, 21:39
dość istotny ten błąd... dziwne, że go jeszcze nie naprawili 0.o

#518966  autor: zolvio
 29 lis 2011, 23:01
slawekt pisze: Jedynie sieć wRodzinie:
www.wrodzinie.com.pl
Zamówienia na startery tylko telefonicznie, bo na maile to nie odpowiadają :-(
A zamówienia telefoniczne olewają - przynajmniej mi się tak zdaje. Na infolinię dopiero za 3. razem miałem szczęście, że ktoś odebrał, zazwyczaj rozłączają po nadaniu informacji "Witamy... w trosce o najwyższą jakość ... nagrywane.." etc. Zamówiłem (tak mi się przynajmniej wtedy wydawało) starter 3 listopada, a nie doszedł.
Próbowałem kupić na poczcie, nie w każdej mają; ponadto ciekawą cechą tego startera jest brak nadrukowanej daty ważności, co przy cenie zakupu 20 zł trąci hazardem - biorąc pod uwagę możliwość "załatwienia" czegokolwiek, a już reklamacji(!) na infolinii.
Można kupić jeszcze on-line w ich firmowym sklepie, koszt wysyłki pocztą to "tylko" 10 zł.

Jakieś sugestie/porady?

Słyszałem jeszcze o :
1) kampanii na facebook.com
2) do zamówień starterów "darmowego internetu" Aero2 dają darmowe startery wRodzinie (ja Aero nie potrzebuję, a ponadto trzeba za ten starterek A2 zapłacić + kaucja).

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów

#518976  autor: Sig
 29 lis 2011, 23:15
Możesz zapytać na forum, może ktoś będzie chciał oddać (choćby pustą) z tych rozdawanych w Działkowcu. Zapłacisz raptem za przesyłkę (z 5 zł). Ja nie oddam, bo korzystam (właśnie z Działkowca :-)).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#519006  autor: pakierhakierxd
 30 lis 2011, 07:11
Ja też zamowilem starter i nadal go nie ma ale zostałem powiadomiony że jak nie przyjdzie w ciągu tygodnia to znaczy że już promocja się skonczyla.

#519038  autor: Daisy
 30 lis 2011, 10:31
Teraz jak kupisz Avanti to dostaniesz starter Heyah :) (a przy okazji bon na 20 zł do sklepu H&M więc to wyjątkowo opłacalne wydanie gazety ^^)
a co więcej potem można wziąć udział w konkursie na Facebooku http://www.facebook.com/Heyah?sk=app_217205988352671

#530061  autor: pakierhakierxd
 23 sty 2012, 10:46
Jednak otrzymałem starter jakiś czas temu do tego nawet 2 mi przysłali po jakimś czasie,chyba się pomylili :D,zasięg już przetestowałem i już wiem że telefon przez mój dom najlepiej mieć w playu lub plusie :)

#549994  autor: kamil2227
 25 kwie 2012, 00:26
odświeżam temat żeby nie zakładać drugiego .

Gdzie dostane darmowy starter ? może być z 0 zł na koncie

Nokia Lumia 530 tanio do sprzedania zapraszam do licytacji :
http://allegro.pl/show_item.php?item=4871257948

#549996  autor: markoz7874
 25 kwie 2012, 00:34
kamil2227 pisze:odświeżam temat żeby nie zakładać drugiego .

Gdzie dostane darmowy starter ? może być z 0 zł na koncie
Tych opisanych w watku juz nie ma?
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3