• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#4048  autor: xlord
 21 kwie 2005, 19:55
A prosze bardzo. Austriacka siec tele ring, z ktorej przez jakis czas korzystalem: przychodzi sms, ze mam dwie nowe wiadomosci w poczcie glosowej, wiec dzwonie i slysze w sluchawce dwuminutowy wywod nt. nowej promocji dotyczacej polaczen wewnatrzsieciowych dla abo (ja mialem pre paida), a potem drugi poltoraminutowy wowod nt. jak moge skorzyztac z promocji przechodzac do post paida (dla mnie jako cucoziemca bez satalej umowy o prace awykonalne). Dodam tyllko, ze w austriackich sieciach polaczenie z poczta glosowa traktowane jest jak normalne polaczenie (plaska taryfa). W ten sposob skasowali mnie dla jaja. :? :wink:

Pozdrawiam

#4081  autor: Piotr
 22 kwie 2005, 09:02
No to wesoło :-D
Przeczytałem twojego posta i stwierdzam, że chyba w Polsce jeszcze nie jest tak źle jak udało nam się wywnioskować w innych tematach na tym forum :D
 #4218  autor: kulboj
 24 kwie 2005, 15:07
Czy te powiadomienia sms po zakończonej rozmowie można jakoś w s+wyłączyć?
I jeszcze czy ktoś wie,bo o ile się orintuje to ss wisi na tej samej starej platformie s+a-czy w ss idzie przejść na nową?
I jeszcze jedno:jak poradzić sobie ze starymi ericssonami żeby obsługiwały starą platforme.W erykach stan konta nie pojawia się na wyświetlaczu,czy może jest jakiś inny sposób?może trzeba pogrzebać w menu i coś ustawić???
Z góry dzięki za podpowiedzi!

#4220  autor: pajorro
 24 kwie 2005, 15:55
Nie da się przejść w SS na nową platofrmę, niestety

#4237  autor: Dragon
 24 kwie 2005, 21:32
Piotr pisze: stwierdzam, że chyba w Polsce jeszcze nie jest tak źle
miedzy Polska i Austria jest ta roznica ze u nas chca naprawic problem i nie umieja, a tam specjalnie robia w jajo :P

#4259  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 12:04
pajorro pisze:Nie da się przejść w SS na nową platofrmę, niestety
Tutaj chyba raczej należy się cieszyć z tego faktu a nie smucić.
 #4261  autor: WitekT
 25 kwie 2005, 12:07
kulboj pisze:I jeszcze jedno:jak poradzić sobie ze starymi ericssonami żeby obsługiwały starą platforme.W erykach stan konta nie pojawia się na wyświetlaczu,czy może jest jakiś inny sposób?może trzeba pogrzebać w menu i coś ustawić???
Stare E/// obsługują Advise of Charge - to, że aktualny stan konta nie jest pokazywany na wyświetlaczu nic nie oznacza. :) Stara platforma będzie chodziła na nich bez problemu.

#4272  autor: kulboj
 25 kwie 2005, 13:20
Do:WitekT
Problem w tym,że to wtedy taki niewidomy telefon.
Dzwonić można,esemesować można,ale nie można sprawdzić stanu konta.A może jakoś idzie to zrobić??

#4274  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 13:40
Szefie Witkiem nie jestem ale myślę, że mogę ci dać jedną radę - wypali będzie super - nie wypali no to pupa.
Stanu konta np. też nie zobaczysz w SIEMENSach. Tam trzeba wejść do zakładki:
SPIS POŁĄCZEŃ-KOSZT POŁĄCZEŃ-POZOSTAŁE JEDNOSTKI

Może w Eryku masz coś podobnego i tam będzie w stanie zobaczyć stan swojego konta.

Pozdrawiam serdecznie.

#4277  autor: kulboj
 25 kwie 2005, 14:00
Dzięki,sprawdze to.
Żeby ta nowa platforma chodziła jak trza to w ogóle nie było by problemu.
pozdrawiam!

#4282  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 14:57
Chodzić to ona chodzi... I tak się wiele zmieniło od czasu kiedy została wprowadzona. Z tego co wiem przynajmniej u większości osób zniknęły problemy ze zrywaniem połączeń po 2 sekundach.
No ale co to za radocha jak po każdej rozmowie dostaje się tego wkurzającego SMSa z informacją o stanie konta...

Pozdrawiam.

#4284  autor: kulboj
 25 kwie 2005, 15:04
Oj żeby dało rade jakoś wyłączyć tego smsa to by było dobrze.
Ja prowadzę dużo krótkich rozmów,więc dla mnie te powiadomienia sms to masakra.Miejmy nadzieje,że w przyszłości będzie opcja wł/wył. powiadomienie.

#4286  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 15:06
Ja też bym się bardzo z tego cieszył... no ale coś czuję, że to raczej mało prawdopodobne aby podoba opcja weszła w życie tj. wł/wył taką usługę.

Pozdrawiam serdecznie.

#4288  autor: Abdank
 25 kwie 2005, 16:02
Jeżeli Plusowi nie uda się wyeliminować błędów na tzw. "nowej platformie", tzn. uciążliwego zrywania połączeń po 2-óch minutach itd., kłopotów z nawiązaniem połączeń itd., to być może Polkomtel zdecyduje się na zakup prawdziwej nowej platfory (bo obecna jest chyba nowa tylko z nazwy) i wtedy te smsy podsumowujące rozmowę znikną.

#4289  autor: Piotr
 25 kwie 2005, 16:05
Łatwo powiedzieć - trudniej zrobić. Taka operacyjka zapewno wiele kosztuje. Z drugiej jednak strony ciekawi mnie fakt czy nie ma jakiejś fizycznej możliwość ustawienia naliczania kosztów tak aby te SMSy nie przychodziły na obecnej platformie. Przecież tym zajmuje się chyba jakiś system stworzony przez programiste... Czy nie wygodniej było by wklepać z klawiatury swojego telefonu specialny kod dzięki, któremu na ekraniku naszego aparatu wyświetlił by się aktualny stan konta a następnie znikł po paru sekundach itp...

Pozdrawiam.

#6163  autor: kulboj
 27 maja 2005, 18:00
Minął miesiąc - i jak ?
Nadal się sypie ??? :shock:
Czy jest już jakaś znaczna poprawa ?

#6164  autor: Abdank
 27 maja 2005, 18:04
U mnie działa (jak na razie) poprawnie. Czyli interwencja w BOKu opłaciła się. Oczywiście nie odezwali się do mnie z informacją, że już usunęli problem (a obiecywali, bijąc pokłony, że natychmiast poinformują mnie o usunięciu "usterki"). Najważniejsze, że już wszystko w porządku.

#6165  autor: kulboj
 27 maja 2005, 18:10
Mam nadzieje,że u innych też już wszystko gra i buczy. 8) :D :wink:

#6166  autor: Abdank
 27 maja 2005, 18:14
Wygląda na to, że problem może pojawiać się już bardzo rzadko. Na grupach dyskusyjnych w zasadzie nie ma już postów na ten temat. A więc śmiało już można przechodzić na "nową platformę", bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym :-)

#6169  autor: Piotr
 27 maja 2005, 21:24
No to fajnie. Cieszy informacja, że PLUS dopracował (jako tako :wink: ) swój wynalazek w postaci nowej platformy. Teraz by się przydało aby swoje dziecko przerzucił też na Sami Swoi oraz Mix Plusa. Jednak kiedy to nastąpi? Na to pytanie nie znajduję odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie.