• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#41918  autor: djcaro
 06 sty 2006, 21:48
Heheh kupiłem ostatnio Simplusa jakieś 2tygodnie temu i powiem tyle:jak przeszłem na nowa platforme to jaja niesamowite sie dzieją dzwonie na wolny numer do swojej dziewczyny i co sie okazuje wiele razy jej z konta kase zabiera za moją rozmowe smieszne złodziejstwo,no i jeszcze dzis sie wkurzyłem jak mi zabrało po wysłaniu sms do swojaka zamiast 1gr z nienacka ponad 1złoty kumplowi też wzieło niewiadomo za co 2zeta.Nie wiem czy to tylko sie dzieje w nowej platformie ale chyba tak no i co z tego jak nie ma możliwości powrotu do starej ehh jednym słowem.Złodzieje!!!.Wracam do TT rulez.

#41939  autor: Irek
 06 sty 2006, 21:59
Poczytaj regulamin! Wysyłanie smsów po grosz nie dotyczy sieci Sami Swoi. Za tego smsa jest liczona normalna stawka!

"And one more thing..."

#41945  autor: djcaro
 06 sty 2006, 22:04
Heh przecież wiem ja wysyłałem do swojaka a nie do sami swoi :-) tylko do swojaka w simplusie jak coś Simplus to złodzieje i jeszcze nie da sie nigdzie dodzwonić wiele razy hehe smiechu warte Nowa platforma buheheh.

#41950  autor: Irek
 06 sty 2006, 22:06
Sorka zgłupiałem myślałem, że chodzi Ci o SS! :-D 8)

"And one more thing..."

#41952  autor: D@rio
 06 sty 2006, 22:08
djcaro pisze:Heh przecież wiem ja wysyłałem do swojaka a nie do sami swoi :-) tylko do swojaka w simplusie jak coś Simplus to złodzieje i jeszcze nie da sie nigdzie dodzwonić wiele razy hehe smiechu warte Nowa platforma buheheh.
Ja aż tak dogłębnie nie testowalem SIM+. Ale używałem go na CAMELu i korzystalem z "Wolnego Numeru". Żadnych problemów.

Ale fakt..przyznaje że słyszałem o różnorakich problemach z nową platformą od wielu osób.

#41954  autor: djcaro
 06 sty 2006, 22:08
Spoko nic sie nie stało każdy może sie pomylić przecież :-)mam gdzieś tego całego simplusa wracam do TT Simplus to złodzieje jak mi kase z konta zabierają za nic.Dziękuje Plus GSM.
 #42214  autor: super_electric
 07 sty 2006, 17:17
[quote="D@rio"][quote="super_electric"][quote="l3p"]Witam...! Na dniach przechodze chyba do oferty pre-paid Plusa czyli Simplusa glownie ze wzgledu na taryfe Easy i sms po 1gr. Chcem kupic starter sobie i dziewczynie :) Mozecie mi podac plusy i minusy Simplusa jezeli tak owe istnieja :) Bylbym wdzieczny

Moja odpowiedź : Otóż drogi forumowiczu , sprawa wygląda tak : starter z taryfą Easy kosztuje 39 zetów (ja bym ci go raczej... odradził) :? mmm... i jest też drugi - za 18zł z taryfą Simplus Team (z tego co pamiętam ) .
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-01-06 16:28[/i] ][/size]
Numer nie jest dla mnie tak istotny ... wiec nie mam problemu ze zmina. Aktualny numer mam juz rok w Orange i cos mnie ostatnio natchnilo, zeby zmienic siec i numer... Dlatego wlasnie planuje zmiane na Plusa :D[/quote]

Koleś, naucz się pisać poprawnie posty. Bo już mnie to zaczyna irytować.

TO CO BARANIE ?!!?!?!!? OD KIEDY TY WIEśNIAKU MASZ UCZULENIE NA CZYJEś LITERóWKI ?!!?!?!!? NIE MASZ CIULU KOGO WNERWIAć????? kultury trochę wobec zamiejscowych... :| .

A teraz tak, jedziemy poprawiać błędy w informacjach:

1. Najtańszy starter z taryfą EASY kosztuje 9zł. brutto.

KIEDY żEś BYł OSTATNIO W SALONIE PLUSA?! Ja kilka dni temu :?

A pozatym:
SIMPLUS wcale nie jest taki najgorszy. Wiele osób go używa ;) " . Moja odpowiedź : jeśli dla ciebie wiele znaczy dużo to :roll: w ogole masz od tego siedzenia przy pc niepoukładane.

"Jak ktoś dzwoni tylko do PlusGSM i SMSuje to jest wręcz najlepszy. W ogólę ostatnio stragedia Polkomtela coś właśnie idzie w kierunku pre-paid."

A powinna w innym . Zasięg w Malopolsce se muszą poprawić :smt011 Uważam że sim+ jest całkiem atrakcyjny. Zwłaszcza z tymi "wolnymi numerami" ;)

Wiesz co ?? przecie stara teoria sieci Heyah mówi : ''Jeśli jest cos na chwilę , to nie ma sie co do tego zapalać '' . Radziłbym D@rio jej użyć :? :? [/quote]

#42245  autor: D@rio
 07 sty 2006, 17:42
Nie idzie tego przeczytac co ze zes nabazgral no :| ....

Wale Ci ignora za to co zes tu napisal ....poprawiac tego nie mam zamiaru.

#42268  autor: Irek
 07 sty 2006, 17:57
Ten post to jest przesada. Już sobie chłopak nic nie napisze!

"And one more thing..."

#42296  autor: D@rio
 07 sty 2006, 18:17
Przegiął pałe na całej długości :| ...

#42597  autor: pvd
 08 sty 2006, 13:56
[ Dodano: 2006-01-08 13:57 ]
mam simplusa od 4-5 lat i jak dla mnie jest bardzo dobry na biezaco zmienialem taryfy na te ktore w danym momencie byly najlepsze, niektorzy tu narzekaja placza o 1 gr, pare lat temu to sms kosztowal 50 gr a minuta w szczcie 3 zl , to byly ceny wiec teraz mozna sie tylko cieszyc, ja w simplusie polecam taryfe team7 nie zadne easy czy jakies inne wynalazki ,w team 7 na inne sieci mam 78 gr i sms 20gr, a do 7 osob w plusie min 39 gr i sms 1 gr, jak sie do tego jeszcze ma internet to praktycznie smsow sie nie wysyla, mozna sobie zalozyc konto na miastoplusa.pl i ma sie smsy na plusa bez limitu ,na inne sieci wiadmo jakie bramki ,era.pl , idea.pl itd. wiec mozna do znajomych z netu wysylac , w simplusie masz korzystne karty kupujesz 100 masz 115 , kupujesz 150 masz 180

#42623  autor: Irek
 08 sty 2006, 14:48
Parę lat temu to i nawet kosztował 60 groszy i więcej. A jak było pięknie na początku kiedy można było tylko wykonywać połączenia w prepaidach. Hah nie było możliwości wysyłania smsów.

"And one more thing..."

#42631  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:57
jesito pisze:Parę lat temu to i nawet kosztował 60 groszy i więcej. A jak było pięknie na początku kiedy można było tylko wykonywać połączenia w prepaidach. Hah nie było możliwości wysyłania smsów.
Nie no! :) Az to tle nie bylo :P ;) Przeciez SMSy to juz w NMT450i (Centertel) byly ;) Wprawdzie chodzily tak jak chcialy ale byly ;) W GSMie byly SMSy od poczatku, z tego co pamietam kosztowaly 0.60gr. ;)

TAK wygladaly pierwsze taryfy w SIM+ ;) (prosze zwrocic uwage na MONO i MULTI) :)

#42660  autor: Irek
 08 sty 2006, 15:22
Dobra NMT swoją drogą, ale jak wchodził Simplus i TakTak to nie można było wysyłać smsów. Muszę poszukać starych cenników!

"And one more thing..."

#42684  autor: D@rio
 08 sty 2006, 15:55
jesito pisze:Dobra NMT swoją drogą, ale jak wchodził Simplus i TakTak to nie można było wysyłać smsów. Muszę poszukać starych cenników!
Pierwsze slysze ze nie mozna bylo :D Naprawde ;) To ja abonamentowym Plusie w 97r. mialem jako "usluge dodatkowa" SMSy w kwocie 60gr. za sztuke :)

#42734  autor: bigman
 08 sty 2006, 16:56
W sumie to patrzac na taryfe MULTI ktora jest juz wiekowa to ceny w weekend byly bardzo atrakcyjne (za minute rozmowy). Nie wspominajac juz o 30 gr w nocy do +)

Czyli generalnie przez te kilka lat ceny nieznacznie sie zmienily. Gdzie tam potanialo, gdzies podrozalo itp. A kazda nowa taryfa byla tylko glosnym hukiem marketingowym ze operator daje wiecej. W cale bym sie nie zdziwil jakby przy nowych taryfach zyski byly te same bo nagle okazalo sie ze za malo ludzi dzwoni w szczycie, za duzo w nocy - wiec obnizymy cene w szczycie i zniesiemy nocne rozmowy za 30 gr :|

P.S. Tak na prawde to pierwsza rewolucje cenowo zrobila Heyah, wczesniej tak na prawde nie dzialo sie nic (poza "tu dodamy, tam odejmiemy"). Zgadza sie?

#42743  autor: D@rio
 08 sty 2006, 17:07
bigman pisze:W sumie to patrzac na taryfe MULTI ktora jest juz wiekowa to ceny w weekend byly bardzo atrakcyjne (za minute rozmowy). Nie wspominajac juz o 30 gr w nocy do +)

Czyli generalnie przez te kilka lat ceny nieznacznie sie zmienily. Gdzie tam potanialo, gdzies podrozalo itp. A kazda nowa taryfa byla tylko glosnym hukiem marketingowym ze operator daje wiecej. W cale bym sie nie zdziwil jakby przy nowych taryfach zyski byly te same bo nagle okazalo sie ze za malo ludzi dzwoni w szczycie, za duzo w nocy - wiec obnizymy cene w szczycie i zniesiemy nocne rozmowy za 30 gr :|

P.S. Tak na prawde to pierwsza rewolucje cenowo zrobila Heyah, wczesniej tak na prawde nie dzialo sie nic (poza "tu dodamy, tam odejmiemy"). Zgadza sie?
Spece od Telekomunikacji i taryf jednak uwazaja ze takim pierwszym, macierzystym krokiem ku rewolucji w obnizeniu cen byla EraTakTak z taryfa "Era Love" a dopiero pozniej Heyah...

#43014  autor: Pawrzes
 09 sty 2006, 13:59
D@rio pisze:Wszyscy źle mówicie. NUMER JEST AKTYWNY OD MOMENTU AKTYWACJI PRZEZ 2 MIESIĄCE. Nie ważne kiedy. Od momentu aktywacji. Ważne aby się zmieścić w okresie promocji...czyli tej obecnej do 15.01 ;) powiem Wam że po 15.01 warunki promocji "WolnyNumer" będą jeszcze bardziej atrakcyjne:) ...

W sprawie tej promocji dostałem odpowiedź od BOK-u Polkomtela na pytanie zadane wcześniej niż pojawiły się Twoje posty na ten temat:
Mam oto pytanie: Czy aktywując usługę Wolny Numer np. 8 stycznia 2006 r. bezpłatne połączenia z wybranym numerem sieci Plus będę mieć do 15 stycznia (data zakonczenia promocji) czy przez 2 miesiące od aktywacji czyli do 8 marca ?

W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że połączenia z Wolnym Numerem będą w tym przypadku bezpłatne do 15 stycznia 2006 roku.

Tak więc D@rio już niewiem kto ma rację? :wink: BOK czy Ty? :shock:

Pozdrawiam

#43077  autor: D@rio
 09 sty 2006, 17:43
Pawrzes pisze:
D@rio pisze:Wszyscy źle mówicie. NUMER JEST AKTYWNY OD MOMENTU AKTYWACJI PRZEZ 2 MIESIĄCE. Nie ważne kiedy. Od momentu aktywacji. Ważne aby się zmieścić w okresie promocji...czyli tej obecnej do 15.01 ;) powiem Wam że po 15.01 warunki promocji "WolnyNumer" będą jeszcze bardziej atrakcyjne:) ...

W sprawie tej promocji dostałem odpowiedź od BOK-u Polkomtela na pytanie zadane wcześniej niż pojawiły się Twoje posty na ten temat:
Mam oto pytanie: Czy aktywując usługę Wolny Numer np. 8 stycznia 2006 r. bezpłatne połączenia z wybranym numerem sieci Plus będę mieć do 15 stycznia (data zakonczenia promocji) czy przez 2 miesiące od aktywacji czyli do 8 marca ?

W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że połączenia z Wolnym Numerem będą w tym przypadku bezpłatne do 15 stycznia 2006 roku.

Tak więc D@rio już niewiem kto ma rację? :wink: BOK czy Ty? :shock:
Tutaj mozna przyznac racje BOKowi dlateto ze w regulaminie promocji pisze "Usługa zostanie automatycznie dezaktywowana po zakończeniu Promocji ". Natomiast jest jedno ALE. A mianowicie: przeciez jesli promocja zostanie przedluzona (a wiec nie deaktywowana...) to numer w usludze powinien przejsc dalej na zasadach promocyjnych a nie byc deaktywowany.

#44487  autor: bigman
 14 sty 2006, 00:55
D@rio pisze:
bigman pisze:P.S. Tak na prawde to pierwsza rewolucje cenowo zrobila Heyah, wczesniej tak na prawde nie dzialo sie nic (poza "tu dodamy, tam odejmiemy"). Zgadza sie?
Spece od Telekomunikacji i taryf jednak uwazaja ze takim pierwszym, macierzystym krokiem ku rewolucji w obnizeniu cen byla EraTakTak z taryfa "Era Love" a dopiero pozniej Heyah...
Mysle jednak ze sukces Heyah to przede wszystkim to, ze jest "tanio i prosto". "Era Love" byla obnizka, jednak dosc skomplikowana taryfa. Nie kazdemu chce sie przechodzic przez caly cennik i ustawienia, kombinujac by miec taniej. Co do tego ze pierwszym takim krokiem byla "Era Love" - nie pamietam by ludzie uznali to za rewolucje. Z drugiej strony pamiec mam dobra lecz... krotka ;)