• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#332270  autor: kowcio
 28 kwie 2009, 21:13
Pawrzes, nie, 6151 świetnie wyświetla tekst, a przecież to podobne telefony- 6151 starsza jest, ale nadal S40- ta sama platforma ;)
babeo pisze:Z bloga rzecznika TP:
Mnie to różnicy nie robi, bo chcę wiedzieć ile rozmawiałem i ile mnie to kosztowało...
Ja chciałbym, żeby podczas sprawdzania stanu konta pod *#124# był wyświetlany: stan konta głównego, promocyjnego, ile dni mamy na wykorzystanie. Uciążliwe robi się czasami dzwonienie pod *500 i wciskanie kilka razy 1... Ale chyba napiszę o tym na blogu rzecznika...

#332272  autor: babeo
 28 kwie 2009, 21:21
kowcio pisze:świetnie wyświetla tekst, a przecież to podobne telefony
Ja widzę początk, po czym jakby przychodził drugi sms i pojawia się, że brak części tekstu.
kowcio pisze:Ja chciałbym, żeby podczas sprawdzania stanu konta pod *#124# był wyświetlany: stan konta głównego, promocyjnego, ile dni mamy na wykorzystanie.
Gut idea :)
kowcio pisze:Ale chyba napiszę o tym na blogu rzecznika...
Ten blog to jakaś ściema. Pisałem o tym moim problemie z 5 razy i nic. Żaden wpis nie pojawił się na blogu. Nie przeszedł dopuszczenia przez moda, czy co?

#332274  autor: kowcio
 28 kwie 2009, 21:28
babeo pisze:kowcio napisał/a:
świetnie wyświetla tekst, a przecież to podobne telefony

Ja widzę początk, po czym jakby przychodził drugi sms i pojawia się, że brak części tekstu.
Jutro jeszcze raz przełożę kartę SIM do tej Nokii i sprawdzę ponownie... Albo Ty daj kartę z 6300 do 2610 i sprawdź jak to wygląda na 2610 :roll: Mnie to wygląda na problem z Orange. Nawet stary Siemens A52 wyświetla znakomicie tę wiadomość Flash.
Ja chciałbym, żeby podczas sprawdzania stanu konta pod *#124# był wyświetlany: stan konta głównego, promocyjnego, ile dni mamy na wykorzystanie.

Gut idea :)
Też tak myślę...
Ale chyba napiszę o tym na blogu rzecznika...

Ten blog to jakaś ściema. Pisałem o tym moim problemie z 5 razy i nic. Żaden wpis nie pojawił się na blogu. Nie przeszedł dopuszczenia przez moda, czy co?
Zobaczymy... Podałem swój @, odpowiedziałem na 23+6 (chyba dobrze dodałem :lol: A może Ty źle dodałeś i nie przepuścili? :smt005 ), podałem nawet www. Ładnie napisałem, w miarę uprzejmie więc chyba powinni przepuścić... Albo może chca to wdrożyć jako swoj pomysł :P
Będę śledził ten blog.
Dobrze, zaraz przełożę tego SIMa i po testuję, bo jak przyszedł SMS to widziałem że treść jest i go nawet nie przeczytałem, bo wcześniej cytowałem z Siemensa... :-D

#332276  autor: kowcio
 28 kwie 2009, 21:37
[center]Obrazek[/center]

Także myślę, że Twój telefon nie jest winny. Choć tak jak mówię- sprawdź kartę SIM w innym telefonie. Jeśli tam będzie OK, to pobaw się w aktualizacje oprogramowania, troszkę ich wyszło od czasu, w którym zakupiliśmy sobie te 6300.
A jak nie, to czekaj... Może coś oni poradzą.

#332328  autor: babeo
 29 kwie 2009, 11:26
Sprawdzałem na 2610 i jest to samo, czyli telefon nie. To co? Karta sim? Nagle obie (w dwóch 6300)?

[ Dodano: 2009-04-29, 11:25 ]
Kod: Zaznacz cały
Babeo i inni pytający mnie wcześniej o niepełne sms, które ostatnio przychodziły. Jak się dowiedziałem mogło to być związane z chwilowymi kłopotami technicznymi. Będziemy teraz wysyłać pełniejszą informację tj. o czasie połączenia, koszcie połączenia ze wskazaniem na konto (główne lub promocyjne), z którego zeszły pieniądze za rozmowę oraz ile jeszcze pozostało środków na kontach ze wskazaniem za promocyjne i/lub główne z podaniem daty ważności (oczywiście pokazujemy tylko to gdzie są środki). Przypominam też, że na dniach zamierzamy wprowadzić funkcjonalność, dzięki której będzie można zastrzeć sobie, aby sms z informacją o kosztach itp. nie przychodziły. Pozdrawiam.
Źródło: Blog TP

#332346  autor: mikage1
 29 kwie 2009, 13:24
u mnie dzisiaj dochodzi niepełny tekst (ale również w perzypadku środków promocyjnych, czego dotychczas nie było, ale jak pisze rzrczni - tak już ma być - a atk na margnesie - konto promocyjne na stacjonarne - dobrze, dobrze :) )

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#332353  autor: babeo
 29 kwie 2009, 14:31
Dostałem smsem odpowiedź na zapytanie techniczne. Ponoć problem z smsami jest już naprawiony. Wykonałem dwie próbne rozmowy i rzeczywiście sms przyszedł okej. Zobaczymy jak to będzie dalej :-)

#332372  autor: mikage1
 29 kwie 2009, 16:02
u mnie też już działa

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#332510  autor: Vieslav
 30 kwie 2009, 08:45
U mnie też działa, przychodzą w nowej wersji. Tylko pakietu internetowego od paru dni mi nie rozlicza, tzn megabajty schodzą z głównego konta :x . No i nadal mam problem z tym, że jeśli jestem niedostępny (nie mam zasięgu lub rozmawiam) to osoba, która do mnie dzwoni słyszy normalny sygnał, a raczej muzykę z halo grania, po jakimś czasie słyszy komunikat, jakbym odrzucił połączenie i zaraz potem dostaje wiadomość "Zadzwoń teraz" mimo, że nadal nie można się do mnie dodzwonić. Być może jest to wina samego halo grania, na innym numerze wyłączyłem tą usługę i niby jest ok.
Powinni jeszcze coś zrobić z tymi smsami "Ktoś dzwonił" i "Zadzwoń teraz". O ile "Ktoś dzwonił" jeszcze da się znieść, choć czasem informacja przychodzi po kilku godzinach, to "Zadzwoń teraz" jest porażką. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby to było pomocne, bo jeśli ktoś rozmawia to wolę odczekać 5 minut i zadzwonić ponownie (oczywiście po tym czasie się dodzwonię) niż czekać 20 minut na "Zadzwoń teraz". Podoba mi się rozwiązanie w Erze; takie smsy wysyłają do każdej sieci i do tego we flashu.

#332605  autor: express100
 30 kwie 2009, 19:32
Mój ojciec dostaje flasha po rozmowie z Orange, a ja nie... Czyli wszystkim nie naprawili

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#332606  autor: kowcio
 30 kwie 2009, 19:35
U mnie teraz są notoryczne opóźnienia w wysokości kilku minut, do 5. Nie wiem co to jest, dzisiaj nie przyszedł mi SMS wcześniej niż 2 minuty po zakończonej rozmowie, a sporo tych rozmów było :roll:

#332619  autor: babeo
 30 kwie 2009, 20:49
U mnie to samo. Opóźnienia i to spore. Chyba czas wyłączyć tę usługę :-)