Sikor28, Play przyznał się do błędu, bo już wie, że nie jesteś spamerem ani FCT-em.
W Wielkanoc nie powinno być żadnych problemów, bo wtedy ruch smsów i rozmów jest zdecydowanie większy niż w zwykły dzień i na pewno są inne ustawienia w systemie, który dopuszcza wtedy masowe wysyłanie smsów przez użytkowników.
Pewnie problem z blokowaniem niewinnych użytkowników jest im już znany od jakiegoś czasu i rekonfigurują system, ale nie da się tego zrobić z dnia na dzień. Cały czas pracują jeszcze przecież nad Freshem, bo chcieli go jak najszybciej wprowadzić i nie został on przez to do końca dopracowany.
Współczuję Ci w tej całej sytuacji, ale rozumiem też Play, który stara się bronić przed nadużyciami, spamerami i FCT-ami.
Pewnie problem niedługo zostanie rozwiązany, zmienią ustawienia w systemie i będziesz mógł dalej masowo słać wiadomości. Nie każdy użytkownik wysyła 50-90 smsów naraz i stąd ten problem, a system musi być wyczulony na takie sytuacje, bo te smsy są przecież darmowe, czyli nadużycia narażają operatora na koszty. Gdyby ktoś wysyłał 50-90 smsów naraz, ale po 9 gr każdy, pewnie nie byłoby problemów.
Oczywiście dziwne jest to, że dają np. 5000 smsów na 50 dni, czyli można teoretycznie rozesłać 100 i więcej smsów dziennie, ale jak ktoś wyśle naraz wiele smsów, to blokują. Chodzi tutaj jednak przede wszystkim o to, że wysyłasz te smsy naraz w jednej paczce. Gdybyś wysłał 90 tych samych smsów, ale w kilku paczkach, nie byłoby problemu. Nie zostałoby to uznane za spam.
Sam wysyłam sporo smsów dziennie, ale nigdy w tak ogromnej paczce do wielu użytkowników naraz i jeszcze mnie Play nie blokował.
[ Dodano: 2009-04-09, 14:54 ]
Sikor28, gdybyś korzystał z podobnej promocji u operatora komórkowego w Niemczech, Belgii itp., też odcięliby Cię od sieci lub pozbawiliby Cię możliwości korzystania z takiej promocji.
Kiedy organizują takie promocje, umieszczają zapisy, że dają np. 5000 smsów na jakiś czas z zastrzeżeniem, że nie możesz wysłać więcej niż x smsów jednego dnia i jeszcze kilka innych ciekawych ograniczeń.
Taka praktyka w Play mnie zupełnie nie dziwi, bo wielu operatorów na świecie tak postępuje. Po prostu bronią się przed nadużyciami i nieuczciwymi praktykami ze strony klientów.