• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

#323375  autor: vinc
 16 mar 2009, 21:09
Proszę spokojnie toczyć dyskusję bez osobistych wycieczek.

Obrazek

#323377  autor: Pb
 16 mar 2009, 21:11
Na dzień dzisiejszy olewam Orange ciepłym moczem (wybaczcie za określenie), a kartę trzymam w alcatelu tylko z racji tego, że niektórzy przyzwyczaili się do mojego numeru na 518.
Pazerność Orange sięga skandalicznych rozmiarów, podczas kiedy Era i Plus zaczynają odpowiadać na ofertę PLAY Fresh to Orange chyba śpi albo liczy na to, że jelenie z podpisanymi na 3 lata umowami będą w nieskończoność ich dotować :smt005 . Ale do czasu. Albo przestaną "kusić" "świetnymi ofertami", czyli doładuj dwa razy za 50 złotych w ciągu 3 dni a otrzymasz 30 minut za darmo do wszystkich oczywiście w sieci :smt005 albo po prostu zostaną powoli, stopniowo opuszczani przez użytkowników związanych umowami lub przyzwyczajeniem do numerów (oczywiście się wymyśli jakąś tygodniową promocyjkę na przeniesienia 8) ). Doliczając jeszcze fatalny w porównaniu z Plusem zasięg to nie wróżę tej sieci zbyt długiego "prosperity".
Jak nisko Orange upadło niech obrazuje to, że olałem ich na rzecz TU-BIEDRONKI 8) 8) 8) .

#323395  autor: biotyt
 16 mar 2009, 22:37
Dzięki kolego biotyt za kod, ale problem w tym, że ja go znam i pod tym kodem mam TYLKO STAN konta, a nie jego ważność. W każdym normalnym prepaidzie jest ważność i stan pod jednym kodem. Jak widać w POP-ie nie (czyżny tylko mój był trefny?). Tak samo miałem w Orange Free Na Kartę.
Zgadza się. Stan konta powinno sprawdzać się najlepiej jednym kodem. Orange natomiast lubi komplikować swoją ofertę... Najbardziej dla mnie nielogiczne jest kolejne konto Masz za staż jakby promocyjnego było mało.

biotyt

#323425  autor: devb
 17 mar 2009, 08:07
No i jest nowa odsłona orange on-line po prostu rewelacja :-D

najlepszy jest orange stacjonarny 80 minut na stacjonarki za jedyne BA 37 zeta :mrgreen: przy umowie na 24 m-ce

oczywiscie nie zapomnieli o pakietach na rozmowy w orange i sms-y

No i usługa UNIFON rozmowy poprzez WIFI do orange :smt007

No cóż ja już podjołem decyzje co z tym zrobić

Pozdrawiam całą pomarańcze

#323431  autor: biotyt
 17 mar 2009, 09:38
Strona Orange wygląda dużo lepiej. W końcu dostosowano całość do monitorów 1024x768, które są dzisiaj minimum jakie każdy posiada. Jest przejrzyście bardzo. Usługi w końcu posegregowane w dość sensowne kategorie. Widać też przygotowania do większej sprzedaży telefonu stacjonarnego pod marką Orange a nie TP. Postawili też na lepszą samoobsługę klienta. Jest ku temu odpowiednia zakładka co jest dość dobrym krokiem.

Na nową ofertę jednak sobie jeszcze poczekamy.

biotyt

#323505  autor: vego
 17 mar 2009, 17:49
Wie ktoś może czy orange szykuje wprowadzić jakieś nowe telefony do mixu? Jak tak to jakie bo ostatnio nic ciekawego nie pokazywali :/

#323567  autor: kwistas
 17 mar 2009, 21:15
vego pewnie coś wprowadzi, ale telefony i tak będą kosztować majątek. Z reszta ich oferta mix może jest aktualizowana raz może dwa razy do roku, ot takie powiedzenie wszem i wobec "mamy abonentów Mix w d...".

#323597  autor: corner
 17 mar 2009, 22:17
No nie wiem. Po tych wszystkich zmianach całe Orange Online przestało mi działać. To znaczy działa, ale dla żadnego z moich telefonów nie wyświetla żadnej praktycznej informacji (ani o stanie konta, pakietów, usług, punktów Profit). Czyli jak zwykle :).

#323601  autor: biotyt
 17 mar 2009, 22:34
To ja mam lepiej teraz. Mi wogóle strona Orange się nie wyświetla :P Ładuje się w nieskończoność więc nie mogę skorzystać z Multiboxa.

biotyt

#323660  autor: kowcio
 18 mar 2009, 09:33
biotyt pisze:To ja mam lepiej teraz. Mi wogóle strona Orange się nie wyświetla :P Ładuje się w nieskończoność więc nie mogę skorzystać z Multiboxa.
Mnie wyświetla się, powiem tyle- póki co wszystko dziala jak należy, choć historia połączeń ukazuje się po dwukrotnej próbie tylko z podstawiona datą, najwcześniej niby można sprawdzić dane z 18.12.2008 roku, a to guzik prawda. 3 razy niby pobiera, później przepraszamy nie możemy tego wyświetlić, proszę spróbować później, no i jeszcze na koniec "Nie masz uprawnień!" :-D

#323670  autor: devb
 18 mar 2009, 12:14
czy komuś też nic nie pobiera z konta jeśli jest w usłudze multibox gold ?
mnie już od 6 m-cy nic nie pobrało a usługa nonstop aktywna :roll:

pytam tylko dlatego że chce zrobic sobie przelew sms na kwote 61zl ,
i żeby orange odrazu mi tego nie łykneło :-D

#323675  autor: biotyt
 18 mar 2009, 12:52
devb, przy darmowych starterach Multibox Gold jest przez rok za darmo. Choć w sumie ja nie mam darmowego startera tylko kupiony w kiosku, ale też mi nic nie pobiera :P

biotyt

#323722  autor: devb
 18 mar 2009, 16:39
ja nie mówie o darmowych starterach a o normalnym numerze ktory posiadam juz jakies 4 lata a usługe uruchamialem jakis rok temu i od pol roku nie pobieraja tych 6 zeta, ale dostaje sms-a od oryndż tresci za 3 dni przedluzymy ci usługe i tyle.

i faktycznie przedluzyc przedluza ale nic nie biora z konta :-D

ale jak mowisz tez masz starter z kiosku i ci nic nie biora to jest super

#323782  autor: biotyt
 18 mar 2009, 20:27
U mnie ostatnio ściągnęli z konta 6,10 zł, ale nie za Multiboxa Gold... Aktywowali mi sami pakiet 60 SMS-ów!!! Nie reklamowałem tego bo i tak to wykorzystam wysyłając SMS-y poza sieć. 2x taniej niż telefonu komórkowego, a jak wygodnie pisać z komputera jak jestem w domu.

biotyt

#324116  autor: annm1986
 20 mar 2009, 19:37
biotyt pisze:U mnie ostatnio ściągnęli z konta 6,10 zł, ale nie za Multiboxa Gold... Aktywowali mi sami pakiet 60 SMS-ów!!!
ladnie.... nie chciales sie dowiedziec dlaczego :?: to twoje pieniadze a jak ci wlacza jakas inna usluge to tez nie bedziesz chcial wiedziec.. dlaczego co i jak.... :?:

PoZdRaWiAm...:)

#324146  autor: kwistas
 20 mar 2009, 21:01
Ja też miałem podobny przypadek z usługa Multibox, pisałem do nich oni oczywiście nie wiedzieli że ja zamówiłem ten starter za darmo przez internet i automatycznie powinienem dostać usługę Miltibox gold za darmo przez 12 miesięcy. Po tej przepychance przez 2 miesiace wreszcie doszukali sie bledu, oddali mi kase i jeszcze 10zł w ramach rekompensaty. Cóż teraz to ja już nie musze siedzieć przed komputerem żeby pisać smsy do wszystkich sieci, w PLAY mam 5000 smsów do wszystkich sieci przez 50dni.

#324192  autor: biotyt
 21 mar 2009, 01:10
annm1986 pisze:
biotyt pisze:U mnie ostatnio ściągnęli z konta 6,10 zł, ale nie za Multiboxa Gold... Aktywowali mi sami pakiet 60 SMS-ów!!!
ladnie.... nie chciales sie dowiedziec dlaczego :?: to twoje pieniadze a jak ci wlacza jakas inna usluge to tez nie bedziesz chcial wiedziec.. dlaczego co i jak.... :?:
Naskładałem się już ostatnio tych reklamacji u nich, nawet dostałem 20 zł na konto główne w ramach rekompensaty!
Będę pilnował jednak swojego konta. SMS-y z Multiboxa piszę więc pakiet się przyda, a za jakiś czas go zużyję.

biotyt

#324199  autor: ManiacGSM
 21 mar 2009, 07:32
Też mogę dołożyć swoje 3 grosze.

Jakiś czas temu.Wysłałem swoje dane personalne, na darmową kartę SIM.
Hmmm...mój kumpel dostał w miarę błyskawicznie ,natomiast ja nie dostałem. Więc dałem sobie spokój z darmowymi kartami z ORANGE.

Jak kupiłem starter NOG w kiosku za 5 zeta ,i aktywowałem to co chciałem aktywować. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się ,że zamiast 60 groszy do wszystkich nabijało mi po 80 !!! (sic) Było to jakieś 2 lata temu, pisałem nawet reklamację.
Ale nie dostałem odpowiedzi na moje żale. Też dałem sobie spokój ,bo nie mam czasu i
chęci na psucie sobie nerwów.

Obecnie (z początkiem bieżącego roku) zmieniłem taryfę na POP'a, i jakoś jadę na tej pomarańczy, tak więc mój kolego nie jesteś osamotniony w swoich żalach i pretensjach. A już nie wspomnę o ICH ''spamie'' -czytaj reklamach sms. ''Ściągnij nową grę'', lub ''wyślij swojej ukochanej na walentynki...'' FOR GOD SAKE !. Mam jeszcze ponad 60 zł na koncie (nie to żebym się chwalił) więc muszę to jakoś wykorzystać. No i chyba spierniczam do nowego PLAY'a-(fresz). Chociaż jakoś nie mogę się przekonać do tej marki, ale oferta jest diabelnie kusząca no i nadajników im trochę przybyło na mojej wiosce-LOL.

Po 3 latach abonamentu w PLUSKWIE ,i 2 lata W ZDZIERZE, nabyłem nieco wiedzy i doświadczeń co do telefonów na umowę. (nigdy więcej cyrografów !!!)
Więc jadę na POP'ie bo 12 miesięcy numer telefonu jest ważny, i moi szaleni znajomi, którzy ,też jak wariaci migrują raz do HEYAH ,raz do SIM+, no i raz po zaz do POP'a, i znów najwięcej znajomych mam w ORANGE (bo najtańszy koszt utrzymania numeru) -nie licząc obecnej oferty PLEJKI.

Pozdrawiam wszystkich Maniaków technologii GSM

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#324215  autor: BL9393
 21 mar 2009, 09:36
ManiacGSM pisze:Mam jeszcze ponad 60 zł na koncie (nie to żebym się chwalił) więc muszę to jakoś wykorzystać. No i chyba spierniczam do nowego PLAY'a-(fresz).
doładuj konto za 5zł i migruj z numerem do Play ;) wydasz 91zł (61zł przeniesienie z konta Orange + 30zł starterek) a zyskasz max 120zł na konto Play :)
http://telepolis.pl/news.php?id=14306

czas na Orange

#324258  autor: mb79
 21 mar 2009, 13:04
Ciekawy jestem kiedy Orange zareaguje na ciekawe ruchy konkurentów.
Mam nadzieję że zmienią 2 rzeczy-promocje lub pakiety niech wreszcie dotyczą wszystkich sieci a nie tylko w Orange a druga ważna rzecz to termin ważności konta po doładowaniu.
Ten ostatni ruch zrobiło chyba tylko Play.
Numer w Orange mam od ponad 6 lat ale jeśli nie zrobią nic nowego i ciekawego trzeba będzie zmienić operatora.
  • Strona 2 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5