• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#322757  autor: vinc
 13 mar 2009, 19:36
plusteczek pisze:Uwaga!!!! Simplus profil mozna już aktywować. Dzisiaj aktywowałem i bardzo fajnie działa
Czytałeś pierwszy post w temacie? Przecież autor napisał, że można aktywować nowe taryfy :roll:

Obrazek

#322761  autor: pacyna
 13 mar 2009, 20:01
Spokojnie, bez nerwów :lol:
Plus na pewno zrobił "krok do przodu" - bo mimo wszystko coś tam oniżył, poza sieć można dzwonić taniej, albo w sieci tanio-każdy coś wybierze. I to się chwali.
Natomiast jeśli rozpatrywać to w kategorii "odpowiedź na Play Fresh" , oferta sim+ okaże się żenująca jeśli nie dadzą sms-ów [tanich/darmowych] do wszystkich sieci. A ważność konta po doładowaniu? Przebiją Playa? Poczekamy , zobaczymy.

Widać gołym okiem, że Plus wprowadza ofertę na szybko-mieli już jakąś przygotowaną ale ponieważ Play zaatakował,oni na szybko coś zmienili. Czekamy na coś lepszego.

#322783  autor: Pawrzes
 13 mar 2009, 21:24
Jak ktoś wykonuje większość połączeń/SMS do Plusa to pozostanie przy pakietach w taryfie Simplus a jak jak jest inaczej to Play Fresh jest zdecydowanie lepszy.
Twój Profil to dobre dla tych którzy nie potrafią się połapać w tych simplusowskich pakietach.

Pozdrawiam

#322872  autor: Gadulski
 14 mar 2009, 10:35
Ja z kolei uważam, że pakiety to nie zawsze dobra sprawa... Ponieważ kupując pakiet a nie wykorzystujac go dajecie operatorowi kasę za nie wykorzystane minuty bądź smsy... Nowa oferta ma na celu wywołać czynnik psychologiczny i nic poza tym... Ale plus dla Simplusa za to, że zareagował na ofertę PLAY'A :) bo wg. Orange jest dobrze, bo przecież i tak są "najtansi" i nic nie trzeba zmieniać!!! :P

Obrazek

#322875  autor: pacyna
 14 mar 2009, 10:47
Haha :lol: no święte słowa, Orange jest najlepsze, więc po co ma cokolwiek zmieniać :wink:

PS. Ja dalej czekam aż będzie jakaś zmiana w sms-ach i przedłużeniu ważności konta w sim+. Bo póki co ta oferta jest niepełna jak dla mnie :roll:

#322876  autor: kowcio
 14 mar 2009, 10:50
pacyna pisze:Haha :lol: no święte słowa, Orange jest najlepsze, więc po co ma cokolwiek zmieniać :wink:
Znając Orange, to tak prędko nie spodziewajmy się oferty :P Na pewno nie będzie lepsza niż Plusa, a co dopiero Play'a...
pacyna pisze:PS. Ja dalej czekam aż będzie jakaś zmiana w sms-ach i przedłużeniu ważności konta w sim+. Bo póki co ta oferta jest niepełna jak dla mnie :roll:
Tego chyba tez się nie doczekasz teraz, choć i tak za jakiś czas będzie zmiana w tej kwestii...

Tak czy inaczej uważam, że oferty Play nikt nie pobije, przynajmniej na dzień dzisiejszy. Aby tylko Orange i z resztą inni nie obudzili się z przysłowiową ręką w nocniku...

#322878  autor: pvd
 14 mar 2009, 11:02
bolek2004 pisze:I tak cud że sim+ pierwszy zareagował na play fresh ale można się było spodziewać że będzie to pogmatwana oferta i nie koniecznie opłacalna, jedyny plus to taki że z tego co piszą przenosi na najnowszą platformę gdzie można mieć roaming i gprs na raz aktywny, niewiem jak z doładowaniami bo jeśli tak jak do tej pory to i tak nieźle wychodzi bo przy doładowaniu 100pln dostajemy 15pln do wszystkich czyli koszt minuty spada. Na tym koniec plusów. Wg mnie i tak z play fresh a nawet ze starą play kartą nie ma co się równać jeśli chodzi o minutę do wszystkich.
jak kupujesz w jakiejs zabce to tyle zaplacisz, z allegro lub w specjalnych sklepach mozesz kupic karte 115zl za 90 ,a 180 za 130-140 max wiec mozna sobie odliczyc to od minuty iwychodzi tanio w erze chyba czy heyah mozna jeszcze tylko zyskac jak sie duzo na raz kupi mi tam pasuje 29 gr. do wszystkich lipa ze 72 do play bo teraz jest tylu operatorow i tyle osob zmienia numery itd. ze niewiadomo do konca na jaka siec sie dzwoni, ja mam simplusa od 10 lat i jestem zadowolony i niemam zamiaru zmieniac pod wplywem jakiejs reklamy zreszta z pracy moge sobie za darmo dzwonic a tak to duzo nie dzwonie a jak dzwonie do kierowcow co jezdza po wojewodztwie to co kto ma orange to odrazu problemy z zasiegiem i niech nikt nie wmawia ze orange ma taki zasieg jak plus ,poczytajcie sobie na wikipedii plus ma najwiecej stacji bazowych potem era a potem orange ,orange to siec dla gimnazjalistow i innych osob niemajacych w wiekszosci pojecia o telefonach z symbianem itd. kupuja jak to mawiaja orange 5 bo na wiecej ich nie stac jak bym mial miec orange czyt.idea to wole niemiec w ogole komorki , ogolnie glownie przez neta sie kontaktuje wiec jesli chodzi o neta to od ponad roku plus mial najtansza transmisje danych teraz dopiero konkurencja obniza ceny jak ktos ma plusa to polecam udzial w konkursach na stronie plus.pl wygralem kilka filmow dvd i kosmetyki, udzial nic nie kosztuje , co z tego ze sobie kupisz play skoro ludzie z innych sieci beda mieli do ciebie drozej i to ich zniecheci , swoja droga niewiem co to za podzial np jak w tej gownianej tu biedronka wszedzie do samo a do play drozej ,chore jak dla mnie to jest
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, 11:14 przez pvd, łącznie zmieniany 1 raz.

#322882  autor: mariusz9a
 14 mar 2009, 11:11
pvd pisze:jak kupujesz w jakiejs zabce to tyle zaplacisz, z allegro lub w specjalnych sklepach mozesz kupic karte 115zl za 90 ,a 180 za 130-140 max wiec mozna sobie odliczyc to od minuty iwychodzi tanio
Ja polecam doładowanie przez mPay. Dostępne tylko dla klientów Plusa oraz dla klientów kilku banków mających telefon w Plusie (dokładnie nie pamiętam których, ale od kwietnia ma być ich już sporo, zresztą zawsze można przelać kasę do portmonetki mPay).
Dają tam zawsze 20% więcej doładowania niezależnie od kwoty i na wszystkie usługi.
Ja tak ładuję mixa za 30zł i dostaję 36zł :-) Naprawdę polecam wszystkim Plusowcom.

#322886  autor: kuwejt
 14 mar 2009, 11:22
pvd pisze:jesli chodzi o neta to od ponad roku plus mial najtansza transmisje danych teraz dopiero konkurencja obniza ceny
od pewnego czasu najnizsza cene za transmisje ma heyah w rownej taryfie, a jesli chodzi o transmisje z modemem to najtanszy jest Play - abstrahując oczywiście od zasięgu w tym polu rzeczywiście mobilny internet plusa jest dużo lepszy, jednak cenowo już nie.
pvd pisze:co z tego ze sobie kupisz play skoro ludzie z innych sieci beda mieli do ciebie drozej i to ich zniecheci , swoja droga niewiem co to za podzial np jak w tej gownianej tu biedronka wszedzie do samo a do play drozej ,chore jak dla mnie to jest
było to już pare razy wałkowane na forum, chodzi o stawki MTR które aktualnie do Play są największe więc tego nie ominiemy i nie jest to wymysł operatorów

#322911  autor: kwicun
 14 mar 2009, 13:50
pvd pisze: jak kupujesz w jakiejs zabce to tyle zaplacisz, z allegro lub w specjalnych sklepach mozesz kupic karte 115zl za 90 ,a 180 za 130-140
Możesz mi powiedzieć jakie to są te specjalne sklepy? Bo na allegro wiem, że można kupić taniej ale nie rozumiem na jakich to jest zasadach. W jaki sposób się na tym zarabia??

Obrazek

#322929  autor: biotyt
 14 mar 2009, 15:21
kwicun, to proste. Przecież operator nie sprzedaje dystrybutorom kart zdrapek po cenie nominalnej np. 25 zł czy 50 zł. Sprzedaje je taniej by sprzedawcy mieli miejsce na własną marżę. Jeśli więc ktoś ma dostęp do zdrapek/kodów bliżej źródła, czy nawet bezpośrednio od operatora, może je taniej sprzedawać.

biotyt

#322932  autor: suisse
 14 mar 2009, 15:47
Marna podróbka Play fresh

29 gr za minutę do prawie wszystkich operatorów ale za to 19 groszy za sms do wszystkich sieci - cóż w play fresh, którego mam zamiar kupić wychodzi taniej, ponieważ w PlayFresh za smsy do wszystkich sieci użytkownicy będą mieli za free z doładowania a minuta do wszystkich 29 gr a po wykupieniu pakietu minuta do play i stacjonarne będzie kosztowała tylko 5 groszy.

Czekam teraz na ruch pozostałych operatorów z wielkiej trójcy - co na to orżnięci i erowcy - Narodowa wojna komórkowa rozpoczęta dzięki PLAY korzysta klient - dziękujmy Play że robi zamieszanie, gdyż dzięki temu użytkownicy Simplusa na tym skorzystają jeżeli mają zamiar zostać w Plusie.

Osobiście kupię Play fresh aby mieć tanie rozmowy na stacjonarne połączenia te 300 minut w miesiąc powinno starczyć a jak nie to będę miał 2 freshe :]

#322936  autor: pvd
 14 mar 2009, 16:13
kwicun pisze:
pvd pisze: jak kupujesz w jakiejs zabce to tyle zaplacisz, z allegro lub w specjalnych sklepach mozesz kupic karte 115zl za 90 ,a 180 za 130-140
Możesz mi powiedzieć jakie to są te specjalne sklepy? Bo na allegro wiem, że można kupić taniej ale nie rozumiem na jakich to jest zasadach. W jaki sposób się na tym zarabia??
w szczecinie sa to sklepy omega ktore sprzedaja telefony ,skupuja itd. pewnie w wielu innych tez tak jest wiem ze od reki tam maja kody jak ktos niechce sie bawic w allegro ,ale platnosci tylko gotowka za kody sa pewnie jeszcze jakies inne ale ja jak juz to w omedze kupuje ,100z/115 maja za 90 , 150/180 za 140 , mniejsze niewiem bo nie kupuje ale tez o pare zl taniej niz w zwyklym sklepie

http://www.omega.szczecin.pl/

#323263  autor: Spiite
 16 mar 2009, 14:23
W dokładnym cenniku nowej taryfy Twój Profil jest malutki haczyk. Koszt przeniesienia numeru do innej sieci wzrósł do 120zł!! Plus bardzo brzydko zagrał żeby zatrzymać klientów, zwłaszcza że Play zamierzał rekompensować przeniesienie... :evil:

#323265  autor: Btk_Tomas
 16 mar 2009, 14:30
Spiite pisze:W dokładnym cenniku nowej taryfy Twój Profil jest malutki haczyk. Koszt przeniesienia numeru do innej sieci wzrósł do 120zł!! Plus bardzo brzydko zagrał żeby zatrzymać klientów, zwłaszcza że Play zamierzał rekompensować przeniesienie... :evil:
Tonący brzytwy się chwyta.

#323285  autor: mariusz9a
 16 mar 2009, 15:30
Btk_Tomas pisze:
Spiite pisze:W dokładnym cenniku nowej taryfy Twój Profil jest malutki haczyk. Koszt przeniesienia numeru do innej sieci wzrósł do 120zł!! Plus bardzo brzydko zagrał żeby zatrzymać klientów, zwłaszcza że Play zamierzał rekompensować przeniesienie... :evil:
Tonący brzytwy się chwyta.
Co jak co, ale aktualnie to chyba tylko tonie Orange ze swoimi pre-paidami i Tak Tak.

Pragnę jeszcze zwrócić uwagę że w cenniku Simplusa za przeniesienie numeru od zawsze było 120zł. Więc czemu się dziwicie? Dopiero teraz to zauważyliście? Na przenoszenie numeru jest osobny regulamin promocyjny po kwocie 50zł.

EDIT:
Dla niedowiarków: Regulamin przenoszenia numerów

#323304  autor: Spiite
 16 mar 2009, 16:46
To nowa oferta(taryfa) i promocyjnym przeniesieniem numeru nie musi być objęta, to jest tylko zależne od Polkomtela.

#323308  autor: widex
 16 mar 2009, 16:53
Wiem, ze zrobię off-topic, ale jak zarejestrowałem numer w e-bok to ile trwa rejestracja? ^^ Zarejestrowałem go z myślą o przenosinach.

#323309  autor: mariusz9a
 16 mar 2009, 16:54
Spiite pisze:To nowa oferta(taryfa) i promocyjnym przeniesieniem numeru nie musi być objęta, to jest tylko zależne od Polkomtela.
Tak, ale w regulaminie nie ma o tym ani słowa więc jest objęta :-) W Plusie w każdej ofercie jest napisane że przeniesienie numeru kosztuje 120zł. Dopiero regulaminy przenoszenia numeru mówią o kwocie 50zł. I od zawsze tak było. Robicie niepotrzebne larmo z tym ;-)