• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#359891  autor: piokuk
 16 wrz 2009, 13:37
Głupoty piszesz. Po migracji z mixplus IV na simplusa zachowujesz zarówno dotychczasowy stan srodków, jak również okres ich ważności. Wiem, bo zmigrowałem w lipcu.

#359957  autor: Legol
 16 wrz 2009, 17:49
guzikowalbn pisze:Ofc przejście na taryfę pokontraktową jest możliwe jedynie dla tych , którzy wcześniej zmigrują na MixPlus IV (dla MixPlus III to nie działa).
I tą informację muszę zweryfikować- otóż wg BOKu Plusa od lipca br. użytkownicy Mixa III po wykonaniu zasileń kontraktowych, zasilają swojego Mixa zgodnie z terminami ważności Simplusa, a terminy nie kumulują się.

#360001  autor: darase
 16 wrz 2009, 20:50
Bynajmniej tak było znajomy przeszedł z mix 3 na simplusa i na koncie 0zł, mam pytanie ta taryfa pokontraktowa taka sama jest jak simplus? Te same są tam pakiety?

eCoal i nie ma problemu :-)

#360032  autor: Legol
 16 wrz 2009, 22:46
Nie- wszystkie stawki i pakiety pozostają z oferty Mix III bo i taryfa pozostaje bez zmian (nie przechodzi na Simplus), a jedynie ważność konta po doładowaniu jest przeniesiona z Simplusa

#360077  autor: darase
 17 wrz 2009, 09:41
To teraz się zgodzę że środki nie przepadają, bo mamy dalej mixa, dawniej nr można było przenieść do simplusa,teraz trzeba kombinować najpierw do innej sieci a potem do simplusa jest taka możliwość? Jak jest to wtedy na bank środki na koncie przepadną.

#360110  autor: Legol
 17 wrz 2009, 12:27
darase pisze:Wkradł się błąd ! Tak myślę, środki na koncie po przejściu z mixa na simplusa przepadają. Oferty w simplusie są korzystniejsze niż w mixie i większość po doładowaniach uciekłoby do sim+
Wizyta na stronie Plusa i:
"Jeżeli wypełniłeś już kontrakt w MixPlusie i chciałbyś skorzystać z oferty Simplus, to możesz to zrobić zachowując swój dotychczasowy numer telefonu.

Wystarczy, że wyślesz SMS o treści Simplus na bezpłatny numer 2699.

W ósmym dniu taryfa "Twój Profil" w Simplusie zostanie aktywowana na Twoim numerze.

Uwaga: zachowujesz wszystkie środki piniężne zgromadzone do tej pory na swoim koncie. Szczegóły w regulaminie promocji."

Regulamin KLIK

#360137  autor: darase
 17 wrz 2009, 14:30
Jak to? Wcześniej czytałem że nie ma możliwości przejścia na simplusa żeby były takie pakiety jak w sim+, tylko z tego przejścia zyskujemy terminy doładowania np. raz na 3 miesiące za 50zl, a pakiety dalej takie jak w mixie. To komu wierzyć?

#360139  autor: mariusz9a
 17 wrz 2009, 14:34
darase pisze:Jak to? Wcześniej czytałem że nie ma możliwości przejścia na simplusa żeby były takie pakiety jak w sim+, tylko z tego przejścia zyskujemy terminy doładowania np. raz na 3 miesiące za 50zl, a pakiety dalej takie jak w mixie. To komu wierzyć?
Można przejść na Simplusa lub można skorzystać z taryfy pokontraktowej. I tyle. Są dwie możliwości (w zasadzie trzy bo można jeszcze przedłużyć umowę - i tu z kolei: z telefonem lub bez telefonu).