• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#315504  autor: thonka
 04 lut 2009, 19:22
zle napisalem.
biorac pakiety jako gratis mam minute za 50gr, jednak pod odliczeniu cennikowych wartosci pakietow danych i do 1 numeru cena za gola minute wychodzi wlasnie nie mniej, nie wiecej tylko 25gr.

abo prestiz100, 200 minut, 50mb, 2000minut z 1 numerem
Ostatnio zmieniony 04 lut 2009, 19:27 przez thonka, łącznie zmieniany 2 razy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#315505  autor: eski
 04 lut 2009, 19:25
Wg mnie najtaniej jest w heyah jezeli chodzi o pre. Raz ze po calej EU dzwoni sie po 44gr to jeszcze bardzo tani internet 2gr za 100kB, wiec naprawde jest wporzasiu do tego liczne pakiety w tym takze do innych sieci. A teraz tez podwojne doladowanie.

#315517  autor: yanek
 04 lut 2009, 20:06
eski pisze:Wg mnie najtaniej jest w heyah jezeli chodzi o pre. Raz ze po calej EU dzwoni sie po 44gr to jeszcze bardzo tani internet 2gr za 100kB, wiec naprawde jest wporzasiu do tego liczne pakiety w tym takze do innych sieci.
Pakiety? W Równej taryfie? :smt005 Chyba o czymś nie wiem. Pokaż mi jakie są pakiety w Równej.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#315576  autor: Łukasz_W
 05 lut 2009, 00:36
thonka pisze:(...) wychodzi wlasnie nie mniej, nie wiecej tylko 25gr.

abo prestiz100, 200 minut, 50mb, 2000minut z 1 numerem
No właśnie, abo... i to spory. Ja się zgadzam, że istnieją oferty tańsze niż tuBiedronka. Ale uważam, że tuBiedronka wypada całkiem nieźle.
Ja miałem na myśli głównie prepaidy. Gdyby porównać tuBiedronkę z TakTakiem, to minuta poza sieć w prepaidzie Ery będzie tańsza uwzględniając podwójne doładowanie, ale dopiero przy kwocie drugiego dołądowania większej niż 93zł w obecnej promocji (bez bonusa ze strony Ery czy Allegro). Bez podwójnego doładowania TakTak przegrywa. Oczywiście ma również znacznie tańsze połączenia wewnątrzsieciowe i na stacjonarne, czego Biedronka nie oferuje.
Jeśli komuś zależy na niskim koszcie utrzymania numeru i prostej taryfie do wszystkich to tuBiedronka jest dla niego.

#315624  autor: biotyt
 05 lut 2009, 11:39
Łukasz_W pisze:Oczywiście ma również znacznie tańsze połączenia wewnątrzsieciowe i na stacjonarne, czego Biedronka nie oferuje.
No właśnie, Era ma dość zróżnicowaną ofertę prepaid w swojej sieci. Tak Tak i Heyah Multipakiet z tanimi wewnątrzsieciowymi jak też tuBiedronka, Heyah Równa Taryfa i dobrego wirtualnego Mobilkinga. W Play podobnie z Play Kartą i Nowym Play na Kartę.
Natomiast Plus i Orange nie oferują żadnej płaskiej taryfy z atrakcyjną stawką a koncentrują się na połączeniach wewnątrz sieci. W Plusie nie mam nikogo, ale w Orange miałem sporo osób. Miałem, bo powoli wykruszają się. Wielkim błędem Orange jest brak płaskiej i atrakcyjnej taryfy.

biotyt

#315761  autor: azerus
 05 lut 2009, 19:48
To fakcior. w łapie jest naprawdę dobrze. tania transmisja, do tego liczne pakiety jak wewnątrz sieciowe i zewnątrz sieciowe. Plus teraz do tego podwójne doładowanie które jeszcze trwa. Można także przejść do równej taryfy, gdzie właśnie po całej europie dzwoni się po 44gr:)

#315768  autor: kwistas
 05 lut 2009, 20:23
azerus pamiętaj że jeśli przejdziesz do "równej taryfy" nie masz możliwości korzystania z pakietów wewnątrzsieciowych oraz 10% za doładowanie z Heyah Klubu. Pisze to bo sporo osób myli dwie różne taryfy.

#315804  autor: azerus
 05 lut 2009, 21:52
Nie no pewnie, ja tylko chciałem wymienić korzyści całej oferty Heyah. Tak i tak się opłaca. Zależy też od tego do kogo, gdzie i kiedy chce dzwonić. I właśnie wg mnie Heyah jest najlepsza ofertą, można ją sobie odpowiednio dopasować, kto wie, chyba gdybym nie miał abo to bym wziął sobie właśnie przyswoił ich ofertę.

#315852  autor: biotyt
 06 lut 2009, 01:52
azerus, trzeba było zaznaczyć, że są to dwie taryfy. Swoją drogą takie przechodzenie pomiędzy dwoma taryfami jest bardzo korzystne dla użytkownika bo nawet jak zmienia się sposób użytkowania przez niego telefonu inna taryfa w tej samej sieci może być równie atrakcyjna, a zmiana przez wklepanie kodu nie kłopotliwa. Wydaje mi się, że dzięki temu Orange zyskało dużo klientów i ich utrzymało mając do dyspozycji trzy taryfy prepaid, pomiędzy którymi można swobodnie przechodzić. Niestety teraz mało atrakcyjnymi i przesyconymi bonusami.

biotyt

#316552  autor: Pb
 09 lut 2009, 19:50
Pytanie- jak w TuBiedronka wysyła się wizytówki :?:

#316563  autor: yanek
 09 lut 2009, 20:05
iaro, może w podobny sposób jak w Mobilkingu, z menu na karcie sim? Sprawdź, bo nie wiem, to tylko mój strzał... ;-)

[ Dodano: 2009-02-09, 20:06 ]
nie napisali nigdzie na starterze? ;-P

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#316571  autor: Pb
 09 lut 2009, 20:25
Zajrzę, oczywiście, że nie napisali :roll: .

#316597  autor: eski
 09 lut 2009, 21:29
Ja jednak nie jestem zwolennikiem dodawania bonusow tylko do swojej sieci. Tak samo jak oferowania promocji ktora trwa 3 dni:/ dla mnie jest to z deczka pomylka. Nie wszyscy dostaja smsy czy zagladaja na strony telekomunikacyjne. Jednak dowolnosc i mozliwosc dzwonienia w rownej taryfie daje znaczne mozliwosci. A i tak wychodzi taniej nizeli w zwyklym taryfikatorze O.

#317029  autor: Pb
 12 lut 2009, 09:13
Zgadza się, wizytówki wysyła się z poziomu karty sim :) .

@eski, chyba najlepszą konfiguracją jest: 1 numer z pakiecikami do sieci+ drugi w sieci typu Mobilking czy TuBiedronka do tanich rozmów pozasieciowych :) .

Odświeżę może nieco temat- wie ktoś, czy planowane w tuBiedronce jest wprowadzenie transmisji GPRS?

#317492  autor: eski
 14 lut 2009, 22:15
Hmm tez tak mozna ale mozna tez przejsc na rowna taryfe, gdzie masz i neta taniego i polaczenia do wszystkich w niezlych cenach, a biegac mozna miedzy rowna taryfa i multipakietami wedle potrzeb. Zreszta jezeli ktos duzo dzwoni wybierze rowna taryfe jezeli ktos pisze i dzwoni wybierze multipakiety gdzie ma paki do wszystkich:)

co do biedrony chyba raczej nic nie wiadomo, ale jeszcze za wczesnie.

#317526  autor: Pawrzes
 15 lut 2009, 09:22
chyba najlepszą konfiguracją jest: 1 numer z pakiecikami do sieci+ drugi w sieci typu Mobilking czy TuBiedronka do tanich rozmów pozasieciowych :) .

Jak ktoś lubi pakiety to w starej Play Karcie minuta do innych sieci będzie kosztować max. 30 groszy

Pozdrawiam

#317535  autor: HerrBata
 15 lut 2009, 10:06
eski pisze:Hmm tez tak mozna ale mozna tez przejsc na rowna taryfe, gdzie masz i neta taniego i polaczenia do wszystkich w niezlych cenach, a biegac mozna miedzy rowna taryfa i multipakietami wedle potrzeb.
Może nie wedle potrzeb, ale 3 razy darmowo, a potem za drobną opłatą.
Co do Równej Taryfy - Heyah zwraca kasę za różnicę w połączeniach do Play w okresie od startu RT do 15 stycznia. Miło.

#317586  autor: Pb
 15 lut 2009, 12:55
Pawrzes pisze: Jak ktoś lubi pakiety to w starej Play Karcie minuta do innych sieci będzie kosztować max. 30 groszy
A także jak ktoś lubi rozbuchane kwoty doładowań zbyt duże jak na telefon zastępczy 8) .

#319481  autor: ManiacGSM
 24 lut 2009, 19:48
Hmmm....
zapraszam do przeczytania tego testu na temat- tubiedronka

http://www.fortel.info/news/show/2774/s ... fortelinfo

Z góry przepraszam adminów że wklejam cały link, lecz nie potrafię robić przekierowań.

Moje zdanie jest takie kolejne simka którą bedziesz miał w szufladzie.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#319523  autor: infor7
 24 lut 2009, 21:31
SIMPLUS I ORANGE z miejsca odpadają. To pomyłki.

Sam mam taki sam dylemat jak autor, ja mam teraz PLAY, ale niestety denerwuje mie częsty problem z jakością rozmów... często przerywa itp. W mieście jest ok, ale nie zawsze jestesmy w mieście.

Myślę nad zmianą w rodzinie na Heyah... ( wie ktoś czy jak niedoładuje to przepada kasa? )

Lub Mobilking - ale było w TV że prawdopodobnie UPADNIE.

Niewidze innej alternatywy.

Era tez tylko do ery i koniec.