• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#374273  autor: user_delete19
 09 gru 2009, 22:32
Nie ma potwierdzenia odbioru, ale wysłałem już tego bardzo dużo i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie doszedł (aczkolwiek "używałem" głównie Europę)
 #374417  autor: provocatorka
 10 gru 2009, 23:18
Faktycznie tak jest z tą ceną 20gr i pewnie dlatego przysyłają sms'y sieciowe aby zmienić taryfę na nową ;)

Przepraszam, że nieco nie na temat ale czy posiada ktoś z Was może wiedzę jaka sieć pre-paid jest najtańsza ze Sri Lanki do Polski (sms, min) ?

#374429  autor: express100
 11 gru 2009, 04:24
visir pisze:tylko, ze w obecnych warunkach przy plaskiej stawce heyaha - 44gr za min (realnie wychodzi kolo 50gr bo nie jest to naliczane sec tylko bodajze co 30sec) nie wiem czy oplaca sie wysylac sms - w koncu wiecej przekazesz podczas 1min rozmowy:) dlatego teraz mam i playa i heyaha:)
pozdrawiam
Visir, nie wiem dlaczego w temacie "prepaidowym" piszesz o Heyah MIXie, bo w Nowej Heyah (na kartę) jest stawka 59gr/minuta do UE z naliczaniem MINUTOWYM. I to już od lipca, a więc nie wiem skąd wziąłeś takie dane.
Cieszę się z powrotu na Telepolis :-D
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c
 #374462  autor: Abcn
 11 gru 2009, 13:04
Nie telefoniczne , ale tanie smsy oferuja serwisy typu voipCHeap np 3,3 eu·cent do PL ,
skype 9 ec ale to juz drozej niz POP (DejwiD)

Mi mBox nie za bardzo dzialal - o dziwo na mój numer smsy testowe/kontrolne doszly ale wiele innych nie dotarlo - przyznam ze numeru uzywalem raz czy 2 na rok, ale z drugiej strony, jesli moglem sie zalogowac jako uzytkownik... ?
provocatorka pisze:(...) jaka sieć pre-paid jest najtańsza ze Sri Lanki do Polski (sms, min) ?
nie ma SL na tej str z watku http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ht=#364435 (jak znajdziesz odpowiedz to dopisz :) )
jest tu - http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/cou_lk.shtml
zob tez
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mo ... #Sri_Lanka
i pozostaje przekopac sie przez cenniki :smt006

pozdrawiam
A

#377823  autor: Semnom
 31 gru 2009, 12:03
Ja używam Multibox w Orange bardzo często i nie tylko do Europy, potwierdzeń co prawda nie ma , ale smsy dochodzą bez najmniejszych problemów.

#377955  autor: Wiktor74
 01 sty 2010, 13:33
Semnom pisze:Ja używam Multibox w Orange bardzo często i nie tylko do Europy, potwierdzeń co prawda nie ma , ale smsy dochodzą bez najmniejszych problemów.

...do tego taki jeden sms z multiboxa może mieć do 640znaków, a po wysłaniu odlicza tylko jeden z puli 30/100 darmowych :D
- to info z innego tematu w dziale "sieci komórkowe":
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... hp?t=39135

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#468175  autor: Abcn
 31 mar 2011, 19:28
CZy owe 30 sms-ów z mboxa jest na miesiąc kalendarzowy/naturalny tzn np od 1go do 31go kwietnia,
czy na 30 dni, np od 15 marca do 14 kw ?

dzieki z góry

pozdrawiam
A

#468179  autor: Wiktor74
 31 mar 2011, 19:54
od 1 do ostatniego dnia m-ca
za 6zł ma się takich sms-ów 100

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#473966  autor: Abcn
 03 maja 2011, 00:29
CZy owe 30 sms-ów z mboxa jest na miesiąc kalendarzowy/naturalny tzn np od 1go do 31go kwietnia,
czy na 30 dni, np od 15 marca do 14 kw ?
DZięki Wiktor,
jak napisałeś, tak było w ubiegłym miesiącu,

teraz został mi 1 sms z ub. m-ca ,
może dlatego że jestem ciągle zalogowany przez kilka dni ??

:mrgreen: ot, taka ciekawostka

Dopis : zdaje się że tak jw
3V 15:30 dziś się wylogowałem po wysłaniu ostatniego sms-a
i teraz po zalogowaniu mam 30 :D
Gdyby ktoś chciał wykorzystywać 30/30
i z drugiej strony gdyby była potrzeba wysłać wiele w pierwszy dzień

pozdrawiam
A