• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#300004  autor: express100
 26 lis 2008, 23:52
Atlan pisze:W Plusie nawet promocje które miały być do końca świata zostały zniesione :lol:
Tak to prawda- w Simplusie nic nie jest pewne i nie wolno wierzyć psu :lol: , że promocja będzie trwała do końca świata, bo jak na razie nigdy nie dotrzymywali słowa.
Nawet z Teleprzelewem świństwo zrobili, bo nikogo nie powiadomili, nawet na WWW nic nie było, a ta usługa zgodnie z regulaminem powinna trwać do 31.12.2008r. :?
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#300008  autor: biotyt
 27 lis 2008, 00:54
Atlan, w Orange za bardzo nic nie zabierali ponieważ Orange za bardzo promocjami nie rzucał tak jak to robił Simplus. Dadzą co jakiś czas jedynie promocyjne doładowania. Powiem szczerze. Wielu promocji Simplusowi zazdrościłem. Dzwonienie po sieci za grosze gdy ja dzwonię w Orange za 20gr/min, SMS-y po pół grosza gdy ja miałem po 1gr. SMS-y poza sieć jako bonus do doładowań np. 30 zł = 50 SMS-ów, a ja za taką samą ilość musiałem musiałem płacić 10 zł. Był darmowy numer, a ja za połączenia z drugą połówką musiałem aktywować sobie 3po3 za 6 zł i miałem 10gr/min, a jednocześnie nie mogłem korzystać z pakietu minut do wszystkich w Orange. Teraz tanie połączenia z 5 numerami nawet poza sieć, a ja muszę płacić 65gr/min a nie 40gr. W Simplusie 10-20% jest do wszystkich sieci, w Orange tylko do własnej sieci. Także pakiety internetowe w prepaidzie Orange są mniej korzystne niż w Simplusie bo co najmniej 2x droższe. Tak jak już kiedyś pisałem. Orange wprowadza promocje i usługi z konieczności, często są podpatrzone u konkurencji lecz na gorszych warunkach.
Ja wymienię kilka rzeczy, które przez ostatni rok Orange wprowadziło i zabrało:
    W Orange POP były pakiety tygodniowe Szał Minut (120 minut) i Szał SMS-ów (1200 SMS-ów) oba po 6 zł przez 2,5 miesiąca.W Orange Music SMS-y/MMS-y po groszu do wszystkich sieci (2-3 miesiące były).W Orange Music darmowe wejście na Orange World, Radio Orange Music, tańsze gadżety na komórkę.Karty doładowujące 150zł (+30zł do wszystkich sieci gratis) co przy obecnej promocji 200% była by świetną opcją.Darmowe Godziny - promocja na dwa miesiące rok temu na świętaPOPzone - usługa nie wprowadzona oficjalnie. Działała kilka dni, ale została wyłączona.
Jak widać Plus nie jest wyjątkiem w dawaniu i zabieraniu. Miał jednak często dużo lepsze te promocje i to regularnie. W Orange do bólu molestują zazwyczaj promocyjnymi doładowaniami.

biotyt

#300020  autor: express100
 27 lis 2008, 01:57
biotyt, to po prostu przejdź do Simplusa z dziewczyną jak tak Ci się tam podoba :wink: :P
A tak do rzeczy, kiedyś korzystałem z drugiej karty Orange, a był to POP wszystko dla tych pakietów Szał Minut (z SMSowych pakietów nie korzystam prócz 200SMS w PLAY) 120minut na 7 dni- to była extra promocja, ale trwała tylko od 3.09.2007 do 12.11.2007, czyli około 2 miesiące
W Music też było kiedyś fajnie z Eskami do wszystkich do doładowań
Karty za 150zł. im nigdy nie wybaczę, to było po prostu ohydne świństwo, bo nie chcieli dawać bonusa 30zł. :evil:
W tym roku nie dali darmowych godzin, ponieważ są MINUTY NON-STOP w Nowym Orange Go, a im chodzi o to żeby wszyscy przeszli do NOGo, bo to jest "główny" pre-paid Orange (wg mnie), a promocja świąteczna była identyczna jak teraz MINUTY NON-STOP
A POPZone byłby fatalny, ponieważ były to tańsze połączenia, SMSy i MMSy TYLKO DO POPa (ojcu to wtedy włączyłem przez Orange On-line), bardziej opłacają się pakiety :wink:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#300027  autor: Atlan
 27 lis 2008, 09:42
@biotyt - 40gr poza sieć w Simplusie? Haha, no owszem, ale po pierwsze tylko do 5 osób, a po drugie najpierw trzeba wcześniej zapłacić 12,5zł haraczu (MIESIĘCZNIE) :lol: To ja dziękuję za takie coś :) Promocja wygląda fajnie, ale w TV :)
No i ciekawe kiedy ta promocja się skończy ^^ Na pewno szybciej niż Ty i 3 w Orange, która jest już bardzo długo.

Zagadki logiczne

#300043  autor: biotyt
 27 lis 2008, 11:55
Atlan pisze:@biotyt - 40gr poza sieć w Simplusie? Haha, no owszem, ale po pierwsze tylko do 5 osób, a po drugie najpierw trzeba wcześniej zapłacić 12,5zł haraczu (MIESIĘCZNIE) :lol: To ja dziękuję za takie coś :) Promocja wygląda fajnie, ale w TV :)
No i ciekawe kiedy ta promocja się skończy ^^ Na pewno szybciej niż Ty i 3 w Orange, która jest już bardzo długo.
Na połączenia w sieci po 5gr/min jest MAXI MINUTY w Simpusie, więc raczej te tańsze numery lepiej wykorzystać na połączenia poza sieć. 20-32gr oszczędności na minucie to dużo, więc opłata 2,50zł nie jest taka straszna. Szybko się zwróci. Nie trzeba z resztą wykupować 5 numerów, można 1-2 przecież. Na 30 minutach z takim numerem zawsze to kilka złotych oszczędności. Coś takiego by mi się przydało, ale Orange bardzo skąpi jeśli chodzi o połączenia poza sieć. Oni jako pierwsi dali inną stawkę do Play, a ostatnio Pani Prezes Orange wypowiadała się nieprzychylnie o obniżkach MTR. Dała do zrozumienia, że na szybkie i konkretne obniżki poza sieć klienci nie mają co liczyć. Chcą iść wg starego harmonogramu obniżek bo uważają, że nie mogą wykonać dwóch decyzji jednocześnie obowiązujących więc wybierają korzystniejszą dla siebie.

[ Dodano: 2008-11-27, 12:01 ]
express100, nie przejdę bo zbyt dużo znajomych osób mam w Orange. Dwóch telefonów nie będę ze sobą nosił. Gdyby zamiast w Orange ja i moi znajomi byli w Simplusie wg moich wyliczeń płacilibyśmy mniej.
Kiedyś Simplus był bardzo popularny wśród moich znajomych, sam go posiadałem, ale wielka długotrwała awaria platformy spowodowała, że w książce na ponad 150 osób na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby w Plusie. Są to jedynie klienci abonamentowi. Z Simplusa nikt nie korzysta. Wszyscy przenieśli się wtedy do Orange, ja do TT lecz po 8 miesiącach zrezygnowałem. 90% książki mojej to Orange. Gdyby zamienić to na Plusa było by jednak taniej.

[ Dodano: 2008-11-27, 12:09 ]
express100, pomijam 200% więcej. Fajna jest ta promocja bo daje mi spore oszczędności lecz trzeba zainwestować większą sumę pieniędzy i jest ona jednorazowa. Coraz bardziej jednak liczą się dla mnie minuty do wszystkich i stała cennikowa oferta, a nie pokazowe jednorazowe promocje. Po co mi miliony minut i SMS-ów w sieci i to raz na jakiś czas promocyjnie gdy i tak tego mogę nie wykorzystać, a poza sieć zainwestowane pieniądze w duże doładowanie szybko się skończą.

biotyt

#300051  autor: Claudec
 27 lis 2008, 12:47
biotyt pisze:express100, nie przejdę bo zbyt dużo znajomych osób mam w Orange.
To jak z GG, wszyscy narzekają że pada, ale nikt nie zrezygnuje :P
Ja nosze ze soba 2 telefony, bo mi by mamuska nie dala spokoju.
Druga sprawa to że chce potestować Play zanim wszystkich poinformuje
o nowym numerze.

#300214  autor: express100
 28 lis 2008, 09:02
biotyt pisze:express100, nie przejdę bo zbyt dużo znajomych osób mam w Orange. Dwóch telefonów nie będę ze sobą nosił.
A dlaczego nie można dwóch nosić, ja czasami biorę wszystkie swoje, czyli pięć, a od grudnia już sześć (Telefon na Deser) :lol:
biotyt pisze:Fajna jest ta promocja bo daje mi spore oszczędności lecz trzeba zainwestować większą sumę pieniędzy i jest ona jednorazowa. Coraz bardziej jednak liczą się dla mnie minuty do wszystkich i stała cennikowa oferta, a nie pokazowe jednorazowe promocje.
biotyt, jeżeli Ci zależy na niskiej stawce do wszystkich sieci, to chyba wiesz co wybrać? :wink: :P
Starą Play kartę oczywiście- minuta 30groszy, SMSy za darmo, MMSy za 15gr/300kB :P

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#300231  autor: tomko111
 28 lis 2008, 10:28
A dlaczego nie można dwóch nosić, ja czasami biorę wszystkie swoje, czyli pięć, a od grudnia już sześć (Telefon na Deser) :lol:
5 telefonów, sześć? Ja miałbym problem z włożeniem do kieszeni dwóch, a co dopiero kilku. :)

express100, ale minutę za 30 groszy masz tylko w Play, poza sieć za 49gr.

#300289  autor: anamorph22
 28 lis 2008, 15:52
express100 pisze: A dlaczego nie można dwóch nosić, ja czasami biorę wszystkie swoje, czyli pięć, a od grudnia już sześć (Telefon na Deser) :lol:

i wszystkie w jednej sieci? O.o
ja mam dwa- w plusie i heyah, ale używam bardziej opłacalnej heyah ależeby mieć aż pięć, toż to można się nieźle zakręcić :)

#300335  autor: biotyt
 28 lis 2008, 18:56
express100, miałem kiedyś dwa, a nawet trzy telefony jednocześnie w użytku. Powiem, że jest to bardzo uciążliwe. Nie chodzi tylko o noszenie przy sobie, ale kontrolę naładowania baterii, doładowań konta, promocyjnych usług, pakietów itp. Przy jednym Orange w taryfach Orange POP czy Nowe Orange GO kombinowania mi wystarczy.
Play Karta jest dosyć fajną i prostą taryfą. Kusi bardzo lecz niestety muszę patrzeć na bliskie mi osoby, które miały by do mnie drożej.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 23:50 przez biotyt, łącznie zmieniany 1 raz.

biotyt

#300409  autor: dreamer88
 28 lis 2008, 22:41
No niestety połączenia wychodzące są w Playu tanie, ale znajomym z innych sieci to nie na rękę. Osobiście też używam dwóch telefonów, jeden w Erze, jeden w Orange, ale trzeci to już za dużo:P Chociaż kusi mnie Heyah swoją równą taryfą;)

#300432  autor: Claudec
 29 lis 2008, 01:00
biotyt pisze:Play Karta jest dosyć fajną i prostą taryfą. Kusi bardzo lecz niestety muszę patrzeć na bliskie mi osoby, które miały by do mnie drożej.
Myślałem że od nowego roku interconnect PLAY ma być taki jak u innych operatorów.

#300525  autor: biotyt
 29 lis 2008, 15:22
Claudec pisze:
biotyt pisze:Play Karta jest dosyć fajną i prostą taryfą. Kusi bardzo lecz niestety muszę patrzeć na bliskie mi osoby, które miały by do mnie drożej.
Myślałem że od nowego roku interconnect PLAY ma być taki jak u innych operatorów.
Stawki MTR do Play spadną po Nowym Roku, ale będą nadal wyższe od stawek ogólnie obowiązujących. Do 2011 roku będą co najmniej dwa razy wyższe, a ostatecznie zrównają się dopiero w 2014. Jednak to stawki dla operatorów. Dla użytkowników indywidualnych pewnie spadną jeszcze później. Nie liczył bym w najbliższym czasie na spadek stawek do Play ze względu na chęci naszych operatorów.

biotyt

#300543  autor: Marens
 29 lis 2008, 16:14
biotyt pisze:Nie liczył bym w najbliższym czasie na spadek stawek do Play ze względu na chęci naszych operatorów.
Stawki spadną, jak Play "dogada się" z Erą/Plusem/Orange że będą mieli porównywalne ceny do wszystkich. Na dzień dzisiejszy śmiem wątpić, że Play ma taki zamiar.

#300568  autor: biotyt
 29 lis 2008, 17:45
Marens pisze:Stawki spadną, jak Play "dogada się" z Erą/Plusem/Orange że będą mieli porównywalne ceny do wszystkich. Na dzień dzisiejszy śmiem wątpić, że Play ma taki zamiar.
Nie rozumiem z jakiej racji P4 miałoby prosić innych operatorów o obniżki stawek do sieci Play w ich cennikach. Starzy operatorzy mają wyższy MTR do Play to ustalają ceny na takim poziomie by ta usługa była dla nich opłacalna. Dlaczego mieli by dopłacać czy mniej zarabiać na połączeniach do fioletowej sieci, bo Play tak chce? Trochę nielogiczne.

biotyt

#300891  autor: express100
 30 lis 2008, 22:52
tomko111 pisze:express100, ale minutę za 30 groszy masz tylko w Play, poza sieć za 49gr.
Teraz się na pisanie "takich rzeczy" zdenerwowałem i muszę odpisać :wink:
tomko111, jak nie wiesz jak jest to nie pisz, (ew. postaw przy tym co napiszesz znak zapytania, jak czegoś nie jesteś pewien) , bo minuta do Play w starej Play Karcie w pakiecie 30 minut za 6zł, kosztowała 20groszy, ale pakietu już nie można aktywować, ale Ci co uruchomili ten pakiet mają go nadal, a w pakiecie 30minut do wszystkich za 9zł, minuta do wszystkich kosztuje tylko 30groszy, pakiet jest ważny 30dni, ale aktywując kolejny pakiet przedłuża się ten poprzedni o kolejne 30 dni- ten pakiet jest bez regulaminu dostępny tylko pod USSD *111# potem trójeczka, jedynka, i jedynka (KUP), żaden konsultant nie wiedział o tym pakiecie, że istnieje.
Rozumiem to, że jesteś w PLAY ABONAMENT, i niestety nie wiesz o "tajnych" :lol: promocjach w Play Karcie.
Jeżeli ktoś korzysta z pakietów to ma też miesięcznie 25minut po 10groszy DO WSZYSTKICH SIECI oraz do wszystkich sieci płaci 30gr/min rozmowy głosowej i 49groszy za wideorozmowę:!:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#301131  autor: Bxx5
 02 gru 2008, 12:19
Do express.Kupiłem sobie własnie Starą PLAY karte.Czytałem tutaj wiekszosc postów,i sam juz niewiem co najlepiej jest aktywowac i jak od razu.Jesli mozesz to doradz:)

#301853  autor: Alek06
 05 gru 2008, 13:50
A ja sie poważnie zastanowie nad tym czy tym razem nie kupić starter simplusa.Bardzo odpowiada mi oferta świateczna w której można rozmawiać z aż 5 osobami po najniższych na rynku prepaid stawkach.
Mogę sobie sam wybrac te 5 osób a przed swietami i ogromem połaczeń z zyczeniami siwiatecznymi bedzie najlepszym wyjsciem.

#301854  autor: biotyt
 05 gru 2008, 13:57
Alek06 pisze:A ja sie poważnie zastanowie nad tym czy tym razem nie kupić starter simplusa.Bardzo odpowiada mi oferta świateczna w której można rozmawiać z aż 5 osobami po najniższych na rynku prepaid stawkach.
Mogę sobie sam wybrac te 5 osób a przed swietami i ogromem połaczeń z zyczeniami siwiatecznymi bedzie najlepszym wyjsciem.
Pamiętaj, że 2,50zł/miesięcznie za jeden wybrany numer. Za 5 trzeba wydać więc 12,50zł samej aktywacji. Jeśli nie masz za mocno znajomych w Plusie to oferta jest po prostu słaba, bo poza sieć dostajesz najwyższe stawki za minutę na rynku na starce :D

biotyt

#301856  autor: pacyna
 05 gru 2008, 14:04
Alek06 pisze:A ja sie poważnie zastanowie nad tym czy tym razem nie kupić starter simplusa.Bardzo odpowiada mi oferta świateczna w której można rozmawiać z aż 5 osobami po najniższych na rynku prepaid stawkach.
Mobilking ma 39 gr/min do wszystkich sieci - i to bez ograniczeń ilości użytkowników. Kupujesz starter i dzwonisz do kogo chcesz po 39 gr/min bez żadnych pakietów i innych kombinacji :D
Chyba że masz te 5 ulubionych osób w plusie :wink: