• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#298688  autor: orangeman
 19 lis 2008, 21:00
Pumba :arrow: Gdy miałeś wyłączone smsy marketingowe to nie przychodziły Ci te reklamy :?:

Mi napisali:
''Firmy generują tego typu smsy z trzydniowym wyprzedzeniem, dlatego może je Pan
jeszcze w ciągu 3 najbliższych dni otrzymać.''

Już dostałem 2 smsy marketingowe.
Niby od piątku ma nic nie przychodzić... Zobaczymy.

#298706  autor: express100
 19 lis 2008, 22:10
Dziś na Nowe Orange Go "puszczono" mi sygnał z numeru 708-277-280, a ja nie patrząc oddzwoniłem odezwało się Jakieś Europejskie Centrum i powiedzieli, że wygrałem nagrodę o wartości do 100zł.- najpierw poinformowali o opłacie 1,28/minutę, ale ja zmęczony (nie śpię od 8:00-18.11), a ja pomyślałem, że wygrałem starter Mobilking z kalendarzem, bo grałem w grę Mobilking na www.grymobilking.pl i można było wygrać starter. Zaczęli pytać (bardzo poowwwwwwoooooolllllllllliiiiiii) o numer telefonu, plllllaaaaan taryfowy, wiek, operatora itd. i po każdym pytaniu mówili: Powoli zbliżamy się do nagrody i końca ankiety, zaraz zadam kolejne pytanie z ankiety, na które odpowiedz dopiero po sygnale(a sygnał był 5-10s. po pytaniu). Jeszcze "sprawdzali, czy moja komórka ma tonowe- :lol:
A ja idiota dałem się nabrać na 7,68zł (5m.19s. liczone 60/60)- po prostu mi wstyd :oops:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298800  autor: pumba
 20 lis 2008, 16:02
orangeman pisze:Pumba Gdy miałeś wyłączone smsy marketingowe to nie przychodziły Ci te reklamy
Nie jestem w stanie odpowiedzieć ci na to pytanie bo tej kart używałem tylko czasami a tak to większość czasu była wyciągnięta z telefonu.

#298964  autor: orangeman
 21 lis 2008, 17:01
kowcio pisze:Tak, na numer 102 się wysyłało STOP lub NIE czy jakoś tak, w ten czas się wyłącza "e-mail" i m.in. te SMSy z Internetu.

Dokładniej:
Aby aktywować wyślij sms-a o treści INTERNET pod numer 102.

Jeśli masz już aktywną usługę sms z internetu, a nie chcesz chwilowo otrzymywać wiadomości na skrzynkę odbiorczą, wyślij sms-a o treści NIE pod numer 102.

[ Dodano: 2008-11-22, 18:23 ]
Dzisiaj dostałem następnego smsa z numerów: 50000, 7165, 71561. Miały nie przychodzić od wczoraj jak mi pan konsultant z Orange napisał.
Jak je będę dalej dostawał to idę do Plusa :!: :evil:
Dostaje ktoś z Was takie sms-y w plusie (simplus, 36i6) :?:

#299347  autor: express100
 23 lis 2008, 19:34
orangeman pisze:Jak je będę dalej dostawał to idę do Plusa :!: :evil:
Lepiej weź "starą" Play Kartę, to będziesz miał- stawkę 30gr/min do wszystkich sieci- nielimitowany pakiet i 10gr/min do wszystkich sieci- 25min/m-c
A do tego Pakiet 200SMSów za DARMO do wszystkich sieci aż do końca 2009roku. :-D
Ja bardzo polecam :P

[ Dodano: 2008-11-23, 19:35 ]
Do mnie również ostatnio przyszedł SMS że mogę wygrać telewizor LCD 42'' na Nowe Orange Go.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299452  autor: Otik
 24 lis 2008, 10:52
Witam!

A ja już pytałem o te smsy w BOK jakies 2 miesiace temu bo mnie denerwowaly i otrzymałem taką odpowiedz:

"w odpowiedzi na zgłoszenie, uprzejmie informuję, iż w celu wyłączenia
smsów marketingowych niezbędne jest przesłanie kodu PUK, dla podanego
numeru.
Równocześnie pragnę poinformować iż wyłączenia smsów marketingowych
spowoduje usunięcie numeru z programu Profit."

Nazywaja to smsy marketingowe:/ heh,zeby nie program profit odrazu bym je wylaczyl.

#299456  autor: express100
 24 lis 2008, 11:45
Niestety tak to jest, aby coś mieć za darmo (np. doładowania za Punkty PROFIT) trzeba się poświęcić i przyjmować takie SMSy...

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299514  autor: orangeman
 24 lis 2008, 17:01
Ja jeszcze zablokowałem na wszelki wypadek serwisy premium i premium dla dorosłych na Orange on-line. :)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2008, 17:38 przez orangeman, łącznie zmieniany 2 razy.

#299527  autor: express100
 24 lis 2008, 17:27
orangeman pisze:Ja jeszcze zablokowałem na wszelki wypadek serwisy profit i profit na dorosłych na Orange on-line. :)
Nie profit, a PREMIUM :lol:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299532  autor: orangeman
 24 lis 2008, 17:37
Dzięki express100. A w playu dostajesz reklamy ?

[ Dodano: 2008-11-24, 20:37 ]
Dzisiaj o 20:35 kolejny sms z numeru 72555 jeszcze w prezencie zakładka wap :) .
Konsultant mnie okłamał? Jutro dzwonie do BOK. Pod koniec listopada trzeba się rozglądać za innym operatorem...

#299598  autor: Claudec
 24 lis 2008, 21:09
Mnie w Play czasami przyjdzie jakis sms z promocja dotyczaca oferty na karte.

#299624  autor: ewelina86
 24 lis 2008, 21:59
orangeman pisze:Dzisiaj o 20:35 kolejny sms z numeru 72555 jeszcze w prezencie zakładka wap :)
no to wtopa. :-D

wstukaj se ten numer w google i się dowiesz skąd ten spam: PAPLA.PL :smt044
ja z telefonu w plusie wysłałam z ostatniej strony brukowca sms'a, co by dostac darmową tapetę, a to było dawno i nieprawda (idąc Waszym tokiem tłumaczenia)
to jak mnie zaczeli katować, to aktualnie pare razy na dzień na Mojego MIxPlusa dostaje smsy, a żeby pobrać jakieś fotki z misiami, bałwankami, Mikołajami, Reniferami. Lada dzień posypie sie spam dotyczacy Sylwestra, Nowego Roku, Dnia, Babci Dziadka i sopli lodu spadających z ośnieżonych dachów. Nie zapominając o kolędach i najnowszych trackach Feel'a.
I weźcie nie ściemniajcie, że Wy tacy święci i nietykalni, bo kazdy daje sie w to wkrecic, tylko przyznać się do tego nie ma komu.
Wystarczy wyslać bezmyślnie byle co, pod byle jaki numer, co wiaze sie jednoczesnie z wyrazeniem zgody na przetwarzanie danych i otrzymywaniem tego typu śmieci. 8)

Ba! A najlepsze, że to na pewno Operator samoistnie wysyła i pisze z Waszych komórek smsy pod te luksusowe serwisy, co by Wam na złosc potem porobić w wolnych chwilach i powkurzać w nocy podczas snu :lol:

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#299655  autor: jablo
 25 lis 2008, 09:12
Dzisiaj o 20:35 kolejny sms z numeru 72555 jeszcze w prezencie zakładka wap :) .
Konsultant mnie okłamał? Jutro dzwonie do BOK. Pod koniec listopada trzeba się rozglądać za innym operatorem...
Tak, zdecydowanie konsultant Cię okłamał. Ta banda nierobów siedzi tam wyłącznie po to aby ściągać kasę z Twojego konta i zacierać rączki kiedy jakiś frajer dzwoni do nich po**yć sobie za złotóweczke bo to dla nich kolejna kasa.
Tylko nie zapomnij, jak już bedziesz u nowego operatora ściągnąć sobie z gazetki jakieś nowe loga, dzwonki i tapetki żeby z obiegu nie wypaść i nadążyć za wszystkimi trendami.
I jeszcze jedno, bo dopiero teraz to zauważyłem. Procedura usuwania z katalogu w firmach zewnętrznych trwa do 7 dni roboczych a nie trzech .

#299727  autor: orangeman
 25 lis 2008, 16:37
ewelina86 pisze:I weźcie nie ściemniajcie, że Wy tacy święci i nietykalni, bo kazdy daje sie w to wkrecic, tylko przyznać się do tego nie ma komu.
Wystarczy wyslać bezmyślnie byle co, pod byle jaki numer, co wiaze sie jednoczesnie z wyrazeniem zgody na przetwarzanie danych i otrzymywaniem tego typu śmieci. 8)
Kiedyś wysłałem sms Premium na przedłużenie ważności konta w mobilnym gg. Może dlatego dostaje spam. Jeszcze jest jedna możliwość- podałem mój numer na naszej klasie w danych. Być może n-k się do tego przyczyniła.

[ Dodano: 2008-11-25, 20:58 ]
jablo pisze:Procedura usuwania z katalogu w firmach zewnętrznych trwa do 7 dni roboczych a nie trzech .
Ja napisałem maila tydzień temu czyli od jutra powinny nie przychodzić. Jak mi przyjdzie chociaż jedna reklama to karta ORANGE będzie w 15-stu częściach albo ją spale. :evil:

#300731  autor: kowcio
 30 lis 2008, 11:55
orangeman pisze:Dzisiaj o 20:35 kolejny sms z numeru 72555 jeszcze w prezencie zakładka wap :) .
Ja tam sobie wyłączyłem odbiór zakładek WAP w telefonie.
Dzięki express100. A w playu dostajesz reklamy ?
Czasami przysyłają, ale to naprawdę musi być święto w porównaniu do tego SPAMu w Orange.
ewelina86 pisze:wstukaj se ten numer w google i się dowiesz skąd ten spam: PAPLA.PL :smt044
Oni też mi przysyłają ;/
ewelina86 pisze:I weźcie nie ściemniajcie, że Wy tacy święci i nietykalni, bo kazdy daje sie w to wkrecic, tylko przyznać się do tego nie ma komu.
Naprawdę jeszcze nigdy nie pobierałem żadnej tapetki ani dzwonków lub jeszcze innego G, które do niczego dobrego nie służy...
ewelina86 pisze:Ba! A najlepsze, że to na pewno Operator samoistnie wysyła i pisze z Waszych komórek smsy pod te luksusowe serwisy, co by Wam na złosc potem porobić w wolnych chwilach i powkurzać w nocy podczas snu :lol:
Ehh.. Do mnie w nocy nic nie przysyłają, na szczęście. Najwcześniej tak ok 9 rano, najpóźniej do 21-22. Tutaj mają szczęście.

Owszem, wysyłałem SMSy premium za 1,22 PLN. Tylko gdzie.. Niech no pomyślę.. Aaa już wiem! do Orange- Programu Profit, aby mi doładowali konto :-D
Tylko ja tez mam pytanie- mam dużo kart Orange, kupiłem telefon dla mamy na prezent- włożyłem do niego kartę Orange, któraż to nigdy nie była doładowywana, tylko 15 PLN wygadałem, które dali "na start. I co? I to, że wczoraj dostałem 2 wiadomości na ten telefon, na swój w piątek dostałem aż 7 wraz z zakładkami WAP!
Ja się boję, że jak poproszę ich o zablokowanie tych serwisów, tego SPAMu, usuną mnie z programu profit :oops:

#300989  autor: DejwiD
 01 gru 2008, 16:21
kowcio pisze: Aaa już wiem! do Orange- Programu Profit
hahahahahah to już nie pamiętasz jak się rejestrowałeś to wyraziłeś chęć otrzymywania spamu?? sam sobie jesteś winny :)

a na 1 stronie taki święty bulwers...

#301042  autor: dreamer88
 01 gru 2008, 19:39
Teraz już wiem skąd ten spam- cudowny program profit:/ Chociaż nie wszystkie te smsy dotyczą punktów profit, więc nie wiem czy operator nie ma z tym nic wspólnego, bo na żadne inne serwisy na pewno nie wysyłałam.

#301045  autor: kowcio
 01 gru 2008, 19:55
Ależ cwaniaki... dobra, przeboleję jakoś ten SPAM, i tak wolę mieć korzyści jakie daje mi Profit ;) Tylko trochę chamskie to z ich strony. Szczególnie te dzwonki i tapetki, które ciągle chcą żebym wysłał jakiegoś tam SMSa za 2 lub więcej złotych i pobrał tapetkę... Niech to do nich dotrze, że i tak nie mają po co wysyłać takich wiadomości, bo i tak nigdy nie kupię tapetki. Ba! Nawet jakby mi wysłali za free tapetkę i tak bym ją wywalił :P Nie bawi mnie to. I nigdy nie będzie, te dzwonki, gry, tapetki codziennie inne.

Ale i tak dziękuję Tobie- DejwiD za odpowiedź. Przynajmniej teraz wiem skąd to się wzięło.
Od dzisiaj mam też nowy numer Orange w moim drugim telefonie, nie będę go rejestrował w Proficie, zobaczymy czy też ten spam będzie się pojawiał tak jak u mojej mamy, babci i innych osób, które nigdy nic nie wysyłały na numery premium, ani nie są w Proficie.
Ahh te Orange, co ja z nimi mam... ;)

#301070  autor: orangeman
 01 gru 2008, 21:23
''Kochane i wspaniałe'' Orange nie przysyła mi już spamu od tygodnia ;]
Miałem rezygnować z tej sieci, ale chyba ta blokada na sms-y marketingowe zadziałała.

KOWCIO :arrow: Co jaki czas dostajesz te sms-y?
Ja dostawałem średnio co 3 dni, ale wydaje mi się, że się uspokoiło.

#301077  autor: Prezesek
 01 gru 2008, 21:49
Heyoo Kowicu. ;-)

Mam pytanko jak często dostajesz te sms'y ??? Jestem również zarejestrowany w Proficie i co chwile jakieś głupie sms typu "Szczęście na ciebie czeka..... wygraj to a tamto", "Pobierz dzwonek ..... itp" nie ukryję że jest to trochę wkurzające bo o 2 w nocy mi telefon dzwoni a ja mam tak ustawione że co minute mi przypomina jeżeli nie odbiorę danego sms'a. I cała noc do 4 liter .... Idzie to jakoś wyłączyć nie tracąc punktów profit ???