• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#296723  autor: Artur051
 09 lis 2008, 15:22
Na TakTak-a nie ma co liczyc juz. Miałem przeniesc numer do Heyah, ale te ostatnie działania Ery coraz bardziej przekonuja mnie ze wkrótce zagości w PTC T-Mobile PL. Wtedy może oferta pre-paid poprawi się to wtedy numer przeniose do nowej oferty.

#296724  autor: szyman12
 09 lis 2008, 15:25
Marens czytałem gdzieś (albo tutaj albo na media2), że gdy będzie przemiana z Ery na T-Mobile to Heyah ma zostać sprzedana, bo w żadnym kraju T-Mobile niema "drugiej sieci". Ma ona podobnoż zostać sprzedana Solorz - Żakowi i jest to bardzo prawdopodobne, bo :

1) Solorz kupił SFERIĘ, która w 2009 roku ma się stać 5 operatorem prawdziwym, więc pewnie zrobi jako marki: Halo Polsat (dla ogółu) oraz Heyah (dla młodzieży)

2) Jest teraz MVNO w Erze a za niedługo będzie świadczyła roaming krajowy, więc zasięg platformę pewnie zostwią

3) Będzie mogła dać lepsze stawki niż np. gdyby miał ją przejąć Mobilking (SFERIA będzie miała swoją infrę)

4) Solorz mówił, że ma uruchomić kanał dla młodzieży. Kupno Heyah dużoby mu dało, bo nie musiałby wymyślać nazwy (i ma na gotowca : Heyah TV, albo znając go to będzie Polsat Heyah lub Heyah Polsat :) ), a dodatkowo miałby co dawać w konkursach np. "Dziś w konkursie do wygrania doładowanie kwotą 50 zł starteru w sieci Heyah :) "

5) PTC ma dobrą współpracę z Solorzem, bo on ma 4% udziałów tam i może być coś z tego.

#296732  autor: barteks2
 09 lis 2008, 15:55
Artur051 pisze:Miałem przeniesc numer do Heyah
Ile kosztuje taka 'przyjemność'?

#296733  autor: yagi
 09 lis 2008, 15:57
Ile kosztuje taka 'przyjemność'?
Pewnie ze 100 zl - trzeba zaangazowac w to posredniego operatora...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#296736  autor: Artur051
 09 lis 2008, 16:10
Zależy. Ja bym przensił numer z Orange, a to kosztuje 61zł. Jeśli natomiast chce się przenisc numer z Ery do Heyah to wtedy 100zł, bo trzeba zrobic to wg schematu:

Era/TakTak ----(50zł)----> Plus/PLAY----(50zł)----> Heyah.

#296803  autor: express100
 10 lis 2008, 00:16
barteks2 pisze:Wchodzę na stronę Ery a tam wielki baner "Hit sezonu", chyba ludziom od PR pomyliła sie jedna litera i powinni być "Kit sezonu"...chyba lepiej pasowałoby :?
- ja mam też takie odczucie jak w TV leci reklama "HIT" SEZONU :evil:
Pytam z ciekawości, czy ktoś może wie ile czasu (jaki limit? czy w ogóle jest limit?) można wygadać w "Godzinach za Grosze" :?:
Nie podoba mi si brak Pakietu lojalnościowego oraz Pakietów (bez ograniczeń ilościowych) tanich minut i SMS-ów do PTC i na stacjonarne (Era, Heyah i stacjonarne minuta-29gr.,SMS-7gr.), zlikwidowali Nocne Szaleństwo, nie zmienili Numerków za Grosze np. na Jeden numer za darmo, czy Numerki za grosze teraz również mogą być stacjonarne (i ew. Heyah- mile widziane) cena 3gr/min od 9-18, a od 18-9 za darmo, albo za całe połączenie np. grosz.
Ale to tylko moje marzenia, bo w TT pojawi się to może w pod koniec lub w połowie (to byłby sukces) XXII wieku (sic!)
Sieć Era chciała oszukać ludzi, ponieważ miała na stronie cennik w którym pisało cena minuty do wszystkich sieci, dopiero niedawno poprawili na : cena minuty*
*- nie dotyczy połączeń do abonentów i użytkowników P4- sieci PLAY do których cena minuty wynosi 79gr. więcej informacji w cenniku. (czyli tyle co Heyah :? )
W starym TT już po 2 m-cach można kupić pakiet lojalnościowy, gdzie minuta wynosi tylko 14gr. (150min/miesiąc), a w KICIE SEZONU, po 4 miesiącach można mieć TYLKO 80 minut, każda po 15groszy .
Ponadto może załamywać fakt (o ile dobrze pamiętam), że 500kB kosztuje 72grosze, czyli tyle co kosztowało w taryfach Era Love, SMS Fun, Cały Dzień(?) itp.
Pozdrawiam! :-D

[ Dodano: 2008-11-11, 00:10 ]
GregPepe pisze:Pod newsem z regulaminem użytkownik Aen Hen Cerbin napisał:
Cytat:
Noooo... zdaje się, że TakTakowcy muszą przygotować się na ostrą jazdę :-| ... Wpisujemy sobie *103*3# w będąc w taryfie Happy i otrzymujemy informację: "TakTak: Masz 43 minut do sieci Era i stacjonarnych, ważnych do 5.12.2008. 8.Powrót" Zaintrygował mnie ten powrót, bo niby do czego? więc wpisałem 8 i trafiłem do menu: 1.SMSMMSPakiet 3.Pakiet30 4.Zlotowe, zaintrygowała mnie opcja czwarta więc po wysłaniu przez USSD kolejnej komendy "4" moim zdumionym ślepiom ukazała się następująca informacja "TakTak: na Twoim koncie brak promocyjnej kwoty do wykorzystania. 8.Powrót". Wnioski: Era planuje bonus złotówkowy za doładowania zapewne ograniczany czasowo, podobny w zamyśle do analogicznej usługi w starej Play Karcie. Jeżeli przypadkiem odkryłem tajemnicę przedsiębiorstwa PTC, to bardzo jest mi przykro :-D . SVP.
Ja też to 4. opcję odkryłem może dadzą np. POTRÓJNE DOŁADOWANIE i tylko na podstawowe usługi- albo będzie tj. w Orange i tyle.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#297032  autor: andiw
 11 lis 2008, 10:55
express100 pisze: Pytam z ciekawości, czy ktoś może wie ile czasu (jaki limit? czy w ogóle jest limit?) można wygadać w "Godzinach za Grosze" :?:
Nie ma żadnego limitu. Miesięcznie po zapłaceniu 1 pln możesz wykonać nielimitowaną liczbę telefonów za 99 gr - do 60 minut w Erze i na stacjonarne. Dlatego to mi się autentycznie podoba :)

Regulamin - http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... grosze.pdf

#297129  autor: express100
 11 lis 2008, 16:15
-regulaminy zawsze czytam, ale akurat w tym nie ma wyraźnie napisane o braku limitów godzinowych, czy liczbowych...

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#297130  autor: biotyt
 11 lis 2008, 16:16
express100 pisze:
-regulaminy zawsze czytam, ale akurat w tym nie ma wyraźnie napisane o braku limitów godzinowych, czy liczbowych...
To pewnie nie ma limitów skoro o nich nie wspominają.

biotyt

#297137  autor: aga
 11 lis 2008, 16:58
express100 pisze:regulaminy zawsze czytam, ale akurat w tym nie ma wyraźnie napisane o braku limitów godzinowych, czy liczbowych
biotyt pisze:To pewnie nie ma limitów skoro o nich nie wspominają.
A ja mam niedosyt po przeczytaniu tego regulaminu. Jak dla mnie to jest zbyt ogólny. Na przykład nic nie wspominają co będzie po 60 minutach i nie wiadomo czy po przekroczeniu godziny znowu ściągną 99 gr czy zaczną naliczać jak za normalne połączenie. Zapis
Kod: Zaznacz cały
Koszt każdego połączenia (do 60 minut) w ramach usługi wynosi 0,99 zł z VAT.
można różnie rozumieć.

#297140  autor: biotyt
 11 lis 2008, 17:04
aga, Punkt 19:
W kwestiach nie uregulowanych niniejszym Regulaminem, zastosowanie mają „Cennik taryfy Nowy Tak Tak , w systemie Tak Tak w sieci Era”, „Cennik usług dodanych dla: Taryfy Nowy Tak Tak i Taryfy Happy, w systemie Tak Tak w sieci Era” oraz postanowienia Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez Polską Telefonię Cyfrową Sp. z o.o.
Promocja Godziny za Grosze obejmuje tylko pierwsze 60 minut połączenia więc zgodnie ze punktem 19 po godzinie rozmowy nalicza zgodnie z cennikiem po 59gr/min lub 56gr/min.

biotyt

#297283  autor: pablo_79
 12 lis 2008, 15:30
Użytkownicy Happy i programu lojalnościowego tracą swój pakiet lojalnościowy- najmocniejszy punkt ofert Happy w moim przekonaniu. Ale Godzina za Grosze to jest coś, co naprawdę się opłaca. Przy pierwszym pakiecie minutowym (30gr/min) wystarczy rozmawiać trochę ponad 3 minuty- i już się GZG opłaca. Przy pakiecie minutowym 15gr/min- 7 minut rozmowy jest już opłacalne. Nocne szaleństwo- już po 11 minutach się kalkuluje. Patrzę na średnią długość swoich rozmów i naprawdę wychodzi mi korzystnie wziąć Godzinę za Grosze: każde połączenie trwające do 1h kosztuje tyle samo i nawet, jesli jedna rozmowa będzie trwać poniżej 3 minut- to przy następnej to się zwróci i się opłaci!

#297298  autor: barteks2
 12 lis 2008, 17:11
Jeszcze jedna ważna sprawa: po zmianie taryfy na 'Nowy Tak Tak', nie ma już możliwości powrotu do Happy :!:

http://www.speedtest.net/result/6970778920.png

#297346  autor: yagi
 12 lis 2008, 21:20
barteks2 pisze:Jeszcze jedna ważna sprawa: po zmianie taryfy na 'Nowy Tak Tak', nie ma już możliwości powrotu do Happy :!:
Nie ma takiej mozliwosci o ile sie orientuje.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#297405  autor: pablo_79
 13 lis 2008, 15:45
Po zmianie taryfy na NTT nie ma możliwości powrotu do Happy. Wszystkie startery TT teraz aktywowane też mają taryfę NTT. Moim zdaniem- to trzon nowej oferty, która dalej będzie się rozwijać.
Szczerze mówiąc- wahałem się, czy przechodzić. W Happy miałem już takie same stawki do wszystkich sieci, był jeszcze pakiet lojalnościowy i nocne szaleństwo. Ale, szczerze mówiąc- skusiła mnie usługa "godzina za grosze"- mi się podoba. Prosta, tania taryfa, dająca więcej możliwości. I- koniec końców- wychodzi znacznie korzystniej, niż PL i NS razem wzięte.
Z tego co czytałem, to gzg można dezaktywować. I zakupić pakiet minut. A potem wrócić znowu do GZG- jednak dopiero po miesiącu od poprzedniej aktywacji.

#297551  autor: dreamer88
 14 lis 2008, 00:10
Ja na razie mam starą ofertę, ale poważnie się zastanawiam nam zmianą na Nowego TT. Może i nie ma pakietu lojalnościowego, ale godziny za grosze wydają się całkiem niezłe, tym bardziej, ze często zdarza mi się dłuzej pogadać, muszę tylko przekalkulować czy jest to opłacalne. Po za tym są jeszcze numerki za grosze, także znaczna część starej oferty została:)

#297620  autor: pablo_79
 14 lis 2008, 14:45
Ntt ma dwie opcje: wszędzie są numerki za grosze, ale pakiety minutowe są dla ludzi, którzy gadają krótko. Gzg jest dla długodystansowców. Jest wybór, którego nie było w Happy. NTT na dzień dzisiejszy to jedyny prepaid umożliwiający tanie długie rozmowy ze wszystkimi w sieci i na stacjonarki. Do tej pory- zawsze było liczenie każdego impulsu, zwłaszcza przy tych długich gadkach, których nie jestem w stanie uniknąć.

#297820  autor: express100
 15 lis 2008, 15:20
dreamer88 pisze:Ja na razie mam starą ofertę, ale poważnie się zastanawiam nam zmianą na Nowego TT. Może i nie ma pakietu lojalnościowego, ale godziny za grosze wydają się całkiem niezłe, tym bardziej, ze często zdarza mi się dłuzej pogadać, muszę tylko przekalkulować czy jest to opłacalne. Po za tym są jeszcze numerki za grosze, także znaczna część starej oferty została:)
Ja na razie się nie przenoszę, bo żal mi stażu- aż 8lat :x
Raz gadam 30-40minut, a kolejne 10 razy po 2-3minuty, ale żal mi tańszych SMSów i Pakietów Erajednostek również do Heyah- ewentualnie gdyby zaproponowali coś dodatkowego na święta, to bym się przeniósł, ale... potem brak możliwości powrotu do Happy :?
Aby wykonać np. 100-150rozmów/m-c do Ery (ja tyle średnio wykonuję) to trzeba mieć aż 160zł. 9trzeba doliczyć u mnie np. Bonus i czasami włączam Numerki za Grosze- jak dla mnie to za dużo kasy i... tj. wyżej żal stażu :(

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#298131  autor: pablo_79
 17 lis 2008, 14:51
Ja aż tak długiego stażu nie posiadam. Stawki mi dalej pójdą w dół. A jeśli już dzwonię, to raczej długo. Pakiety minutowe są dla mnie za małe, ale gzg to coś akurat.
Wydaje mi się, że TT, który do tej pory tak stawiał na tych użytkowników z długim stażem- na pewno rozbuduje swoją ofertę.
A jakie masz jeszcze profity za staż w TT? Bo ja na dobrą sprawę Happy taniej i stawki mam takie, jak te, obecne wyjściowe w NTT. Oczywiście sms jest 2 grosze droższy.

#298233  autor: express100
 17 lis 2008, 19:48
Niestety nic nie daje nawet tak długi staż :( Jedynie jak co jakiś czas reklamuję to Era daje mi do zrozumienia, że dostaję wysokie rekompensaty za to, że aż tyle jestem u nich i nigdy nie zdarzyło się, abym w czasie nie doładował konta. To jedyny plus, że jak dzwonię pod *9602 to zawsze zwrócą za połączenie, co 1-2 dostaję np. 5-10zł extra, czy tj. ostatnio 40 minut terminowych.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP