• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#287603  autor: r00gal
 10 wrz 2008, 12:35
Jedrker pisze: 1. Płacisz abonament, ale nie przepłacasz za minuty, w obecnych taryfach koszt za minutę połoczęnia to średnio ok, 50 gr, ceny w ofertach na kartę są nieraz i wyższe.

2. Ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że dzwonię do kogoś, i nagle połączenie mi zrywa bo nie mam nic na karcie. Oferta na karte jest dobra ale zazwyczaj dla dzieci, które uczą się dysponowania kasą, dla młodzieży, która nie chce bawić się w zobowiązania, i dla ludzi starszych, którzy nie chcą płacić co miesiąc abonamentu, bo po prostu za dużo nie dzwonią.

3. to samo, i lepsze pakiety są w ofertach abonamentowych ;)

4. Średni co miesiąc wygadam ok. 2000 minut, wysyłam średnio 300 smsów na miesiąc, i jak dla mnie przy wybranych numerach, pakiecie rodzinnym, i innych usługach

5. dodatkowych taniej wychodzi mnie używanie abonamentu w orange, niż jakiego kolwiek pre paida , a do tego nie martwię się o nowy telefon, bo co dwa lata sieć sama mi go proponuje, a wraz z kolejnym przedłużeniem umowy zawsze dostaję dodatkowe bonusy
z tym się nie zgodzę, popatrz sobie na ceny minut chociażby abo w orange,

6. porównaj je z cenami w popie ;)

7. A z reguły bywa tak, że jak kupujesz telefon, to używasz tylko i wyłącznie i tak jednej karty sim, jak kupuję telefon w orange z simlockiem, to simlocka i tak właściwie nie odczuwam, bo skoro korzystam z jednego operatora tyle czasu, to czy mam w telefonie simlocka czy nie, to mi to lotto.

8. I to samo mogę powiedzieć jako abonent a nie uzytkownik telefonu na kartę.
Także mam pełną kontrolę kosztów, i kasę z konta wydaję na co chcę.
Mam określony pakiet złotówek, za który płacę, i kwotę mam do wykorzystania na co mi się podoba.
Różnica między nami tylko taka, że ja płacę co miesiąc 50 zł, i przychodzą mi rachunki + telefon np. za złotówkę, a ty żeby mieć kasę na koncie, musisz biegać po karty zdrapki, albo doładować konto przez neta czy bankomat ;)
Więc po koleji ;)

1. ceny polaczeń w abonamencie a na kartę są praktycznie takie same, a często korzystniejsze dla karty ppaid

2. ja tez sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, dlatego tak jak ty placisz rachunki tak samo inni regularnie kupują karty, jak zapomnisz zapłacić rachunku to tez nigdzie nie zadzwonisz

3. mogę śmiało powiedzieć ze to samo, lepsze pakiety i promocje są w kartach

4. za 50zl miesięcznie masz 2000min i 300sms ? lol.. co to za nowa siec ?!

5. wybacz ale nie wszyscy łaszą się na plastikowy telefon za złotówkę, ja wole kupić telefon z normalnej dystrybucji bez żadnych śmieci wgranych przez operatora nawet jeżeli kosztuje więcej, to wiem co kupuje gdzie kupuje i jak kupuje

6. prosze bardzo:
abonamet orange 55zl
polaczenie - 55gr
sms - 20gr
mms - 40gr
minut - 100 co daje 55gr za minute

orange go - z doladowaniem 50zl
karta - 50zl
minuta polaczenia - 60gr
sms - 18gr
mms - 30gr
za karte moge porozmawiac 83min

7. lotto czy nie lotto nie muszę się martwić ze mam simlock w telefoni, ze jest on zmieniany i blokowany programowo przez jakiegos operatora, co to jest? jakies naznaczanie?

8. kontrola kosztów przy abonamencie? proszę Cie bez dowcipów, masz z gory narzucone przez operatora co mozesz a co nie mozesz, to uzytkownicy kart moga w kazdej chwili korzystac z nowej promocji, migrowac miedzy np. pop a orange go, ty przez 2 lata mozesz najwyzej zwiekszyc abonamen

Najbardziej rozbawil mnie Twoj tekst o lataniu za zdrapkami i placenie przez bankomaty neta itp. .... Rozumiem ze rachunki placa się same? Nie idziesz na poczte, do banku, nie logujesz sie do konta przez net by zaplacic rachunek? .. o czyms takim jak usluga co miesiecznego doladowania konta tel przez bank tez pewnie nie slyszales ?

Pozdrawiam i wiecej obiektywizmu zycze :)

#287604  autor: wtd
 10 wrz 2008, 12:37
Heyah to akurat żadna okazja, 68gr za minutę. A z tych pięciu pakietów to fajny jest tylko jeden 300sms/mc za 5,9pln.

#287613  autor: klak
 10 wrz 2008, 13:07
Jeśli w Heyah masz duzo znajoych t jednak jest to okazja i to nie byle jaka:P A pakiet sms do wszystkich sieci to chyba tylko w HEYAH jak narazie jest ;) jak się mylę to poprawcie (nie liczę starej play karty gdzie było chyba 1000 sms za doładowania regularne:))

HeyaH czy Play oto jest pytanie :D

#287628  autor: express100
 10 wrz 2008, 14:51
vinc pisze:Mulder TT fon jest to TT tylko z umową na czas określony (24/36 miesięcy). W zamian dostajesz telefon. Pewnie myślisz o Erze Fun gdzie nie są dostępne wszystkie pakiety TT.
.
W poniedziałek byłem z moją znajomą w punkcie Ery i przechodziła z TT na TT Fon, podpisała umowę na 3 lata i dostała SE K530i za 49złotych, wszystkie pakiety przeszły do Fona, ale nie może przez okres umowy aktywować PAKIETU LOJALNOŚCIOWEGO, bp pakiet lojalnościowy jest tylko dla stałych użytkowników TT, a w Fonie i tak musi te 3 lata być, a więc tylko ten jeden pakiet odpada w FONie :cry:
A tak w ogóle to Era Fun i Era Mega Fun jest nadal dostępna, mimo że jej nie reklamują, ale to są najgorsze oferty Ery, lepiej jest wziąć Tak Tak FONa :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#287786  autor: Lorrine
 11 wrz 2008, 12:43
wtd pisze:Heyah to akurat żadna okazja, 68gr za minutę. A z tych pięciu pakietów to fajny jest tylko jeden 300sms/mc za 5,9pln.
no jak 68gr? przeciez mozna miec 45gr do wszystkich sieci... to jest chyba nie taka glupia cena, jeszcze sie profiluje co do tego na co sie przerzuce, ale chyba Heyah wygra wlasnie z tym pakietem. Przespie sie jeszcze z pomyslem ze dwie noce ;-P

#287798  autor: wtd
 11 wrz 2008, 13:17
Ale żeby mieć te 45 to trzeba 5,90 za miesiąć płacić, to się opłaca od około 30 minut o ile pamiętam, a poza tym nie wiem czy można brać więcej niż jeden pakiet, jeżeli można to spoko a jeżeli nie to chyba 300 smsów za 5,9 chyba się bardziej opłaca.

#287888  autor: vinc
 11 wrz 2008, 19:56
Według mnie najbardziej uniwersalny by był mBank Mobile gdzie do wszystkich masz 45gr/min. (bez wykupywania pakietów) oraz 14gr/sms. Jeśli chodzi o doładowania to 20zł jest na 30 dni, a 40zł na 60 dni wychodzących.

Obrazek

#287975  autor: Lorrine
 12 wrz 2008, 12:58
Zalezy co kto potrzebuje, nowych pakietow niestety nie mozna kombinowac, ale lacza sie ze starymi. Ja spokojnie wydzwaniam po wszystkich sieciach tyle, ze wychodze na swoje. Pakiet 300 sms tez jes ok, ale ja jakos zawsze wole zadzwonic niz wyslac smsa :-) taka juz tradycyjna jestem ;-)