• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#272233  autor: biotyt
 18 cze 2008, 15:14
To niewiarygodne, Plus likwiduje wszystkie pakiety! O ile się nie mylę pozostaną tylko Swojaki, pakiety internetowe oraz te nowe pakiety wakacyjne. Nie będzie nawet pakietu SMS-ów za 1gr do wszystkich w sieci.

Plus chyba na siłę chce zwiększyć liczbę użytkowników i prześcignąć Orange. Szkoda tylko, że w taki świński sposób. Część osób, której zależało na tanim SMS-owaniu w sieci będzie zmuszona do przejścia do 36,6 gdzie z kolei są drogie rozmowy. Nawet nie będą mogli przenieść numeru bo to przecież ta sama sieć. Kupią nowe startery i już mamy te 0,6 miliona użytkowników więcej w Polkomtelu.

biotyt

#272235  autor: adiq1033
 18 cze 2008, 15:24
Przy wysokich doładowaniach dostajesz parę sms-ów gratis, które możesz wykorzystać do wszystkich sieci, np. za 50 zł, 150 esemesów. Termin do wykorzystania, trzy miesiące. To tak w ramach pocieszenia ;) Mi to odpowiada, rzadko esemesuje ( w wyniku pisania ich nadmiernych ilościach, obniża się intelgencja :P )

#272237  autor: biotyt
 18 cze 2008, 15:35
adiq1033 pisze:Przy wysokich doładowaniach dostajesz parę sms-ów gratis, które możesz wykorzystać do wszystkich sieci, np. za 50 zł, 150 esemesów. Termin do wykorzystania, trzy miesiące. To tak w ramach pocieszenia ;) Mi to odpowiada, rzadko esemesuje ( w wyniku pisania ich nadmiernych ilościach, obniża się intelgencja :P )
Na stronie Plusa także przy darmowych SMS-ach przyznawanych do doładowań jest napisane, że zostają one wycofane. Zobacz sobie link od Pijo.

biotyt

#272243  autor: adiq1033
 18 cze 2008, 16:12
Hmmm...Porażka :/ Troszeczkę będę za nimi tęsknił, nie uronię łzy.

#272245  autor: INTRO
 18 cze 2008, 16:30
Świetna oferta Plusa na wakacje, szkoda, że zabierają pakiet Gorących wieczorów i wekendów i pakiet darmowych smsów do wszysdtkich sieci, po doładowaniu, nie znalzłem jednak żadnej informacji, żeby Plus zabierał pakiet mini sms, 500 smsów do sieci Plus za 5zł w Nowej Taryfie Simplus.

#272250  autor: Mel
 18 cze 2008, 16:44
Zapoznaj się dokładnie z linkiem, który podał Pijo.
Pakiet już nie jest dostępny.

#272252  autor: INTRO
 18 cze 2008, 17:24
Faktycznie Pisze przy każdym z pakietów :Użytkownicy którzy uruchomili pakiety przed 16,06 nadal mogą z nich korzystać, po 16,06 pakietów włączyć nie można. Jednakże w regulaminie Gorących wieczorów i wekendów, oraz w regulaminie 300 darmowych smsów do wszystkich sieci po doładowaniu, pisze, że promocja trwa do 16,06, natomiast przy regulaminie mini sms i maxi minuty, pisze, że promocja trwa do odwołania.

#272262  autor: nicram
 18 cze 2008, 18:21
Pakiet Maxi Minuty, Mini Minuty, Pakiet 500 SMS-ów, Pakiety do transmisji danych [20MB i 50MB] - to wszystko zostaje nadal w ofercie Nowy Simplus i będzie można spokojnie z tych pakietów korzystać na zasadach jakie były one dotychczas.

Pozwolę sobie zacytować wypowiedz jednego użytkownik z głównej strony telepolis.pl pod newsem na temat tego Wakacyjnego Pakietu:
"Z pakietem smsów do wszystkich sieci, po doładowaniu konta, gdyż promocja jest w dalszym ciągu aktywna. Przed chwilą doładowałem konto 50 zł i mam pakiet smsów do wszystkich sieci, aktywny do dnia 16.09.2008 r."
"Jeśli ktoś uruchomił sobie pakiet darmowych smsów do wszystkich sieci przed 16.06.2008r. to przy doładowaniach konta, dalej je będzie dostawał. Jednak od dnia 16.06.2008 r. nie ma już możliwości aktywowania tego pakietu."
Na ile pewne są te informacje to nie wiem; nie mogę teraz dokładnie tego zweryfikować dlatego pozostawię tą kwestię nierozwiązaną :roll:

#272266  autor: taktakowiec
 18 cze 2008, 18:43
Mało pewne są te informacje bo około godziny 16 dzisiaj aktywowałem smsy za doładowania i działa.

#272431  autor: ryzyk
 19 cze 2008, 15:53
Bardzo ciekawy ten pakiet i na pewno aktywuje po wykorzystaniu obecnego.

#272452  autor: roni_
 19 cze 2008, 16:37
Cofam to co napisałem w moim poprzednim poście. Nie zauważyłem, że czas na wykorzystanie pakietu to 90 dni. Teraz uważam, że oferta jest idealna dla mnie ;)

Z tym wycofywaniem... Wczoraj doładowywałem konto i 150 darmowych smsów dostałem.

#272550  autor: Prometo
 19 cze 2008, 21:11
roni_ pisze:Wczoraj doładowywałem konto i 150 darmowych smsów dostałem.
Do wykorzystania do wszystkich sieci za doładowanie kwotą 50,00 PLN ;-)
Ja mam następujące pytanie, czy ten pakiet można łączyć z innymi pakietami (Maxminuty, Miniminuty) :?:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#272586  autor: nicram
 19 cze 2008, 23:07
Prometo pisze:
roni_ pisze:Wczoraj doładowywałem konto i 150 darmowych smsów dostałem.
Do wykorzystania do wszystkich sieci za doładowanie kwotą 50,00 PLN ;-)
Ja mam następujące pytanie, czy ten pakiet można łączyć z innymi pakietami (Maxminuty, Miniminuty) :?:
Oczywiście że tak. Powiem więcej jak masz wykupiony pakiet Mini SMS, to cytując za regulaminem Darmowych Pakietów SMS-ów przy doładowaniach:
"Zasady Korzystania
14.W przypadku gdy użytkownik posiada SMS-y z przyznanych mu Pakietów oraz korzysta równocześnie z innych Promocji Simplus stosuje się następujące zasady rozliczeń:
c)SMS wysłany na numer Plus przez Użytkownika posiadającego "Pakiet Mini SMS" zmniejsza liczbę SMS-ów dostępnych w "Pakiecie Mini SMS"" - czyli z korzyścią dla użytkownika ;-)

#272659  autor: Atlan
 20 cze 2008, 16:52
Otóż postanowiłem się nieco upewnić jak to jest z tymi Darmowymi SMSami (czy nadal są, czy już nie). Otóż okazuje się, że darmowe SMSy NIE będą przyznawane za doładowanie...
Taką odpowiedź dostałem z BOK na emaila. Upewniłem się czy to dotyczy wszystkich, czy tylko nowych (tych co nie aktywowali usługi jeszcze), i Pani napisała, że pakiety nie powinny już być przyznawane.

Teraz mam więc pytanie do tych co doładowali Sim+ wczoraj lub dzisiaj - dodali Wam te SMSy czy nie?

Zagadki logiczne

#272692  autor: Prometo
 20 cze 2008, 20:36
Atlan pisze:Teraz mam więc pytanie do tych co doładowali Sim+ wczoraj lub dzisiaj - dodali Wam te SMSy czy nie?
Doładowałem wczoraj za 50,00 PLN i dostałem 150 darmowych sms-ów do wszystkich sieci. Aktywowałem przed doładowaniem kodem *101*11*07#

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#272787  autor: widex
 21 cze 2008, 12:45
*101# mam pozycje Darmowe SMSy. Doładowałem dziś za 50 zł i przyznano mi.

Okazjofony Cyli Gorące popołudnia i weekendy nie da się właczyć. próbowałem mamie i nic.

Niestety te chore pakiety wakacyjne uniemożliwiają na tel stacjonarny.
Żałosne.

#278104  autor: Pijo
 18 lip 2008, 17:40
Roaming na Lato w Simplusie

Klik

#284148  autor: marko20
 21 sie 2008, 20:06
Witam forumowiczów,
chciałem się dowiedzieć jak to jest z tymi darmowymi smsami po doładowaniu,
w aktualnych usługach ciągle mam aktywną usługę Darmowe smsy,
regulamin na telepolis mówi o promocji do odwołania,
wczoraj około południa doładowałem konto i darmowych esów nie widać w aktywnych pakietach,
pani w BOK - u poinformowała mnie, że promocji już nie ma,
i moje pytanie jak to jest w końcu z tą promocją bo jakoś o zakończeniu jej nic nie słyszałem, czyżby Plus po cichu ją wyłączył, jak gdyby nigdy nic. Doładowywał ktoś konto w ostatnim czasie i korzysta z tej usługi ??

Czekam na wasze opinie,
pozdrawiam

#284153  autor: lukaszw
 21 sie 2008, 20:10
Plus informował o wyłączeniu tej usługi od 16.06.2008 na stronie www.

#284171  autor: widex
 21 sie 2008, 21:10
darmowe sms-y były przyznawane jeszcze w lipcu, ale teraz doładowałem za 50 zł z myślą 150 sms-ów i się przejechałem.