• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#299661  autor: biotyt
 25 lis 2008, 10:05
szolmi18, a możesz wykonać połączenie pod jakiekolwiek numery z tej karty? Pewnie nie, bo masz włączony tryb wybierania ustalonego czyli wykonywanie połączeń jedynie pod zdefiniowane wcześniej numer. Musisz wyłączyć ten tryb w menu telefonu, pewnie gdzieś będzie w zakładce 'bezpieczeństwo'.

[ Dodano: 2008-11-25, 10:07 ]
Ustawienia -> Bezpieczeństwo -> Tryb FDN - wyłącz to.

biotyt

#299663  autor: szolmi18
 25 lis 2008, 10:13
probuje ale pisze ze puk2 zablokowany???

#299668  autor: biotyt
 25 lis 2008, 10:20
szolmi18, to jest nowa karta SIM czy jej wcześniej używałeś? Czy przypadkiem nie wpisałeś niepoprawnie 3 razy PIN2?

biotyt

#299669  autor: szolmi18
 25 lis 2008, 10:23
uzywalem tej karty na innym telefonie a nie przypominam sobie zebym uzywal pina2.

#299688  autor: ewelina86
 25 lis 2008, 12:35
ja dziś sobie w mix plusie zamowilam pakiet 20mb.
oczywiscie po sprawdzeniu stanu pakietu, probowalam sobie wejsc na stronke uczelni,
nie dosc ze ładowała sie dłuuuugo to za chwile pojawil sie komunikat ze mam za malo pamieci w telefonie i zeby usunac zbedne pozycje,
no to ciach usunelam wiadomosci wych i przych, przy czym nie wiem czemu to mialo sluzyc bo mam tez karte pamieci 2GB dodatkowo, ale ok, jak kazali tak zrobilam a tu wiadomosc:
Rozmowy Wychodzace i sms zablokowane. Zasil swoje konto. :|
przy czym po zakupieniu pakietu za 5zl zostalo mi jakies 6zl na generalu.
Nie mam pojęcia za co mnie szarpneli ale jak mi sie uda dodzwonic do BOK to kilka szczerych słów usłysza,
a mowie o tym, ze jesli mi sie uda bo przybieglam do kompa zeby zasilic konto z mbanku za 5zl jakas godzine temu i jeszcze konta mi nie zasilili,
wiec przyszlam drugi raz i i juz od pol godziny czekam na kolejna piatke.
Ani jednej ani drugiej nie mam, mimo ze zlecenie doladowania zostalo przyjete przez Operatora.
Jak ch*j sobie nagrabili. Teraz tylko utwierdzilam sie w przekonaniu że przechodze do Orange.

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#299694  autor: mariusz9a
 25 lis 2008, 13:47
ewelina86, regulaminu pakietu się nie czytało... Prawda? Pewnie prawda... Bo jakby się przeczytało to problemu by nie było... Ehh. Racja, idź do Orange ;-)

#299701  autor: jablo
 25 lis 2008, 14:42
ewelina86 pisze: Jak ch*j sobie nagrabili. Teraz tylko utwierdzilam sie w przekonaniu że przechodze do Orange.
Ha Ha Ha. To mnie rozbawiłas :D:D A wystarczyło poczytać regulamin
Kod: Zaznacz cały
4 Pakiet obejmuje dostęp do Internetu w technologii HSDPA, 3G (UMTS), EDGE i GPRS poprzez połączenia z APN: Internet i www.plusgsm.pl.
Pakiet nie obejmuje transmisji danych w ramach usług: WAP, MMS, Videorozmowa oraz Naciśnij i mów, które rozliczane są odpowiednio zgodnie
z Cennikiem danej taryfy w ofercie Simplus, regulaminem promocji typu MIXPLUS bądż regulaminem promocyjnej usługi „Videorozmowa” i
albo troche poszukac na forum o pakietach internetowych w Plusie:D
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=26402
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=26241
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=25040
Niechce mi się wiecej szukac. I nie dzwoń do BOKU, nie kompromituj się :D
A co do doładowania przez internet, działa tak samo jak w Orange. Maksymalnie do 24h!!

#299719  autor: biotyt
 25 lis 2008, 16:12
szolmi18 pisze:uzywalem tej karty na innym telefonie a nie przypominam sobie zebym uzywal pina2.
Czy używasz tej karty SIM do rozmów i SMS-ów? Możesz normalnie wykonywać połączenia pod dowolne numery? Jeśli tak, to znaczy że wybieranie ustalone nie jest aktywne. Prawdopodobnie coś z ustawieniami telefonu w zabezpieczeniach lub zła konfiguracja punktu dostępowego.

biotyt

#299768  autor: szolmi18
 25 lis 2008, 19:09
Jesli ma sie karte w simplusie i jest sie w Mix plusie to mozna wogole miec neta ??

#299771  autor: jablo
 25 lis 2008, 19:14
szolmi18 pisze:Jesli ma sie karte w simplusie i jest sie w Mix plusie to mozna wogole miec neta ??
Tak, mozna. To te same pakiety a internet to juz kwestia wyłącznie konfiguracji tela.

#299772  autor: mariusz9a
 25 lis 2008, 19:14
szolmi18 pisze:Jesli ma sie karte w simplusie i jest sie w Mix plusie to mozna wogole miec neta ??
A niby dlaczego by się nie mogło mieć?