• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#262204  autor: Monty Python
 16 kwie 2008, 18:24
Nowa taryfa PLAYa jest w/g mnie dużym krokiem wstecz względem atrakcyjności oferty tej sieci , myślałem, że po świetnym roku 2007 w wykonaniu PLAY , ten rok 2008 będzie dla nich dużo lepszy - niestety byłem w wielkim błędzie... ta nowa oferta może doprowadzić, że ich liczba userów spadnie do poziomu 700-800tyś. a tym bardziej jeśli zlikwidują starą taryfę, co jak sądzę jest bardzo prawdopodobne... :roll:

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#262281  autor: metpablo
 17 kwie 2008, 07:05
Monty Python pisze:ta nowa oferta może doprowadzić, że ich liczba userów spadnie do poziomu 700-800tyś. a tym bardziej jeśli zlikwidują starą taryfę, co jak sądzę jest bardzo prawdopodobne... :roll:
Moim zdaniem to byłoby bardzo trudne do zrobienia. Będą się starali ją marginalizować, zero reklamy, zero dodatkowych promocji (choć i tak jest atrakcyjna) no i będą zachęcali tych, którzy mają starą playkartę do przejścia do nowej "lepszej". Innego rozwiązania nie widzę.

#262286  autor: bkawa
 17 kwie 2008, 09:09
Wydaje mi się i jednocześnie obawiam się, że takim przymusowym impulsem do przejścia na nowa taryfę mogą być pakiety danych, dostępne np tylko w nowej taryfie. Ale to pewnie będzie zależało od stosunku abonentów nowa/stara.
zero reklamy
to oczywiste, po co promować coś czego się nie ma ofercie.

Domowy wyrób nalewek

#263505  autor: blacher
 23 kwie 2008, 21:30
Zawsze takie zmiany mają swoich zwolenników i przeciwników,dla osób które jak to ktoś napisał zamknęły sie w kręgu nowa taryfa jest na plus,a dla reszty...no cóż, nie można wszystkim dogodzić ;)

#263587  autor: Gr3gorix
 24 kwie 2008, 15:04
Play strara sie utrzymac włascicieli play karty... to jest w zasadzie 1 oferta lojalnościowa...Niezamocna ale przynajmniej się staraja, dam sobie reke lewą uciąc ze za jakis czas oferta zostanie zmieniona na znacznie bardziej kuszacą, badź wejdą specjalne pakiety(trzeba poczekac do konca umowy Play-plus w kwestii anten)

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#263589  autor: lukaszw
 24 kwie 2008, 15:14
Ale ta umowa to jeszcze długo długo się nie skończyc no chyba że play bedzie stawial nadajniki nawet w Pcimciu Dolnym i zapewni każdemu telefon 3g ( bo znaczna ilość osób korzystajacych z play karty uzywa wlasnie telefonow GSM).

#263594  autor: kowcio
 24 kwie 2008, 15:41
lukaszw pisze:zapewni każdemu telefon 3g ( bo znaczna ilość osób korzystajacych z play karty uzywa wlasnie telefonow GSM)
właśnie.. w tym problem.. i myślę że takie promocje jak "Telefon na Deser w Play karcie" będzie więcej... ludzie na to pójdą.. tylko żeby telefoniki za 1 zł rozdawali a nie takie drogie.

#263607  autor: Monty Python
 24 kwie 2008, 16:36
Bardzo mi się nie podoba, że PLAY wymyślił tą nową taryfę w takim kształcie jaki jest na chwilę obecną, można dopatrzyć się w niej niestety dużo minusów np.
- jeśli nie doładujemy w czasie tzn. do końca ważności połączeń wychodzących to niestety zaczynamy od początku przy największych stawkach
- zlikwidowano premię, która jak wiemy dużo zmieniała w sensie atrakcyjności oferty
- stawka 19 groszy uzyskiwana dopiero przy łącznej wartości doładowań - co najmniej 400zł
- "Zbieraj minuty w Play" tylko do wykorzystania do PLAY i na stacjonarne, wiadomo w starej taryfie można było do wszystkich sieci
- cena SMSa do wszystkich wzrosła z poziomu 15gr do 18gr
- cena MMSa do wszystkich wzrosła z poziomu 15gr do 20gr
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2008, 19:29 przez Monty Python, łącznie zmieniany 1 raz.

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#263635  autor: Gr3gorix
 24 kwie 2008, 18:24
zgadzam sie z Tobą aczkolwiek to nie to co na aktualne czasu jest tym minimum...Play hmm musi sie jeszcze nauczyc :P co i jak z klientem ma postepowac, co do nadajników z tego co wiem nie jest tak xle pozatym i tak niektóre beda dzierżawione

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#309631  autor: Gadulski
 10 sty 2009, 21:07
Ja ostatnio załadowałem Playa (mam starą taryfę) i jestem z Niej bardzo zadowolony :) Uważam, że nowa taryfa jest mniej atrakcyjna, choćby ze względu na brak bonusów przy doładowaniach... Pamiętać też trzeba, że niestety po wybraniu nowej taryfy, nie ma powrotu do starej...
A co ciekawsze, Play wprowadza na rynek startery, które fabrycznie ustawione mają już nową taryfę, wiec Ci co chcieliby zalogować się do Playa i mieć starą taryfę muszą jak najszybciej kupić stary starterek :)))

Obrazek