korzeń pisze:KRRiTV zakazała emitowania reklamy Mobilkinga. Podobno były skargi, założe się że to faministki podniosły lament:P A tak na poważnie to co o tym sądzicie? Jak dla mnie to jest przesada, bo jeszcze trochę i w telewizji cenzura będzie wszechobecna a w gazetach będą czarne strony.
Moim zdaniem to najlepsze co mogło spotkać
MobilKinga i z pewnością włodarze sieci liczyli na nieco zamieszania przy swoich reklamówkach co by jeszcze bardziej je upowszechnić
Na ich szczęście mogli liczyć na "dobre duszyczki", które jak wszyscy pewnie się spodziewali prędzej czy później podniosą larum i oto mamy obecnie tajemnicze (dla tych, którzy wcześniej oryginalnej wersji reklamy nie widzieli) napisy "ZAKAZANO" co rodzi kolejne dyskusje, domysły itd.
Prosty zabieg a jaki skuteczny
Ponieważ będąc facetem mógłbym być posądzony o stronniczość w sprawie, popytałem wśród damskiej części znajomych co o tym sądzą i jakoś żadna z koleżanek nie widziała w spotach nic strasznego czy obraźliwego (komentarze żartobliwe pomijam

).
Pewnie zależy to od środowiska.
Ja się nie obrażam za reklamy ING BŚ wg którego "facet powinien zarabiać". Przecież wiadomo jaka jest istota niektórych reklam - zaintrygować, zainteresować - najlepiej do tego stopnia że odbiorca przekaże informację o spocie dalej. I tak karuzela sama się kręci
MobilKing narobił troszkę szumu spotami, mówi się o tym i o to chodziło
PS: W TV pokazywali czeską wersję jednej z reklam jakiegoś batonika, gdzie facet w finale dostaje kopa między nogi z kolana od jednej z Pań (chyba strażaczki). W naszej polskiej wersji tego nie ma. Zdaje się, że panienka odpycha gościa (mogę się mylić).