• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#216187  autor: corner
 27 sie 2007, 10:53
Więc wygląda to na starego POPa z nowymi stawkami podstawowymi. I z nowymi nazwami usług.

#216190  autor: biotyt
 27 sie 2007, 11:01
corner pisze:Więc wygląda to na starego POPa z nowymi stawkami podstawowymi. I z nowymi nazwami usług.
Mi też się tak właśnie kojarzy, że właściwie to jest to samo, ale mam nadzieję, że nowe przyniesie sporo niższe stawki poza sieć oraz, że usługa wybranych numerów nie będzie się wykluczała z pakietami w sieci jak to ma miejsce w TakTaku czy Simplusie. Na tym drugim zależy mi szczególnie. Oferta w takim kształcie odpowiadała by mi jeśli np. zasady pakietów pozostały podobne i nie było żadnych udziwnień jak to jest w Simplusie. Sądzę, że niebawem się ujrzymy coś korzystniejszego niż teraz, może nie powalą mocno konkurencji, ale przynajmniej zaprezentują coś czego by się chciało używać, a nie z przymusu bo znajomi mają Orange.

biotyt

#216214  autor: Th0mas
 27 sie 2007, 12:21
Ale jakie te stawki? Boże ja już się nie mogę doczekać :D Też nie mogę się doczekać nowej oferty Playa.

#216217  autor: biotyt
 27 sie 2007, 12:27
Th0mas pisze:Ale jakie te stawki? Boże ja już się nie mogę doczekać :D Też nie mogę się doczekać nowej oferty Playa.
Ja też się nie mogę doczekać. Na razie co do stawek to nic nie wiadomo. Na stronie Orange nie ma już POPa w zakładkach, a widnieje Orange POP. Jak na razie to tylko taka zmiana. Z Orange On-line zniknęła możliwość zmiany taryfy. Nie ryzykowałem zmiany ponieważ mam jeszcze pakiety w POPie. Sądzę, że będę zadowolony z nowej taryfy i spełni moje oczekiwania. Miałem przechodzić do Play, ale Orange jednak wygra, bo będę miał pewnie jeszcze taniej w sieci ze swoimi znajomymi :)

biotyt

#216224  autor: widex
 27 sie 2007, 12:38
Jestem zadowolony z orange, dziś idę do Orange przejść z Mix-a na kartę:) tzn podpiszą co trzeba :D

#216228  autor: marektomek
 27 sie 2007, 12:47
Podejrzewam że ta nowa stawka do wszystkich będzie taka jak w nowym orange go (60 groszy minuta, 18 sms). pakiety sms za grosz, minuta w sieci w pakietach po 20 groszy no i 3 numery jak sama nazwa wskazuje po 3 grosze za minute (3 po 3). Oczywiście 3 po 3 wykluczają się z pakietami w sieci i za aktywację bedzie sie płaciło, aktywacja na miesiąc. Dobrze by było gdyby pakiety sms były wymienne na mmsy. Oczywiście pakiety terminowe.
Ogólnie mówiąc to co teraz tylko odświeżone

Zobaczycie o ile sie pomyliłem :D ale podejrzewam że nie o wiele

#216236  autor: biotyt
 27 sie 2007, 13:13
marektomek pisze:Podejrzewam że ta nowa stawka do wszystkich będzie taka jak w nowym orange go (60 groszy minuta, 18 sms). pakiety sms za grosz, minuta w sieci w pakietach po 20 groszy no i 3 numery jak sama nazwa wskazuje po 3 grosze za minute (3 po 3). Oczywiście 3 po 3 wykluczają się z pakietami w sieci i za aktywację bedzie sie płaciło, aktywacja na miesiąc. Dobrze by było gdyby pakiety sms były wymienne na mmsy. Oczywiście pakiety terminowe.
Ogólnie mówiąc to co teraz tylko odświeżone

Zobaczycie o ile sie pomyliłem :D ale podejrzewam że nie o wiele
Moim zdaniem Trzy po Trzy powinno być jednocześnie dostępne z POPGadane. To by była porażka gdyby te usługi się wykluczały, bo w TT czy Sim+ są one dostępne jednocześnie.
Co do Trzy po Trzy to może być to 3 numery ze stawką 3gr/min, tak jak piszesz, za 3 zł/miesięcznie każdy (domyślam się, że taka aktywacja gdyż w TT są podobne stawki i opłaty). Ponad to w POPie na wybrane numery mają być tańsze SMSy (a może będą darmowe?). Czyli jakby nie było POP z tymi stawkami wyjdzie lepiej, ale wszystko zepsuje jeśli korzystając z wybranych numerów nie będzie można kupić pakietów SMS i na rozmowy w sieci. Znając życie po to w wybranych numerach będą dodatkowo SMSy by także uniemożliwić zakup SMSów po 1 gr do wszystkich, a nie tylko, jak było w starym POPie, pakietów Masz Gadane. Wtedy ma się wybór, albo bardzo tanio do wybranych osób albo taniej do wszystkich w sieci. Mam nadzieję, że jednak nie będzie to się wykluczać bo przecież mieli położyć nacisk na usługi wewnątrz sieci.

Co do pakietów to szkoda, że dalej będą, ale dzięki nim można mieć niskie stawki przy niskim doładowaniu, a w Nowym Orange GO niskie stawki są dopiero za co najmniej 100 zł. Jeśli mają już być te pakiety to fajna by była konstrukcja taka, że kupuje się powiedzmy pakiet za 10 zł co miesiąc, ważny on jest 30 dni. Za te 10 zł dostaje się np. 50 min do sieci (20gr/min), a po wykorzystaniu kasa odliczana jest z konta w kwocie 20 gr/min do czasu deaktywacji pakietu po 30 dnia. Potem znowu aktywujemy i tak co miesiąc.

biotyt

#216242  autor: widex
 27 sie 2007, 13:34
Jaka jest cena (podstawowa) w Nowym Twoim Mix-ie, Nowym Go?
w sieci: 60 gr
poza: 60 gr
W Popie będzie też 60 gr...
Co do trzy po ptrzy to trzy numery z którymi przez miesiąc będzie można tanio pisać sms\mms i gadać

pożyjemy zobaczymy
Oby dali pakiet na dane (Orage Free) bo to będzie argument przejścia do pop-a

#216332  autor: babeo
 27 sie 2007, 17:05
Oj musieliby się mooocno postarać żebym powrócił do POPa z Nowego Orange Go 8)

#216336  autor: marektomek
 27 sie 2007, 17:09
babeo pisze:Oj musieliby się mooocno postarać żebym powrócił do POPa z Nowego Orange Go 8)
to samo mi przyszło na myśl :)

#216338  autor: babeo
 27 sie 2007, 17:13
Juz zapomniałem co to pakiety, 2ybrane numery itp :-D

#216362  autor: telemaniak93
 27 sie 2007, 18:34
Włąsnie wruciłem z Salonu orange lecz nic konkretngo sie nie dowiedzialem powiedzieli mi ze nic nie wiedza ja mysle ze oni poprostu nie chca nic powiedziec :-)
co za ludzie :mrgreen:

#216363  autor: Irek
 27 sie 2007, 18:42
telemaniak93 pisze:Włąsnie wruciłem z Salonu orange lecz nic konkretngo sie nie dowiedzialem powiedzieli mi ze nic nie wiedza ja mysle ze oni poprostu nie chca nic powiedziec
Dobrze myślisz nikt Ci nie udzili takich informacji przed momentem pojawienia się tej oferty oficjalnie.

"And one more thing..."

#216369  autor: marektomek
 27 sie 2007, 18:57
telemaniak93 pisze:ja mysle ze oni poprostu nie chca nic powiedziec
a ja myśle ze jednak nie wiedzą. nie jeden i nie dwa razy już ładne panie w salonie orange odemnie dowiadywały się o różnych promocjach i ofertach. Ich wiedza sprowadza sie do strony orange a i z tym nie są na bieżąco.
Odpowiedzi na pytanie szukają właśnie na stronie orange a z trudniejszymi pytaniami odsyłaja do BOKu.

#216372  autor: telemaniak93
 27 sie 2007, 19:01
dokładne tak było ja pisze marektomek

#216389  autor: corner
 27 sie 2007, 19:56
Jakby wysłali informacje o ofertach do salonów, to już wiedzielibyśmy jaka to oferta. Nie chcą, żeby oferta przeciekła wcześniej.

#216417  autor: widex
 27 sie 2007, 20:58
Oni dostają co jakiś czas materiały
Pani z Orange miała taką teczke niebieską, na której była naklejka z czymś, nie widziałem, potem miała wpięte regulaminy takie jak są w pdf-ie, był regulamin Co za numer itp. potem przełożyła na coś podobne do regulaminów i pisało o czymś związanym z abonamentem i umowami, jakieś coś wystawało, zasady ogólne reklamacji czy zegoś z Simtelogent czy coś... nie przyglądałem się temu, zamawiałem duplikat
to akurat otworzyła tam
spojrzała

Co do oferty zobaczymy, samego mnie ciekawi, możliwe, że będzie 18 gr sms\mms do wszystkich tak jest w Nowe Go - sms- do obcej sieci

#216430  autor: DejwiD
 27 sie 2007, 21:30
moj strzal: 60 gr do wszystkich(w popie byla zasada, ze stawki sa do wszystkich takie same) 20gr sms/mms ( juz teraz weszla promocja, ze wewnatrz sieci mmsy sa po 20 gr. mam nadzieje, ze sms miedzynarodowy tez po starej cenie, a nie 61gr). pakiety minut po minimum 20gr(nie moga zrobic nic lepszego od nowe go), wybrane numery po 3 gr i smsy za free do tej osoby ( nazwa uslugi to sugeruje.pewnie do jakiegos limitu). co do cen za aktywacje to pewnie pozostawia stare(duze przyzwyczajenie klientow).. i pakiet rozmow bedzie np 60 lub 30minut. trudno powiedziec jak z pakietem smsow. NA BANK uslugi nie beda sie laczyly

oczywiscie to jest moje gdybanie.. ale nie liczcie na nic wiecej. oferta ma pewnie wyslac do piekla stare GO, a nie zrewolucjonizowac rynek. :twisted:

#216434  autor: widex
 27 sie 2007, 21:35
Bo muszą zrobić tak by usunąc ze strony "poprzednia oferta" z Nowym Orange Go :) czyli Wysłać ofertę do piekła:D jnak napisał mój imiennik

Wydaje mi się, że nie zrobią limtów na trzy po trzy.... będą woleć dać gorszą ofertę niż dać limity

#216435  autor: babeo
 27 sie 2007, 21:38
telemaniak93 pisze:co za ludzie
To samo pomyślałem jak przeczytałem Twój post :-D
DejwiD pisze:NA BANK uslugi nie beda sie laczyly
Wiadomo 8)