• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#211231  autor: domur
 11 sie 2007, 01:03
nie prawda bo ja jestem na nowej platformie i sa opoznienia!

-----d---------------o----------------m---------------u---------------r-----

#211291  autor: RafalM
 11 sie 2007, 10:55
U mnie pojawiły się spore problemy. W domu są dwa Simplusy i mój Play, który jak wiadomo działa na technologii Plusa. Przez dwa dni na telefonach pisało "Błąd Rejestracji Karty Sim". Więc padło chyba coś w BTS-sie. Napisałem maila do BOK Playa i powiedzieli, że to wina Polkomtela.

#211461  autor: mariusz9a
 11 sie 2007, 18:56
Bloo pisze:
mariusz9a pisze: W Plusie zawsze były opóźnienia w pobieraniu opłat za smsy i pomniejszanie pakietów (u mnie wynoszą one czasem do 30 min - żenada)
Jak przejdziesz na nową platformę to opłaty za smsy i inne będą aktualizowane natychmiast. Na starej platformie były opóźnienia.
Na nowej platformie jestem od bardzo dawna;) Proponuje zrobić Ci drobny test: wyślij smsa ze swojego telefonu do kogoś i sprawdź po jakim czasie Twoje konto zostanie pomniejszone o te np 18gr czy tam 1gr a jeśli masz pakiety to kiedy dopiero potrąca Ci tego smsa z pakietu;) U mnie trwa to do 30minut (zazwyczaj krócej stąd słowo "do").

#211861  autor: domur
 13 sie 2007, 02:10
widac BLOO jest nie doinformowany i mysli jak ci w polkomtelu, oni tez twierdza ze tak ma byc haha

#216859  autor: ztomasz
 29 sie 2007, 12:35
1. Co do opoznien. Jestem na nowej platformie i niestey naliczenia sa ze znacznym opozneniem, nawet kilku godzin. Mocno to jest wkurzajace ale coz. Pakiety rowniez rozlicza z duzym opoznieniem, no i co ciekawe korzystam na plusie tylko z pakietu SMS (moja bratnia dusza ma w plusie :)) a dziwnym sposobem mimo ze nie wykonuje innych polaczen pobiera mi oprocz pakietow rowniez z konta glownego. Plus wydaje sie ze robi przekrety i stad te naliczenia z opoznieniem, bo kto bedzie wiedzial za co 5zl jest naliczone po 24 godzinach. Oczywyscie to moje zdanie
2. Ja mam bardzo duze problemy z GPRS. Rozlacza mnie a co gorsza nie mozna wyslac MMS-a, czasami mieli telefon mi 10-15 minut zeby wyslac wiadomosc multimedialna.

Obydwa problemy wystepuja na Plusie oraz Plau.

#217171  autor: mariusz9a
 30 sie 2007, 10:50
ztomasz, ja proponuje Ci napisać reklamacje:] Skoro zżera Ci kasę za nic to ja nie wiem na co Ty jeszcze czekasz. Co do GPRSu i transmisji danych/MMSów nigdy się nie spotkałem z takim problemem, a co do pobierania kasy za nic tak, raz jakieś 2 lata temu gdy doładowałem konto to zjadło mi coś około 1zł:D Do tej pory nie mam pojęcia czemu:D

#217421  autor: ztomasz
 30 sie 2007, 23:36
mariusz9a Co do reklamacji to musze jeszcze sprawdzic czy powody sa do niepokoju i pozniej zareaguje. Niestety nie mam zarejestrowanej karty i moga z tego powodu wyniknac problemy (nie chce mi sie na poczte lazic ;))

Odnosnie tej zlotowki co ci "zjadlo" sadze ze miales debet na kocie na 1zl. W plusie przekroczenie konta nawet o kilkanascie zlotych jest przedstawiane jako saldo 0zl i pozniej takie wpadki.

#218051  autor: mariusz9a
 02 wrz 2007, 12:17
ztomasz pisze:Odnosnie tej zlotowki co ci "zjadlo" sadze ze miales debet na kocie na 1zl. W plusie przekroczenie konta nawet o kilkanascie zlotych jest przedstawiane jako saldo 0zl i pozniej takie wpadki.
Właśnie o to chodzi że miałem dodatni stan konta i aktywne połączenia wychodzące i kupiłem kartę za 30zł a doładowało 29zł:D Też mi się wtedy nie chciało kłócić o ta złotówkę... do tej pory nie wiem co się z nią stało:D

#218070  autor: RafalM
 02 wrz 2007, 13:25
mariusz9a pisze:
ztomasz pisze:Odnosnie tej zlotowki co ci "zjadlo" sadze ze miales debet na kocie na 1zl. W plusie przekroczenie konta nawet o kilkanascie zlotych jest przedstawiane jako saldo 0zl i pozniej takie wpadki.
Właśnie o to chodzi że miałem dodatni stan konta i aktywne połączenia wychodzące i kupiłem kartę za 30zł a doładowało 29zł:D Też mi się wtedy nie chciało kłócić o ta złotówkę... do tej pory nie wiem co się z nią stało:D
Jeśli miałeś starą platformę, mogłeś wydzwonić więcej niż te 30 zł, puszczając sygnały, a Plus zawsze dawał 1 gr. na połączenie z numerem 5555, żeby zasilić konto.

#218076  autor: mariusz9a
 02 wrz 2007, 13:54
RafalM, ten problem już jest nie ważny. To było dwa lata temu albo i więcej nawet. Na pewno to była stara platforma. Nigdy w życiu nie zasilałem konta przez numer 5555;) Tą złotówkę po prostu wcięło (już przeanalizowałem wówczas wszystkie możliwe warianty i nie była to nawet opłata za żadne połączenia i smsy - także wyrównanie też należy odrzucić, ani nic innego). Dofinansowałem wczasy prezesa i tyle:D hehehe. Najistotniejsze jest to że nigdy wcześniej ani później nie zabrało mi w Plusie kasy za nic.

#219269  autor: domur
 06 wrz 2007, 12:39
w plusie to co chwila sa jakies problemy, nie wiem co ci technicy tam robia oprocz picia kawy