• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#187777  autor: TomekO
 30 maja 2007, 19:37
IreQ pisze:
TomekO pisze:Mając na uwadze że w PLAY karcie są rozmowy od 25 gr
Teoretycznie przy doładowaniu za 150 złotych na konto otrzymujesz 300.
Praktycznie też. Wszystko zależy ile się dzwoni. Ja wybrałem właśnie taki profil - bonus w jednym miesiącu do wygadania później przez 5 miesięcy 150 zł z konta głównego.Miesięcznie wyjdzie 25 zł.

#187779  autor: Prometo
 30 maja 2007, 19:53
IreQ pisze:Mulder napisał/a:
W Tak-Taku masz możliwość zakupu telefonu (po zwykłej cenie lub Tak-Tak fon). W Play na karte chyba nie ma telefonów wogóle...

Są!!!
IreQ, ale ceny są jak z kosmosu http://webb.playmobile.pl/_files/cennik_telefonow.pdf

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#187781  autor: PiotrG-dz
 30 maja 2007, 20:00
Prometo pisze:
IreQ pisze:Mulder napisał/a:
W Tak-Taku masz możliwość zakupu telefonu (po zwykłej cenie lub Tak-Tak fon). W Play na karte chyba nie ma telefonów wogóle...

Są!!!
IreQ, ale ceny są jak z kosmosu http://webb.playmobile.pl/_files/cennik_telefonow.pdf
Rzeczywiście ceny zwalają z nóg. :smt011

#187784  autor: jahu
 30 maja 2007, 20:09
Michas pisze:Tak... ale tylko jesli jestes w stanie zaplacic i wygadac 150 zl na miesiac :P
Zalezy jak patrzec na to ;) TomekO przedstawil ci przyklad ladowania 150zl/6mies. przy czym trzeba zalozyc ze nierownomiernie dzwonimy i wykorzystamy caly bonus w 1 mies - wtedy spadnie nam do 25 gr/min.

W moim odczuciu karta 150 zl to gradka dla ludzi ktorzy nie chca wiazac sie umowa a kraza z wydatkami w okolicy arpu abo - kupujesz starter, przenosisz numer i ladujesz co 2 miesiace 150 zł - wychodz miesiecznie 75zł a masz na miesiac do wydzwonienia 150zł czyli 300 min. Nie masz telefonu? Teoretycznie mozna kupic zestaw z play karta - ale czy nie lepiej kupic na wolnym rynku? Nokie 6151 z playowych umow kraza nowki od 400zł (allegro) Wady - jednorazowo co 2 miesiace niestety wyklada sie wiecej i na dzien dobry wydajemy troche na telefon w skali 2 lat jednak wyjdzie ze srednio wydajemy ok 90zł a mamy nowka telefon, swobode wyboru operatora, zero cyrografow i 300 min po 30 gr gdziekolwiek. A przepadanie? Jesli regularnie doladowujesz conajwyzej stracisz nie wykorzystany w danym miesiacu bonus

#187806  autor: Michas
 30 maja 2007, 20:51
Wiem, dlatego wlasnie kupilem sobie Play :) Poki co, wystarczy mi jednak 50zl/2miesiace co daje mi cene 35gr/min :)

#187900  autor: TomekO
 31 maja 2007, 09:33
Ponoć w PLAY Karcie można kupić telefon na raty ?? Tylko czy ta rata schodzi z konta głównego czy trzeba płacić oddzielnie ?? Mnie brakuje w play tańszego dostępu do sieci coś ala iplus 60 zł/miesiąc.Wtedy może skusił bym się na nowy telefon.

#187912  autor: TomekO
 31 maja 2007, 10:09
Czytałem. Tylko czy ta rata schodzi z konta głównego czy trzeba płacić oddzielnie ? cyt."

Czy w Play Karta mogę skorzystać z oferty?

Oferta promocyjna "Nowy telefon co rok" nie obejmuje oferty Play Karta.
Dzięki współpracy z GE Money Bank kupując zestaw startowy w PlayZone, Play Germanos lub Salonie Empik możesz zakupić każdy telefon multimedialny, rozłożyć jego cenę na równe raty (od 10 do 24 miesięcy) oraz otrzymać kartę Play VISA.
Aby skorzystać z tej opcji będziesz musiał podać nam swoje dane (imię, nazwisko, adres itp.) w celu rejestracji w Play.
W Play Karta nie przysługuje możliwość wymiany telefonu co rok."

#187918  autor: jahu
 31 maja 2007, 10:44
Wiec pytaj sie w PlayZone, Play Germanos lub Salonie Empik lub dzwon do OK bo na stronie zadnych szcegolow nie ma. tylko gdybam ale wydaje mis ie ze to bedzie oddzielna umowa kredytowa

#187920  autor: Prometo
 31 maja 2007, 10:51
TomekO, na tej stronie którą czytałeś są podane przykłady. Płacisz abonament+ratę za telefon.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#187924  autor: ztomasz
 31 maja 2007, 11:27
Mozna rowniez inaczej porownywac. Bo ten bonus to w zasadzie fajna rzecz ale przeliczanie ze 150zl wydam i dostane drugie 150zl i minuta bedzie mnie kosztowac 25gr to zle podejscie. Przeciez nie zawsze wykorzysta sie te minuty. Ja inne przeliczenie wykonalem ostatnio. Otoz przez 5 dni wykonalem 30 minut polaczen wydalem na nie okolo 5zl. Dlaczego tylko 5? Otoz dzwonily do mnie rozne osoby i doszlo mi kilka darmowych minut. Z tego wynika ze minuta polaczenia kosztowala mnie okolo 17gr na rozne sieci. Wczesniej tez tak wyliczalem jak wy, a wychodzi na to ze w zaleznosci od ilosci odebranych polaczen moze byc jeszcze taniej. W tak taku za ta sama ilosc polaczen wydalbym na inne sieci 17zl. Play oplaca sie dla tych co dzwonia do roznych operatorow (jak ja :))

#187930  autor: TomekO
 31 maja 2007, 11:39
jahu raczej napewno tak będzie - czyli podobnie do abonamentu Prometo w PLAY karcie nie ma abonamentu.

#188231  autor: kojot67
 01 cze 2007, 10:12
Kolejna wada Playa w stosunku do TT:
- kiepska obsługa przez strone internetową
- Kiepska jakość połączeń (przerywa i trzeszczy)
:?: :-D

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#188240  autor: lukasm
 01 cze 2007, 11:30
kojot67 pisze:Kolejna wada Playa w stosunku do TT:
- kiepska obsługa przez strone internetową
Co masz na mysli? Przez i-taktak możesz co najwyżej sprawdzić stan konta. W play masz billing.

#188256  autor: jahu
 01 cze 2007, 11:55
Biling w czasie rzeczywistym czy za ostatni okres rozliczeniowy?

#188271  autor: ztomasz
 01 cze 2007, 13:11
Billing w czasie rzeczywistym, wiec odrazu mozesz zobaczyc jak dlugie i jak drogie polaczenie wykonales chwile przed.

#188323  autor: aga
 01 cze 2007, 15:36
Th0mas pisze:Błąd. Era wycofała karty 20. http://www.era.pl/pl/indy...elniajacy/kupon
Ale są elektroniczne doładowania i w ten sposób można za 20 zł przedłużyć ważność konta o miesiąc.

#188361  autor: szejkspir
 01 cze 2007, 17:07
Co masz na mysli? Przez i-taktak możesz co najwyżej sprawdzić stan konta. W play masz billing.
Można jeszcze parę innych rzeczy wykonać za pośrednictwem i-TT, nie tylko sprawdzić stan konta (choć od tego akurat są prostsze metody). Fakt, bilingi nie są udostępniane, ale usługami można bezproblemowo zarządzać.

#188534  autor: ganc2
 02 cze 2007, 03:37
IreQ pisze: Do tego czasu Play będzie posiadał sporo własnych nodeB więc bez obawy. Pomijając fakt, że w Sylwestra przeważnie wszystkie sieci padają na okres 15 do 30 minut.
Sylwester to tylko przykład :-D
Zresztą nie byłbym taki pewnien.
O ile ich właściwy zasięg będzie duży, to będzie pewnie obejmował początkowo tylko duże miasta, tak samo jak to było na początku z Ideą :-D
Dobrze że na ten czas będzie chociaż plusowski zasięg.